Izland: utazás Jégország csodái között

Zuhatagok, tűzhányók és gleccserek Izlandon

Izland... A csodák szigete, a fantasztikus színek és formák birodalma. Legendás föld, ahol a mesék valóra válnak: gleccserek, gejzírek, északi fény és kócos pónik mindenfelé. Gyere és éld át velünk ezt a szépséget!

FőoldalEurópaIzlandIzland: utazás Jégország csodái között

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás: vidéken 3*, Reykjavíkban a 3+*-os (Rezidor Park Inn), kétágyas szobáiban, a reggelit és a vacsorát, a csoport méretéhez igazodó különbusszat, a belépőket a program szerint ismertetett programokhoz és a magyar csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza

a biztosításokat, a további étkezéseket.

Hossz: 
5 nap

1. nap - Budapest, Keflavik, Eyjafjallajökull vulkán, Seljalandsfoss és Skógafoss vízesések
Találkozás a Liszt Ferenc 2/B repülőtéren hajnali 6.00-kor. Repülés közvetlen járattal Izlandra, érkezés Keflavikba helyi idő szerint 10.30-kor. A repülőtérről külön busszal máris a keleti országrészben található szálláshely felé (www.hotellaki.is) indulunk. Útközben már számos látnivaló megállásra késztet, a tavalyi felfordulást okozó Eyjafjallajökull vulkán, az alatta lezúduló Seljalandsfoss és Skógafoss vízesések, valamint az ország legdélibb pontját is kijelölő diadalív szikla Dyrhólaey tövében. Este ünnepi vacsora a szállodában.

2. nap - Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagúna, Skaftafelli Nemzeti Park, Svínafelsjökull gleccsernyelv, Fekete vízesés, Laki vulkán völgye, Fjadrárgljúfur-kanyon
Utunk egyik különlegességeként a Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagúnához utazunk. Itt Európa legrövidebb folyója dagálykor visszafelé folyik, s a tenger sós vize a gleccser nyelvéből többtonnás jégsziklákat szakít le magának. A Skaftafelli Nemzeti Park gyalogtúra lehetıségeket kínál, felkeressük a Svínafelsjökull gleccsernyelvet, jó időben a Fekete vízeséshez is felkapaszkodunk. Visszafelé a Laki vulkán völgyében található Fjadrárgljúfur-kanyon szépségében gyönyörködünk. Estére visszatérünk a szálláshelyünkre, ahol meleg vacsora vár.

3. nap - Reykjavík, „Arany körút”: Gullfoss, az Arany-vízesés, Geysir, Skálholti dóm, Kerid vulkán
Reggeli után egész napos program keretében Reykjavíkig csordogálunk. A déli part kimaradt különlegességei és az „Arany körút”, vagyis Izland klasszikus látnivalói következnek: a Gullfoss, az Arany-vízesés, a hőforrások legszebbikének nevet adó Geysir,. A kör a Skálholti dóm és a Kerid vulkán kráterének érintésével folytatódik. Estére a fővárosba érünk, szállásunk a Park Inn szállodában lesz. Vacsora egy helyi étteremben.

4. nap - Thingvelliri Nemzeti Park, Borgarfjord tanyavilága, Láva-vízesés, Reykholt, Deildartunguhver, Grábrók vulkán, Borgarnes
Reggel a világörökség részét képező történelmi emlékhellyel, a Thingvelliri Nemzeti Parkkal kezdünk. Az Európát Amerikától elválasztó törésvonalat itt a Föld felszínén szemlélhetjük, s beható ismereteket szerezhetünk a szigetország történelmi múltjáról és földtani jövőjéről. Az ősi Parlament színhelyét elhagyva a Felföld jégmezők mellett húzódó kősivatagi útján át ereszkedünk a kies Borgarfjord tanyavilágába. Megálló a Láva-vízesésnél, Reykholt történelmi emlékeinél, a Deildartunguhver hőforrásnál, majd a Grábrók vulkán megmászása után Borgarnesbe, illetve a tenger alatt húzódó alagúton át a fővárosba térünk. Vacsora egy helyi étteremben.

5. nap - Reykjavík, Bessastadir, Krysuvík, Grindavík, Kék-lagúna, Svartseng, Budapest
Reggeli után csomagjainkat a buszba helyezve reykjavíki városnézésre indulunk. A főváros nevezetességeit elhagyva felkeressük Bessastadirt a köztársasági elnök rezidenciájával, majd úttalan utakon Krysuvík iszapfortyogóihoz látogatunk. Grindavík halászfalun keresztül érkezünk a Kék-lagúnához. A Svartsengi geotermikus erőműhöz kapcsolódó gyógyfürdőkomplexumban egyórás lazító fürdőzéssel búcsúzunk e különleges szigettől. (Törölközı 800 ISK-ért bérelhetı) Fürdés után a reykjanesi világítótorony érintésével a repülőtérre hajtunk, hogy hazainduljunk. Érkezés Budapestre az éjjeli órákban.

 

Kiemelt látnivalók:

 • Eyjafjallajökull vulkán
 • Seljalandsfoss és Skógafoss vízesések
 • diadalív szikla Dyrhólaey tövében
 • Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagún
 • Skaftafelli Nemzeti Park
 • Svínafelsjökull gleccsernyelv
 • Fjadrárgljúfur-kanyon
 • Reykjavík
 • „Arany körút”, : Gullfoss, Geysir, Skálholti dóm, Kerid vulkán
 • Thingvelliri Nemzeti Park
 • Borgarfjord tanyavilága
 • Láva-vízesés
 • Reykholt történelmi emlékei
 • Deildartunguhver hőforrás
 • Grábrók vulkán megmászása
 • Krysuvík iszapfortyogói
 • Grindavík halászfalu
 • Kék-lagúna

Szállás

vidéken 3*, Reykjavíkban a 3+*-os (Rezidor Park Inn), kétágyas szobáibáiban.

 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás: vidéken 3*, Reykjavíkban a 3+*-os (Rezidor Park Inn), kétágyas szobáiban, a reggelit és a vacsorát, a csoport méretéhez igazodó különbusszat, a belépőket a program szerint ismertetett programokhoz és a magyar csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza: 

a biztosításokat, a további étkezéseket.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs.
Előleg: 

127.000 Ft/fő, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

192.900 Ft/fő, amely utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről közvetlen járattal Izlandra. Helyszínen bérelt busszal.

Szállás: 

vidéken 3*, Reykjavíkban a 3+*-os (Rezidor Park Inn), kétágyas szobáibáiban.

 

Vízum: 
Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges, de csak a hazajöveteltől számított 3 hónapig érvényes útlevéllel lehet utazni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!