India a Holi fesztivál idején

9 napos körút Indiában

Utazásunk India legszebb látnivalóit érinti, talán a lehető legszebb időszakban. A Holi fesztivál csodálatos élményét Rajasthan meseszép városában, Jaipurban élhetjük át! Igazán különleges élményekkel gazdagodhatunk a körutazásunk során. A Taj Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának szédületes homlokzata vagy éppen az Amber Erődnél tett elefántolás sokáig emlékezetes pillanatok maradnak.

FőoldalÁzsiaIndiaDelhiIndia a Holi fesztivál idején

Alapár tartalmazza

Az utazást Észak-Indián belül busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet és az illetéket (kb. 179 900 Ft), a belépők, helyi vezetők, borravalók (kb. 160 EUR), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb. 43 000 Ft).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
A csoport minimális létszáma 8 fő, míg a maximális létszám 17 fő.

Nehézség:

Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Azonban India az ellentmondások országa, így a gyönyörű helyek mellett a nyomorral is találkozhatunk. Némi alkalmazkodó képességgel és jókedvvel azonban életünk egyik legemlékezetesebb utazása elé nézünk.

1. nap: Budapest-Delhi
Várhatóan a délutáni órákban indulunk egy menetrendszerinti járattal Indiába, ahova egy átszállást követően a hajnali órákban érkezünk.

2. nap: Delhi
A hajnali órákban érkezünk India fővárosába, Delhibe. A reptérről egyenesen a szállásunkra indulunk. Némi alvás és pihenés után, a délelőtti órákban elfogyasztjuk a reggelinket, közben átbeszéljük az elkövetkezendő napok programjait. A délután folyamán az Unesco Világörökségének részét képező Qutub Minar épületegyüttest keressük föl. Az indiai iszlám építészet egyik kiemelkedő példája, nem mellékesen itt található a világ legmagasabb minaretje is. Innen az India Gate felé vesszük az irányt, hogy betekintést nyerjünk a modern India építészetébe. Végig sétálunk a Rajpath parkosított területén a Központi Kormányhivatalok felé.

3. nap: Delhi-Jaipur
Reggeli után belevetjük magunkat India színes forgatagába. Ó-Delhi felé vesszük az irányt, és a város jelképének is számító csodás Vörös Erőd felfedezésére indulunk. A Yamuna folyó partján épített 17. századi erőd márvány pavilonjai a színes díszítésekkel igazán remek fotótémát szolgáltatnak. Innen gyalogosan megyünk India legnagyobb mecseteként számon tartott Jama Masjid-hoz. A monumentális épület nagyságát mutatja, hogy péntekenként akár 20000 ember is imádkozhat a mecsetben. Délután indulunk Jaipur városába.

4. nap: Jaipur
A délelőtti órákban felfedezzük a város nevezetességeit. A Városi Palota csodás épületei, kapui közt kezdjük a barangolásunkat, ahol többek közt a világ legnagyobb ezüst kancsói is megtalálhatóak. Innen átsétálunk a szomszédságában fekvő Jantar Mantar obszervatóriumába. Érdekes műszerek sokasága vár itt ránk. A nap további részét Jaipur leghíresebb épületénél, a Szelek Palotájánál töltjük. Időutazásunk végeztével visszatérünk a szállásunkra.

5. nap: Jaipur-Amber-Jaipur (a Holi fesztivál napja)
Kora délelőtt indulunk Amber pazar erődje felé. Magába, az erődbe elefántháton kapaszkodunk fel, hogy a robosztus falak mögött rácsodálkozzunk az évszázadok óta érintetlenül álló pompás palotákra, lakosztályokra. Gyönyörű panoráma nyílik innen föntről az alattunk elterülő kisebb dombokra. Miután befejeztük a látogatásunk, az erőddel szemben lévő védfalra felkapaszkodunk és a bátrabbakkal egy rövid panoráma sétát teszünk. A visszavezető úton egy fotószünet erejéig megállunk a Jal Mahal "Úszó" palotánál. A nap további részét Jaipurban töltjük, szabad program keretében, ahol a Holi fesztivál pillanatait élhetjük át.

6. nap: Jaipur-Fatehpur Sikiri-Agra
A kora reggeli órákban indulunk kisbuszunkkal Fatehpur Sikiri régi palotái és óriás mecsete felé. Akbar mogul császár uralkodása alatt a birodalom fővárosaként funkcionált a mesterséges dombra épített város. Az épületegyüttes a mai napig inspirációt nyújt az indiai építészet számára. 1986-ban méltán került föl az Unesco Világörökségi listájára. A palota mellett található mecset India legnagyobb és egyben legősibb iszlám vallási építményei közé tartozik, hatalmas impozáns kapukkal lenyűgözve a látogatókat. Napunk hátralévő részében Uttar Pradesh tartományban utazunk, hogy a késő délutáni órákban érkezzünk Agrába.

7. nap: Agra
A délelőtti órákat utazásunk egyik csúcspontjával, a Taj Mahal fényképezésével töltjük. A szerelem emlékműveként is emlegetett épület apró részleteitől kezdve, az őt körbe ölelő parkig csodás látványt nyújt. A felejthetetlen délelőtti program után a délutáni órákat az Agra Erőd megismerésével töltjük. Remek kilátás nyílik innen a Taj Mahalra, de az erőd sem fog csalódást okozni a pompás márvány pavilonjaival és a robosztus falaival. Vacsoránkat egy hangulatos tetőteraszon fogyasztjuk el, ahonnan jól látni a Taj Mahalt.

8. nap: Agra-Delhi
A korai reggelink elfogyasztása után indulunk Delhibe. A délutáni órákban érkezünk a mogul építészet egyik remekművéhez (Humayun sírja), ami állítólag ihletül szolgált a Taj Mahal építéséhez. A pompás kerttel körülvett Humajun császár síremlékét 1562-ben kezdték el építeni, melynek befejezéséhez 8 évre volt szükség. Miután elkészítettük a fényképeinket, autóbuszunkkal a szállásunkra indulunk pihenni, majd a késő esti órákban a repülőtérre utazunk.

9. nap: Delhi-Budapest
A reggeli órákban indul a repülőgépünk, egy átszállást követően a kora esti órákban érkezünk Budapestre.

Kiemelt látnivalók az út során:

A Holi fesztivál
Red Fort, Delhi (Unesco Világörökség)
Qutub Minar, Dehi (Unesco Világörökség)
Humayun’ Tomb, Delhi (Unesco Világörökség)
Agra Fort, Agra (Unesco Világörökség)
Taj Mahal, Agra (Unesco Világörökség)
Fatehpur Sikiri (Unesco Világörökség)
The Jantar Mantar, Jaipur (Unesco Világörökség)
Amber Erőd, Rajasthan

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást Észak-Indián belül busszal, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és az illetéket (kb. 179 900 Ft), a belépők, helyi vezetők, borravalók (kb. 160 EUR), az esetleges védőoltások, a biztosítás és az indiai vízum árát (kb. 43 000 Ft).

Kötelező költségek: 

a repülőjegy illeték kb. 149 900 Ft,
a belépők kb. 110 EUR,
a kötelező borravalók kb. 40 EUR, az esetleges védőoltások,
a biztosítás és az indiai vízum árát kb. 32 900 Ft

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott költőpénznek kb. 90 000 forintot ajánlunk + 110 eurót a belépőkre és az elefántolásra.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
110 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Budapestről menetrendszerinti járattal.
Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Delhibe. Indiában: bérelt légkondicionált autóbusszal utazunk.

Szállás: 

3 éjszakát töltünk Delhiben, 2 éjszakát Agrában, 2 éjszakát Jaipurban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 4*-os szállodákban alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Étkezés: 
Reggeliket tartalmazza az alapár. Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani. Egy átlagos étkezés ára: 1400-1800 forint. Az ételek leginkább az indiai konyha fogásaiból kerülnek ki, sok rizst, zöldséget és csirkét tartalmaznak, és egészségügyi szempontból biztonságosak. Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az ára kb. 100-120 Ft.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Ára: kb. 43 000 Ft.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomruk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást.

Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes hozni: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu

Pénz: India hivatalos pénzneme a rúpia (INR). Célszerű eurót hozni magunkkal és azt beváltani. A hitelkártyák elfogadása limitált és ATM automaták is kevés helyen találhatóak. India olcsó ország, bár a minőségi árukat meg kell fizetni. Ajánlott költőpénznek kb. 90 000 forintot ajánlunk + 110 eurót a belépőkre és az elefátolásra. A belépők árát az idegenvezető a helyszínen szedi össze.

Nehézség: Könnyű és változatos világjárásnak felel meg az utazásunk. Azonban India az ellentmondások országa, így a gyönyörű helyek mellett a nyomorral is találkozhatunk. Némi alkalmazkodó képességgel és jókedvvel azonban életünk egyik legemlékezetesebb utazása elé nézünk.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!