India valódi arca - Az Aranyháromszög és Varanasi

11 napos körutazás Indiában

Indiai leghíresebb helyszíneit kutatjuk fel, köztük olyan kihagyhatatlan helyszíneket, mint a Taj Mahal. Magunkba szívjuk az indiai kultúrát és légkört, vásárolunk a bazárban, ősi díszes palotákat látogatunk meg, utazunk elefántháton, és közelebbről is megismerjük ezt a színponpás országot és lakótit.

FőoldalÁzsiaIndiaDelhiIndia valódi arca - Az Aranyháromszög és Varanasi

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj az útlemondási biztosítást tartalmazza.

Alapár nem tartalmazza

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

1. nap: Budapest – Delhi
Elutazás menetrendtől függően (európai átszállással) Budapestről Delhibe. Érkezés az éjszakai órákban, transzfer a szállodába.

2. nap: Delhi felfedezése (60 km)
Reggeli után Delhivel ismerkedünk. Egész napos városnézésünk során egy különös világot ismerhetünk meg. Ó-Delhiben ellátogatunk a Vörös Erődbe, melyet meg Shah Jahan mogul uralkodó építtetett. Innen riksára szállva utazunk a Péntek Mecsethez, India legnagyobb mecsetjéhez. Tisztelgünk Mahatma Gandhi síremléke előtt, majd Humayun mogul időkben emelt hatalmas méretű mauzóleumát tekintjük meg. A nap végén Új-Delhi városrészbe látogatunk, ahol az angol behatás és tradíció nyomaival találkozunk. A Parlament épületei, elnöki rezidencia, a hivatali épületek mind a viktoriánus építészet jegyeit viselik. Végezetül láthatjuk Delhi legrégibb fennmaradt emlékeit: a művészi kivitelezésű Qutub Minart (73 m magas) és a mellette tálalható az Iszlám Hatalma Mecsetet (1193-ból, UNESCO Világörökség). Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Delhi – Jaipur (260 km)
Ezen a napon Rajasthan állam fővárosába, Jaipurba utazunk. Útközben megállunk a maharadzsák festői vízi palotájánál, a Jal Mahalnal. Délután érkezünk Jaipurba, ahol ellátogatunk a pazar szőnyegbazárba és a város nyüzsgő piacara. A színes bazársoron vásárlási lehetőség (kötelező alkudozással). Szállásunk 2 éjszakán át Jaipurban lesz.

4. nap: Amber és Jaipur – a rózsaszínű város (20 km)
Reggeli, majd Jaipur városával és környékével ismerkedünk. A városhoz közeli dombtetőre épült Borostyán erődből (Amber) páratlan kilátás nyílik a vidékre. A citadellához vezető fárasztó emelkedőt elefántháton tesszük meg, megtekintjük a palota termeit. Délután városnézés Jaipurban: Johari-bazár, a Szelek Palotája (kívülről). A lenyűgöző City Palace az óváros nagy részét elfoglalja, családjával itt lakik a mesésen gazdag jaipuri maharadzsa is. Itt tálalható az UNESCO Világörökség részét képező obszervatórium, továbbá miniatúra, drágakő és féldrágakő műhelyek, üzletek sokasága.

5. nap: Fatehpur Sikri  – az egykori főváros (240 km)
Ezen a napon Agrába utazunk. Útközben felkeressük Fatehpur Sikri-t, az Akbar császár által építtetett palotát (1569). Az egykori főváros vörös homokkőből készült épületei, palotái, kertjei mind-mind az egymással keveredő iszlám és hindu építészet jegyeit viselik (UNESCO világörökség). A régészeti zónából a világ legmagasabb kapuján, a Győzelem Kapun át léphetünk be a szufi szent, Salim sejk misztikus, hófehér márvány síremlékéhez. Továbbutazva délutánra Agrába érkezünk, ahol szállásunk lesz.

6. nap: Agra az erőddel, a Taj Mahal és a Baby Taj (20 km) 
Megreggelizünk, majd a Taj Mahalt, a Shah Jahan mogul által a fiatalon elhunyt felesége, Mumtaz Mahal tiszteletére építtetett remekművet tekintjük meg. Az építmény India jelképe – a világörökség része. 22 éven át mintegy 20.000 ember építette márványból, 1653-ban készült el. Következő állomásként a vörös kőből épült, monumentális Agra erődöt látogatjuk meg (2,5 km hosszú fallal körülvett erőd, benne az Andalúz csarnok, Tükrök Palotája.) Mai napunk délutáni állomása Itimad-ud-Daulah mauzóleuma, az un. Baby Taj (az elegánsan díszített kis épület a Taj Mahal közvetlen építészeti elődje). Vacsora és szállás Agrában. 

7. nap: Agra – Jhansi – Orchha – Khajuraho (430 km)
Reggeli után I. osztályú vonatra szállunk Agrában. Jhansi-ig utazunk vonaton, majd onnan saját busszal Khajuraho-ig megyünk. Útközben megtekintjük Belső-India kis ékszerdobozát, Orchha városát: a maharadzsa palotákat, a IX. században emelt monumentális Chaturbuj templomot és a Ráma-szentélyt, a hinduk egyik legszentebb zarándokhelyét. Kora estére érünk Khajuraho-ba. Szállás, vacsora.

8. nap: Khajuraho – Varanasi 
A délelőttöt teljes egészében Khajuraho világörökségének szenteljük. Itt tálalható a 17 tagból álló, mintegy ezer esztendős, világhírű hindu és dzsaina templom együttes. A templomokat a Chandela dinasztia építtette és pont a rejtettség miatt maradhattak meg az utókor számára. Csupán 1838-ban „fedezte fel” egy angol, T.S. Burt, aki csodálatosnak, ugyanakkor nemiképp felháborítónak tartotta az erotikus szobrokkal gazdagon díszített templomokat. A délutáni órákban Khajuraho repülőteréről helyi repülőjárattal a Gangesz-parti Varanasiba repülünk. Szállás elfoglalása, vacsora.

9. nap: Varanasi és Sarnath (40 km)
Még reggeli előtt kihajózunk a Gangeszre, hogy a felkelő nap fényében fürdő óváros pazar látványát a vízről élvezhessük. A parton ott tálaljuk a hajnali rituális fürdőzésüket végző hindukat. A város India egyik legszentebb városa, sokak szerint az „igazi” Indiát itt tálalja meg az utazó. A belváros sikátorai kész labirintust alkotnak, ahol közel 200 szentély áll egymás mellett. Az utcák a hindu halottégetési szertartások Gangesz- parti helyszínére, az un. ghat-okhoz futnak. Óvárosi kalandozásunk után visszatérünk a szállodánkba, majd a reggeli elfogyasztása után a Varanasi közelében fekvő Sarnath-ba buszozunk. A nyugodt kis település a buddhizmus egyik indiai központja. Mintegy 2500 évvel ezelőtt az Őzparkban kezdte meg a tanítást Gautama Buddha. Körbejárjuk a hatalmas sztúpákat (Dhamek, Chamkhandi), megtekintjük a Kr. e. III. század óta folyamatosan épült kolostorokat, Asóka császár legendás oszlopát. A Régészeti Múzeumban az ország egyik legnagyobb buddhista gyűjteményét láthatjuk. A Varanasi déli peremén álló Ramnagar XVIII. századi erődje a Gangesz fölé magasodik. Megtekintése után „lazításként” vásárolni megyünk a híres selyembazárba.

10. nap: Varanasi – Delhi
Elbúcsúzunk Varanasitól és visszarepülünk Delhibe. Menetrendtől függően további program lehetőségek Delhiben, illetve szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Európa felé az éjszakai órákban.

11. nap: Delhi – Budapest
Folyamatos repülőút után (európai átszállással) érkezés Budapestre a nappali órákban.

Szállás

9 éjszaka 4*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet, szállást, a félpanziós ellátást, idegenvezetést. A részvételi díj az útlemondási biztosítást tartalmazza.

Alapár nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat, Utasbiztosítást, Belépőket, Egyéb személyes kiadásokat, Repülőtéri illetéket (Csak repülős utak esetében!)

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Vízumdíj.
Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és jegyek, borravalók, további étkezések, személyes kiadások.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 USD/fő
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:40 USD/fő
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: repülővel.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Szállás: 

9 éjszaka 4*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

A területről: 
Indiában 22 hivatalos nyelvet használnak, legelterjedtebb a hindi. Az angol nyelvet viszont általában megértik. A magyarországi időhöz képest +4,30 óra az eltérés. 220-230 V a hálózati feszültség, azonban gyakoriak az áramingadozások. A dugaszoló aljzat kerek, 3 pólusú, használatukhoz átalakító adapter szükséges (elektronikai szaküzletekben beszerezhető).
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!