Ízek és látnivalók ínyenceknek - Magyar Konyha Napja

3 napos buszos körutazás a Délvidéken, Magyar Konyha Napja Székelykevén

Az út ritka, máskor nem látogatott látnivalókban is bővelkedik. Fő célja azonban a székelykevei Magyar Konyha Napján való részvétel. Ez azonban nem zárja ki, hogy a buszunkon több főző csapat is utazzon. Ha tehát az utasok közül más is kedvet érez, hogy az eseményen szakácsként, kuktaként vegyen részt, ha valaki be szeretné mutatni egy receptje kiválóságát, akkor jelezze felénk, ismertetjük majd vele a székelykevei szervezők feltételeit.

FőoldalEurópaSzerbiaSzendrőÍzek és látnivalók ínyenceknek - Magyar Konyha Napja

Alapár tartalmazza

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést Székelykevén faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal, félpanziós ellátást és a 2. napon ebédet csoportunk bográcsából, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%. Belépődíjakat

Hossz: 
3 nap
Szállás: 
vendégház

1. nap: Délvidéki ízelítő
Indulás a reggeli órákban Budapestről. Röszkei határátkelés után Zentára látogatunk. Séta a városban, majd megtekintjük a zentai csata emlékművét. Tovább utazva dél felé Óbecsénél megnézzük a Ferenc-csatorna torkolatát és az Eiffel zsilipet. Átkelünk a Tiszán, időjárástól és az előző napokban hullot csapadékmennyiségtől függően ismerkedés Törökbecsével, vagy utazás az aracsi pusztatemplomhoz. Délután Nagybecskereken felkeressük a katolikus székesegyházat, aztán Pancsován át Székelykevére utazunk. Itt elfoglaljuk szállásunkat, vacsorázunk, a szakácsok és segítőik felkészülnek a másnapi főzésre.

2. nap: Gasztro-program várakkal
A Magyar Konyha Napjának ünnepélyes megnyitója, kultúrműsor a falu színpadán. Séta, tekergés a füstölgő üstök alkotta utcákban, zene, tánc, kóstolgatás, kortyolgatás, kora délutántól étkezés az egyéni ízlés választotta kondéroknál. Mikor a bográcsunk kiürül, a főzésben segédkezők elrakodnak. Délután kirándulás a szendrői várba, majd a kevevári „várba” a Duna makettjéhez. Ismertető előadás a Duna zuhatagi szakaszáról.

3. nap: Krassó-Szörény szépségei
Reggeli után elindulunk a Duna mentén, a Delibláti homokpuszta déli részén. Barátságos dombor-erdős vidéken haladva jutunk el Fehértemplom városába, majd határátkelés Romániába. Utazás Oravicabányára. Itt vonatra szállunk, hogy egy páratlanul szép erdei vasutazással, alagutakon, viaduktokon át, az alig ismert, ám csodaszép és vadregényes Krassó-Szörényi-érchegységben eljussunk Stájerlakaninára. Visszaszállva autóbuszunkra utazás Temesvárra. Rövid séta és szabadprogram egykori fővárosunkban. Érkezés Budapestre késő este.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazási költséget kényelmes, légkondicionált autóbusszal, az elhelyezést Székelykevén faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal, félpanziós ellátást és a 2. napon ebédet csoportunk bográcsából, magyar nyelvű idegenvezetést végig a program alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

A kötelező baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1,5%. Belépődíjakat

Kötelező költségek: 

Betegség-, baleset-, poggyász biztosítás
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépődíjak: 5 EUR/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
5 EUR/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.
 

Szállás: 

Székelykevén faluturizmusban, 2 ágyas szobákban, fürdőszoba-használattal, egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós elllátást és a 2. napon ebédet tartalmaz csoportunk bográcsából.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!