Gemenc - Szarvasbőgés kajakból

2 napos vízitúra tengerikajakkal

A gemenci erdő - Szarvasbőgés, halászlé, éjszakai lapátolás az őszben. Régi álmunk, gyermekorunk Tüskevár ittas hajnala válik talán valóra az őszi napokon. Két nap az őszi gemenci erdőben, az ártérben, egy halásztanyán. Mert ha ősz akkor szarvasbőgés, a bőgő bikák hormonszagú énekét szeretnénk kajakból meglesni a világhírű gemenci erdőben.

FőoldalGemenc - Szarvasbőgés kajakból

Alapár tartalmazza

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést

Alapár nem tartalmazza

Az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 4.000 Ft/fő), a szállás díjat, és a halászlévacsorát - 3.500 Ft/fő, a részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
sátor
Létszám: 
A túra 8 fő részvételével indul.

Nehézség:

A túra teljesítés nem igényel komoly fizikai felkészülést. Fontos lehet tudnotok, hogy a túra nem teljesítmény túra. Nem evezünk sokat. Itt a táj, a szarvasbőgés, a halászlé és mi leszünk a főszerep. Kilométergyűjtők kerüljenek!!

1 nap: 
Szombaton vízreszállunk Érsekcsanádon, majd a vízállástól függően felkajakozunk a Grébeci ágba. Itt vízimadarak, kagylókat turkáló malacokat leshetünk, és ha az ősz kellően karakteres, akkor a bikák már napközben harsogásukkal töltik meg az árteret. A Grébecből továbbkajakozunk a Rezéti ágban, ahol felkeressük, majd megszállunk Molnár Zoltán halászmester halásztanyáján, és az éjszakát itt töltjük. Este közösen halászlét fogunk készíteni úgy, ahogyan még nem láthattuk, kóstolhattuk. Az esti csendes főzőcske, kulturált italfogyasztás után a szarvasbőgésé a főszerep. Kajakba szállunk és irány az éjszakai erdő, füleljük bőgő bikák őszi, hormonszagú énekét. Egy órás nesztelen hallgatózás az éjszakában.
2. nap: 
Vasárnap az ősi halászmesterségeké a főszerep. Házigazdánkkal közösen vízre szállunk és végignézzük a múlt századi  halászati módszereket a varsáktól a dobóhálókig! Testközelből az ősi halászatról. Közösen nézzük végig a hálókat, szedjük ki a halakat, kicsit belecsöppenve a dunai ember életébe. A hálók, varsák ellenőrzése után visszakajakozunk a tanyára majd a megszerzett zsákmányt, a halat megsütjük parázson vagy halat füstölünk. A délutáni órákban Érsekcsanád felé vesszük az irányt.
Várható érkezés Budapestre az esti órákban.

További információ

Szállás

A gemenci ártérben egy hamisítatlan halásztanya táborhelyén töltjük az éjszakát saját sátrainkban.

Tuboly Ádám
Tuboly Ádám hétpórás tengeri kajak túravezető, igazi freerider és hangulatmenedzser. Vele biztonságban lapátolhatsz Thaiföldtől Korzikáig!... Láv end entertéjment. Telemark, slack...
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), hajószállítást, túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Az utazást (vidám kisbuszban, korlátozott számban 4.000 Ft/fő), a szállás díjat, és a halászlévacsorát - 3.500 Ft/fő, a részvételi/kölcsönzési díjon felül fizetendőket a helyi szolgáltatóknál kell fizetni!

Helyszíni költségek leírása: 

Szállásdíj és a halászlé vacsora: 3.500 Ft/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg vagy kisbusszal
Milyen felszerelést vigyek?

Mit hozz magaddal?

Kempingezéshez: sátor, ponyva, hálózsák, derékalj, összecsukható szék, kis kefe, rongy, kispárna esetleg útitakaró (utazáshoz).

Nappali öltözet: esőkabát, esőnadrág, vízálló szandál, sportcipő, polárkabát, kényelmes, hosszú ujjú világos ing és nadrág, fürdőruha.

Egyéb: napszemüveg, napvédő krém, ajakír, sapka vagy kendő, ruhaszárító kötél és csipesz, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő.

Konyha: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs.

Egyebek
Kiutazás: 

A kisbusz utasai a Római parti bázisunkról, a Budapest, III. ker. Nánási út 53. szám alól indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé.

A kisbusz ára: 4.000 Ft/fő

Egyéni utazóknak találkozó: az érsekcsanádi személy kompnál 9:30-kor: maps.google.com/maps/ms

 

Szállás: 

A gemenci ártérben egy hamisítatlan halásztanya táborhelyén töltjük az éjszakát saját sátrainkban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz! Célszerű a két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Este közösen halászlét készítünk. Javasoljuk, hogy hozz magaddal műanyag tányért, bögrét, evőeszközt, bicskát és kulacsot.
A területről: 
Gemenc védettségét 1977-ben nyerte el. Ez a terület az ország legnagyobb, zömében erdővel borított ártere, melynek hossza 30 km, szélessége 7 km. Az ártéren a víz az úr, ennek megfelelő a növényzet is: a mélyebb területeken füzek, a magasabbakon nyárfák telepedtek meg, valamint itt él a cserjeszinten a galagonya és a hamvas szeder. Ezek a ligeterdők szinte megközelíthetetlenek, így remek búvóhelyet kínálnak a nagyvadaknak. A ritkán víz alá kerülő részeken található a ritka fekete galagonya, a tavaszi csillagvirág. Gemenc mélyén szürke gémek, rétisasok, kerecsensólymok és békászó sasok találnak élőhelyet.
A gemenci erdőkben található a Gemenci Állami Erdei Vasút, melyen időszakosan gőzvontatású nosztalgia vonat is közlekedik.
Gemencet világhírűvé az ország legszebb, legértékesebb trófeáit növesztő gímszarvas-állománya tette. Rengeteg az őz és a vaddisznó is.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, naptej, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Biztosítás: 
A túrákon, nem vehet részt, aki nem rendelkezik érvényes egészség biztosítással!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.6
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
3.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
György
Budapest, XXI. kerület
2015. szep. 15
4.6
Összességében nagyon jól éreztük magunkat és jövőre is tervbe veszem a gemenci vízitúrát.
Emőke
Budapest, XVIII. kerület
2015. szep. 17
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!