Felvidék és Dél-Lengyelország

5 napos körutazás Dél-Lengyelországban

Történelmi helyszínek és természeti szépségek

FőoldalEurópaLengyelországKrakkóFelvidék és Dél-Lengyelország

Az utazáshoz szükséges: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 300 HUF, 1 EUR = 355 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

Közlekedés külön autóbusszal (a buszon min. 12 hely üresen marad!)
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Alapár nem tartalmazza

Belépők és a siklójegyek (retúr) a helyszínen fizetendők
Fakultatív vacsora
Útlemondási biztosítás
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő,
15-24 fő közötti felár: 19.000 Ft

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest – Besztercebánya (Szlovákia) – Vlkolinec – Nagy-Fátra Nemzeti Park – Árvaváralja – Zakopane (Lengyelország)
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Utazás Besztercebányáig (kb. 180 km), ahol gyalogos városnézés a történelmi városközpontban: Gótikus Mária-templom, Szent Kereszt-templom, Mátyás-ház megtekintése kívülről. Rövid szabadidő, majd a Rózsahegy vonzáskörzetéhez tartozó Farkasdig (Vlkolinec) folytatjuk utazásunkat (kb. 55 km), ahol a Nagy-Fátra Nemzeti Park részét képező, csodálatos liptói környezetben lévő hegyi skanzent tekintjük meg. Skanzenlátogatásunk befejezése után következő megállónk Árvaváralján lesz, itt a tatárjárás után épült, a tájba 112 méteres sziklaszirten magasodó, gyönyörű környezetben lévő, gazdag történelemmel rendelkező Árva várát tekintjük meg. Miután megismerkedtünk a vár történetével, s legendáival, teleszívtuk magunkat a friss levegővel, kellemesen elfáradva visszaszállunk autóbuszunkba, s meg sem állunk a Lengyel-Tátra fővárosáig, Zakopánéig, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Vacsoralehetőség, illetve egyéni séta, szabadidő a városban. Szállás Zakopánéban (2 éj).

2. nap: Zakopane – Nedec vára – Kasprówy-csúcs – Gubalowka-hegy
Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Zakopane városától mintegy 40 km-re fekvő, a Pieninek mészkőhegységet kettészelő Dunajec folyó partján, csodálatos természeti környezetben épült Nedec várához, mely évszázadokig a Magyar Királyság legészakibb határvára volt, jelenleg a lengyel-szlovák határ közelében lengyel területen fekszik. Itt is ismerkedünk a vár történetével, miközben élvezzük a pompás kilátást a környékre (remek panoráma a czorsztyni vár romjaira, a dunajeci víztárolóra), megtekintjük a várudvaron található kocsikiállítást is. A nedeci vár megtekintése után a nap második fele is a természeti szépségeké lesz. Kirándulás a Kasprowy-csúcsra (Gáspár) felvonóval. A felvonó az 1959 méter magasságban lévő Kasprowy Wierch állomásig közlekedik, innen az 1987 méter magas csúcs néhány perces gyalogos sétával elérhető. Miután kigyönyörködtük magunkat, kb. másfél óra múlva visszatérünk a kiindulási pontra, ahonnan visszatérünk Zakopanéba. Zakopanéban rövid városnézés keretében megtekintjük a fő nevezetességeket (fatemplom, fakápolna, temető, sajtpiac). Lehetőség lesz feljutni siklóval a Gubalowka-hegyre is. A városnézés után visszatérés a szálláshelyre, majd vacsorázási lehetőség, s szabadidő, pihenés. Szállás az előző napi szálláshelyen.

3. nap: Zakopane – Nowy Targ – Ószandec – Újszandec – Krakkó
Reggeli, majd indulás a Magas-Tátra északi lábánal, a Fehér- és a Fekete Dunajec összefolyásánál fekvő Nowy Targ nevű kisvárosba (kb. 25 km). Rövid közös séta Lengyelország „leghidegebb” városában (Szt. Anna templom, Szt. Katalin templom, Városháza megtekintése kívülről). A séta befejeztével a kb. egy óra utazás után Ószandec (Stary Sacz) lesz a következő megállónk. Itt megtekintjük a 9000 lakosú kisváros fő nevezetességét, a IV. Béla királyunk lánya, Árpád-házi Szent Kinga által a XIII. század utolsó negyedében alapított klarissza kolostort és templomot. Kinga V. Boleszláv lengyel fejedelemhez ment feleségül, teljes hozományát a tatárjárás elleni védekezésre szentelte, s Lengyelországnak, valamint Litvániának is védőszentje. A kolostor udvarán található a Szent Kinga Háza Múzeum, itt megtekintjük a Szent Kinga kultusz emlékeit. A kolostor falai mellett álló székelykaput is megtekintjük, melyet a magyar állam ajándékozott a városnak 1999-ben Kinga szentté avatása alkalmából. Amennyiben időnk engedi Újszandec (Nowy Sacz) városházát, s bazilikáját is megnézzük. A délutáni órákban továbbutazás Krakkóba. Vacsoralehetőség, s szabadidő, pihenés. Szállás Krakkóban (2 éj).

4. nap: Krakkó – Wawel – óváros
Reggeli, majd az egész napot Lengyelország volt királyi fővárosában Krakkóban töltjük. A délelőttöt a krakkói várban, a Wawelben töltjük. Megtekintjük a Kincstárat, majd a vár nevezetes termeit, s a Waweli Székesegyházat. Délután gyalogos városnézés Krakkó óvárosában, a főbb nevezetességek megtekintésével (Piactér, Posztócsarnok, Szűz Mária templom, a néhai zsidónegyed, földalatti múzeum stb.). A közös városnézés után szabadidőt biztosítunk, ahol mindenki egyénileg nézelődhet, sétálhat, vásárolhat. Vacsorázási lehetőség. Szállás az előző napi szálláshelyen.

5. nap: Krakkó – Wieliczka – Zólyom (Szlovákia) – Budapest
Reggeli, majd búcsú a gyönyörű Visztula-parti várostól. Rövid utazás (kb. 12 km) után megállunk Wieliczkában és megtekintjük a világ egyik legrégebbi kősóbányáját, Lengyelország történelmi emlékhelyét, az 1978 óta az UNESCO Világörökségek részét képező Wieliczka sóbányát. Miközben bejárjuk a bánya legfontosabb kamráit, aknáit, belső kápolnáját, ismerkedünk annak történetével, melyben ismét előkerül majd többek között Kinga királynő, s férje V. Boleszláv fejedelem. A program végén felszállunk autóbuszunkra, s elindulunk hazafelé. Utolsó látogatásunkat a délutáni órákban Zólyom (Zvolen) környékén tartjuk (kb. 225 km). Amennyiben időnk még megengedi, meglátogatjuk a Nagy Lajos által építtetett zólyomi várat is, ahol többek között első klasszikus költőnk, Balassi Bálint is született. Zólyomi megállásunk végeztével folytatjuk utazásunkat Budapest felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban (kb. 160 km).

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Vlkolinec
-          Krakkó történelmi központja
-          Wieliczka sóbánya

A változtatás jogát fenntartjuk!
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Fakultatív vacsora: 25.400 Ft

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Közlekedés külön autóbusszal (a buszon min. 12 hely üresen marad!)
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP)

Alapár nem tartalmazza: 

Belépők és a siklójegyek (retúr) a helyszínen fizetendők
Fakultatív vacsora
Útlemondási biztosítás
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 25 fő,
15-24 fő közötti felár: 19.000 Ft

Kötelező költségek: 

Belépők és siklójegyek

Helyszíni költségek leírása: 

A belépők és a siklójegyek (retúr) a helyszínen fizetendők: kb. 365 PLN (nyugdíjas- vagy diákkedvezményre jogosító igazolvány szükséges lehet)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal
Az autóbuszon való helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében történik a helyszínen.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
<p>Reggelis ell&aacute;t&aacute;s.</p>
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!