Hegyek vonzásában (Tiroltól St. Moritzig)

6 napos körutazás

"Utazni a Bernina Expressen kivételes élmény. St. Moritz hóborította csúcsától indulva alig 2 óra alatt egy elragadó mediterrán olasz kisvárosba jutunk."

FőoldalEurópaAusztriaTirolHegyek vonzásában (Tiroltól St. Moritzig)

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Ellátást: reggeli + 2 vacsora
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Fel- és leszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosban
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL
Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. A hegyál­lomáson, 1.004 m magasban egy kellemes sétát tehetünk, boboz­hatunk, de kipróbálhatjuk az új attrakciót, a kör alakú, emeletes lombkoronaösvényt is. Ez a 21 m magas fa építmény kilátó is és sétapálya is egyben. Ha fel akarunk menni a tetejére, akkor egy folyamatosan emelkedő úton, 1.400 m megtétele után érkezünk fel. Séta közben és fentről is mesés rálátásunk lesz a tóra és a környező hegyekre. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készít­hetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között foly­tatjuk utunkat, és így érkezünk tiroli szálláshelyünkre.

2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ – SVÁJC
Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mel­lett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi fal­vak tesznek változatossá. Délután Tirolon keresztül Svájcba indulunk. Az Inn folyó völgyében magas hegyek közt visz az út az 1.700 m tengerszint feletti magasságban lévő svájci szállá­sunkig. 3 éjszakát töltünk itt egy középkori hangulatú, különle­ges adottságú kisvárosban, St. Moritz közelében. Vacsora.

3. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-EXPRESS
Reggeli után a közeli Sankt Moritz vasútállomására buszozunk, ahonnan a Bernina-express panoráma kocsijaival utazunk az olaszországi Tiranoba. (A vonatjegy a helyszínen fizetendő.) Az UNESCO Világörökségei közt is szereplő vasúti szakaszon gyö­nyörködhetünk az Alpok havas csúcsaiban, a hegyoldalon nyíló virágokban, legelőkben, de egyedi technikai megoldású viaduk­tok, alagutak is színesítik a 2 és fél órás utazásunkat. A hava­sok után Tirano mediterrán városkájának hangulatából kapunk rövid ízelítőt, hiszen az express vonatból kiszállva kb. 1 órát töltünk az olasz településen. Ezután ismét vonatra szállunk és visszaindulunk, de ekkor regionális svájci vonattal utazunk a Bernina-hágó utáni Diavolezza megállóig. Itt felvonóra szál­lunk (ezt már ingyenesen használhatjuk), hogy 3.000 m magas­ságból is körbenézhessünk. Ámulatba ejtenek minket a csúcsok sokaságai, valamint a közelben kanyargó Pers gleccser látvá­nya. Kabinos felvonóval jövünk vissza, ahol már vár bennün­ket az autóbuszunk, és indulunk vissza szálláshelyünkre. Mivel St. Moritz régióban 3 éjszakát töltünk, ezért bizonyos felvonókat ingyenesen vehetünk igénybe, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF). A következő napon is ezzel a kártyával fogunk felvo­nózni, tehát jelentős megtakarítást kapnak utasaink.

4. NAP: ST. MORITZ
Ezt a napot az elegáns és híres Sankt Moritzban és körülötte lévő hegyeken töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyá­ron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3-4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő gazdag alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre, amiket mi a szál­loda által nyújtott kártyával ingyenesen használhatunk. Először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát és az alpesi virágokat. Innen még tovább is emelkedünk egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fan­tasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völ­gyek és a tengerszemek látványa. Lesz idő egy kis pihenésre, egy kávé vagy tea elfogyasztására is. A déli órákban indulunk le Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le az utolsó szakaszon, vagy kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Délután a környék legmagasabb kilátójára indulunk. Ez a Corvatsch, ahová két szakaszban visz fel a nagyka­binos felvonó. Fent a 3.303 m magasságban lévő modern kilátó­teraszokról varázslatos panorámában lesz részünk. Közelünkben rengeteg 3.000-nél magasabb csúcs látható. Lefelé jövet a félállomáson kiszállva, lehetőségünk lesz egy kis magaslati túrá­zásra 2.700 m-en. A felvonó völgyállomására visszatérve buszra szállunk. Rövid utazás után egy érdekes régi közlekedési esz­közre szállunk. Ez a „jó öreg” funiculare. Meredek pályán visz fel bennünket a Muottas Muragl 2.456 m-en lévő hegyi állomására. Sokak számára kevésbé ismert ez a pazar kirándulóhely, pedig igazi csemege a túrázók számára. Mi is tehetünk könnyebb, vagy nehezebb kört is a túraútvonalon, miközben végig rálátunk a Sankt Moritz tóvidékre. A környék egyik leghíresebb étterme is itt található, melyben gyakran tartanak romantikus esküvőket is. Kellemesen elfáradva érkezünk vissza a megszokott szállásunkra.

5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – SERFAUS
Reggeli után indulunk Ausztriába. Az Inn folyó mesés völgyében haladunk végig, amíg elérjük a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpíte­nek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet a Lazid felvonóval, melynek végállomása 2.346 m magasan van. Tiszta időben csodás a táj. Itt lesz egy kis túrázási lehetőség, de ha valaki csak a kiváló panorámával rendelkező étte­rembe akar beülni, ebédelni vagy kávézni, erre is lesz alkalma. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes pano­rámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Sétánk után indu­lunk tovább szállásunk felé, amely Kitzbühel közelében lesz.

6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST
Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legna­gyobb, majd 30 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátó­ként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az épít­ményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek tehetnek egy rövidebb, de annál látványosabb kirándulást fenn az alpesi virágok és sziklák között, majd felvonóval jövünk vissza buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós progra­munknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a meg­felelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás

4 csillagos szálloda.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 
 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodákban
 • Ellátást: reggeli + 2 vacsora
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
 • Fel- és leszállási lehetőséget 14 magyar nagyvárosban
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Alapár nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adót,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét.
Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 
Pillersee - libegő kb. 14,50 €
St. Moritz kártya 5 CHF
Serfaus- felvonó 19,00 €
Grünberg felvonó 11,80 €
Farkas szurdok 3,00 €
Krimmli vízesés 4,00 €
Reutte függőhíd 7,00 €
Bermina Express 83 CHF
IFA 7 CHF + 6,00 €
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

4 csillagos szálloda.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!