Izrael körutazás, üdüléssel Eilaton

12 napos körutazás a szentföldön

Körutazásunk a Szentföld egyedülálló történelmének színhelyeit és természeti szépségeit mutatja be: Galilea völgyei és dombjai, Júdea homokkő sziklái és a Holt-tenger holdbéli tájra emlékezető vidéke mellett a fontos kulturális látnivalók és a főbb világvallások szent helyei sem maradhatnak ki. Az út végén a Vörös-tenger Riviéráján, a csodálatos Eilaton pihenhet meg az utazó.

FőoldalKözel-KeletIzraelJeruzsálemIzrael körutazás, üdüléssel Eilaton

Alapár tartalmazza

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást kétágyas szobában reggelivel, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket és díjakat, és az ajánlott borravalót, valamint a fakultatív programok és egyéb felárak díját.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

1. nap 
Elutazás Tel Avivba. Transzfer Tiberiasba, ahol vacsora és szállás.

2. nap 
A Galil-tó (Genezáreti-tó) és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. Egész napos autóbuszos kirándulás a Genezáreti-tó bibliai szent helyeire: Nyolc Boldogság hegye, a Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha – a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik. Yardenit, a keresztelőhely a Jordán folyónál. Délután rövid látogatás a Golán-fennsíkon.Vacsora és szállás Tiberiasban.

3. nap
Egész napos autóbuszos kirándulás: Kána – a bor csodájának helyszíne, Názáretben az Angyali Üdvözlet temploma, Bét Sheán, az ásatások nyomán feltárt ősi emlékek megtekintése. Vacsora és szállás Tiberiasban.

4. nap
 Szabad vagy fakultatív egész napos autóbuszos kirándulás Haifa-Akko-Safed útvonalon. A festői szépségű kikötővárosban, Haifában látogatás a Bahai-szentélynél és a Carmel-hegyen. Akkóban a mesés keresztes lovagkori vár megtekintése. Séta Safedban, a történelmi kisvárosban, ahol a művészek a szűk, kacskaringós sikátorokban, az utcán kínálják képeiket és ötvösremekeiket. Vacsora és szállás Tiberiasban.

5. nap 
Egész napos kirándulás a Földközi-tenger partja mentén: Caesareában a római kori színház és az akvadukt megtekintése, majd utazás Tel Avivba, az ország legnépesebb városába, végül a hangulatos óvárosáról nevezetes Jaffába. Tel Aviv belvárosi bauhaus házai – a „Fehér Város” a Világörökség része, Jaffa óvárosa és kikötője – mely az emberiség egyik legrégebben alapított városa – ma művésznegyedként ismert, kis galériák, üzletek működnek a történelmi atmoszférájú óvárosban. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

6. nap 
Egész napos városnézés a közel négyezer éves Jeruzsálemben. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálnak helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Városnézés Jeruzsálemben: az Olajfák- hegye, a Getshemane-kert, a Nemzetek Temploma, majd az Óváros, a Zion-kapu, a zsidónegyed, a Siratófal, a keresztény és az arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A Sion hegyen az Elszenderülés temploma, az Utolsó Vacsora erme és Dávid Király sírja látható. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

7. nap 
Szabad program, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben. Izraeli Múzeum, Knesset, Menora, Yad Vashem – a Holocaust áldozatainak emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután utazás Betlehembe, ahol látogatás a Születés templománál - Jézus feltételezett születési helyénél. (A betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk.) Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

8. nap 
Utazás a Holt-tengerhez: látogatás a Holt-tengeri tekercseket sokáig rejtő Qumranban. Strandolási lehetőség a világ legmélyebben fekvő és legsósabb természetes tengerében, a Holt-tengernél. Vize az évek során csökken, ezért sótartalma folyamatosan emelkedik. Igazán izgalmas a Holt-tengeri fürdőzés, a magas sótartalom miatt a test könnyedén lebeg a vízen. Továbbutazás a Júdeai sivatag keleti csücskén található sziklafennsíkra, Massadára, ahol a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes-kori erőd maradványai találhatók, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota ie. 37. és 31. között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal – Massada a zsidók büszkeségének és merészségének a jelképe lett. A terület régészeti feltárásait 1838- tól kezdték, Massada 2001-ben került az UNESCO világörökségei közé. Továbbutazás Eilatra, ahol vacsora és szállás.

9. nap 
Délelőtt buszos városnézés a három ország határán fekvő Eilaton, majd a világhírű víz alatti obszervatórium meglátogatása. Eilat Izrael legdélebbi városa – szinte örökös napsütéssel -, az egyetlen város az ország rövid, Vörös-tengeri partszakaszán. Legfőbb látnivalói a tengerparti strandokon kívül a víz alatti obszervatórium, ahol a tenger élővilága látható üvegablakokon keresztül. A Kings City élményparkban a Biblia történeteivel ismerkedhetnek meg. Délután szabadprogram. Vacsora és szállás Eilaton.

10. nap 
Pihenés Eilaton.

11. nap 
Elutazás Tel Avivba a Negev-sivatagon keresztül. Útközben a Moon Valley, a Ramon kráter és az Ein Avdat kanyon, Beer Sheva és Ben Gurion sírjának megtekintése. Szállás Tel Avivban.

12. nap 
Elutazás Budapestre közvetlen járattal.

Szállás

11 éjszaka (4 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem, 3 éj Eilat, 1 éj Tel Aviv) középkategóriájú(helyi háromcsillagos) szállodákban, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Egész napos autóbuszos kirándulás Haifa-Akko-Safed útvonalon.
Egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 11 éjszaka szállást kétágyas szobában reggelivel, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel, a szükséges belépőjegyeket, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket és díjakat, és az ajánlott borravalót, valamint a fakultatív programok és egyéb felárak díját.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók (az ajánlott borravalót kb. 50 USD/fő).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

 Menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest-Tel Aviv-Tel Aviv-Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Szállás: 

11 éjszaka (4 éj Tiberias, 3 éj Jeruzsálem, 3 éj Eilat, 1 éj Tel Aviv) középkategóriájú(helyi háromcsillagos) szállodákban, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj izraeli büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Izrael a Földközi-tenger keleti partján fekszik. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, délnyugaton Egyiptommal határos. Délen Eilat kikötőjénél az Akabai-öbölnél keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez.
Időjárás: 
Időeltolódás: + 1 óra Magyarországhoz képest. Időjárás: A tavaszi hónapokban Izrael északi részén napközben 20 C fok körüli, éjszakára pedig 10 C fok körüli a hőmérséklet. A májusi időponttól nyári meleg, 30 C fok körüli hőmérséklet is várható. Ősszel újra 20 C fok körüli napi hőmérséklet valószínű. Eilaton egész évben erős napsütésre és 25-35 C fokra kell számítani.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
A csapvíz iható, kötelező védőoltás nincs.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!