Jordánia + Izrael körutazás

8 napos körutazás a Közel-Keleten

FőoldalKözel-KeletJordániaAqabaJordánia + Izrael körutazás

Alapár tartalmazza

szállást: Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (2 éj), Betlehem 4* szálloda (2 éj), félpanziós ellátást, beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel (de NEM tartalmazza a belépőjegyeket), repülőjegyet: Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas), az adókat és illetékeket, a repülőtéri és a programok közötti transzfereket, vízum díjat.

Alapár nem tartalmazza

a program során a belépőjegyeket (ez a helyszínen kötelezően fizetendő: kb 130 USD/fő vagy kb. 125 EUR/fő), az út során felmerülő borravalókat (45 USD/fő), a határátlépési illetéket (a jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 57 USD.), útlemondási biztosítást, utasbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

VÁLASZTHATÓ TURNUS: 8 NAP - 7 ÉJ

1.nap: Budapest- Aqaba
Elutazás délelőtt Budapestről charter járattal a Jordán Hásimita Királyság déli részén elterülő kikötővárosba, Aqabába. Érkezés után transzfer és bejelentkezés a szállodába. A check-int követően program egyeztetés, illetve a nap hátralévő részében szabad program, majd vacsora a szállodában.

2.nap: Aqaba-Petra-Amman
A reggelit követően kicsekkolás a szállodából, majd elindulunk Petra látványos homokkő városa felé. Az UNESCO kulturális világörökség helyszínének egyikét a Kr. e. III. században építették, ahol palotákat, templomokat, sírokat, raktárokat és istállókat faragtak a jól formálható kősziklákból. Kikeveredve a páratlan vörös árnyalatokban pompázó kanyonból, Amman városa felé folytatjuk utunkat. A jordán főváros a világ egyik legrégebb óta lakott városa, mely ismert vendégszeretetéről, ízletes ételeiről, csodálatos látnivalóiról, amit ezen a napon a tervezett panorámatúrán meg is tapasztalhatunk. Ezt a fantasztikus élményekkel teli napot az ammani szállodánkba érve a becsekkolást követően egy vacsorával zárjuk.

3.nap: Jerash- Madaba- Nébó-hegy- Amman
Reggeli után utazásunkat folytatjuk az Kr.e. IV. században a szemita népek által alapított Jerash ősi városába, mely az itt áthaladó karavánutaknak köszönhetően vált fontos kereskedelmi központtá. Itt megcsodáljuk Hadrianus császár diadalívét, a tökéletesen megőrzött Ovális fórumot, Zeusz és Artemisz templomát. Lenyűgöző látványt tovább fokozzák a monumentalitás lépcsők, propileák, és a csodálatos padlómozaikokkal díszített ókeresztény templomok, illetve a hippodrom (kocsiversenypálya) és egy közel 600 méteres oszlopos utca. Programunkat a híres bizánci és omajád mozaikjairól nevezetes Madaba városa felé haladva folytatjuk. Ezt követően pedig a bibliai jelentőséggel bíró Nébó- hegy felé vesszük utunkat. A Biblia szerint, Isten a hegy tetejéről mutatta meg Mózesnek az Ígéret Földjét, mely a fővárostól vagyis Ammantól kb. 40 km távolságra található. Tisztább időben innen el lehet látni egészen a kb. 50 km-re fekvő Jeruzsálemig. Az élménydús napunkat az ammani szállodában lévő vacsorával zárjuk.

4.nap: Jeruzsálem-Betlehem
Az utazás legizgalmasabb napjához érve a reggeli és kicsekkolás után irányba vesszük az Izrael állam fővárosa, Jeruzsálembe vezető utat. A határnál egy biztonsági ellenőrzésen esünk át, majd ezt követően folytatjuk utunkat a bibiliai és történelmi jelentőségű város felé, melyet 1538-ban a Nagy Szulejmán alatt városfalakkal építettek körül, ezzel kiemelve az Óvárost. A mai Jeruzsálem azonban túlnőtt ezeken a városfalakon. Túránkat az Olajfák hegyén indítjuk, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik az Óvárosra és a Templom-hegyre. A látványtól elalélva elhaladunk Getszemáni-kert mellett, ahová Jézus az utolsó vacsoráját követve imádkozni tért és Júdás árulása után a római katonák elhurcolták magukkal. Elkezdjük ereszkedésünket a város szívébe, hiszen számtalan látnivalót rejtenek a falak. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd elsétálunk a nyugati falhoz, átvágunk a muszlim negyeden a keresztény zarándoklat kiemelkedő helyszínéül szolgáló Via Dolorosáig, amelyen a kereszt súlya alatt meghajolva Jézus sétált a Golgotáig. Ellátogatunk a Szent Sír-templomig, ahol lehetőségünk nyílik megnézni az utolsó 5 stációt. Kellőképpen elfáradva térünk meg éjszakai szálláshelyünkre Betlehembe, ahol a becsekkolást követően fenséges vacsora és pihenés vár minket.

5.nap: Ein Kerem-Betlehem
Reggeli után a népszerű zarándokhely Ein Kerem lesz az első állomásunk, majd sorban végig járjuk a helyi nevezetességeket, úgymint Keresztelő Szent János szülőhelyét, a Parlament dombot és a Holokauszt múzeumot. Ezt követően folytatjuk utunkat Jézus Krisztus születési helyszíne felé, Betlehem irányába, ahol megnézzük a Tejbarlangot, a Születés Templomát és a Pásztormezőt is. Az esti órákban térünk vissza betlehemi szállodánkba, ahol vacsora vár minket.

6.nap: Jerikó- Holt- tenger- Aqaba
A reggelit és a kicsekkolást követően buszra szállunk és Jerikó felé vesszük utunkat. Jerikó ősi karavánutak kedvelt városa volt, mely a Holt-tenger előtt, a Jordán folyó völgyében található. A település földrajzi érdekessége, hogy 250 m-rel fekszik a tengerszint alatt. Majd utunkat folytatva ellátogatunk a Megkísértés hegyéhez, ahol a Biblia szerint Jézus az egyik hegy barlangjában töltötte a hosszú böjt idejét, mikor is megkísértette a Sátán. A program után átkelve a határon ismét Aqaba városába térünk, ahol a szállodai becsekkolást követően vacsorával zárjuk a napot.

7.nap: Aqaba ( Wadi Rum)
A reggelit követően amennyiben kedvünk van egy utolsó kalandra, akkor fakultatív program keretében lehetőség nyílik meglátogatni Wadi Rum-ot. Az UNESCO által 2011-ben listára került terület, a Közel-Kelet egyik legszebb helyszíne, vendégszerető lakosai mindig tárt karokkal várják az utazókat. Kb 1 órás utat teszünk meg a szállodától a sivatag pereméig. A látogatóközpontnál átszállunk a sivatagi négykerék-meghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2-2 és félórás dzsiptúra vár ránk, három megállóval, végül a naplemente megtekintése után indulunk vissza a Aqabába. Amit ne felejtsünk el hozni: kényelmes ruha (napközben nagyon meleg van, így lenge öltözet ajánlott, kényelmes cipő), innivaló, fejfedő, kalap, napvédőszer, napszemüveg. A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, ahol vacsora vár ránk.

8.nap: Aqaba
A reggeli elfogyasztása után kicsekkolunk a szállodából, búcsút intünk a városnak és transzferünkkel az aqabai reptérre indulunk, majd hazautazunk charter járattal Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szállás

Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (2 éj), Betlehem 4* szálloda (2 éj)

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

szállást: Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (2 éj), Betlehem 4* szálloda (2 éj), félpanziós ellátást, beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel (de NEM tartalmazza a belépőjegyeket), repülőjegyet: Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas), az adókat és illetékeket, a repülőtéri és a programok közötti transzfereket, vízum díjat.

Alapár nem tartalmazza: 

a program során a belépőjegyeket (ez a helyszínen kötelezően fizetendő: kb 130 USD/fő vagy kb. 125 EUR/fő), az út során felmerülő borravalókat (45 USD/fő), a határátlépési illetéket (a jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 57 USD.), útlemondási biztosítást, utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 program során a belépőjegyek: kb 130 USD/fő vagy kb. 125 EUR/fő
 az út során felmerülő borravalók: 45 USD/fő
a határátlépési illetéket: a jordán illeték összege kb. 15 USD, az izraelié pedig kb. 57 USD.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas)

VÁRHATÓ MENETREND: MENETREND SZERINTI ÉS CHARTER REPÜLŐJÁRATOK AQABA (LISZT FERENC REPÜLŐTÉR TERMINAL 2)

2023. szeptember 13 - 2023. október 25. (szerda)
7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 – 10:05
7O 5223 AQJ-BUD 10:55 – 13:45

2023. november 1. - 2023. december 6. (szerda)
7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 – 09:05
7O 5223 AQJ-BUD 09:55 – 13:45

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Súlykorlátok a Smartwings repülőjáratokon:
- Megengedett súly: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén)
- Megengedett súly: 0 kg (2 év alatti (infant) gyerek esetén)
- Kézi poggyász mérete 55cm x 45cm x 25cm (fogóval, zsebekkel, kerékkel együtt) súlya: max. 8 kg/utas

A járatokkal kapcsolatos további információt a következő oldalakon talál: https://www.smartwings.com/hu

Szállás: 

Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (2 éj), Betlehem 4* szálloda (2 éj)

Étkezés: 

A program ára félpanziós ellátást foglal magában.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!