Isztambult látni kell

6 napos buszos körutazás

„Ha csak egyetlen pillantást vethetnénk e világra, „Isztambul az, mit látni kell.” Mesebeli nagyváros kelet és nyugat találkozásánál, Európa és Ázsia határán. A gyönyörű Márványtenger, a Boszporusz és egy hosszúra nyúlt tengeröböl, az Aranyszarv is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyedülálló látványt nyújtson az egykori főváros Konstantinápoly, mai nevén Isztambul. A misztikus kelet kapuja számos szállal kötődik a magyar történelemhez. Isztambul misztikája, romantikus keleties hangulata, illatai, ízei és gyönyörű épületei, kulturális sokszínűsége tette ezt a csodáktól hemzsegő barátságos metropoliszt a világ 34. leggazdagabb városává.

FőoldalÁzsiaTörökországIsztambulIsztambult látni kell

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, helyi idegenvezetőt, turisztikai illetéket.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Budapest – Szeged – Belgrád - Szófia
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora hajnali órákban. Utazás Budapest – Szeged – Belgrád - Szófia útvonalon, rövid pihenőkkel. Este tranzitszállás elfoglalása Szófia környékén. (1 éj)

2. nap: Rodostó – Isztambul
Reggeli után Bulgáriát teljes hosszában átszelve rácsodálkozhatunk a balkáni táj igen változatos világára. A délutáni órákban érkezünk Törökországba, a Márvány tenger partján fekvő Rodostóba. Itt töltötte életének utolsó 15 évét száműzetésben II. Rákóczi Ferenc hűséges kísérőivel. Az emlékmúzeum és a Rákóczi ház meglátogatása után tovább indulunk a Márványtenger mentén Isztambulba (régi nevén Bizánc, Konstantinápoly). Érkezés a szállodába az esti órákban, a müezzinek imára hívó hangja mellett. Szállás elfoglalása. (3 éj) Esti séta, szabadprogram.

3. nap: Mesebeli Isztambul
Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézés Isztambulban, a kultúrák metszéspontjában. A város három világbirodalom: a római, a bizánciés az oszmán fővárosa volt. A meseszép Óváros nevezetességeit tekintjük meg, kecses minaretek, tornyok kíséretében. Kevés olyan hely létezik, melyet ennyire átjár a történelem. A bizánci időktől máig etalonként ismert 1500 éves HagiaSophia székesegyházzal ismerkedünk, melynek történelme hűen tükrözi a város sorsát. Ezt követően az 1616-ban elkészült Kék mecsetetlátogatjuk meg, amely hat minaretjével kiemelkedő eleme Isztambul látképének. Délután a város egyik legizgalmasabb, legrejtélyesebb látnivalója, a Topkapi (Ágyúkapu palota) következik a Divánnal és a Szerájjal, mely szinte már város volt a városban, s amely Isztambul talán legszebb kilátással büszkélkedő részén, az Aranyszarv-öböl és a Márvány-tenger közti kiszögellésen, az ún. Szeráj Csúcson fekszik. Szabad program, vásárlási lehetőség a nagy bazár évszázados épületében, amely mintegy 3000 üzletet foglal magában.

4. nap: Varázslatos Isztambul - Aranyszarv-öböl – Boszporusz-híd – Hajózás a Boszporuszon
Reggeli után autóbuszos kirándulás az egykori (bizánci) városfalak mentén a színpompás és illatokkal teli fűszer bazárig (rövid szabad program), majd az Aranyszarv-öböl hídján át, a Galata-torony érintésével a a Dolmabahce-Palota látványában gyönyörködhetünk. A Pazar pompával épített palota homlokzata 600 méter hosszan húzódik a Boszporusz mentén. Különleges kertekkel övezett palotakomplexum megtekintése. Ezt követően Isztambul egyik kedvelt látványossága, a földalatti ciszterna, másképpen az „Elsüllyedt Palota” kerül megtekintésre.

Délután fakultatív hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó, kiemelten nagyhajóforgalmat is lebonyolító festői tengerszoroson, a Boszporuszon.
Részvételi díj: 20 euró/fő.

Szabadprogram (vásárlási lehetőség a nagy bazárban).

Este fakultatív programlehetőség minimum 30 fő esetén: török folklórest zenével, hastánccal, dervis tánccal, korlátozott italfogyasztással.
Program ára 40 euró/fő

5. nap: Drinápoly – Szófia
Reggeli után indulás Drinápolyba, ahol a város szívében álló, Szinan mester által épített nagy mecsetet és bazárt tekintjük meg (vásárlási lehetőség) Ismerkedés a jellegzetes Edirne-i birkózó kultúrával, a XIV. századi török hódítás korszakával. Továbbutazás Szófia térségébe, a tranzit szállásra. (1 éj

6. nap: Nándorfehérvár – Pétervárad – Szeged – Budapest – Debrecen – Nyíregyháza
Reggeli után utazunk Nándorfehérvárra (Belgrád), a középkori Magyar Királyság kulcs erődítményébe. Ismerkedés az 1456-os esztendő nagyszabású eseményeivel, Kapisztrán és Hunyadi cselekedeteivel, majd a vár későbbi történetével. Továbbutazás rövid pihenőkkel Szeged, Budapest útvonalon. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Délután fakultatív hajókirándulás az Európát Ázsiától elválasztó, kiemelten nagyhajóforgalmat is lebonyolító festői tengerszoroson, a Boszporuszon.
Részvételi díj: 20 euró/fő.

Este fakultatív programlehetőség minimum 30 fő esetén: török folklórest zenével, hastánccal, dervis tánccal, korlátozott italfogyasztással.
Program ára 40 euró/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, kísérő idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, útlemondási biztosítást, helyszíni belépők összegét, helyi idegenvezetőt, turisztikai illetéket.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, turisztikai illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára:
Turisztikai illeték: 2-5 €/nap/fő
Belépődíjakat (kb. 90 €/fő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Turisztikai illeték.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.
Ingyenes csatlakozási lehetőségek: Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest, Kecskemét, Szeged, M5 autópálya pihenői.

Szállás: 

3*-os szállodában, a szobákban fürdőszoba, WC, TV található. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, vacsora ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak Törökországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!