Festészet és Irodalom Észak-Olaszország - San Marino

4 napos városlátogatás: San Marino

San Marino a világ egyik legkisebb állama s egyik legősibb köztársasága. Az országocska Olaszország területén van, alig tíz kilométerre Riminitől és az Adria partjától. Története a kora keresztény időkbe nyúlik vissza. A legenda szerint Marinus, egy keresztény kőfaragó rabszolga Dalmáciából, üldöztetései elől menekülve átkelt az Adrián, s remeteként letelepedett az akkor még vad, úttalan Monte Titanón. Ott alapította meg - így szól a történet - a San Marino-kolostort.

FőoldalEurópaOlaszországSan MarinoFestészet és Irodalom Észak-Olaszország - San Marino

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, panoráma városnézés San Marinóban, magyar idegenvezető, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket (kb. 25 000 Ft/fő), a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka. Fakultatív programok: Urbino: 11 900 Ft/fő, Ravenna: 11 900 Ft/fő, Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda

San Marino: ingyenes
A világ legrégibb köztársasága, igazi ékszer a műemlékeivel, múzeumaival. Séta a kulturális világörökség részeként nyilvántartott történelmi központban.

Fakultatív programok

Urbino: 11 900 Ft/fő
Félnapos kirándulás a 450 m magas hegyen épült csodálatos középkori kisvárosba, Raffaello Sanzio szülővárosába. A lépcsőzetesen épült városka utcái, terei közül magasan
kiemelkedik a Palazzo Ducale, a Dóm és a Harangtorony. Egyetemi város, központja az UNESCO világörökség része. (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Ravenna: 11 900 Ft/fő
Félnapos kirándulás a több ezer éves múltra visszatekintő, kellemes hangulatú kisvárosba, Ravennába. A város UNESCO Világörökség listájára felkerült nyolc épülete az 5. és a 6. században épültek. Ravenna különleges értéke bizánci mozaikművészet. Az itt készült művek jobban meg is maradtak az utókornak, mivel a negatív történelmi események jobban elkerülték ezeket az emlékeket. (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő
Egész napos autóbuszos kirándulás Olaszország zöld szívébe, az olajfákkal és szőlőföldekkel tarkított dombos, hegyvidékes Umbriába. Perugia, a nagy történelmi múltra visszatekintő város a tartomány fővárosa, A város a világ egyik legrégebbi egyeteméről ismert, központi főterén áll a reneszánsz előtti idők egyik legszebb szökőkútja a. Fontana Maggiore és a Palazzo dei Priorio, Itália egyik legelőkelőbb palotája, amely Toszkána és Velence építészeti stílusait ötvözi. Továbbutazás Gubbioba, Itália egyik legépebben megmaradt városképét mutató városkájába – szinte érintetlen középkor, gótikus házak, szűk utcák és kapuk… (A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza.)

Szállás

Háromcsillagos szállodában, Riminiben.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, szállás 3 éjszakára reggelivel, transzferek, panoráma városnézés San Marinóban, magyar idegenvezető, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illetéket (kb. 25 000 Ft/fő), a fakultatív programokat és a kötelező idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka. Fakultatív programok: Urbino: 11 900 Ft/fő, Ravenna: 11 900 Ft/fő, Perugia & Gubbio: 22 900 Ft/fő

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó 4 Euro/fő/éjszaka.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
12 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

Háromcsillagos szállodában, Riminiben.

Étkezés: 
Az alapár reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
San Marino Olaszország enklávéja, az olasz Emilia–Romagna és Marche régiók határán. Domborzatát az Appenninek uralják. A legmagasabb pont a Monte Titano, 749 méter. Vízfelülettel az ország nem rendelkezik. San Marino a harmadik legkisebb állam Európában, csak Monaco és a Vatikán kisebb nála.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, forró nyarakkal és enyhe telekkel.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!