Hétvége Bécsben

kétnapos buszos városlátogatás

Bécs legfőbb nevezetességeinek egy részét busszal, a többit gyalogos városnézés keretében mutatjuk be Önöknek. Városháza, Stephansdom, Parlament, Opera, Hofburg, ezek mellett a magyar vonatkozású helyszíneket is felkeresünk...

FőoldalHétvége Bécsben

Alapár tartalmazza

utazás autobusszal, szállást reggelis ellátással egy éjszakára, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő belépőket, további étkezéseket, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2 nap
Létszám: 
min. 35 fő

Klasszikus Bécs, magyar vonatkozású emlékekkel

1. nap - Bécs szívében (kb. 250 km)
Kora reggeli indulás Budapestről, majd rövid pihenőkkel érkezés az osztrák fővárosba, Bécsbe. A város legfőbb nevezetességeinek egy részét busszal, a többit gyalogos városnézés keretében mutatjuk be Önöknek. Városháza, Stephansdom, Parlament, Opera, Hofburg, Parlament. Ezek mellett a magyar vonatkozású helyszíneket is felkeresik. Burg Császári Kincstár, ahol többek között a honfoglaláskori vezéri kard, Nagy Lajos király keresztje, Bocskai István koronája található. Bécsi Művészettörténeti Múzeum, ahol látható Munkácsi Mihály freskója, Mátyás, II. Lajos, Zrínyi Miklós fegyverei, Testőrpalota, Magyar nagykövetség, amely a város egyik legszebb barokk temploma, Eszterházy palota, ahol egykoron Haydn zenélt. Majd a Café Central, mely sok híresség találkozóhelye: Molnár Ferenc, Kálmán Imre, Liszt Ferenc. A Wilczek Palota, ahol 1791. szeptember 21.-én a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István született. Este fakultatív program keretében egy hangulatos bécsi étteremben vacsorázhatnak, majd a Práterben lazíthatnak egyet, és végül a kivilágított Bécsben gyönyörködhetnek. Szállás Bécsben illetve a környékén.

2. nap - Búcsú Bécstől (kb. 250 km)
Reggelit követően a schönnburnni kastély megtekintése következik. Schönbrunn Bécs, és egész Ausztria legismertebb látványossága. Az Osztrák-Magyar Monarchia volt kastélya, „Ausztria Versailles-a”, egykor az udvari élet központja, ma már bárki számára látogatható. Itt visszamehetnek a történelemben, és elképzelhetik, milyen volt a királyi udvartartás élete a 18-19. században. A gyönyörű barokk stílusú palotát, Mária Terézia kedvenc palotáját a 17. század végén kezdték építeni, de csak 1780-ra készült el, és azóta, lényegében változatlan. A palota 1400 helyiségéből a 40 legszebb látogatható. Ezután a bécsi múzeum negyed következik, ahol lehetőségük nyílik az egykori császári istállók helyén kialakított kulturális központ valamelyikét felkeresni. (Leopold Múzeum, Tabac Múzeum, MUMOK, Kunsthalle Wien) majd a város jelképévé vált Duna toronyba mehetnek fel, ahonnét fantasztikus kilátás nyílik az egykori császárvárosra. Végül utazás hazafelé, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

2*-os szálloda reggelis ellátással.

Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

utazás autobusszal, szállást reggelis ellátással egy éjszakára, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, helyszínen fizetendő belépőket, további étkezéseket, útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők ára: kb. 55 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indlás esetén a teljes részvételi díj fizetenő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Kora reggeli indulás Budapestről, rövid pihenőkkel érkezés az osztrák fővárosba, Bécsbe.
A pontos indulási időpontról és helyszínről érdeklődjön irodánkban!

Vidéki csatlakozási lehetőségek:
Tatabánya-Győr- Mosonmagyaróvár

Szállás: 

2*-os szálloda reggelis ellátással.

Egyágyas felár: 6.900 Ft/fő

Étkezés: 
a részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, lehetőség van vacsora igénylésére felár ellenében.(5.500 Ft/fő)
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!