Izland körutazás

Körtazás Izlandon : tűzhányók, gleccserek, zuhatagok....

Izland a csodák szigete, a fantasztikus színek és formák birodalma. Legendás föld, ahol a mesék valóra válnak: gleccserek, gejzírek, északi fény és kócos pónik hazája. Utazás vagy körutazás...Izland egy felejthetetlen élmény!

FőoldalEurópaIzlandIzland körutazás

Alapár tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, a reggelit , a csoport méretéhez igazodó különjáratú busz a meghirdetett útvonalon és programokhoz belépőt a Kék lagúnába és a magyar csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza

a biztosításokat, a további étkezéseket, 5% sztornó biztosítást

Hossz: 
5 nap

1.nap -  Budapest, Kefalvik, Reykjavik
Találkozás Budapest Liszt Ferenc 2/B repülőtéren reggel 6.00-kor. Elutazás közvetlen járattal, érkezés Keflavikba délelőtt 10.30-kor. A repülőtérről különbusszal a fővárosba, Reykjavíkba hajtunk, útközben felkeresve Bessastadirt a Köztársasági elnök rezidenciáját. A szálláshely elfoglalása után kétórás városnézésre indulunk Európa legészakibb fővárosában: a Parlament (Alting) épülete, kikötő, belvárosi séta, Perlan, Dóm-templom, Höfdi palota (a Gorbacsov - Reagan találkozó színhelye)
Este vacsora egy helyi étteremben.

2.nap - Borgarfjord, Deildartunguhver, Láva-vízesés, Grábrók-vulkán, Borgarnes
Reggeli után a festői szépségű Bálna-fjordot megkerülve Borgarfjord kies tanyavilágába látogatunk. Megálló a Deildartunguhver hőforrásnál, Snorri Sturluson XIII. sz.-i államférfi középkori fürdőjénél, illetve Gustav Vigeland norvég szobrászművész Snorri-szobránál, majd a Láva-vízesés fátylában gyönyörködhetünk. Innen utunk a Grábrók-vulkán kalderáihoz vezet, melyeket rövid gyalogtúra keretében megmászunk, élvezve a tengerig nyúló változatos táj panorámáját. Hazafelé megálló Borgarnes városkában, majd hazatérés a tenger alatt húzódó 6 km-es alagúton keresztül. Délután némi szabadidő Reykjavíkban majd vacsora egy étteremben.

3.nap - Gullfoss, Geysir, Thingvelliri Nemzeti Park, Seljalandsfoss és Skógafoss
Reggeli után kiköltözünk szállodánkból, s egésznapos program keretében az „Arany körút”, vagyis Izland klasszikus látnivalóit fűzzük csokorba. A Gullfoss, az Arany-vízesés, a hőforrások legszebbikének nevet adó Geysir, és a történelmi emlékhely, a Thingvelliri Nemzeti Park töltik ki délelőttünket. Az Európát Amerikától elválasztó törésvonalat itt a Föld felszínén szemlélhetjük, s beható ismereteket szerezhetünk a szigetország történelmi múltjáról és földtani jövőjéről. Ebédszünet után Kelet felé folytatjuk utunkat. Megálló a Seljalandsfoss és Skógafoss vízeséseknél, kitekintés a Dyrhólaey szikláról, majd a Katla vulkán mentén kietlen lávamezőn át haladva Kirkjubaejarklaustur falucska határában az Efri-Vík tanyára utazunk, ahol következő 2 éjszakai szállásunk lesz. (www.hotellaki.is) Vacsora a szállodában.
.
4.nap - Breidarmerkurjökulsar, Skaftafelli Nemzeti Park, Fjadrárgljúfur-kanyon
Utunk fénypontjaként a Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagúnához utazunk. Itt Európa legrövidebb folyója dagálykor visszafelé folyik, s a tenger sós vize a gleccser nyelvéből többtonnás jégsziklákat szakít le magának. A Skaftafelli Nemzeti Park gyalogtúra lehetőségeket kínál, a hasonnevű gleccserre való felkapaszkodási lehetőséggel. Visszafelé a Laki vulkán völgyében található Fjadrárgljúfur-kanyon szépségében gyönyörködünk. Estére visszatérünk a szálláshelyünkre, ahol vacsora vár bennünket.

5.nap -  Reynisfjara, Eyrarbakki, Svartseng, Budapest
Reggeli után elhagyjuk szálláshelyünket, s a déli part mentén haladunk immár hazafelé. Vík mellett a Reynisfjarát ostorozó óceánhullámokban merengünk, Eyrarbakki halászfalu letűnt korokat idéző utcájában időzünk, majd a Krysuvíki hőforrásokhoz tartunk. Egy rövid séta után a Svartsengi geotermikus erőmű tövében települt hires Kék lagúna fürdőkomplexumba tartunk, ahol kétórás lazító fürdőzéssel készülünk az esti hazarepülésre. A repülőgép 19.30-kor indul, érkezés éjjel 01.50-kor Liszt Ferenc 2/a repülőtérre. 

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Kiemelt látnivalók:

 • Eyjafjallajökull vulkán
 • Seljalandsfoss és Skógafoss vízesések
 • diadalív szikla Dyrhólaey tövében
 • Breidarmerkurjökulsárlón gleccserlagún
 • Skaftafelli Nemzeti Park
 • Svínafelsjökull gleccsernyelv
 • Fjadrárgljúfur-kanyon
 • Reykjavík
 • „Arany körút”, : Gullfoss, Geysir, Skálholti dóm, Kerid vulkán
 • Thingvelliri Nemzeti Park
 • Borgarfjord tanyavilága
 • Láva-vízesés
 • Reykholt történelmi emlékei
 • Deildartunguhver hőforrás
 • Grábrók vulkán megmászása
 • Krysuvík iszapfortyogói
 • Grindavík halászfalu
 • Kék-lagúna

Szállás

3*-os szálloda, kétágyas szobákkal.
Egyágyas felár: 38.000 Ft.

Biztonság
Izlandon még a skandináv viszonyokhoz képest is kiemelkedően jó a közbiztonság. Mindössze a szokásos elővigyázatosságra van szükség.

Diplomáciai képviselet
Izlandon nincs hivatalos magyar képviselet. A legközelebbi akkreditált magyar külképviselet Oslóban van (Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, Norvégia; telefon +47 22 55 24 18, ügyeleti telefon: +47 92 44 78 76), de ha helyben szeretnénk személyes segítséget, bármelyik Európai Uniós tagállam képviseletéhez fordulhatunk.

Főváros
Reykjavík (115 ezer fő, elővárosokkal kb. 200 ezer fő)

Gyerekek
Izlandon a higiéniás helyzet kiemelkedően jó, a szállodák jól fel vannak készülve a gyerekek fogadására. A farmszállásokon gyakran vannak háziállatok, ami a gyerekeknek garantáltan nagy élményt jelent. Fel kell készülni arra, hogy a távolságok nagyok lehetnek.

Hivatalos nyelv
Izlandi. Gyakorlatilag mindenki beszél angolul és dánul.

Időzóna
Nyáron -2 óra, télen -1 óra az időeltolódás Magyarországhoz képest.

Költségek
Izland a drága országok közé tartozik. A szupermarketekben a nyugat-európainál némileg magasabb árakkal találkozunk. A büfékben és benzinkutaknál kb. 600-800 koronáért vehetünk szendvicset vagy 2000 koronáért egy kétszemélyes pizzát. Az éttermekben a jó minőségű, gasztronómiai színvonalú főétekért kb. 2500-3000 koronát kérnek, míg egy tenger gyümölcseiből álló büfévacsora ára 4000-5000 korona.
Egy izlandi utazás során azonban nem kell feltétlenül sok pénzt költeni. A nagyon csábító fürdők és uszodák olcsóbbak, mint Magyarországon. A természeti látványosságokhoz nincsen belépőjegy; a parkolásért általában nem kell fizetni; vidéken az ember alig költ vásárlásra.

Közlekedés
Az 1-es főút majdnem végig aszfaltozott, jól lehet rajta haladni. A kétszámjegyű utak vékonyabbak, aszfaltozottak vagy murvásak. Lassabban, de kiszámíthatóan lehet rajtuk autózni, terepjáró nélkül is. Az F-fel jelölt felföldi utak csak nyáron vannak nyitva; használatuk terepjárót igényel. A kijelölt utakról letérni tilos. Benzinkút minden jelentősebb településen van. A sebességhatár lakott területen 50 km/h, ezen kívül 90 km/h. Autópályák nincsenek. Reykjavíkban is könnyen lehet autózni; a parkolásért csak a belvárosban kell fizetni. Az autó alapbiztosítása nem terjed ki a kavicsfelverődés okozta károkra.
Vannak távolsági buszok, ezek azonban ritkán járnak, és két személy esetén már drágábbak lehetnek, mint autót bérelni. Reykjavíkból Akureyribe, Egilsstadirba, Höfnbe, Ísafjördurba és a Vestmann-szigetre lehet repülni. Vasút nincs.

Lakosság
Kb. 300 ezer fő (Magyarországnál 33-szor kevesebb)

Pénz
Izland pénzneme az izlandi korona (ISK). 1 ISK = kb. 1,8 Ft. Eurót, dollárt vagy dán koronát lehet a legkönnyebben váltani. Kártyával mindenhol lehet fizetni, még kisebb összegeket is.

Szállások
A szállások egységesen jó színvonalúak.

Az ifjúsági szállások barátságosak, kellemesek. Kérhetünk saját szobát vagy hálótermet (általában max. 4 ággyal). Bizonyos helyeken vannak saját zuhanyozóval rendelkező szobák. A vidéki ifjúsági szállások sok esetben családi házban vannak.

A vendégházak jellemzően közös zuhanyozós szobákat kínálnak családi házban, jellemzően a városokban, mérsékelt áron.

A farmházak szerte az országban szép természeti környezetben kínálnak barátságos szálláslehetőséget. Választhatunk közös vagy fürdőszobás kategória között. A szállások családi házban, ma is működő farmon vagy vidéki szállodában vannak.

A szállodák közül a kedvezőbb árúak egy része a nyáron üresen álló, Magyarországon nehezen elképzelhető, magas színvonalú kollégiumokból lett kialakítva, míg a magasabb kategóriájúak a skandináv stílusnak megfelelő, kényelmes hotelek.

Szokások
A skandináv országokban megszokott módon jellemző a korrektség és pontosság. A csalás vagy a tisztességtelen üzleti viselkedés ismeretlen (Izlandon a világon a legalacsonyabb a korrupció). A megbeszélt találkozókra pontosan érkeznek. Az izlandiak a tolakodó magatartást elkerülik, nem szólnak bele a másik dolgába, de segítőkészek, barátságosak, közvetlenek.

Izlandon - Észak-Európa más részeihez hasonlóan - nagyon fejlett a demokrácia. Valós a különböző társadalmi csoportok, a férfiak és a nők, a különböző generációk közötti egyenlőség. A gyerekeket, időseket, nőket, mozgássérülteket, valamely kisebbséghez tartozókat teljesen egyenrangú félként kezelik.

Telefon
A magyar mobiltelefonok - ha a roaming aktiválva van - működnek.

Terület
103 000 km² (Magyarországnál kicsit nagyobb)

Utazás
Budapestről évi néhány alkalommal van közvetlen repülőjárat Izlandra. Az év többi részében koppenhágai, esetleg amszterdami, londoni, frankfurti vagy düsseldorfi átszállással mehetünk. A nemzetközi járatok a Reykjavíktól 50 km-re található keflavíki nemzetközi repülőtérre érkeznek. Itt lehet felvenni a bérelt autókat, vagy busszal elmehetünk Reykjavíkba (1950 ISK). A busz a reykjavíki buszterminálra megy, ha közvetlenül a szállodáig szeretnénk utazni, 2500 ISK a menetdíj. A reykjavíki városi repülőtér egyből a belváros mellett van. Ide taxival vagy akár gyalog juthatunk el. A két repülőtér között nincs közvetlen járat; taxival kb. 12 000 ISK-ba kerül az út.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon illetékkel, a szállás 3*-os szállodában, kétágyas szobákban, a reggelit , a csoport méretéhez igazodó különjáratú busz a meghirdetett útvonalon és programokhoz belépőt a Kék lagúnába és a magyar csoportkísérőt.

Alapár nem tartalmazza: 

a biztosításokat, a további étkezéseket, 5% sztornó biztosítást

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről közvetlen járattal Izlandra. Helyszínen bérelt busszal. 

Szállás: 

3*-os szálloda, kétágyas szobákkal.
Egyágyas felár: 38.000 Ft.

Biztonság
Izlandon még a skandináv viszonyokhoz képest is kiemelkedően jó a közbiztonság. Mindössze a szokásos elővigyázatosságra van szükség.

Diplomáciai képviselet
Izlandon nincs hivatalos magyar képviselet. A legközelebbi akkreditált magyar külképviselet Oslóban van (Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, Norvégia; telefon +47 22 55 24 18, ügyeleti telefon: +47 92 44 78 76), de ha helyben szeretnénk személyes segítséget, bármelyik Európai Uniós tagállam képviseletéhez fordulhatunk.

Főváros
Reykjavík (115 ezer fő, elővárosokkal kb. 200 ezer fő)

Gyerekek
Izlandon a higiéniás helyzet kiemelkedően jó, a szállodák jól fel vannak készülve a gyerekek fogadására. A farmszállásokon gyakran vannak háziállatok, ami a gyerekeknek garantáltan nagy élményt jelent. Fel kell készülni arra, hogy a távolságok nagyok lehetnek.

Hivatalos nyelv
Izlandi. Gyakorlatilag mindenki beszél angolul és dánul.

Időzóna
Nyáron -2 óra, télen -1 óra az időeltolódás Magyarországhoz képest.

Költségek
Izland a drága országok közé tartozik. A szupermarketekben a nyugat-európainál némileg magasabb árakkal találkozunk. A büfékben és benzinkutaknál kb. 600-800 koronáért vehetünk szendvicset vagy 2000 koronáért egy kétszemélyes pizzát. Az éttermekben a jó minőségű, gasztronómiai színvonalú főétekért kb. 2500-3000 koronát kérnek, míg egy tenger gyümölcseiből álló büfévacsora ára 4000-5000 korona.
Egy izlandi utazás során azonban nem kell feltétlenül sok pénzt költeni. A nagyon csábító fürdők és uszodák olcsóbbak, mint Magyarországon. A természeti látványosságokhoz nincsen belépőjegy; a parkolásért általában nem kell fizetni; vidéken az ember alig költ vásárlásra.

Közlekedés
Az 1-es főút majdnem végig aszfaltozott, jól lehet rajta haladni. A kétszámjegyű utak vékonyabbak, aszfaltozottak vagy murvásak. Lassabban, de kiszámíthatóan lehet rajtuk autózni, terepjáró nélkül is. Az F-fel jelölt felföldi utak csak nyáron vannak nyitva; használatuk terepjárót igényel. A kijelölt utakról letérni tilos. Benzinkút minden jelentősebb településen van. A sebességhatár lakott területen 50 km/h, ezen kívül 90 km/h. Autópályák nincsenek. Reykjavíkban is könnyen lehet autózni; a parkolásért csak a belvárosban kell fizetni. Az autó alapbiztosítása nem terjed ki a kavicsfelverődés okozta károkra.
Vannak távolsági buszok, ezek azonban ritkán járnak, és két személy esetén már drágábbak lehetnek, mint autót bérelni. Reykjavíkból Akureyribe, Egilsstadirba, Höfnbe, Ísafjördurba és a Vestmann-szigetre lehet repülni. Vasút nincs.

Lakosság
Kb. 300 ezer fő (Magyarországnál 33-szor kevesebb)

Pénz
Izland pénzneme az izlandi korona (ISK). 1 ISK = kb. 1,8 Ft. Eurót, dollárt vagy dán koronát lehet a legkönnyebben váltani. Kártyával mindenhol lehet fizetni, még kisebb összegeket is.

Szállások
A szállások egységesen jó színvonalúak.

Az ifjúsági szállások barátságosak, kellemesek. Kérhetünk saját szobát vagy hálótermet (általában max. 4 ággyal). Bizonyos helyeken vannak saját zuhanyozóval rendelkező szobák. A vidéki ifjúsági szállások sok esetben családi házban vannak.

A vendégházak jellemzően közös zuhanyozós szobákat kínálnak családi házban, jellemzően a városokban, mérsékelt áron.

A farmházak szerte az országban szép természeti környezetben kínálnak barátságos szálláslehetőséget. Választhatunk közös vagy fürdőszobás kategória között. A szállások családi házban, ma is működő farmon vagy vidéki szállodában vannak.

A szállodák közül a kedvezőbb árúak egy része a nyáron üresen álló, Magyarországon nehezen elképzelhető, magas színvonalú kollégiumokból lett kialakítva, míg a magasabb kategóriájúak a skandináv stílusnak megfelelő, kényelmes hotelek.

Szokások
A skandináv országokban megszokott módon jellemző a korrektség és pontosság. A csalás vagy a tisztességtelen üzleti viselkedés ismeretlen (Izlandon a világon a legalacsonyabb a korrupció). A megbeszélt találkozókra pontosan érkeznek. Az izlandiak a tolakodó magatartást elkerülik, nem szólnak bele a másik dolgába, de segítőkészek, barátságosak, közvetlenek.

Izlandon - Észak-Európa más részeihez hasonlóan - nagyon fejlett a demokrácia. Valós a különböző társadalmi csoportok, a férfiak és a nők, a különböző generációk közötti egyenlőség. A gyerekeket, időseket, nőket, mozgássérülteket, valamely kisebbséghez tartozókat teljesen egyenrangú félként kezelik.

Telefon
A magyar mobiltelefonok - ha a roaming aktiválva van - működnek.

Terület
103 000 km² (Magyarországnál kicsit nagyobb)

Utazás
Budapestről évi néhány alkalommal van közvetlen repülőjárat Izlandra. Az év többi részében koppenhágai, esetleg amszterdami, londoni, frankfurti vagy düsseldorfi átszállással mehetünk. A nemzetközi járatok a Reykjavíktól 50 km-re található keflavíki nemzetközi repülőtérre érkeznek. Itt lehet felvenni a bérelt autókat, vagy busszal elmehetünk Reykjavíkba (1950 ISK). A busz a reykjavíki buszterminálra megy, ha közvetlenül a szállodáig szeretnénk utazni, 2500 ISK a menetdíj. A reykjavíki városi repülőtér egyből a belváros mellett van. Ide taxival vagy akár gyalog juthatunk el. A két repülőtér között nincs közvetlen járat; taxival kb. 12 000 ISK-ba kerül az út.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz
Időjárás: 
Izlandon egész évben kiegyenlített óceáni klíma van. Télen általában egy-két fokkal melegebb van, mint Magyarországon. Nyáron az átlaghőmérséklet 10-14 fok, mivel a levegő rendkívül tiszta, ezt azonban jóval melegebbnek érezzük. Csapadék bármikor előfordulhat.
Télen a legrövidebb időszakban napi négy órán át van világos, míg nyáron heteken át nem megy le nap.
Vízum: 
Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges, de csak a hazajöveteltől számított 3 hónapig érvényes útlevéllel lehet utazni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. A túravezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!