Felvidéki portya - Pozsony, Bajmóc, Trencsény

5 napos buszos körút

A Felvidék történelmi eredetű tájnév, amelynek a múltban többféle jelentése is volt. A mai Szlovákia területe a Magyar Királyság szerves részét képezte. Látnivalóit egybekötjük a legfinomabb szlovák sörök kóstolásával.

FőoldalEurópaSzlovákiaPozsonyFelvidéki portya

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelis és estebéd ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A belépőket a személyes költségeket, betegség, baleset, és poggyász biztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 napos körút
Szállás: 
vendégház

1. nap: Budapest – Parassapuszta (határ) – Zólyom (várkastély, ahol Balassi Bálint született) – Szentantal (gróf Koháry András kastélya) – Selmecbánya (történelmi séta a belvárosban, melynek teljes területe védett műemlék, Szentvér kápolna, Veronika kendőjének ereklyéje) – Selmeci-hegység. – Zsarnóca – Garamszentbenedek (a bencések gótikus kolostora, szakrális jel-kódokkal) – Nagyvezekényi csata színhelye, emlékmű, ahol a négy Eszterházy elesett – Zsitvamente, Malonya a Felsőahai tájház, pincesor – szállás Zsérén.

2. nap: Zoborerdő (bölény rezervátum) – Kistapolcsány (Rákóczi kastély és múzeum, Stróbl Alajos állatszobrok az angolparkban) – Gimeskosztolány (korai román stílusú Szent György templom) – Nyitra (püspökvár, Szent István, Szent László szobrok, képek, Vazul-torony, városháza, Vak Bottyán háza, Konstantín egyetem) – Zobor-hegy(milleneumi emlékmű, az egykori bencés templom romjai) – Csitár (forrás, Kodály Zoltán emléktábla) – szállás Zsérén.

3. nap: Privigye – Bajmóc (a kastély, amelyet többek között a Thurzó és Pálffy család birtokolt, a romantikus francia várkastélyok hangulatát idézi) – Trencsén (Csák Máté vára, ódon belváros) – Beckó (várrom, Mednyánszky kúria) – Pöstyén fürdővárosi hangulat (szerelmesek hídja, vágott, azaz csapolt sör kóstolási lehetőség) – szállás Zsérén.

4. nap: Nagyszombat (óvárosi séta, a Pázmány Péter alapította első magyarországi egyetem) – Dévény (túra a várromhoz, amely ezer éven át a történelmi Magyarország nyugati kapuja volt) – Pozsony (vár, Szent Erzsébet szobra, Szent-Márton dóm, ahol Habsburg-házi magyar királyokat koronáztak, Egyetemi könyvtár, Prímás-palota, Óvárosháza, Roland-kút, Mihály-kapu, Grassalkovich-palota, Magyar Királyi Kamara, ahol a reformkori országgyűléseket tartották, stb.) – Bős (duzzasztógát) – Dunaszerdahely – Galánta – szállás Zsérén.

5. nap: Vágsellye – Deáki (román kori temploma a magyar művelődéstörténet egyik legfontosabb emlékhelye, innen került elő a halotti beszédet tartalmazó Pray-kódex) – Érsekújvár főtere – Ógyalla (Konkoly-Thege Miklós, Feszty Árpád szülő- és nyughelye) – Révkomárom (séta Jókai Mór és Lehár Ferenc városában, Szent András templom, Európa-udvar) – Bény – Kéménd – Párkány (az újjáépített Mária Valéria-híd) – Esztergom – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Zsérén a faluturizmus keretein belül magánházaknál külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A felvidéki magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelis és estebéd ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A belépőket a személyes költségeket, betegség, baleset, és poggyász biztosítást, valamint az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: kb. 38 Euro/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált busszal.

Szállás: 

Zsérén a faluturizmus keretein belül magánházaknál külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal. A felvidéki magyar házigazdák hagyományos vendégszeretetére számíthat minden kedves idelátogató, aki a falusi életformát kívánja megismerni.

Étkezés: 
Bőséges reggeli és estebéd a magánházaknál. A tájra jellemző ízek.
A területről: 
Pozsony: (szlovákul Bratislava, németül Pressburg) Szlovákia legnagyobb városa, 1969 óta pedig fővárosa. Itt végződnek a Kárpátok hegységei. A vonatállomásra megérkezve láthatóak a Kis-Kárpátok lejtőin lévő szőlőskertek, melyek a Dunáig húzódnak. Az osztrák határ szinte látótávolságon belül van, és Magyarország is csak 16 km-re. Az óvárosban lévő sok szép épület a város magyar múltjáról árulkodik, számos pozsonyi múzeum meglepően gazdag látnivalókban. Liszt Ferenc tizenötször látogatott ide. A Szlovák Nemzeti Színház operaelőadásai bármelyik európai nagyvároséval felveszik a versenyt.
Zsére: Nyitra és Csitár szomszédságában, a Zoborerdő lábainál fekvő magyar falu, ahonnan többek között az A jó lovas katonának, a szomszédos faluból pedig A Csitári hegyek alatt című dalunk származik. A Zoborvidék magyar néprajzi szigetet képez, amelyet palóc félszigetnek is szoktak nevezni.
Időjárás: 
Szlovákia nedves kontinentális éghajlatának köszönhetõen a nyár meleg, záporokkal tarkított, a tél hideg és havas, és általában jellemzõ a változékony idõjárás. A július mindenütt a legmelegebb, a január pedig a leghidegebb. Januártól egészen februárig a hõmérséklet még a síkságokon is fagypont alá zuhan, a hegyekben pedig a hideg még keményebb. Nincsen igazi "száraz évszak", és a hosszú, napos kánikulát könnyen szakítják meg hirtelen támadt, erõs viharok. Szlovákia legszárazabb területei a déli síkságok. A tél 40-tõl 100 napig tartó havat hoz (kb. 130-at a hegyekben), a síkságokon pedig ilyenkor sûrû a köd is.
Vízum: 
A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Vélemények, értékelések
3.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
3.0
Szállás értékelése
5.0
Utazás értékelése
3.0
Jánosné
Pécs
2017. júl. 7
3.2
A programnak volt olyan eleme, ami szerintem felesleges, pl. Érsekújvár, Ógyalla, viszont több idő kellet volna a nagyobb városokra. Bősre sincs értelme elmenni, ha nincs, aki mondjon valamit erről, csak néztük a nagy vizet. Az idegenvezető csapnivaló volt, csak a társaság intelligenciájának köszönhető, hogy nem alakult ki anarchia. Kellő humorral viseltük a helyzetet. Az autóbusz minősége lehetett volna jobb, viszont a sofőr nagyon jó volt.
Végülis szép élmény volt, ami főleg a vendéglátóinknak köszönhető.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!