India Aranyháromszög, Keralával fűszerezve

9 napos repülős körutazás

Valójában két utazás követi egymást. Először Észak-India nevezetes látványosságait, a világ építészetének kiemelkedő alkotásait látogatjuk meg. Ezt követően felkeressük Dél-India leírhatatlan szépségű államát, amelyet méltán neveznek Isten saját országának. Az ember alkotta csodák után Kerala hátsó vizein hajózva a természet alkotta csodákat ismerhetjük meg. A nyüzsgő nagyvárosok után a vidék bája és derűje teszi teljessé utazásunkat.

FőoldalIndia Aranyháromszög, Keralával fűszerezve

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet menetrend szerint közlekedő járatra, repülőtéri illetékeket, szállást 6 éjszakára megadott ellátással, helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Vízumdíjat ügyintézéssel, Belépőjegyek árát, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, kötelező borravalót, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
9 nap, 6 éj
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 5 fő

1.nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, éjszaka a repülőn.

2.nap:
Megérkezés India fővárosába, Delhibe a reggeli órákban. India, ez a szó, különböző képeket idéz föl bennünk a misztikus országról, a maharadzsákról, tigrisekről és elefántokról, Gandhiról és a Brit Birodalomról. Mesés gazdagsága és színes kultúrája évszázadokon keresztül lenyűgözte a
felfedezőket, és rabul ejti a mai kor utazóját is. Transzfer a szállodába, bejelentkezés (csomagszoba), majd városnézés először Ó-Delhi-ben. Megcsodálhatjuk az 1648-ban épített Vörös Erődöt, az egykori mogul hatalom jelképét. Nevét jellegzetes színű homokkőből épült falairól kapta. Ezt követően meglátogatjuk India legnagyobb és legpompásabb mecsetét, a Jama Masjid mecsetet, vagy más néven Pénteki mecsetet. A mecset vörös homokkőből, márványból és fekete ónixból épült. Két minaretje, három kupolája és három pulpitusa van, hogy a hatalmas tömeghez egyszerre három imám beszélhessen. Utazás riksával az óvárosban. Délután a városnézés Új-Delhi nevezetességeivel folytatódik. Ezt a negyedet angol gyarmatosítók tervezték és építették. Széles sugárutak, zöldellő parkok és elegáns épületek jellemzik. A nap utolsó állomása az India Kapu, valamint a Parlament épülete. Szállás és vacsora Delhiben.

3.nap:
A reggelit követően kijelentkezés, majd látogatás az impozáns Kutab Minar toronynál. A Hindusztán hetedik csodájaként ismert műemlék XI. sz.-i mesterek remekműve. Ezt követően utazás Jaipurba (6 órás út), a híres rózsaszínű városba, amelynek története évszázadokra vezethető vissza. A megérkezést követően szabad program, bejelentkezés a szállodába, vacsora.

4.nap:
Reggeli után elsőként, a városközponttól fél óra autóútra található Amber erődöt keressük fel. Az erőd szolgált otthonául a rádzsput uralkodóknak mialatt Jaipur épült. A várpalota bejáratához elefántháton utazunk (lehetőség van dzsippel való megközelítésre is). Az erős falak számtalan lélegzetelállító palotát, templomot, csarnokot és gyönyörűen művelt kertet rejtenek. Pazar kilátás tárul elénk a hegy ormára épített erődből, ahonnan rálátunk a Maota tóra és a történelmi óvárosra is. Visszafelé úton meglátogatjuk a Szelek palotáját, amit 1799-ben építettek. A vörös és rózsaszín homokkőből épített épület a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám ?börtön? volt a javából a palota. A maharadzsa városi palota együttese ékes példája annak, hogy micsoda gazdagság övezte a rádzsput uralkodókat. A nap utolsó állomása a Jantar Mantar, azaz a Csillagvizsgáló, amelyet 1726-ban építettek, de a mai napig vizsgálják vele a csillagokat, sőt időjárás előrejelzésre is használják. Szállás, vacsora.

5.nap:
Reggeli után kijelentkezés majd utazás Agrába (6 órás út). Menetközben látogatás Fatehpur Sikriben, az egykori uralkodói székhelyen, ahonnan a szárazság miatt kiköltöztek a lakosok és közel 300 éve nem használnak, mégis eredeti állapotában maradt fenn. Kirándulás Agra leghíresebb szentélyéhez, a Taj Mahalhoz, melyet a szerelem emlékművének is mondanak. India talán legismertebb épületén 1630-tól 22 éven át 20000 munkás dolgozott. India és a Taj Mahal - elválaszthatatlan fogalmak. Nincs ember, aki India említése hallatán először ne az örök szerelem csodás emlékművére gondolna. A világ csaknem valamennyi nagy műemléke egy-egy nép vallásos áhítatának vagy egy uralkodó hiúságának eredménye, de a Taj Mahal kivétel. Szállás, vacsora.

6.nap:
Reggeli után látogatás az Agra Erdődben, amely élő példája a mogul építészetnek, a 16. században az erőd biztonságos falai között őrizték a fegyver- és kincstárat, illetve az egyéb birodalmi tartalékok nagy részét. Délután visszautazás Delhibe, szállás és vacsora.

7.nap:
Felejthetetlen körutazásunk után irány a Pálmafák földje, kora reggel Cochinba repülünk. A város évszázadokon át volt a mesés India tengeri kapuja, ahol ma is békésen élnek együtt keresztények, zsidók, hinduk és muzulmánok. Mi is meglátogatjuk az 1502-ben épült Szent Ferenc templomot és a 17. századi zsinagógát, sétálunk a régi világ hangulatát idéző keskeny utcákon és a tengerparton, ahol a kínai halászhálókkal ismerkedhetünk. Szállás és vacsora Cochinban.

8. nap:
Kerala "Isten saját országa", így emlegetik a helybéliek. A kedves, barátságos emberek szerint azért ilyen páratlanul szép, mert az Isten saját magának teremtette. Kesudió, földimogyoró, dohány, tea, bors, minden talpalatnyi helyen kihajt valami. És kókuszpálma minden mennyiségben. Egész napos hajókirándulás a kanyargó csatornák, árnyas lagúnák, erdős szigetek és labirintusszerű holtágak között. Ebéd a hajón, kora este búcsúvacsora, majd este/éjjel transzfer a repülőtérre és hazautazás.

9.nap:
Hazaérkezés Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Fakultatív

Kathakali zenés előadás:  5 000 Ft/fő
Szoba átöltözésre + vacsora: 15 000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet menetrend szerint közlekedő járatra, repülőtéri illetékeket, szállást 6 éjszakára megadott ellátással, helyi idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Vízumdíjat ügyintézéssel, Belépőjegyek árát, Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, kötelező borravalót, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Vízumdíj ügyintézéssel, kötelező borravalót.

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelező borravaló: 5 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő Qatar, vagy Emirates járattal:
 

2018.11.29. (Qatar)

Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - New Delhi (DEL) 02:25 08:25
Cochin (COK) - Doha (DOH) 03:35 06:20
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 08:00 12:05

2019.01.24 - 02.01. (Emirates)

Budapest (BUD) - Dubai (DXB) 14:40 23:05
Dubai (DXB) - New Delhi (DEL) 04:30 09:10
Cochin (COK) - Dubai (DXB) 04:30 07:05
Dubai (DXB) - Budapest (BUD) 08:25 11:40

2019.03.14 - 03.22. (Qatar)

Budapest (BUD) - Doha (DOH) 16:25 23:55
Doha (DOH) - New Delhi (DEL) 02:25 08:25
Cochin (COK) - Doha (DOH) 03:35 06:20
Doha (DOH) - Budapest (BUD) 08:00 12:05

Szállás: 

2-3 ágyas szobákban, 3 csillagos (helyi besorolás) szállodában

Étkezés: 
Az alapár félpanziós (reggeli, vacsora) ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Hepatitis A elleni védőoltás ajánlott. A helyszínen csak palackozott víz és szállodai étel fogyasztása javasolt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!