Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára

1 napos hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

Tarts velünk és hódítsuk meg hótalppal az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsait. A Chopokról és a Gyömbérről páratlan panoráma tárul elénk, a gerinctúra során végig a Magas-Tátra hegyvonulatában gyönyörködhetünk. A csúcsról lefelé útba ejtjük a hangulatos Štefánik menedékházat, hogy elszürcsölhetünk egy forró teát vagy egy finom káposztalevest. A hótalp olyan téli felszerelés, amely nagy hóban megkönnyíti teszi a mozgást, bármilyen bakancsra rögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

FőoldalEurópaTátraHótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal,  a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A felvonó árát, hótalpak bérleti díját, az utas valamit az útlemondási biztosítást, 

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Erre a túrára mindenképpen gyakorlott túrázók jelentkezését várjuk, megfelelő időjárási körülmények esetén sportos erőnléttel és némi kitartással teljesíthető a túra. Ha az időjárás nehezít a körülményeken – ami az Alacsony-Tátra közismerten szeles gerincén elég sűrűn előfordul –, akkor viszont egy valódi magashegyi túra elé nézünk.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
1 nap: Budapest – Sdriečko szálló. Felvonóval fel a Chopokra, majd túra Gyömbér – Trangoška útvonalon.

Reggel 04.45-kor találkozunk Budapesten, indulás 05.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg az Alacsony-Tátra déli lábánál fekvő Sebesér (Bystrá) település határában található Sdriečko szálló (1210 m) mellett található parkolóba. Érkezés után összepakoljuk felszerelésünket, és felvonóval felmegyünk a Chopok csúcsára (2024 m). Itt felcsatoljuk hótalpainkat, majd az Alacsony-Tátra főgerincén vezető látványos gerincúton kelet felé indulunk. A hullámzó főgerincen a karókkal jelzett téli úton leereszkedünk a Deményfalvi-hágóba, majd onnan felmászunk a hegység legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre (2043 m). A csúcsra megérkezve a tiszta téli időben nem csak az Alacsony-Tátra vonulatában, hanem északi irányban a hófödte Magas-Tátra csúcsaiban is gyönyörködhetünk. A kellemesen fárasztó gerinctúra végén jóleső csúcs-csoki elfogyasztása után az innen már csak lefelé vezető úton leereszkedünk a Stefánik menedékházhoz (1740 m), ahol a gerincút és a csúcstámadás nehézségeit egy forró káposztalevessel enyhíthetjük. A menedékháztól az eleinte meredeken, majd később egyre lankásabban ereszkedő turistaúton érkezünk meg a parkolóban várakozó autóbuszhoz, majd az esti órákban érkezzünk vissza Budapestre.

Túratáv 11 kilométer, szintkülönbség +300 / -1150 méter, menetidő 7-8 óra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal,  a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A felvonó árát, hótalpak bérleti díját, az utas valamit az útlemondási biztosítást, 

Kötelező költségek: 

2022 évi árak: Felvonó a Chopokra: felnőtt 

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs a helyszínen tudsz bérelni.
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű vagy az egyujjas orkán kesztyű, ez a hóban nem ázik át. Ha van, hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 

Túránk során nem érintünk menedékházat, így magunkkal kell hozni a napi szükséges élelmiszert, innivalót a hátizsákban. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Jó szolgálatot tehet egy túratermosz amiben meleg innivalót tudsz hozni.

Időjárás: 
Változékony, magashegységi időjárásra kell számítani. Gyakoriak az erős szelek, ami a hőérzetünket jelentősen csökkenti, akár -20-ra is lehet számítani szélsőséges esetekben. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
47 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.5
Eszter
Budapest, IX. kerület
2018. feb. 9
4.8
Szuper túra, kellemes fáradtsággal a végén. Az időjárás tökéletes volt egy ilyen kiránduláshoz, hó volt, jég volt, a hótalpakat használtuk! Árpi tudása elképesztő :)
Erzsébet
Budapest, XXI. kerület
2018. jan. 29
5.0
Ez volt a 10. utam az Irodával!! Gondolom, ez már egy jó vélemény :)
Profi szervezés, tájékoztatás és szakértelem... most még az időjárás is fantasztikus volt!! Napsütés a felhők felett!!! Köszönöm az élményt!! Legközelebb is Veletek :)
Róbert Fetter
Kalocsa
2018. jan. 29
5.0
Az eddigi legszebb túrám volt!
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2018. jan. 29
5.0
Szuper túra volt, gyönyörű idővel, kiváló választás volt a szervezők részéről a hegygerinc! :-) Az új busz kényelmes volt és jó meleg :-) Biztos, hogy jövök máskor is!
Stankovits György
Pinkamindszent
2018. jan. 29
4.8
Kellemes, nyugodt túra volt, jó túravezetőkkel, barátságos útitársakkal. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Először próbáltam a hótalpat, így volt egy kis szerencsétlenkedés, de azért gyorsan bele lehetett jönni. Javaslom, hogy a felszerelésnél kerüljön feltüntetésre opcionálisan a hómacska, esetleg hágóvas. Úgy gondolom, hogy a túra jelentős részén a fagyott havon egyszerűbb lett volna ezek valamelyikét használva közlekedni.
Balázs
Budapest, XIII. kerület
2017. feb. 7
4.8
Nagyon jól szervezett túra, kivételesen felkészült túravezetőkkel. Az 5:15-ös indulás elsőre kicsit ijesztő, de az út megéri a korán kelést. Szerencsénkre gyakorlatilag tökéletes időjárási viszonyok között tudtuk megtenni a távot. Néhány saját képem:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.769730579846943.1073741830.100004300236069&type=3
Adrián
2114 Valkó
2017. jan. 23
5.0
Magdi, Árpi , Csongor köszönöm Nektek ezt a csodálatos napot!Egyszerűen mesés volt.Nagyon jó szervezés volt részetekről és a JóIsten megadta , hogy olyan páratlan jó időjárásban volt részünk. Ez páratlan élmény volt.

Bozsik Zsolt
Pécel
2017. jan. 23
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat és kellemesen elfáradtunk. Köszönjük a szervezést
Marietta
Budapest, X. kerület
2017. jan. 23
4.8
Csodás időnk volt a tàj gyönyörű. Köszönjük az élményt.
Móni
Budapest, III. kerület
2017. jan. 23
5.0
Gyönyörű időben túrázhattunk, az idegenvezetők profik, mindenben lehet rájuk számítani
A túra jól szervezett, kellemesen el lehet fáradni a végére
Mindenkinek csak ajánlani tudom
koma
Érd
2017. jan. 23
5.0
Egy csodálatos időben páratlan panorámával profi túravezetőkkel egy jó csapattal-
kell ennél több?
üdv-koma-
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2017. jan. 23
5.0
Gyönyörű volt!
Demeter István
Budapest, III. kerület
2017. jan. 23
4.3
Árpi és Csongi helyzetnek megfelelően, jó tempóban vezette és támogatta a csoport tagokat. Köszönjük a szép túrát és a vezetést.
<név nélkül>
Budapest, III. kerület
2016. már. 17
4.5
A túravezetők profin vezették a csoportot, sok érdekességgel egészítve ki az amúgy lenyűgöző tájat és programot.
<név nélkül>
Budapest, IV. kerület
2016. már. 16
5.0
Minden szuper volt, kivéve a fenti időjárást.
<név nélkül>
Budapest, VII. kerület
2016. már. 15
4.8
:-)
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2016. már. 15
4.3
Nagyon jól éreztem magam a túrán!
Kriszta
Budapest, XIII. kerület
2016. már. 14
4.0
Az időjárás sajnos meghiúsította a csúcstámadást. A túravezető nagyon sok érdekes és hasznos információt osztott meg velünk. Kellemes túra volt, köszönöm.
Márta
Dunakeszi
2016. már. 14
5.0
Bár a szeles idő miatt nem juthattunk fel a Gyömbér csúcsára, ám kárpótolt minket a túra során végig hófödte tájban a hótalpazás szuper élménye. A túravezetők profik voltak, mint mindig.
Pisztvánka
Budapest, XVII. kerület
2016. jan. 3
4.8
A túra szervezése és lebonyolítása a megszokott kiváló minőségben lett kivitelezve. Köszönjük az élményt :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!