Hochtor - csúcstúra az Alpokban (2369 méter)

2 napos ausztriai gyalogtúra és via ferrata

Az Ennstali Alpok egyik kevésbé ismert csodálatos környezetben magasodó csúcsa a Hochtor. Jellegzetes sziklatömbjére izgalmas via ferrátás részekkel tarkított ösvényen jutunk fel. Igazi kétnapos magashegyi élmény a menedékházak hamisítatlan hangulatával a hegyek szerelmeseinek!

FőoldalEurópaAlpokHochtor - csúcstúra az Alpokban (2369 méter)

Miért minket válasz?

- garantáltan kis csoportos utazás (max.15 fő)
- menedékházas szállás
- kényelmes kisbuszos utazás

 

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferrata felszerelések díját.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, 2 ágyas szoba felárat, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 napos túra
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
max 15 fő

Nehézség:

Ez az utunk magashegyi körülmények között, sziklás terepen halad via ferrátás részekkel tarkítva. A „vasalt" részek relatíve könnyűnek, kezdőnek számítanak a via ferráták világában, ám így együtt hamisíthatatlan hegymászó élményt biztosít a túra! A mászóutak sokszor kitett (nagy mélység feletti) sziklákon és párkányokon vezetnek, ezért szükséges a szédülés- és tériszonymentesség! Ha rendszeresen mozogsz, sportolsz, könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot.

Szállás

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson töltjük az éjszakát, a kátágyas elhelyezés felára 8 euro/fő) Ezt jelentkezéskor jelezni kell az irodának. A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Hálózsák szükséges.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Piroska Péter
Péter a magas hegyek szerelmese! Vizsgázott hegymászó révén biztonsággal mozog a hegyek világában, akár magashegyi túra akár via ferrata a cél.
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Budapest, Hieflau, Hesshütte

Korán reggel indulunk Budapestről, Találkozás 4.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5 órakor.
A déli órákban érkezünk autóbuszunkkal az Ennstali Alpokba az Enns folyó melletti parkolóba. Itt magunkhoz vesszük 2 napi felszerelésünket és útnak indulunk. Változatos terepen haladunk egyre feljebb, a létrákkal, drótokkal biztosított ösvényen és a délutáni órákban érjük el éjszakai menedékünket az 1699 méter magasan álló Hesshüttét. Miután elfoglaltuk szállásunkat, a délután hátralévő részében rövid túrára indulunk a környéken. Szállásunkra visszatérve fogyaszthatjuk el otthonról hozott vacsoránkat vagy a ház étteremben kóstolhatjuk meg a helyi ízeket.
Táv: 4 km. szint/fel: 1150 m, menetidő: 3,5-4 óra

2. nap: Hesshütte, Hochtor 2369 méter, Johnsbach 750 méter, Budapest

Reggel felszerelésünket  szállásunkon hagyva  útnak indulunk a csúcsra. Meredek sziklás ösvényeken, párkányokon haladunk egyre feljebb és rövid pihenőket tartva érkezünk fel a csúcsra, ahol jutalmunk a páratlan kilátás. Láthatjuk az Alpok égbe szökő csúcsait és a völgyben megbúvó alpesi falvakat. Fényképezés és a csúcscsoki elfogyasztása után a már ismert ösvényen indulunk vissza. Előző esti szállásunkra visszaérve megpihenünk, megebédelünk és felszerelésünket magunkhoz véve indulunk lefelé a hegy másik oldalán várakozó autóbuszunkhoz. Hazaindulás előtt még felfrissűlhetünk a közeli fogadóban majd buszra pattanunk és a késő esti órákban érkezünk haza Budapestre.
Táv: 9 km. szint: fel 700 m, le: 1600 méter menetidő: 7-8 óra

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállást, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferrata felszerelések díját.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, 2 ágyas szoba felárat, az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
10-30 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Szükséges felszerelés: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, meleg felsőruházat, , sapka/kalap a nap ellen, napvédő krém, fejlámpa, 
Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során, bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferrátás kesztyűt!
 A via ferrata felszerelést irodánk minden résztvevő számára biztosítja.

Via Ferráták: Mesterségesen biztosított sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító felszerelés szükséges végigjárásukhoz! A via ferráták paradicsoma az olaszországi Dolomitok, de Ausztriában is számos via ferrata útvonal létezik. A XIX. század közepétől kezdték meg kiépítésüket és mára igazi szabadtéri játszóterekké váltak az átlagemberek számára. Mivel az utak teljesítése alapfokú hegymászó technikai tudást igényel, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

Figyelem! A mászások során úgynevezett „via ferrata szett és sisak” viselése kötelező! Saját felszerelés saját felelősségre használható, ez nem csökkenti a részvételi költséget! Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját és társaik biztonsága érdekében!

Egyebek
Kiutazás: 

15 fős kisbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénzed. A helyfoglalás az előleg befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
 

Szállás: 

A menedékház egyszerű, de tiszta szobákkal rendelkezik. Úgynevezett csoportszálláson töltjük az éjszakát, a kátágyas elhelyezés felára 8 euro/fő) Ezt jelentkezéskor jelezni kell az irodának. A mellékhelyiségek tiszták, de a mosdóban csak hideg vízre lehet számítani. Hálózsák szükséges.

Étkezés: 
A túra önellátó, de este lesz alkalom a menedékházban meleg ételt és italt vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az elvesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Gázfőzőt csak az arra kijelölt helyen lehet a menedékházban használni, ez rendszerint a házon kívül található.
Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható, a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal kell felkészülni.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferrata felszerelést tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
5 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.4
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.6
András
2013. aug. 4
5.0
Az extrém időjárás ellenére nagyon jól éreztem magam, jó volt a társaság is, a szervezés is. Erőnket jól beosztva nem estünk össze a fogadó előtt néhány méterrel és pár korsó almafröccs majd sör után egészen más színben láttuk a csúcsról való lejövetelt.
Másnap kezdődhetett a guggolással történő izomlázcsillapítás...
Köszönjük, jó volt, megyek máskor is!
Zoltán
2013. aug. 1
4.6
Most voltam elsőnek az irodátokkal,nagyon jól éreztem magam,színvonalas volt a túra. Ami nagyon pozitív volt az a buszon történő tájékoztatás a környékről ahova mentünk :)
Krisztina
2013. júl. 30
5.0
Két csodálatos túravezetőnk végig nagyon figyelmesen és lelkiismeretesen látta el munkáját, minden szükséges információt és tudást átadtak, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat végig az úton. "Pihenésképpen" érdekes történeteket halhattunk a helyekről, ahol jártunk... Tényleg, le a kalappal elöttük! :) Nagyon jó társaság volt, a szervezés, program, szállás értékeléséhez nincs több hozzáfűznivalóm, tökéletes volt minden. Igazán fantasztikus túra volt, még egyszer köszönet érte!!! :D
Eszter
2013. júl. 29
4.2
A túra helyszíne nagyon szép volt. Nekem a gondom a saját erőnlétemmel volt, mert bár fel tudtam mérni a távot és tisztában voltam vele, hogy nem lesz könnyű, de a kétnapi felszerelést nem tudtam helyesen bekalkulálni. Így a felfelé menet nem ment könnyen. De hála Csongornak, átbillentem valahogyan. Igazán nagy köszönet jár a túravezetőknek.
Ágnes
2013. júl. 29
4.8
Nekem nagyon tetszett a túra, bár gyalogtúránál jóval több volt, mint via ferrata, pedig elenyésző.Kéne erre valami új kategóriát kitalálnotok, mert szerintem többen meglepődtek a "gyalogtúra" izgalmas részein, én is pedig elolvastam a leírást!
Van egy olyan kategóriátok, hogy kalandtúra, én ezt idesorolnám, de ez alá a kalap alá ne tartozzon akkor a gyalogtúra és a ferrata sem.Szerintem.
Ákos és Csongor a legjobb túravezetőitek.
Köszönöm, nagyon jó volt!!!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!