Festészet és Irodalom Észak-Olaszország - San Marino

4 napos városlátogatás: San Marino

San Marino a világ egyik legkisebb állama s egyik legősibb köztársasága. Az országocska Olaszország területén van, alig tíz kilométerre Riminitől és az Adria partjától. Története a kora keresztény időkbe nyúlik vissza. A legenda szerint Marinus, egy keresztény kőfaragó rabszolga Dalmáciából, üldöztetései elől menekülve átkelt az Adrián, s remeteként letelepedett az akkor még vad, úttalan Monte Titanón. Ott alapította meg - így szól a történet - a San Marino-kolostort.

FőoldalEurópaOlaszországSan MarinoFestészet és Irodalom Észak-Olaszország - San Marino

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, panoráma városnézés San Marinóban, magyar idegenvezető, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket (kb. 25 000 Ft/fő), a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka. Fakultatív programok: Urbino: 11 900 Ft/fő, Ravenna: 11 900 Ft/fő, Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda

San Marino: ingyenes
A világ legrégibb köztársasága, igazi ékszer a műemlékeivel, múzeumaival. Séta a kulturális világörökség részeként nyilvántartott történelmi központban.

Fakultatív programok

Urbino: 11 900 Ft/fő
Félnapos kirándulás a 450 m magas hegyen épült csodálatos középkori kisvárosba, Raffaello Sanzio szülővárosába. A lépcsőzetesen épült városka utcái, terei közül magasan
kiemelkedik a Palazzo Ducale, a Dóm és a Harangtorony. Egyetemi város, központja az UNESCO világörökség része. (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Ravenna: 11 900 Ft/fő
Félnapos kirándulás a több ezer éves múltra visszatekintő, kellemes hangulatú kisvárosba, Ravennába. A város UNESCO Világörökség listájára felkerült nyolc épülete az 5. és a 6. században épültek. Ravenna különleges értéke bizánci mozaikművészet. Az itt készült művek jobban meg is maradtak az utókornak, mivel a negatív történelmi események jobban elkerülték ezeket az emlékeket. (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő
Egész napos autóbuszos kirándulás Olaszország zöld szívébe, az olajfákkal és szőlőföldekkel tarkított dombos, hegyvidékes Umbriába. Perugia, a nagy történelmi múltra visszatekintő város a tartomány fővárosa, A város a világ egyik legrégebbi egyeteméről ismert, központi főterén áll a reneszánsz előtti idők egyik legszebb szökőkútja a. Fontana Maggiore és a Palazzo dei Priorio, Itália egyik legelőkelőbb palotája, amely Toszkána és Velence építészeti stílusait ötvözi. Továbbutazás Gubbioba, Itália egyik legépebben megmaradt városképét mutató városkájába – szinte érintetlen középkor, gótikus házak, szűk utcák és kapuk… (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Szállás

Háromcsillagos szállodában, Riminiben.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Don Matteo nyomában Umbriában - 6 nap
» Olaszország kincsei - nyaralás Riminiben - 8 nap
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, panoráma városnézés San Marinóban, magyar idegenvezető, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket (kb. 25 000 Ft/fő), a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka. Fakultatív programok: Urbino: 11 900 Ft/fő, Ravenna: 11 900 Ft/fő, Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
12 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Háromcsillagos szállodában, Riminiben.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
San Marino Olaszország enklávéja, az olasz Emilia–Romagna és Marche régiók határán. Domborzatát az Appenninek uralják. A legmagasabb pont a Monte Titano, 749 méter. Vízfelülettel az ország nem rendelkezik. San Marino a harmadik legkisebb állam Európában, csak Monaco és a Vatikán kisebb nála.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!