Indiai Körutazás - Delhi, Jaipur, Agra, Gwailor

9 napos körút Indiában

Ha Delhibe érkezünk, könnyen eszünkbe juthat, hogy miért is jöttünk ebbe az országba? Óriási szeméthegyek, tömeg, hangzavar és furcsa illat fogad bennünket. Ha mégsem fordulunk sarkon, és jobban elmerülünk a városban, csodálatos építészeti emlékeket, a világ egyik legnagyobb bazárját és remek ételeket fedezhetünk itt fel.

FőoldalÁzsiaIndiaDelhiIndiai Körutazás

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
9 nap / 7 éj
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

1. nap: Budapest – Delhi
Elutazás menetrendtől függően (európai átszállással) Budapestről Delhibe. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

2. nap: Delhi és Mahatma Gandhi 
Reggeli után Delhivel ismerkedünk. Egész napos városnézésünk során egy különös világot ismerhetünk meg a régi és az új Delhiben. Először ellátogatunk a vörös erődbe, melyet még Shah Jahan mogul uralkodó építtetett, majd riksára szállva utazunk a Jama Masjid Mecsethez, India legnagyobb mecsetjéhez. Ó-Delhiben láthatjuk az UNESCO által is védett, művészi kivitelezésű Qutub Minart (73 m magas) és az Iszlám Hatalma Mecset maradványait (1193-ból), valamint Humayun nagymogul mauzóleumát és Mahatma Gandhi síremlékét, a Raj Ghat-ot is. Új-Delhi városrészbe is ellátogatunk, ahol az angol behatás és tradíció nyomaival találkozunk: a Parlament épülete, elnöki rezidencia, a hivatali épületek mind a viktoriánus építészet jegyeit viselik. A város szélén álló bahá’í Lótusz templom az egyik leglátogatottabb pont a Földön. Ennek ellenére a templomban szinte hallható a csend. Ezzel az élménnyel térünk vissza estére a szálláshelyünkre.

3. nap: Birla szoborpark és a jaipuri piac (260 km)
Ezen a napon Rajasthan állam fővárosába, Jaipurba utazunk. Útközben megkezdjük az ismerkedést a hindu mitológiával: a látványos Birla szoborparkban az istenek egész panteonja tárul a szemünk elé gigantikus méretű szoboralakok formájában. Délután érkezünk Jaipurba, ahol ellátogatunk a nyüzsgő piacra. A színes bazársoron és a boltok sokaságában vásárlási lehetőség (kötelező alkudozással). Szállásunk 2 éjszakán át Jaipurban lesz.

4. nap: Jaipur – a rózsaszín város
Reggeli, majd Jaipur városával ismerkedünk, mely a meghatározó rózsaszínről kapta nevét. A dombtetőre épült Borostyán erődből (Amber) páratlan kilátás nyílik a környékre. A fárasztó emelkedőt elefántháton tesszük meg. Délután városnézés: Johari-bazár, a Szelek Palotája (kívülről). A City Palace az óváros nagy részét elfoglalja. Itt található az UNESCO világörökség részét képező Obszervatórium, a maharadzsa palotája, miniatúrák. A Visnunak szentelt, hófehér márványból épített Lakshminarayan templom a város koronája, ahol a helybéli hindu hívek közé vegyülhetünk. 

5. nap: Fatehpur Sikri – az egykori főváros (240 km)
Ezen a napon Agrába utazunk. Útközben felkeressük a Fatehpur Sikri-t, az Akbar császár által építtetett palotát (1569, UNESCO világörökség). Az egykori főváros vörös homokkőből épült épületei, palotái, kertjei mind-mind az iszlám és hindu építészet jegyeit viselik. Továbbutazva délutánra Agrába érkezünk. 3 éjszakán át itt lesz szállásunk.

6. nap: Agra az erőddel, a Taj Mahal és Sikendra Akbar sírja
Megreggelizünk, majd a Taj Mahalt, a Shah Jahan nagymogul által a fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére építtetett mauzóleumot tekintjük meg. Az építmény India jelképe – az UNESCO világörökség része. 22 éven át mintegy 20 000 ember építette márványból, 1653-ban készült el. Következő állomásként a vörös kőből épült Agra erődöt látogatjuk meg (2,5 km hosszú fallal körülvett erőd, benne az Andalúz csarnok, Tükrök Palotája.) Mai napunk délutáni állomása a  Taj Mahal közvetlen építészeti elődje, a Baby Taj (Itimad-ud-Daulah látványos síremléke), valamint Akbar nagymogul 1565-ben épült, fallal körülvett nagyszabású síremléke az Agrához közeli Sikandrában. 

7. nap: Agra vagy Gwalior (360 km)
Reggelit követően szabadprogram Agrában. Fakultatív ajánlatunk: az Agrától délre fekvő Gwailor erődvárához utazunk. Bejárjuk az óváros felett magasló monumentális középkori erődpalotát és az 1000 évnél is idősebb hindu templomokat. A citadella párkányáról szédítő a kilátás. Leereszkedve a városba, láthatjuk a sziklába vájt monumentális dzsaina szobrokat. Az esti órákban érkezünk vissza agrai szálláshelyünkre.

8. nap: Delhi (220 km)
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Agra városát. Visszatérve Delhibe, a hinduizmus egyik jelentős fővárosi zarándokhelyére, az Akshardam szentélybe (a Krisna-hívek egyik indiai központjába) látogatunk. Késő délután a repülőgép menetrend függvényében szabadidő, majd vacsora. Transzfer a repülőtérre, elutazás Európa felé az éjszakai órákban.

9. nap: Delhi–Budapest
Folyamatos repülőút után (európai átszállással) érkezés Budapestre a nappali órákban. Hosszabbítási lehetőségként tengerparti pihenést ajánlunk utasainknak, melynek részleteiről érdeklődjön irodáinkban!

Szállás

7 éjszaka 4*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív programok 10 főtől indulnak.
Gwalior és a Baby taj.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, további étkezések, személyes kiadások.
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:25 USD/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: repülővel.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

7 éjszaka 4*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Mumbai, régi nevén Bombay, az ország legforgalmasabb városa, a híres indiai moziipar központja. Híres a Chowpatty strand és Ázsia legnagyobb vöröslámpás negyede.
Kalkutta az ország politikai, művészeti és oktatási központja. A város tüdeje a Maidan Park, a helyiek ide járnak krikett- és focimeccsekre, jógázni és politikai nagygyűlésekre is. A parkban található az óriási fehér márvány Viktória Emlékmű. Szintén érdemes megtekinteni az Indiai Múzeumot, az ország legnagyobb és legértékesebb múzeumát, a Botanikus Kertet és Howrah hidat, a világ legforgalmasabb hídját.
Agra a híres Taj Mahal városa. India turisztikai jelképe a valaha a szerelem oltárán emelt legkülönösebb épület, a Taj Mahal. A Mauzóleumot Jahan sah emelte második felesége halála után. Szintén ebben a városban található a vörös homokkőből épült Agra Erőd, melynek fala monumentális, a falon belül pedig csodaszép mecseteket, kerteket, termeket találhatunk. Sajnos nem minden része látogatható.
Varanasi 2000 éve India vallási központja. A szent folyó, a Gangesz partján épült zarándokhely a tudomány fellegvára is. A városban több mint 100 krematórium működik, ezek közül a Manikarnika Ghat a hindu emberek számára a legszentebb. Minden indiai embernek az a vágya, hogy testét itt hamvasszák el. A nyilvános hamvasztásokat a turisták is megnézhetik, de azért s videokamerákat ilyenkor hagyjuk otthon!
Shimla városa a gyarmati időkben a brit hódítók kedvelt pihenőhelye volt. A 2100 méter magasan fekvő városon meglátszik emiatt az angol ízlésvilág, a katolikus templom, a Gorton Kastély vagy a Vice Royal Lodge angol stílusban épült. Kufri síterepe csak 15 km-re fekszik innen.
Jaipur a híres rózsaszín városnegyedéről híres, melyet régi épületei és a városfal furcsa színe miatt neveznek így. Azért festették be, hogy jelezzék a város britekhez fűződő lojalitását Alfréd herceg látogatásakor 1853-ban. A település történelmi emlékei is ebben a városrészben vannak. Ezek közül kiemelkedik a Johari bazár, a világ egyik legnagyobb ékszerpiaca.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!