Jordán körút

8 napos körutazás a Közel-Keleten

FőoldalKözel-KeletJordániaAqabaJordán körút

Alapár tartalmazza

szállás: Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (3 éj), Holt-tengernél 5* szálloda (1 éj), félpanziós ellátást, beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel (de NEM tartalmazza a belépőjegyeket), repülőjegyet: Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas), az adókat és illetékeket, a repülőtéri és a programok közötti transzfereket, vízum díjat.

Alapár nem tartalmazza

a program során a belépőjegyeket (ez a helyszínen kötelezően fizetendő: kb 115 USD/fő vagy kb. 110 EUR/fő), az út során felmerülő borravalókat (40 USD/fő), útlemondási biztosítást, utasbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

VÁLASZTHATÓ TURNUS: 8 NAP - 7 ÉJ

1. NAP: BUDAPEST / AQABA
Elutazás Aqabába charter járattal, érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Aqabában.

2. NAP: AQABA (PETRA)
Reggeli után utazás Petrába. Egyetlen jordániai utazás sem lehet teljes az ókori nabateusok központjának, Petra városának meglátogatása nélkül. Petra végtelen városát teljes egészében kézzel vésték a vörös homokkő sziklákba. Titokzatos és lenyűgöző hely, ahol örök tisztelet övezi e letűnt civilizációt. A hegységek természeti gazdagsága fenséges módon ötvöződik a nabateusok kifinomult kultúrájával és lenyűgöző építészetével, akik színházakat, templomokat, síremlékeket, házakat és utakat építettek ezen a varázslatos helyen. Nem meglepetés, hogy Petra városát az UNESCO a világörökség részévé választotta. Délután elutazás busszal Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban.

3. NAP: AMMAN (AMMAN, JERASH)
Reggeli után városnézés Jordánia fővárosában, Ammanban, mely gyönyörű jordán metropolisz hét dombon terül el. Ammanban megnézzük a 6000 férőhelyes római amfiteátrum maradványait, felkeressük az odeonnak - vagyis az 500 férőhelyes koncertteremnek a romjait, illetve látogatást teszünk az egykori hatalmas fellegvárhoz, a Citadellához is, ahonnan páratlan szépségű a város panorámája. Ezután még meglátogatjuk a Jordán Régészeti Múzeumot, melyben látható többek között a híres Kumrán tekercs. Innen továbbutazunk észak felé Jerashba, ahol felkeressük a lenyűgöző római kori várost. Itt megcsodálhatjuk Hadrianus császár diadalívét, sétát teszünk az Ovális téren, megtekintünk Zeusz és Artemisz templomát, végighaladunk Jerash egykori főútján, a Cardon, végül megnézzük a római színházat, ahol évente megrendezésre kerül a jareshi zenei fesztivál. Vacsora és szállás Ammanban.

4. NAP: AMMAN (JERUZSÁLEM)
Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programelehetőség: Egész napos Jeruzsálem: Autóbuszunkkal a hajnali órákban indulunk a kb 6 órás útra, a Sheikh Husszein jordán-izraeli határátkelőhelyig. A határátkelés pontos időtartama teljes mértékben a jordán és izrael oldal hivatali szervektől függ! Részletes biztonsági ellenőrzésen esünk át! A határtól kb másfél órás további út vár ránk Jeruzsálemig (a pontos érkezési idő a határátkelés időtartamán múlik). Jeruzsálemben megtekintjük az Olajfák-hegyét, ahonnan az óváros panorámája tárul elénk, és madártávlatból láthatjuk az összes fontosabb nevezetességét. A nap folyamán sétát teszünk Jeruzsálem óvárosában (Siratófal, Via Dolorosa, Szent Sír Bazilika, Sion hegy, Getshemani-kert, Minden nemzetek temploma). A látnivalók pontos megtekintési sorrendje a helyi viszonyoktól függően változhat! Számos egyéb nevezetességet is látunk majd buszos és gyalogos utunk során (pl Sziklamecset, Al-aksza mecset, Dávid városa, Dominus flevit templom, Qidron völgye, Mária Magdolna ortodox templom). A nap folyamán egy ebéd benne van a kirándulás árában (italfogyasztás nélkül) Délután 17:30 körül visszaindulás a Sheikh Husszein határátkelőhelyre. Határátkelés után visszatérés Ammanba. Vacsora és szállás Ammanban.

5. NAP: HOLT-TENGER (MADABA-NEBO-HEGY-BETÁNIA)
Reggeli után utazás Madaba városába, ahol az egyedülálló és világhíres Szentföldi mozaiktérkép található a Szent György templom padlóján. Ezt követően látogatunk el a Nebo-hegyhez, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. Ez egyben az a hely, ahol Mózes utoljára feltűnt halála előtt. Ezen a szent helyen a Mózes emlékére emelt templomot is megtekintjük. Ezt követően továbbutazás Betániába, ahol feltételezhetően Krisztus megkeresztelkedett a Jordán folyóban. Vacsora és szállás a Holt-tengernél.

6. NAP: AQABA (HOLT-TENGER-KERAK)
Reggeli után szabadporgram a Holt-tengernél, lehetőség van holt-tengeri fürdőzésre. Dél körül a holt-tengeri szállodától indulás Kerakba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. A vár megtekintése után utazás Aqabába. Vacsora és szállás Aqabában.

7. NAP: AQABA (WADI RUM)
Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: Wadi Rum: Kb 1 órás utat teszünk meg a szállodától a sivatag pereméig. A látogatóközpontnál átszállunk a sivatagi négykerék-meghajtású, nyitott terepjárókra. Egy körülbelül 2-2 és félórás dzsiptúra vár ránk, három megállóval, végül a naplemente megtekintése után indulunk vissza a Aqabába. Érkezés a hotelekbe a kora esti órákban. Amit ne felejtsünk el hozni: kényelmes ruha (napközben nagyon meleg van, így lenge öltözet ajánlott, kényelmes cipő), innivaló, fejfedő, kalap, napvédőszer, napszemüveg. Vacsora és szállás Aqabában.

8. NAP: AQABA
Reggeli után transzfer az aqabai repülőtérre, hazautazás charter járattal.

A progamváltoztatás jogát fenntartjuk.

Szállás

Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (3 éj), Holt-tengernél 5* szálloda (1 éj)

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

szállás: Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (3 éj), Holt-tengernél 5* szálloda (1 éj), félpanziós ellátást, beépített programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel (de NEM tartalmazza a belépőjegyeket), repülőjegyet: Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas), az adókat és illetékeket, a repülőtéri és a programok közötti transzfereket, vízum díjat.

Alapár nem tartalmazza: 

a program során a belépőjegyeket (ez a helyszínen kötelezően fizetendő: kb 115 USD/fő vagy kb. 110 EUR/fő), az út során felmerülő borravalókat (40 USD/fő), útlemondási biztosítást, utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

a program során a belépőjegyek: kb 115 USD/fő vagy kb. 110 EUR/fő
az út során felmerülő borravalók. 40 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Aqaba-Budapest útvonalon charterjárattal (feladható poggyász: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén), kézi poggyász súlya: max. 8 kg/utas)

VÁRHATÓ MENETREND: MENETREND SZERINTI ÉS CHARTER REPÜLŐJÁRATOK AQABA (LISZT FERENC REPÜLŐTÉR TERMINAL 2)

2023. szeptember 13 - 2023. október 25. (szerda)
7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 – 10:05
7O 5223 AQJ-BUD 10:55 – 13:45

2023. november 1. - 2023. december 6. (szerda)
7O 5222 BUD-(SSH)-AQJ 04:00 – 09:05
7O 5223 AQJ-BUD 09:55 – 13:45

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Súlykorlátok a Smartwings repülőjáratokon:
- Megengedett súly: 23 kg/fő (felnőtt és 2 év feletti gyerek esetén)
- Megengedett súly: 0 kg (2 év alatti (infant) gyerek esetén)
- Kézi poggyász mérete 55cm x 45cm x 25cm (fogóval, zsebekkel, kerékkel együtt) súlya: max. 8 kg/utas

A járatokkal kapcsolatos további információt a következő oldalakon talál: https://www.smartwings.com/hu

Szállás: 

Aqabában 5* szálloda (3 éj), Ammanban 4* szálloda (3 éj), Holt-tengernél 5* szálloda (1 éj)

Étkezés: 

A program ára félpanziós ellátást foglal magában.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!