Grúzia - Örményország

10 napos körutazás Grúziában, Örményországban

Utazás a Kakheti régión keresztül, mely Grúzia borászatáról híres. Utazás Tsinandaliba, ahol egy gyönyörű kert, múzeum és borospince található, mely a Chavchavadze család tulajdona, aki híres 19. századi költő és a közéleti személyiség volt az országban.

FőoldalÁzsiaGrúziaTbilisziGrúzia - Örményország

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.

A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

Repülőjegy és illetékek
Baleset, betegség és poggyász biztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Alapár nem tartalmazza

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Borravalók
Egyéb személyes kiadások

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 12 fő

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Tbiliszibe. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Tbiliszi (Grúzia)
Érkezés Tbiliszibe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Városnézés Grúzia fővárosában: séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a 17-18. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. Láthatjuk az óvárost. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

3. nap: Mtskheta – Ananuri – Gudauri
Reggeli, majd látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező Mtskheta városában, mely egykor a Grúz Királyság székhelye volt. Megtekintjük a Svetikhoveli katedrálist és a Jvari templomot. Ezt követően utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk vagy dzsipekkel felmegyünk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5047 méter magas hegycsúcsra. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

4. nap: Signagi – Alazani-völgy – Tsinandali – Telavi – Alaverdi katedrális
Reggeli után utazás a fallal és 28 őrtoronnyal körülvett Signagi városába, ahonnan nem messze találhatjuk Bodbe Szent Nino kolostorát, innen csodálhatjuk meg a környező Alazani-völgyet a legjobb grúz borvidékekkel és háttérben a Nagy-Kaukázus csúcsaival. Utazás a Kakheti régión keresztül, mely Grúzia borászatáról híres. Utazás Tsinandaliba, ahol egy gyönyörű kert, múzeum és borospince található, mely a Chavchavadze család tulajdona, aki híres 19. századi költő és a közéleti személyiség volt az országban. Meglátogatjuk Telaviban az óvárost és a piacot, majd elutazás a 11. században épült Alaverdi Katedrálishoz, mely egyike Grúzia négy Nagy Katedrálisának. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Haghartsin kolostor (Örményország) – Dilijan – Szeván-tó
Reggelit követően utazás Örményországba. Határátlépést követően megtekintjük a Haghartsin középkori kolostort.  Továbbutazás Dilijanba, ahol megtekintjük az óvárost, Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Vacsora. Szállás Szevánban.

6. nap: Noraduz – Selim karavánszeráj – Karahunj – Tatev – Goris
Reggeli után utazás Noraduzba, ahol a sírkertben mintegy kilencszáz különböző korokból származó és különböző stílusban készült khachkar (örmény kőkereszt) látható. Ezt követően keresztülhaladunk a Selim karavánszerájon, a híres Selyemút fontos állomásán. Meglátogatjuk Karahunjnál az „örmény Stonehenge”-ként ismert emlékművet. A megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik. Folytatjuk utunkat Tatev kolostoregyütteséhez, mely korábban híres oktatási központja volt az országnak, ahol híres tudósok és filozófusok tanultak. Itt található a világ leghosszabb, utasokat szállító libegő pályája. Ezt követően utazás Gorisba. Vacsora és szállás Gorisban.

7. nap: Khndzoresk – Noravank – Khor Virap – Jereván
Reggeli után meglátogatjuk Khndzoresket, a sziklába vájt falut és a függőhidat, majd folytatjuk utunkat a Noravank kolostorhoz. Következő megállónk során egy helyi falvacskában borkóstolón veszünk részt. Utazás a Khor Virap kolostorhoz,  amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.

8. nap: Ecsmiadzin – Zvartnoszt – Jereván
Reggeli után megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét.  Utazás az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyébe, Ecsmiadzinba, mely az Ararát-völgy ősi városa. Ezt követően meglátogatjuk a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak a Világörökségek része. A templom – eddig ismeretlen okokból – a 10. században összeomlott, feledésbe merült, a romterületet csak az 1900-as évek elején tárták fel. Vacsora. Szállás Jerevánban.

9. nap: Garni – Geghard – Cascade – Jereván
Reggelit követően meglátogatjuk Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. A garni erődítmény néhány évszázadon át az örmény királyok nyári szálláshelye volt. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Neve magyarra fordítva „lándzsa”, a kereszten függő Krisztust megsebző dárdáról nevezték el. A kegytárgy-fegyvert évszázadokig itt őrizték. Visszautazás Jerevánba: megtekintjük a Cascade komplexumot, az Operát, az északi sugárutat és a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

10. nap: Jereván – Budapest
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal, átszállással Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Mtskheta múzeumváros (templomegyüttes)
-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai, és a Zvartnost régészeti terület
-          Geghard kolostor

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Szállás

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy és illetékek
Baleset, betegség és poggyász biztosítás (BBP)
Közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Alapár nem tartalmazza: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések
Útlemondási biztosítás
Borravalók
Egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők és a program szerinti étkezések: 200 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 200 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel.

Szállás: 

Középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel.

Étkezés: 
<p>Reggelis ell&aacute;t&aacute;s.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!