Izrael-Jordánia körutazás

10 napos körutazás a Közel-Keleten

Barangolás Jézus lábnyomában - töltsön el 10 napot a Szentföldön és járja végig a bibliai történetek és csodák helyszíneit! A kirándulás a kultúra és történelem rajongóinak is igazi csemegékkel szolgál Izraeltől Jordániáig.

FőoldalKözel-KeletIzraelJeruzsálemIzrael-Jordánia körutazás

Alapár tartalmazza

Utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 9 éj szállás kétágyas szobában reggelivel, a programban leírt városnézések és kirándulások helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetékek és díjak, kötelező félpanzió,  ajánlott borravalót, és a jordániai beutazási illetéket, BBP és útlemondási biztosítást

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Barangolás Jézus lábnyomában - töltsön el 10 napot a Szentföldön és járja végig a bibliai történetek és csodák helyszíneit! A kirándulás a kultúra és történelem rajongóinak is igazi csemegékkel szolgál Izraeltől Jordániáig. A csoport az első négy napot Jeruzsálemben azzal tölti, hogy kifürkéssze az ősi, szent város megannyi titkát, miközben Betlehembe és Masszadába, az ókori erődhöz is ellátogathat, és azt is kipróbálhatja, milyen érzés a Holt-tengeren lebegni! Majd néhány nap következik Észak-Izrael lenyűgözően szép tájain, mielőtt a szomszédos Jordániában valódi ókori csemegék kerülnek terítékre. A csodálatos sziklavárosban, Petrában a csoport egy egész napos kirándulást tesz. Tartson velünk!

1. nap
A csoport menetrend szerinti járatokkal utazik a Szentföldre. A tel avivi Ben Gurion repülőtéren transzferjárat vár, amely a jeruzsálemi szállásra visz. Használja ki az időt egy kis pihenésre, vagy nézzen körül az ősi városban!

2. nap
Készen áll egy szenthelyekkel, kulturális emlékekkel gazdagon megpakolt kirándulásra? A hotelben elköltött, finom reggelit követően a csoport egész napos jeruzsálemi barangolásra indul. A látnivalók között magyar vonatkozású hely is sorra kerül - de a fényképezőgépet nem csak emiatt érdemes előkészíteni! A Biblia történetei megelevenednek a város utcáin lépdelve: a csoport felkeresi a Gecsemáné kertet Jézus kedvelt helyén, az Olajfák hegyén. Ez az a kert, melyet az utolsó vacsorát követően felkeresett tanítványaival... Majd a Nemzetek Temploma (vagy másik nevén: Agónia Bazilika) következik, amely nevét arról kapta, hogy a kupoláját díszítő mozaikokat különböző országok adományozták az egyháznak - a magyar címert is megtalálhatják az épületben! A Kidron-völgyön keresztel a csoport az Óvárosi rész felé veszi az irányt, ahol a Via Dolorosa-n sétálnak és a Szent Sír Templomot és a Siratófalat is megtekintik. A Via Dolorosa az út, ahol Krisztus a Golgota felé lépdelt, már az egészen korai századok óta messzeföldről érkeznek ide zarándokok, hogy a szenvedés stációit végig járhassák. A hely a jeruzsálemi Óvárosban található, amely a modern - és jóval nagyobb - településen belül egy fallal körülvett rész. Három világvallás számára szent helyek és kulturális látnivalók sokasága található meg itt.
Szállás Jeruzsálemben.

3. nap
Fedezze fel szabadon Jeruzsálemet, vagy vegyen részt fakultatív* városnézésen, amely a település új városrészét és Betlehemet érinti. Jeruzsálemben a csoport a Holokauszt áldozatainak emlékparkját keresi fel (Yad Vashem), majd a helyi kultúra és közélet centrumához utaznak, ahol az izraeli parlament (Knesszet), az ország legjelentősebb múzeuma, az Izrael Múzeum és egyik fontos jelképe, a közel 4,5 méter magas bronz Menóra emlékmű áll. Majd Betlehem felé veszik az irányt - útközben Ein Karemben rövid megállót tart a csoport. A keresztény hagyományok szerint ezen a településen született Keresztelő János - az egyik, emlékének szentelt templomot is felkeresik.
Betlehem palesztin fennhatóság alatt, Ciszjordániában álló, szintén ősi település, amely évezredek óta, folyamatosan lakott. A kereszténység számára szent hely, mivel az evangéliumok leírása alapján itt született meg egy istállóban Jézus. (A látogatás az aktuális politikai helyzettől függ, a program megvalósulásáért garanciát vállalni nem tudunk).
Szállás Jeruzsálemben.

4. nap
Töltse a napot szabadprogramon, vagy vegyen részt fakultatív*, egész napos kirándulásunkon, ąmely Izrael két igazi különlegességéhez kalauzol el! A Holt-tengernél egy emlékezetes strandoláson vehet részt - a világ legmélyebben fekvő tavában a sókoncentráció olyan magas, hogy nem lehet elsüllyedni a vízben. A lebegés mellett érdemes figyelmet szentelni tenger partján bányászott iszapnak is, amely értékes kozmetikai alapanyag, és számos cég használ fel termékeihez...
Következő megálló Masszada, az ókori Izrael egyik csodája: a Heródes kori erőd maradványai között bolyongva meghallgathatja, miként tudta egy maroknyi elszánt védő hosszú időn át tartani a várat a sokszoros túlerőben levő rómaiakkal szemben... A környék régészeti szempontból is lélegzetelállító meglepetéseket tartogat, az ostromló légió tábora például a mai napig jól kivehető a magasból... A zelótákról szóló történetek után egy csodálatos utazásra invitáljuk az erőd drótkötélpályás felvonójával, majd transzfer Jeruzsálembe.
Szállás Jeruzsálemben.

5. Nap
A csoport búcsút int Jeruzsálemnek és Izrael északi területeire utazik, ahol több bibliai helyszínt is felkeres. Caesareában számos nevezetes római kori épület található: a régi kikötőtől az amfiteátrumig. Haifa gyönyörű kikötővárosa majd a Kármel-hegy kerül sorra. A Bahai szentélyt a csoport csak kívülről tekintik meg.
A csoport Szűz Mária feltételezett születési helyénél, a Názárethez közeli Sepphorisban rövid megállót tart, majd Názáretben az Angyali Üdvözlet Bazilika az utolsó megálló a kiránduláson. Ez a templom azon a helyen épült, ahol a hagyományok szerint Gábriel angyal köszöntötte Máriát, amikor hírül vitte neki, hogy fiút fog szülni, Jézust.
Szállás Tiberias (Genezáreti-tó) környékén.

6. nap
Töltse a napot a Galileai tó környékén szabadon barangolva, vagy fedezze fel a szent helyeket fakultatív*kirándulásunkon. A kirándulók a Tiberias mellett fekvő, csodálatos tópartnál (Genezárati tó) kezdik az egész napos programot. A halban rendkívül gazdag, békés vizeknél történt az evangéliumok számos csodája, a Katolikus lexikon Jeruzsálem mellett Jézus nyilvános működésének a legfontosabb területeként tartja számon. A Boldogmondások hegyén megtekintik a Ferences Kápolnát, melyet a Hegyi beszéd helyszínén emeltek.
A következő megálló Capernaum, ahol Szent Péter házát, a régi zsinagógát és az Úr Asztala Kápolnát is megtekintik. Safed a judaizmus négy szent városának az egyike, a 16. század óta a kabbalizmus központja. Majd néhány kilométeres utazást követően a Golán-fennsíkról megcsodálhatja a környék lélegzetelállító panorámáját, az álomszépen zöldellő Hula-völgyet. Tiberisba visszatérve egy kora esti hajókázás zárja a kirándulást a Genezáreti-tavon.
Szállás Tiberis környékén.

7. nap
A csoport először Tabghába utazik, a csodálatos kenyér- és halszaporítás helyszínére, majd a Jordán folyónál a keresztelőhelyet is megtekintik. Ezt követően Jordániába kel át a csoport, ahol először a római korból fennmaradt Jerash romvároshoz látogatnak el. Ez Petra mellett az egyik legkedveltebb turisztikai látványosság - igazi csemege az ókori történelem kedvelői számára. A fantasztikus épségben fennmaradt emlékek mellett kiemelendő, hogy a település több, mint 6 ezer éve folyamatosan lakott város, és az elmúlt évezredek mindegyike rajta hagyta a maga keze nyomát, az egykor forgalmas utcák kövein pedig még ma is látni lehet az itt járó szekerek által a kőbe vésett évszázados nyomokat... A következő megálló a főváros, ahol buszos városnézésre indulnak az óvárosi részen, majd a hotelhez megy a csoport.
Szállás Ammanban.

8. nap
Készüljön fel egy igazán emlékezetes utazásra, a Közel-Kelet egyik legismertebb ókori emlékhelyen, a sziklába vájt, csodálatos városba: Petrába! A lenyűgözően gyönyörű, sziklába vájt településről úgy tartják, hogy az „fele annyi idős, mint maga az örökkévalóság”... A monumentális romok, hatalmas sírtemplomai és a varázslatos természeti környezet páratlan látványosság! A hely romantikájához az is hozzáad, hogy a város történetével szinte egy forrt népről, a nabateusokról alig maradt fenn forrás, így a mai napig számos megoldatlan rejtély övezi Petrát. A környéken régészek szerint már a történelem előtti időkben is laktak, ám a török uralom alatt szinte teljesen elnéptelenedett, és évszázadokig egyetlen európai sem tehette be ide a lábát. Fedezze fel az ősi romokat, mielőtt a busz visszaindul a „civilizációba”.
Szállás Ammanban.

9. nap
A reggelit követően a csoport Madabába indul, ahol a lenyűgöző bizánci mozaikművészet néhány remek darabjával ismerkedhet meg, köztük a Szentföldet ábrázoló mozaiktérképpel is. Az 5. században készült alkotás valószínűleg a legidősebb, Jeruzsálem-térkép a világon. A következő megálló a Nebo-hegy, ahonnan Mózes megpillanthatta a Szentföldet halála előtt. A csúcsról fantasztikus kilátás nyílik a Jordán-folyó völgyére, a Holt-tengerre, de egészen Jeruzsálemig el lehet látni. A program után buszos transzfer szállít Tel Avivba, ahol szállás.

10. nap
A szállodában elköltött reggeli után a csoport búcsút int a Szentföldnek, a tel avivi Ben Gurion repülőtérről menetrendszerinti járatokkal indulnak vissza Budapestre. Biztosak vagyunk abban, hogy a tíznapos szentföldi barangolásról Ön is felfrissülve és életre szóló élményekkel gazdagabban tér vissza Magyarországra. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét a Chemol Travel utasainak a körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előztes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Szállás

középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív
Jeruzsálem új város és Betlehem 29000 HUF /fő
Holt-tenger és Massada 32000 HUF /fő
Galil tó szent helyei 12000 HUF /fő
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazás a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 9 éj szállás kétágyas szobában reggelivel, a programban leírt városnézések és kirándulások helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetékek és díjak, kötelező félpanzió,  ajánlott borravalót, és a jordániai beutazási illetéket, BBP és útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

Repülőtéri valamint be és kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Be és kilépési illeték és az ajánlott borravaló (ajánlott borravalót (kb. 75 USD/fő).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A kiutazás menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban

Étkezés: 

A részvételi díj izraeli büféreggelit, felár ellenében vacsora ellátást tartalmaz.

A területről: 
Izrael a Földközi-tenger keleti partján fekszik. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, délnyugaton Egyiptommal határos. Délen Eilat kikötőjénél az Akabai-öbölnél keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez.
Időjárás: 
Éghajlata mérsékelt mediterrán. Télen esik némi eső, de a hosszú meleg évszak tavasszal, áprilisban kezdődik és októberig tart.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!