Gasztronómiai kirándulás Örményországban (Jereván)

8 napos gasztronómiai út Örményországban

Az örmény konyha egyike Ázsia és a Kaukázustól délre eső vidék legősibb konyháinak. Jellemző vonásai időszámításunk előtt körülbelül ezer évvel jöttek létre, az örmény nép kialakulásakor, és háromezer év alatt sok mindenben megőrződtek napjainkig.

FőoldalÁzsiaÖrményországJerevánGasztronómiai kirándulás Örményországban (Jereván)

Alapár tartalmazza

A megadott szállást teljes panziós ellátással (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora), a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket, a kóstolókat, a főzőtanfolyamot és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet Budapest – Jereván – Budapest útvonalon (kb 54.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 45.000Ft), az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

1. nap:
Elutazás Budapestről Jerevánba átszállással.

2. nap:
Hajnali érkezés után transzfer a szállodába. Kis pihenő után kései reggeli. Megkezdjük a városnézést Örményország fővárosában. Cascade, Gafesijan Művészeti Központ, Győzelem park – „Örményország Anyja” emlékmű. A túra során láthatjuk még a Kijevi hidat, Baghrami sugárút, Elnöki palota, Tudományos Akadémia, Parlament, Operaház, Világosító Szt. Gergely Székesegyház. Utunkat Tsitsernakaberdben folytatjuk (Nemzeti emlékhely, múzeum). Ebéd. Délután felkeressük a YEREVAN Brandy üzemet, ahol kóstolással egybekötött látogatást teszünk. Vacsora és szállás Jerevánban.

3. nap:
Reggeli a hotelben. Meglátogatjuk a Szent Echmiadzin-t – az örmény apostoli templomot, az örmény kereszténység központját. Ebéd. Visszaindulunk Jerevánba. Útközben Zvartnots templomának romjait keressük fel. Ezután látogatást teszünk a híres „NOY” bor gyárban. Vacsora Jerevánban egy tradicionális örmény étteremben.

4. nap:
Reggeli után látogatás a Matenadaran múzeumba, ami a világ egyik leggazdagabb értéktára az ókori kéziratoknak és könyveknek. A gyűjtemény több mint 100 000 kéziratból, értéktárgyból és dokumentumból áll, melyek a 405-ös évekből származnak, amikor Szent Mesrop Mashtots megalkotta az örmény ABC-t. Ezt követően a Nap templomát keressük fel Garniban, (ami az egyetlen pogány templom Örményországban) ahol csodálatos mozaik fürdőket, és a királyi palota maradványait csodálhatják meg a látogatók. Ebédkor a tradicionális „lavash” készítésével ismerkedünk meg. A közelben található Geghard csodálatos keresztény kolostora, mely az UNESCO Világörökség tagja. Vacsora és szállás Jerevánban.

5. nap:
Reggeli után első megállónk Khor Virap kolostora, ahol elénk tárul az Ararát hegység lenyűgöző méretével és pompájával. Utunkat a középkori örmény építészet egy kiemelkedő alkotásához folytatjuk, a Noravank apátságba, mely a 13-14. században épült. Areni falujában bort kóstolhatunk egy helyi üzemben. Ebéd egy barlang étteremben. Délután látogatást teszünk egy sajt üzemben, Eghegnadzorban. Itt megmutatják nekünk a gyártás folyamatát és megtudhatjuk, hogy mitől is olyan ízletes az örmény sajt. Vacsora és szállás Jerevánban.

6. nap:
Reggeli a szállodában. A reggeli után a Sevan tóhoz megyünk – ami „Örményország Kék Gyöngyszeme”. Ez a hatalmas hegyi tó kb 2000 méterrel van a tengerszint felett. Napos, tiszta időben a türkizkékben pompázó víz olyan, mintha az ég egy darabja lenne. Felkeressük a Sevanavanq apátságot. Ebédre a tó halait fogyasztjuk. Ezután a festői Dilijanba utazunk, ami észak-örményországban, egy erdő szívében található. Goshavank kolostorának látványa rabul ejti az ideutazókat, ahol megtalálható néhány kacskar is (emlékkő díszes vésettel, általában kereszt formában). Vacsora és szállás Jerevánban.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd szabadidő a fővárosban. Este főzőtanfolyam a híres Ararat Hall étterem mesterszakácsával. Vacsora, szállás Jerevánban.

8. nap:
Korai reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre átszállással.

Szállás

7 éjszakára 4*-os szállodában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Noé földje, Örményország - 7 nap
» Grúzia - Örményország - 10 nap
» Grúzia - Örményország - Azerbajdzsán - 12 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást teljes panziós ellátással (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora), a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal, a belépőjegyeket, a kóstolókat, a főzőtanfolyamot és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet Budapest – Jereván – Budapest útvonalon (kb 54.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 45.000Ft), az útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Indulás Budapestről Jerevánba átszállással egy európai városban.

Szállás: 

7 éjszakára 4*-os szállodában

Étkezés: 
Teljes panzió (7 reggeli, 5 ebéd, 6 vacsora)
A területről: 
Északról Grúzia, keletről Azerbajdzsán, délről Irán és az azerbajdzsáni exklávé Nahicseván, nyugatról pedig Törökország határolja.
Örményország a Szovjetunió széthullását követően lett szuverén állam, és az 1991. szeptember 21-i népszavazást követően, szeptember 23-án nyilvánította ki függetlenségét, amit hazánk 1991. december 26-án ismert el. A két ország 1992. március 30-án vette fel a diplomáciai kapcsolatokat. Hazánkat Örményországban a 2008. október 28-án megnyitott tbiliszi magyar Nagykövetség képviseli. A hárommilliós ország népességének 95%-a örmény nemzetiségű, így Örményország a térség nemzetiségi szempontból leghomogénebb állama.
Időjárás: 
A Kaukázus közelsége miatt hegyvidéki, valamint kontinentális éghajlat jellemző az ország területére. A hőmérsékleti ingadozások jelentősen eltérhetnek a különböző évszakokban. A nyár általában kellemes 25 C, bár az Ararát-völgy hőmérséklete a 40 C-ot is elérheti. A telek hidegek és csapadékosak, Jerevánban -5 C, az Ararát-völgyében -30 C is lehet. Az ország éves csapadékmennyisége kb. 550 mm. Az utazáshoz legszebb és legkellemesebb időszak a tavasz és az ősz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!