Francia-Alpok via ferrata túra

9 nap a Via ferrata, rafting és gyalogtúra világában

Aktív kikapcsolódás, igazi adrenalinbomba a javából: az Alpok lélegzetelállító hegyvidékén az ezerarcú Franciaországban. Szívesen kipróbálnád a via ferratát? Vagy már ismered, és újra kacérkodnál egy új kihívással egy jó csapat tagjaként? Elképesztő utak, elbűvölő táj, jó ételek, változatos program. Alattad szédítő mélység, melletted ég felé törő alpesi csúcsok… Ismerd meg határaid! Egy fantasztikus kaland részese lehetsz! A via ferrata szettet, felszerelést irodánk minden résztvevőnek biztosítja.

FőoldalEurópaFranciaországAnnecyFrancia-Alpok via ferrata túra

TÉLI AKCIÓ!

Az első 5 fő jelentkező 12% kedvezményben részesül!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- garantáltan kis csoportos túrák (1 vezető max. 5-6 fővel)
- maximális odafigyelés, ezért biztonságosabb
- rugalmasabb
- élvezhetőbb
- kényelmes, szervezett buszos utazás

Alapár tartalmazza

az utazást autóbusszal, hét éjszaka szállást kempingben; a via ferrata felszerelések bérleti díját, a via ferraták belépő díját, valamint a kiscsoportos túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, az esetleges belépőket, fakultatív programok árát, valamit az biztosításokat.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
5 - 15 fő

Nehézség:

Az általunk bejárt túrák könnyűnek számítanak a francia via ferraták világában. Mivel a mászóutak sokszor kitett (mélység felett lévő) sziklákon és párkányokon vezetnek, csak azok számára teljesíthetők, akik nem szédülnek, nincs tériszonyuk!!! Ha rendszeresen sportolsz (kerékpár, futás, túrázás, sziklamászás), könnyebben tudod teljesíteni a napi adagot. Az aktuális utak nehézségét a napi programoknál találod.

Figyelem! A mászások során speciális biztonsági felszerelést kell használnunk. Ezek helyes használatát a túravezetők elmagyarázzák, és a túrákon folyamatosan figyelemmel kísérik! A vezetők utasításait mindenkinek be kell tartania saját biztonsága érdekében!  Irodánk fenntartja a jogot, hogy nem megfelelő időjárás, vagy egyéb előre nem látható esemény miatt a programon változtasson! További via-ferrata túráinkhoz kattints a linkre!

1. nap - Budapest, Francia - Alpok
2. nap - Briancon/Le Grave
3. nap - La Grave, Briancon: Bez Via Ferrata
4. nap - La Grave, Briançon: Croix de Toulouse Via Ferrata 
5. nap - La Grave,  Briancon-völgy: Aiguillette du Lauzet via ferrata
6. nap - La Grave,  Annecy-tó: Talloires
7. nap - Annecy-tó: Talloires , Yves Pollet Villard via ferrata
8. nap - Annecy-tó: pihenés, fürdőzés vagy kerékpártúra
9. nap - Annecy-tó, Budapest

További információ

Szállás

Az utazás hét éjszakáját kempingben töltjük a Romache-folyó völgyében fekvő, La Grave kisvárosban és az Annecy-tó partján. A kempingek csodaszép természeti környezetben fekszenek. Sátorról, matracról és hálózsákról mindenkinek gondoskodni kell. Sátor irodánktól bérelhető: 800 Ft/2 fős sátor/nap

Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dachstein gyalogtúra - 4 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
1. nap: Budapest, Francia Alpok

Az esi órákban indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 19.30-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóból, indulás 20 órakor. 1200 kilométert kell buszoznunk túránk kiindulópontjára. Végig autópályákon haladunk Ausztrián és Olaszországon keresztül. Éjszaka a buszon. 

2. nap: Briancon/Le Grave

Késő délelőtt  érkezünk meg a síterepeiről híres Briançon közelében lévő Le Grave faluba. A Romanche-folyó völgyében fekvő hangulatos városka kempingjében lesz az alaptáborunk az elkövetkező napokban, ahol négy éjszakát töltünk. A panoráma fenséges; gleccserek ereszkednek le a völgybe, virágba burkolózó alpesi legelők, mesebeli fenyvesek díszítik a tájat, amerre a szem ellát. Fölöttünk magasodik a híres Meije-csúcs, amely épphogy csak nem került be az Alpok négyezres csúcsainak táborába. (3982 méter).
Berendezkedünk a kempingünkben, majd a délután hátralévő részét pihenéssel tölthetjük kempingünk medencéjének partján, vagy egy rövidebb gyalogtúrán vehetünk részt. Egy meredek túraösvényen a közeli Le Chazalet faluba kapaszkodunk fel, majd egy panoráma ösvényen ereszkedünk le a Romanche-folyó völgyében fekvő kempingünkbe.
Táv gyalogosan: 6 km. Szint le: 300m.
Szállás: kemping La Grave

3. nap - La Grave, Briancon: Bez Via Ferrata
Reggel későn ébredünk, hogy kipihenjük a fárasztó utazást, majd elindulunk megmászni az első via ferratát. Buszunkkal felkapaszkodunk a Lautaret-hágóba (2057 méter), majd a túloldalán a Briancon-völgybe ereszkedünk le. Itt kezdődik első via ferrata túránk. A Brinacon határában terpeszkedő Bez-sziklatömbön mászunk meg kezdetnek két rövid-bemelegítő ferrátát. Elsőként  a „régi” ferráttát vesszük célba. Megközelítése kb. 30-45 perc a buszunktól. Rövid felmászás után egy vízszintes szakasz következik a sziklafal előtti sziklatömbön, majd függőlegesen folytatjuk   utunkat, enyhe traverz után lankásabb rész következik a kiszállásig.  A tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a Brinancon-völgyre. A mai kalandunk itt még nem ért végett következik a Bez-sziklatömb másik via ferratája. Meredek ösvényen leereszkedünk a fal lábához, majd nekilátunk az „új útnak”. Ez egy kicsit hosszabb és kitettebb mászóút, mint az előző, ám fantasztikus panorámával kecsegtet. Mindkét ferrátáról elmondható hogy jó kontaktust tudunk teremteni a sziklával, nincs agyon vasalva, de igen jól biztosított. Szintemelkedés fel-le: 100-100 méter, menetidő két ferrata: 3 óra, nehézség: B
A két út után kifújuk magunkat megebédelünk, majd buszra szállunk és a harmadik ferrátánkhoz utazunk ami a kempingünk közelében található.
Az Arsin via ferráta 300m hosszú, beszállása a parkolótól 5 percre található. Kitett, meredek felmászások sorozata vár ránk . Igen jól biztosított, néhol keményebb sportosabb szakaszokkal. Kezdő és haladó ferrátásoknak is nagy élményt nyújt. Szintemelkedés fel-le: 300 méter, menetidő: 1.5 óra, nehézség: C-D. A mászások után busszal utazunk a közeli kempingünkbe.
Szállás: kemping La Grave
4. nap - La Grave, Briançon: Croix de Toulouse Via Ferrata

Európa legmagasabban fekvő kisvárosába, Briançonba buszozunk. A város ferratajának kiindulópontját a központból kanyargó ösvényen érjük el. Felvesszük a biztosítóeszközöket, majd elindulunk a kiépített sziklafalakon. A mászóút eleje meredek felszökéseken halad, a sziklagerinc vonalát követi, gyakran van lehetőség pihenésre a sziklapárkányokon. Mászás közben érdemes visszatekinteni a völgyben pihenő Briançonra és a környéket körbeölelő hegyvilágra. A túra harmadánál érjük el a kitett nyiladék felett átívelő Elnök–hídját. A híd után egy meredek felszökellés egy kis hágóra vezet, majd a sziklagerinc mellett folytatódik az út füves ösvényen jobbra tartva egészen a kilátópontig (1962 méter). Itt mesebeli panoráma fogad minket, körülöttünk szebbnél-szebb hegyek magasodnak! A hegy tetejéről egy panoráma-útvonalon ereszkedünk le Briançonba. A délutánt a Déli-Alpok szívében lévő városkában töltjük. Óvárosa a szűk utcákkal, a kis éttermekkel valamint a középkori várral tökéletesen harmonizál a környező tájjal. A kora esti órákban térünk haza kempingünkbe.
Szintemelkedés fel-le: 650 méter, menetidő: 3- 4 óra, nehézség: C
Szállás: kemping La Grave

5. nap - La Grave, Briancon-völgy: Aiguillette du Lauzet via ferrata
A mai napon Franciaország egyik legrégebbi vasalt útját keressük fel, amely az Aiguillette du Lauzet-csúcsra visz fel!
Busszal közelítjük meg a Lautaret-hágó  közelében fekvő sziklatömböt. Majd egy jó órás gyalogtúra során érjük el a ferrata beszállását. Meredek felszökések és traverzek váltakoznak a mászás során. A sziklaösvény folyamatosan káprázatos panorámával szolgál, csodálatos kilátás nyílik az Écrin masszívumra. Az út nehézségét a hosszúsága adja, majd 500 méter szintet kell leküzdenünk, miközben sok traverz vár ránk a 2611 méteren magasodó csúcsig. Szintemelkedés fel-le: 500 méter, menetidő fel: 3- 4 óra, le: 2 óra, nehézség: D
A csúcscsoki elfogyasztása után egy gyalogösvényen ereszkedünk le a völgyben várakozó buszunkhoz. A visszaúton megpihenhetünk a Roche Robert-nál, ahol meg kóstolhatjuk a helyi specialitást:„Grecques de Georgios”.
Busszal utazunk vissza Le Grave kempingjébe. Szállás: kemping La Grave
 
6. nap - La Grave, Annecy-tó: Talloires

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és Nyugat-Európa legtisztább vizű tavához, az Annecy-tó partjára utazunk. A déli órákban egy tóparti kempingben állítjuk fel sátrainkat. A nap hátralévő részét fürdőzéssel, pihenéssel töltjük. A késő délutáni órákban a közeli Annecy városkába buszozunk, ahol felfedezhetjük a település zeg-zugos utcáit, eldugott éttermet, és hangulatos part menti sétányait. Az éjszakát Talloires mellett lévő kempingünkben töltjük.
Szállás: kemping Annecy-tó

7. nap - Annecy-tó: Talloires , Yves Pollet Villard via ferrata

Reggel a kempingünktől Clusaz település közelébe utazunk. Innen indul mai via ferrata túránk. Egy rövid turista ösvényen közelítjük meg a mászóút beszállását. A mászás változatos, sok oldal harántolást tartalmaz, amelyeket meredek felszökések tarkítanak. Alkalmunk lesz egy függőhídon is átkelni mielőtt elérnénk a ferrata tetejét. A csúcson pazar panoráma fogad minket. Egy jó félóra alatt ereszkedünk le túránk kiindulópontjára, majd tóparti szállásunkra utazunk. Szintemelkedés fel-le: 300 méter, menetidő: 3,5-4 óra, nehézség: C, D 
Délután, vagy az elkövetkezendő nap lehetőség van egy életre szóló kalandra: tandem siklóernyő segítségével madártávladból csodálhatjuk meg a vidéket.
Szállás: kemping  Annecy-tó

8. nap - Annecy-tó: pihenés, fürdőzés vagy kerékpártúra

A mai napon két lehetőség között tudsz választani.

1.opció: A napot pihenéssel, nyaralással töltöd a tóparton.
2.opció: Egy félnapos kerékpártúrát szervezünk a tó körül. A tóparton haladva, nagyrészt bringautakon haladva kerüljük meg Európa legtisztább állóvizét.
Távolság kerékpárral: 44 km.
Szállás: kemping Annecy-tó

9. nap - Annecy-tó, Budapest

Korán reggel összepakoljuk táborunkat és hazaindulunk. Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, hét éjszaka szállást kempingben; a via ferrata felszerelések bérleti díját, a via ferraták belépő díját, valamint a kiscsoportos túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, az esetleges belépőket, fakultatív programok árát, valamit az biztosításokat.

Helyszíni költségek leírása: 

fakultatív rafting program: 40 Euro/fő
fakultatív tandem siklóernyőzés Annecy-tó: 75-120 euro/fő (az ár választott időtartam függvénye)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
150-250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

sátor, matrac, hálózsák; túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; meleg felső ruházat; túra nadrág; sapka/kalap/kendő a nap ellen; elemlámpa; napvédő krém; törölköző, papucs vagy szandál, fürdőruha (a kempingekben van medence és az Annecy-tó is alkalmas fürdőzésre!)

Sportcipő nem megfelelő a via ferrata túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz kerékpáros vagy via ferratás kesztyűt!

A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!

 

A via ferrátás felszerelést irodánk mindenki számára biztosítja.

Via Ferraták: Mesterségesen kiépített sziklautak. A meredek szakaszokon: drótkötelek, fémlétrák, és lépések segítik a kalandvágyó turisták haladását. Speciális biztosító eszközök szükségesek végigjárásukhoz! A Dolomitok a via ferraták paradicsoma, de Franciaországban találhatók a via ferraták Ferrariai! A nyolcvanas évektől kezdték meg kiépítésüket, és mára igazi játszóterekké váltak a kalandot kereső átlagemberek számára. Mivel alapfokú hegymászó technikai tudást igényel végigjárásuk, gyakorlott túravezetőink mindenkinek segítenek megtenni az első lépéseket. A túra során folyamatosan számíthattok segítségükre.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

 

Autóbusszal utazunk a Francia-Alpok gyalogtúrás csapattal.

Szállás: 

Az utazás hét éjszakáját kempingben töltjük a Romache-folyó völgyében fekvő, La Grave kisvárosban és az Annecy-tó partján. A kempingek csodaszép természeti környezetben fekszenek. Sátorról, matracról és hálózsákról mindenkinek gondoskodni kell. Sátor irodánktól bérelhető: 800 Ft/2 fős sátor/nap

Étkezés: 

A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, étteremben ebédelni, vacsorázni. Mivel Franciaország hazánknál drágább ország, érdemes itthonról vinni élelmiszert! Élelmiszer árak: 1.5 l ásványvíz: 1 euró; fél kg kenyér: 2 euró; korsó sör: 5 euró; ebéd: 20-25 euró. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát mászások során. Ezeket érdemes hoznod, de olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.

Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára útlemondási biztosítást tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!