Indonézia I. körutazás - Kuala Lumpur-Jáva-Bali-Celebesz-Komodo

16 napos körutazás

Indonézia több mint 18.000 szigetből áll, ebből négynek a csúcs-látnivalóit térképezzük fel az utunk során. A legnépesebb Jáva, mely a hindu és buddhista világörökségi helyszínek mellett a vulkánjainak is köszönheti a hírnevét. A pacifikus tűzgyűrű részeként 38 működő és inaktív vulkán kúpja gazdagítja a tájat, melyek közül a híres Bromót egészen közelről is szemügyre vesszük. Ezután meglátogatjuk Celebeszen (Sulawesin) az extrém temetkezési szokásaikról híres torajákat, majd az átélt izgalmakat kipihenjük Balin, az istenek szigetén.

FőoldalÁzsiaIndonéziaBaliIndonézia I. körutazás - Kuala Lumpur-Jáva-Bali-Celebesz-Komodo

Alapár tartalmazza

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, félpanzió Balin csak reggeli, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő. A programban feltüntetett árak 1Usd = 275 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi  és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízumok, kilépési illetékek: kb.60 Usd, fakultatív programok, Storno biztosítás, BBP biztosítás, borravaló, személyes fogyasztás.

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 14 fő

1.nap Budapest - Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a délutáni órákban. Repülés átszállással Kuala Lumpurba.

2.nap Kuala Lumpur
Délutáni érkezés Kuala Lumpurba, majd transzfer a szállodába.
Szállás: Kuala Lumpur (2 éj)

3.nap Kuala Lumpur
Egész napos városnézés Kuala Lumpurban. Először a Batu barlangokat keressük fel, ahol 272 lépcsőn felkapaszkodva jutunk fel a híres hindu szentélyhez. Délután a Királyi Palota, és a Parlament épülete felé vesszük az irányt, majd a régi városrész és a Merdeka tér, Kis-India, valamint a Petronas-ikertornyok fotózása következik. Túránk a Kínai-negyedben ér véget, ahol némi szabadidőt is kapunk, hogy kedvünkre nézelődhessünk, vásárolhassunk. Ebéd egy helyi étteremben.
Szállás: Kuala Lumpur

4.nap Kuala Lumpur - Yogjakarta
A menetrend függvényében délnek repülünk, a világ egyik legsűrűbben lakott szigetének, Jávának a középső részére. Yogjakartában landolunk, amit szállodai transzfer követ. Ebéd után a környék egyik világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű (47 m magas), IX-X. századi remekművét, a Prambanan templom együttest csodáljuk meg. A várostól 14 km-re fekvő komplexumot 2006-ban egy földrengés rongálta meg, helyreállítása napjainkban is folyik. A templom központi része a híres Trimurti (a hindu szentháromság), Brahma, Visnu és Siva tiszteletére épült, amelyhez további 224 aprócska szentély csatlakozik.
Szállás: Yogjakarta (2 éj)

5.nap Yogjakarta - Borobudur - Yogjakarta
Mára is jut egy világörökség, a világ legnagyobb, egyik legismertebb és legérdekesebb indonéz kulturális nevezetessége, a Borobodur. A VIII.-IX. századi, többsoros platform a Mahajana buddhista építészet remekműve, az indiai mitológia Meru hegyét szimbolizálja, de perzsa, görög és babyloni hatást is tükröz. A Yogjakartától 42 km-re, északnyugati irányban fekvő műemlék 34 m magas, s mintegy 55 ezer köbméter kőből épült. Hatalmas, harang alakú sztúpáiban megannyi Buddha szobor rejtőzködik, míg a tetején lévő alakú hatalmas sztúpa 15 m átmérőjű. A templom 75 éven át épült, majd a buja trópusi vegetáció vette birtokába, melynek következtében gyakorlatilag eltűnt az emberek szeme elől. Felújítását 1907-ben a hollandok kezdték meg, majd az UNESCO a hetvenes években tíz évig támogatta helyreállítását. Ebéd után yogjakartai vársonézés következik: a Szultáni palota (Kraton), a Vízi palota (Tamansari, ez volt I. Hamengkubuwono szultán kedvenc pihenőhelye), valamint egy batik műhely.
Szállás: Yogjakarta

6.nap Yogjakarta - Bromo
Kora reggel elindulunk a Bromo vulkán felé. Először vonattal elmegyünk Mojokertoig, majd onnan még kb. 4-5 óra buszozás után jutunk el a Bromo-Tengger körzetben található, hatalmas vulkanikus homokkal fedett nemzeti parkba, ahol több vulkanikus képződmény található, melyek közül a legismertebb, egyben legaktívabb a 2329 m magas Bromo vulkán. Utunk során megállunk Pasuruanban, melynek kikötőjében láthatjuk a hagyományos jávai hajókat, melyekkel a helybéliek a szigetek között közlekednek.
Szállás: Bromo (1 éj)

7.nap Bromo - Surabaya - Makassar (Celebesz)
A mai éjszaka a megszokottnál lényegesen rövidebb lesz, mert a hajnali ébresztő után a szállásunktól mintegy egy órányi távolságra lévő vulkanikus mezőre megyünk (Pananjakanig gépjárművel). A korai kelés célja a varázslatos napfelkelte megörökítése. Ezután felmászunk a Bromo kráterének peremére – 245 lépcsőfok -, ahonnan bepillanthatunk a Föld gyomrába. Erős illatú gőzök és gázok csípik szemünket és facsarják orrunkat, de a lenyűgöző látvány mindenért kárpótol. A túra végén visszatérünk szálláshelyünkre, majd kis pihenő után busszal folytatjuk az utunkat Surabayába, ahol repülőre szállunk és a Celebeszre (Sulawesi) repülünk.
Szállás: Makassar (1 éj)

8.nap Makassar - Rantepao
Reggeli után indulás a toraják földjére. Kezdetben a tengerparttal párhuzamosan haladunk Pare Pare felé északnak, aztán egy jobbkanyarral keletnek fordulunk, a félsziget belsejében található hegyvidék irányába. Puncak Lakawangnál kávészünetet tartunk, s felülről letekintünk a varázslatos celebeszi tájra. Késő délutánra érjük el a toraják településeit.
Szállás: Rantepao (2 éj)

9.nap Rantepao
Az egész napot a felföldnek szenteljük! Ellátogatunk Lemo faluba, ahol a függő sírok találhatók, majd Londában egy másik ősi temetkezési helyet tekintünk meg. Utána jön Kete Kesu a jellegzetes toraja település, ősi formájú házakkal (tongkonan-házak), rizsteraszokkal, fafaragó műhelyekkel. Estére visszatérünk a hotelbe.
Szállás: Rantepao

10.nap Rantepao - Makassar - Bali
Ma Rantepaóból visszatérünk Makassarba. Útközben ebéd, majd lassan elbúcsúzunk Celebesz varázslatos tájaitól és halászfalvaitól. Makassarba érkezve egyenesen a repülőtérre megyünk, és egy rövid repülés után megérkezünk Balira. Bali a Kis-Szunda szigetek legnyugatibb tagja, mintegy Bács-Kiskun megyényi méretű: az Egyenlítő alatt mindössze 8 fokkal délre fekvő üdülőparadicsom a legnépszerűbb idegenforgalmi desztináció Indonézián belül.
Szállás: Bali (3 éj)

11.nap Bali
Egész napos kirándulás Balin. A nap folyamán Tanah Lot és Besakih templomát, kézműipari műhelyeket és a gyönyörű rizsteraszairól híres Jatiluwih-t, és a Candikuning piacotkeressük fel.
Szállás: Bali

12.nap Bali
A mai nap a jól megérdemelt fürdés és pihenés jegyében telik.
Szállás: Bali

13.nap Denpasar - Flores
Reggeli után repülés Floresre. Kirándulásunk első állomása a Mirror Stones cseppkőbarlang, majd tovább utazunk a kikötőbe, ahonnan legszebb a naplemente.
Szállás Flores (2 éj)

14.nap Labuanbajo - Rinca -Komodo - Labuanbajo
Két órás hajózás után jutunk el Rinca szigetére, ahol komodói varánusz lesre indulunk.A komodói varánusz a ma ismert legnagyobb termetű gyíkféle, ennek ellenére a legkésőbb felfedezett varánuszfaj: 1911-ben egy pilóta, kis repülőgépe meghibásodása miatt, kénytelen volt a Komodo-sziget közelében a tengerre leszállni. Ő volt az első európai, aki látta a hatalmas gyíkokat. Rinca után Komodóra megyünk, ahol természetes élőhelyükön láthatjuk a sárkánygyíkokat. Programunk után a hajó megáll Pink Beachen, ahol fürödhetünk, vagy búvárkodhatunk. Ebéd a hajón, majd visszatérünk Floresre.
Szállás: Flores

15.nap Flores - Bali
Délelőtt visszatérünk Balira, délután szabadidő, majd transzfer a repülőtérre.

16.nap Bali - Budapest
Hajnali hazarepülés, érkezés Budapestre a 16. napon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során, elhelyezés 3-4* szállodákban, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, félpanzió Balin csak reggeli, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő. A programban feltüntetett árak 1Usd = 275 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi  és belföldi repülőjegyek + illetékek, vízumok, kilépési illetékek: kb.60 Usd, fakultatív programok, Storno biztosítás, BBP biztosítás, borravaló, személyes fogyasztás.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek, repülőtéri illetékek.
Víumdíj és kilépési illeték.
Storno biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Víumdíj és kilépési illeték: kb. 60 USD/fő
Belépők, borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
60 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 3-500 USD/fő (igényektől függően)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, helyközi járatokkal.

Szállás: 

A körút során várhatóan a következő szállodákban fognak megszállni kedves utasaink: 

Kuala Lumpur: Hotel 5 Elements***
http://www.the5elementshotel.com/

Yogjakarta: Hotel Saphir***
http://www.newsaphirhotel.com/

Bromo: Bromo Cottage***
http://www.bromocottages.com/

Makasszar (Celebesz): Hotel Singgasana Makassar***
http://makassar.singgasanahotels.com/

Rantepao: Toraja Misiliana Hotel***
http://www.torajamisiliana.com/

Bali: Hotel Aston Bali****
http://www.grandastonbali.com/ 

Komodo: Hotel Bintang Flores***
http://www.bintangfloreshotel.com/index.php

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz Balin csak reggelit
A területről: 
Indonézia több mint 18.000 szigetből áll, ebből négynek a csúcs-látnivalóit térképezzük fel az utunk során. A legnépesebb Jáva, mely a hindu és buddhista világörökségi helyszínek mellett a vulkánjainak is köszönheti a hírnevét. A pacifikus tűzgyűrű részeként 38 működő és inaktív vulkán kúpja gazdagítja a tájat, melyek közül a híres Bromót egészen közelről is szemügyre vesszük. Ezután meglátogatjuk Celebeszen (Sulawesin) az extrém temetkezési szokásaikról híres torajákat, majd az átélt izgalmakat kipihenjük Balin, az istenek szigetén. De akinek ennyi adrenalin nem volt elegendő, az ráadásként átruccanhat Komodóra, hogy tisztes távból, de mégis testközelből lencsevégre kaphassa a világ legnagyobb gyíkjait.
Időjárás: 
Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik.
Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november.
Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal.
Balin egész évben kellemes klíma uralkodik. A hőmérséklet napközben 30 °C körüli, az éjszaki órákban viszont számítani lehet kisebb hirtelen lehűlésekre is. Trópusi záporok természetesen ritkán, de az év ezen időszakában is előfordulhatnak, azonban nagyon kevés az esős napok száma. Ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a többrétegű öltözködéshez alkalmas ruhatár, kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg és nagyon erős napvédő krém. A hotelek, autóbuszok, éttermek többsége légkondicionált, ezért javasolt kardigán, melegebb felsőruházat csomagolása is.
Vízum: 
A résztvevőknek az utazás megkezdésének pillanatától számított, minimum hat hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük.
Malajzia: magyar állampolgárok turisztikai céllal, vízummentesen utazhatnak Malajziába, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot.
Indonézia: vízum beszerezhető a budapesti Indonéz Nagykövetségen, ára kb. 40 USD, de a helyszínre érkezve is kiváltható kb.25 USD-ért.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
18
Egészségügyi tudnivalók: 
Malájzia-Indonézia: kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Malajzia Nagykövetsége, Budapest

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 29.

Tel: + 36 1 488-0810

Fax: +36 1 488-0824

Email: mwbdpest@t-online.hu

Indonéz Köztársaság Nagykövetsége, Budapest 

Cím: 1068 Budapest, Városligeti fasor 26.

Tel: +36 1 413-3800

Fax: +36 1 322-8669

Email: kbri@indonesia.hu

Magyar képviseletek Malajziában

Kuala Lumpur Nagykövetség
Cím: Suite 10-04, 10th Floor, Menara Tan & Tan, 207 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia
Előhívó: (00-60)(3) 
Telefon: 2163-79-14, 2163-79-15 
Ügyelet: 2166-4854 
Fax: 2163-79-18 
E-mail: huembkl@tm.net.my

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Indonézia

Cím: Jl. Rasuna Said Kav. X/3 Kuningan, Jakarta 12950
Telefon: + 62 21 520 3459
Ügyelet: + 62 815 110 37991
Fax: + 62 21 520-3461

Tiszteletbeli konzulátus Balin: 
Cím: c/o Marintur Jl. Raya Kuta 88, Bali-Indonesia
Telefon: + 62 361 757-557, 757-558 
Fax: + 62 361 735-232 
E-mail: g-cristofoli@yahoo.com
 

Pénz 

Malajzia: malaysiai ringgit = 100 sen, 1 USD = kb. 3 MYR

Indonézia: indonéz rúpia = 100 sen, 1 USD = kb. 9,7 IDR

A nagyobb címletű (és ép) valutákat jobb árfolyamon váltják, mint a kisebb címletűeket (vagy sérülteket), ezért utunk során érdemes a 100 dollárosokat beváltani először. (Az 1996-os és ennél régebbi 100 dollárosokat nem fogadják el, sőt 2004 októberétől az újabb, CB-vel kezdődő sorszámúakat sem, vagy csak rosszabb árfolyamon. Ez a kisebb címletű dollárokra nem vonatkozik.

Nyelv

Malajzia: hivatalos nyelvek a maláj, angol, és beszélik még a kínait, tamilt, hindit, thait.

Indonézia: indonéz, angol, maláj

Időzónák

Malajzia: GMT + 8 óra

Indonézia: BMT + 7, + 8 óra

Elektromos hálózat

Malajzia: 220 – 240 V /50 Hz

Indonézia: 220-230 V/50Hz

Telekommunikáció

A mobiltelefonok mindkét országban működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Éghajlat

Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik.
Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november.
Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!