Japán haladóknak - csoportos körutazás Kyushu szigetén, magyar idegenvezetéssel 2022.04.21.-05.02.

12 napos csoportos utazás Japánban

Egy különleges japán utazásra invitáljuk Önt. Nem a klasszikus, leghíresebb látnivalókat felölelő útról van szó, hanem Japán déli szigetéről, Kyushuról. Elsősorban azokra számítunk, akik jártak már Japánban és szeretnének oda visszautazni, és valami újra, valami másra vágynak. Ezt az utat nekik találtuk ki! Meglátogatjuk Fukuoka vibráló nagyvárosát, Nagaszaki szomorú emlékhelyeit, Szakuradzsima és Aszo vulkánokat, Kumamoto várát, Beppu fortyogó hőforrásait és egy igazi kuriózumot, a Tanegasima Űrközpontot!

FőoldalÁzsiaJapánTokióJapán haladóknak - csoportos körutazás Kyushu szigetén, magyar idegenvezetéssel 2022.04.21.-05.02.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Tokió-Fukuoka útvonalon, oda-vissza turista osztályon
Tíz éjszaka szállás a program útvonala szerint középkategóriás szállodákban
Kilenc büféreggeli a program szerint
A programban feltüntetett városnézések autóbusszal, hajóval, metróval és gyalogosan, belépőkkel
Magyar idegenvezető Tokiótól a hazautazásig

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek
Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Szervízdíj: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő

​április 21., csütörtök
Elutazás Budapestről a Lufthansa légitársaság járataival, átszállással Tokióba (Budapest-München 13:25-14:40, München-Tokió 16:40-10:50).

április 22., péntek
Továbbutazás az All Nippon Airways járatával Fukuokába (13:40-15:35). A repülőtérről autóbuszunkkal a szállodánkba utazunk. Szállás: Daiwa Roynet Hotel Hakata-Reisen.  A szobák elfoglalása után lehetőség nyílik első japán vacsoránk elfogyasztására a szálloda környékén található éttermek egyikében.

április 23., szombat
A mai napot Fukuokában töltjük: városnézés tömegközlekedéssel és gyalogosan. Meglátogatjuk a 12. századi zen buddhista Sófuku-templomot, a Tócsó-templomot, sétálunk a belvárosban és felmegyünk a 234 méter magas Fukuoka-toronyba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Este szállás Fukuokában.

április 24., vasárnap
Reggeli után elindulunk Kjúsú szigetének felfedezésére. A vulkanikus tevékenységéről elhíresült Beppu (145 km, kb. 2:40 óra) felé vesszük az irányt. Érkezésünk után megtekintjük az úgynevezett beppui poklot, a különböző színekben pompázó geotermikus tavakat. A szállodába (Beppu Kamenoi Hotel) való érkezésünk után kipróbálhatjuk a szálloda termálfürdőjét.

április 25. hétfő
A délelőtti órákat utazással töltjük, hogy kora délután megérkezzünk a szomorú emlékű Nagaszakiba. A várost az 1945. augusztus 9-én ért atomtámadás ismertette meg a világgal. Meglátogatjuk a Nagaszaki Béke Parkot, az újjáépített Urakami-katedrálist, az Oura-templomot és Szemüveg-hidat. Szállás Nagaszakiban, a Richmond Hotel Nagasaki Shianbashiban.

április 26., kedd
Egész napos szabadprogram Nagaszakiban. Fakultatív programlehetőség: hajós kirándulás Gunkandzsimára (min. létszám 10 fő, ára: 25 000 Ft/fő). A sziget hivatalos neve Hasima-sziget, de mindenki Gunkannak, azaz Csatahajónak nevezi alakja miatt. A 19. században a Mitsubishi cég alapított itt egy ipari létesítményt, mely köré kiépítettek egy lakónegyedet is. A szigetet 1974-ben bezárták, ma a megmaradt omladozó épületek egy teljesen más Japánt mutatnak meg az idelátogatónak. Szállás Nagaszakiban.

április 27., szerda
Reggeli után Simabara (70 km, 1:30 óra) felé vesszük az irányt, ahol kompra szállunk és mintegy félóra alatt átszeljük az Ariake-beltengert, hogy Kumamotoba érkezzünk. Kumamoto az otthona Japán egyik ikonikus kastélyának. A középkorban épült erődítményt az idők folyamán többször elpusztították és újjá kellett építeni. A vár mellett még ellátogatunk a Szuizendzsi-kertbe, hogy egy igazi japán kert élményével legyünk gazdagabbak. Szállás Kumamotóban, az Ark Hotel Kumamoto Jomae szállodában.

április 28., csütörtök
A mai napunk a természeti látványosságok jegyében telik. Délelőtt Japán legaktívabb tűzhányójához, az Aszo-vulkánhoz igyekszünk, és amennyiben az időjárás megengedi, felkapaszkodunk egészen a kráterig, ahonnan pazar látványban lehet részünk az Aszo környékére. Délután Takacsihóba indulunk, ahol megtekintjük a sziklába vájt Ama-no-Iwato sintó szentélyt, majd (ismételten időjárás függvényében) csónakokra szállva kirándulunk a Takacsihó-szurdokon keresztül. Késő délután visszatérünk Kumamotoba.

április 29., péntek
Kyushu déli részére Kagoshimába (180 km, 3 óra) utazunk. Érkezés után kompra szállva meglátogatjuk Japán egyik leglátványosabb működő vulkánját, a Szakuradzsimát. Ha szerencsénk van még a kráterből feltörő füsttömeget is megcsodálhatjuk. Szállás Kagoshimában, a Sunflex Hotelben.

április 30., szombat
Szabadprogram Kagoshimában vagy fakultatív program lehetőség a Tanegasima Űrközpontba (ára: 90 000 Ft/fő, min. létszám 10 fő). A Tanegasima Japán legnagyobb űrközpontja egy szigeten fekszik, innen indítják a japánok a műholdakat föld körüli pályára állító hordozórakétákat. A túránk során betekintést nyerünk az űrkutatásba, kicsit mi magunk is részesei lehetünk az űrprogramnak. Szállás Kagoshimában.

május 1., vasárnap
A mai napot Kagoshima felfedezésére szánjuk. Meglátogatjuk a város főbb nevezetességeit, az Iso-teien-kertet és a Xavéri Szent Ferenc-templomot. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség. Szállás Kagoshimában.

május 2., hétfő
Kiutazás a repülőtérre, hazautazás All Nippon Airways és Lufthansa járatokkal (Kagoshima 09:10-10:50 Tokió Haneda 12:35-17:15 München 18:25-19:40 Budapest).

​Az utazás kiemelkedő értékei
Utazás a Lufthansa és az All Nippon Airways légitársaságok repülőgépeivel, jó menetrendekkel
Kellemes időjárás, nappal kb. 20 fok várható az utazás nagy részében
Japánul tudó, Japánt kiválóan ismerő magyar idegenvezető
A nemzetközi turizmus által kevésbé felfedezett, de kiemelten érdekes és izgalmas természeti és kulturális látnivalók

Szállás

Tíz éjszaka szállás a program útvonala szerint középkategóriás szállodákban.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Háromágyas szoba nem foglalható.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

 

Fakultatív

Hajós kirándulás Gunkandzsimára (min. létszám 10 fő, ára: 25 000 Ft/fő). A sziget hivatalos neve Hasima-sziget, de mindenki Gunkannak, azaz Csatahajónak nevezi alakja miatt. A 19. században a Mitsubishi cég alapított itt egy ipari létesítményt, mely köré kiépítettek egy lakónegyedet is. A szigetet 1974-ben bezárták, ma a megmaradt omladozó épületek egy teljesen más Japánt mutatnak meg az idelátogatónak.
Fakultatív program lehetőség a Tanegasima Űrközpontba (ára: 90 000 Ft/fő, min. létszám 10 fő). A Tanegasima Japán legnagyobb űrközpontja egy szigeten fekszik, innen indítják a japánok a műholdakat föld körüli pályára állító hordozórakétákat. A túránk során betekintést nyerünk az űrkutatásba, kicsit mi magunk is részesei lehetünk az űrprogramnak.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Tokió-Fukuoka útvonalon, oda-vissza turista osztályon
Tíz éjszaka szállás a program útvonala szerint középkategóriás szállodákban
Kilenc büféreggeli a program szerint
A programban feltüntetett városnézések autóbusszal, hajóval, metróval és gyalogosan, belépőkkel
Magyar idegenvezető Tokiótól a hazautazásig

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek
Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Szervízdíj: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Helyszíni költségek leírása: 

Szervízdíj: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapest-Tokió-Fukuoka útvonalon, oda-vissza turista osztályon.

Szállás: 

Tíz éjszaka szállás a program útvonala szerint középkategóriás szállodákban.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Háromágyas szoba nem foglalható.

Étkezés: 
<p>Kilenc b&uuml;f&eacute;reggeli a program szerint.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!