Írország, Európa zöld szigete...

8 napos körutazás repülővel

Vigyázat: aki életében egyszer eljutott ide, az örökre az Ír-sziget rabja lesz - kivéve persze, ha ellen tud állni a gyönyörű tájaknak, a barátságos embereknek és az emberléptékű élettempónak, vagy ha ki nem állhatja, ha néha jól bőrig ázik. Méretéhez képest az Ír-sziget annyi látnivalót kínál a turistáknak, hogy az már szinte csalás - nem véletlen, hogy a sziget egyik legvirágzóbb iparága a turizmus. Az ide látogatók legtöbbjét a csodálatos táj vonzza, melynek változatosságát sok nagyobb ország is megirigyelhetné.

FőoldalEurópaÍrországDublinÍrország, Európa zöld szigete...

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást fél­pan­zi­óval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.

Hossz: 
8
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Dublin
Elutazás Ferihegyről Dublinba közvetlen járattal. A délu­táni érke­zést köve­tően buszos vá­ros­né­zés, melynek során ellá­to­gatunk az ír főváros egyik leg­je­len­tő­sebb temp­lomához, a Szent Patrik-ka­ted­rá­lishoz is. Szállás Dublin kör­nyé­kén (2 éj).

2. nap: Glendalough, Powerscourt park, Dublin
Kirándulás a Dublintól délre fekvő Wicklow megyébe. Utazás a gyönyörű fekvésű Glendalough-ba, ahol egy VI. századi kora keresz­tény kolos­tor­te­lepülés romjai látha­tóak. A Szt. Kevin által alapí­tott kolostor a korai közép­korban Európa egyik leg­is­mer­tebb egyházi és okta­tási központja volt. Ezután a Powerscourt parkot nézzük meg (Írország leg­szebb kas­tély­parkjának tartják), majd vissza­uta­zás Dublinba, lá­to­ga­tás a Guinness sörfőzde múze­umában.

3. nap: Dublin, Clonmacnoise, Galway
Délelőtt a vá­ros­né­zés folyta­tása gyalo­gosan Írország han­gu­la­tos főváro­sában (O'Connell utca, Geor­giá­nus negyed, Szenthá­romság kollé­gium a Kells-i könyvvel, mely a korai keresz­ténység leg­szebb műal­ko­tásai közé tartozik stb.). To­vább­uta­zás az Ír-szigetet átszelve nyugati irányba. Útközben lá­to­ga­tás Clonmacnoise-ban, Írország egyik leghí­re­sebb kora keresztény emlék­he­lyénél. (Való­ságos szabad­téri múze­uma az óír korszaknak.) A késő délutáni órákban is­mer­ke­dés egy bájos kisvá­rossal, Galway-jel. Szállás Galway-ben (1 éj).

4. nap: Burren, Moher sziklái, Bunratty (vár, skanzen)
Utazás egy különös karszt­vi­déken keresztül (Burren). Hold­béli táj ez érdekes kőalak­za­tokkal és megdöb­ben­tően válto­zatos növény­vi­lággal (2000 féle ritka növényfaj, köztük sark­vi­déki, alpesi és szub­tró­pusi növé­nyek, virágok). A kö­vet­ke­ző prog­ramunk Írország talán legnagy­sze­rűbb termé­szeti látvá­nyos­sága: Moher sziklái. Ez egy 8 km hosszú, majd­nem függő­leges sziklafal, mely 200 méter magasan tornyosul az Atlanti-óceán fölé. Délután lá­to­ga­tás a Limerick melletti Bunratty-várkastélyban. Lehe­tőség a mellette talál­ható szabad­téri néprajzi múzeum (skanzen) meg­te­kin­té­sé­re is, ahol ízelítőt kapunk abból, hogy milyen volt az élet Íror­szágban az elmúlt évszá­za­dokban. Szállás Killarney kör­nyé­kén (2 éj).

5. nap: Muckross-kastély, Kerry-gyűrű
Délelőtt a Muckross-kastély és látvá­nyos park­jának meg­te­kin­té­se a Killarney környéki tóvi­déken, majd kirán­dulás a Kerry-gyűrűn, mely Íror­szág délnyu­gati part­vi­dé­kének egy nagy félszi­getét járja körül, és a Brit-szigetek egyik leg­szebb pano­ráma­útjának szá­mít. A hegyek, völgyek, tavak és a vad­re­gé­nyes tenger­part hatását fokozza a dús vege­táció, mely a Golf-áramlás rend­kívül erős hatá­sának köszönhető.

6. nap: Kinsale, Midleton (Ír Whiskey Múzeuma), Cobh, Cork
Utazás Írország egyik legbájosabb kisváro­sába, a ten­ger­par­ti Kinsale-be (medi­terrán hangulat, zeg­zugos utcácskák). A kö­vet­ke­ző prog­ramunk a Cork melletti Midletonban az Ír Whiskey Múze­umának meg­te­kin­té­se, ahol egy audio­vi­zuális show kere­tében mutatják be a turis­táknak az ír whiskey törté­netét és készí­tésének módját. Termé­sze­tesen kóstoló is tartozik a prog­ramhoz. Délután is­mer­ke­dés Cobh városával (látvá­nyos ka­ted­rá­lis). Cobh kikö­tője volt az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megál­lója (3 millió ír innen vándo­rolt ki Ameri­kába és a Titanic is innen indult utolsó útjára). Érkezés Corkba, Írország második leg­na­gyobb váro­sába késő délután. Corkot kul­tu­rá­lis pezs­gése teszi igazán vonzóvá. Is­mer­ke­dés a han­gu­la­tos belvá­rossal, majd a szállodai szobák elfog­lalása Cork kör­nyé­kén (1 éj).

7. nap: Cashel sziklája, Kilkenny, Dublin
Utazás Cashel sziklájához, Írország Akropoliszához. A 60 méter magas sziklán talál­ható épü­let­együt­tes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt. Mára a nagy­szerű romok maradtak meg (kerek torony, ka­ted­rá­lis, Cormac-kápolna, érseki palota, Szt. Patrik keresztje). To­vább­uta­zás Kilkenny-be, amely Íror­szág leginkább kö­zép­ko­ri hangu­latot árasztó városa. Vá­ros­né­zés, majd elutazás Dublinba. Szállás egy város­köz­ponti szál­lo­dá­ban (1 éj). Esti séta az ír fő­vá­ros­ban.

8. nap:
Kora reggel transzfer a repülőtérre. Elutazás Dub­linból Buda­pest­re, érkezés a délelőtti órákban.

* A júl. 31-i csoport esetében a szállodákat eltérő sorrendben tudtuk foglalni, ezért a programokat fordított sorrendben bonyolítjuk le az alábbiak szerint:

1. nap. Dublin
2. nap: Glendalough, Powerscourt park, Dublin
3. nap: Dublin, Kilkenny, Cashel sziklája
4. nap: Midleton (Ír Whiskey Múzeuma), Cobh, Cork, Kinsale
5. nap: Muckross-kastély, Kerry-gyűrű
6. nap: Bunratty (vár, skanzen), Moher sziklái, Burren
7. nap: Galway, Clonmacnoise, Dublin
8. nap: Elutazás Dublinból

Tehát minden program teljesülni fog, csak más sorrendben.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást fél­pan­zi­óval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, belépőket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Belépők
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőgéppel Budapesttől Dublinig és vissza közvetlen járattal. Írországban jó minőségű, korszerű autóbusszal.

Szállás: 

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (bőséges ír reggeli, vacsora).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!