Exkluzív szafari a Nakuru Nemzeti Park, Masai Mara, Naivasha tó, 5 éjszaka óceánparti pihenés Diani Beach-en

13 napos körutazás Kenyában

Kenya: Lenyűgöző vadvilág, fehér homokos partok, világörökségi helyszínek. Ismerje meg ön is ezt a mágikus országot!

FőoldalAfrikaKenyaMombasaExkluzív szafari a Nakuru Nemzeti Park, Masai Mara, Naivasha tó, 5 éjszaka óceánparti pihenés Diani Beach-en

Alapár tartalmazza

- Nemzetközi repülőjegy Budapest-Nairobi-Budapest útvonalon
- Szafari program nyitott tetejű jeep-pel.
- Angolul beszélő szakképzett túravezető/sofőr
- Ásványvíz bekészítés az autóba a szafari alatt
- Szállás a programban megadottak szerint, teljes panziós ellátással (italok nélkül).
- Belépőjegy a nemzeti parkokba.
- Repülőjegy Nairobi-Mombasa-Nairobi útvonalon
- 5 éjszaka a Baobab Beach Resort & Spa-ban all inclusive ellátással vagy a Leopard Beach Hotelben félpanziós ellátással vagy a Swahili Beach Hotelben félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Fakultatív programok költségek (Maszáj falu látogatás, hőlégballon szafari)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Hossz: 
13 nap

1. nap Nairobi-Nakuru-tó Nemzeti Park
Korai érkezést követően találkozás az angolul beszélő helyi idegenvezetővel majd a Thomson vízesésen keresztül a Nakuru-tó Nemzeti Parkba indulnak. Bejelentkezést követően ebéd a lodge-ban, majd a rövid pihenőt követően az első game drive-ra indulnak. Számtalan madárfajjal, ritka vadállatokkal találkozhatnak.
A Lake Nakuru természetvédelmi terület központi része a Nakuru-tó, amely maszáj nyelven port, poros helyet jelent. A nemzeti park növényvilágát a Nagy-hasadékvölgy száraz völgyeinek növényzete, nyílt bozótosok, akáciafák, erdők alkotják. A tó madárlátványosságai közé tartoznak a flamingók, pelikánok, kormoránok. Állatvilága is nagyon izgalmas: fekete és fehér rinocéroszok, zsiráfok, oroszlánok, gepárdok, leopárdok, hiénák, óriáspitonok élnek a területen. A tó környékén vízilovakat is láthatunk.
Vacsora és éjszaka Sentrim Elementaita Lodge-ban.
https://www.sentrimelementaita.com/about-us.html 
Az új, 86 szobából álló lodge-ban 10 deluxe ház, 31 földszinti standard, és 16 emeleti standard ház, 4 db két hálószobás családi ház, valamint 18 standard szoba található. Valamennyi szoba a következőkkel felszerelt: tv térítés ellenében, ingyenes Wi-Fi, kávé-, teakészítési lehetőség, mini hűtő, digitális széf.

2.nap Nakuru-tó-Masai Mara
A Masai Mara Nemzeti Rezervátum vagy röviden csak Masai Mara fákkal és cserjékkel tarkított klasszikus szavanna, fantasztikusan gazdag állatvilággal, amelynek különböző fajai gyakran közös hordában vonulnak. Oroszlán, zebra, kafferbivaly, elefánt, zebra, víziló, gepárd, leopárd, zsiráf, impala él a területen. Bizonyos, hogy a park senkinek sem fog csalódást okozni!

Még a reggeli előtt vadlesre indulnak. Számos állatot ebben az időszakban a legkönnyebb megfigyelni. Reggeli után utuk már a Masai Mara Nemzeti parkba vezet, ahol 3 csodás napot töltenek majd el. Külön díj ellenében lehetőség van egy maszáj falu felkeresésére vagy hőlégballonos szafarira is. Étkezés és szállás a Sarova Mara Game Camp vagy az Ashnil Mara Camp luxus sátraiban.

https://www.sarovahotels.com/maracamp-masai-mara/rooms-suites.html
https://www.ashnilhotels.com/mara/

3-4. nap: Masai Mara Nemzeti Park
Két nap a lélegzetelállító parkban. A Masai Mara Kenya legfontosabb parkja, amelyet 1961-ben hoztak létre a területén élő vadak védelme érdekében. A tanzániai Serengeti Nemzeti parkkal alkot egybefüggő területet. Minden évben hatalmas élmény a nagy állatvándorlás, ahol az ösztöneikre hallgatva a gnú és zebra állatcsordák a Serengeti déli részéről indulva elvándorolnak a Masai Mara NP-ba, ahol 2 hónapig pihennek, mielőtt visszavándorolnak a Serengetibe. Étkezés és szállás a Sarova Mara Game Camp vagy az Ashnil Mara Camp luxus sátraiban.

5. nap Masai Mara NP-Naivasha tó
A Naivasha tó 1864 m magasságban elhelyezkedő, édesvízi tó, kb. 400 madárfajnak ad otthont. Partján rózsaszínű flamingókat, vízilovakat, zsiráfokat is láthatnak.

Reggelit követően a Lake Naivasha felé indulnak tovább. Aki pihenni, relaxálni szeretne, ebéd után a tónál maradhat, azok, akik inkább az aktív kikapcsolódást választják, esti hajókázásra fizethetnek be. Étkezések (reggeli, ebéd, vacsora) és szállás a Lake Naivasha Sopa Lodge-ban.
https://sopalodges.com/lake-naivasha-sopa-resort/the-resort
A lodge-ban összesen 82 szoba biztosított, 4 szobás házakban. Minden szobában megtalálható televízió, mini bár, széf, tea-, és kávékészítési lehetőség. A tágas verandáról lenyűgöző kilátás nyílik a környezetre,

6.nap. Lake Naivasha-Nairobi vagy tengerparti pihenés Diani Beach-en
Reggeli után indulás Nairobi repülőterére, ahonnan járatukkal az Indiai-óceán partjára, Diani Beach-re utaznak tovább. Bejelentkezés, majd éjszaka a Swahili Beach Hotel vagy Leopard Beach Resort & Spa vagy a Baobab Beach Resort & Spa-ban.

7-10.nap: Diani Beach tengerparti nyaralás

11. nap: Diani Beach-Nairobi
Transzfer a repülőtérre, utazás Nairobiba, majd csatlakozó járatukkal hazautazás.

A járatok érkezésének és indulásának függvényében a programok módosulhatnak!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- Nemzetközi repülőjegy Budapest-Nairobi-Budapest útvonalon
- Szafari program nyitott tetejű jeep-pel.
- Angolul beszélő szakképzett túravezető/sofőr
- Ásványvíz bekészítés az autóba a szafari alatt
- Szállás a programban megadottak szerint, teljes panziós ellátással (italok nélkül).
- Belépőjegy a nemzeti parkokba.
- Repülőjegy Nairobi-Mombasa-Nairobi útvonalon
- 5 éjszaka a Baobab Beach Resort & Spa-ban all inclusive ellátással vagy a Leopard Beach Hotelben félpanziós ellátással vagy a Swahili Beach Hotelben félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

- Borravalók
- Italok
- Útlemondási biztosítás
- Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
- Fakultatív programok költségek (Maszáj falu látogatás, hőlégballon szafari)
- Vízum
- Egyéb személyes kiadások

Kötelező költségek: 

Vízum

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend budapesti indulással:
Odaút:

Budapest - Dubai  15:10 - 23:20
Dubai - Nairobi      02:50 - 07:00

Hazaút:
Nairobi -  Dubai      15:30 - 21:30
Dubai -  Budapest  10:35 - 13:35

Tervezett menetrend bécsi indulással:
Odaút:

Bécs - Dubai       15:10 - 23:40
Dubai - Nairobi    02:10 - 06:20

Hazaút:
Nairobi - Dubai     23:55 - 05:55
Dubai - Bécs         09:00 - 12:25

A légitársaságok a menetrend változtatás jogát fenntartják!

Időjárás: 
Esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége 06.30-as napfelkeltét és 18.30-as sötétedést eredményez egész évben.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/

Kenyába történő belépéshez 2021. január 01-től minden utazó E-vízummal kell rendelkezzen, amelyet indulás előtt online kell megvásárolni, érkezéskor már nincs mód vízumért folyamodni. A vízum meglétét a légitársaságok a járatra történő beszállás előtt ellenőrzik.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalma
2017. augusztus 28-tól a kenyai kormányzat a Környezetvédelmi Szabályozási és Koordinálási Törvény (EMCA) hatályánál fogva bevezette valamennyi kereskedelmi és háztartásbeli felhasználásra gyártott műanyag zacskó használatának, gyártásának és importálásának tilalmát. Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.

További, a műanyag zacskó tiltását részletező szabályzattal kapcsolatos, NEMA által frissített Gyakran Ismételt Kérdések oldala ide kattintva érhető el.

Pénznem
Kenyai Shilling (KES). Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szállodákban fizetésnél, illetve pénzváltásnál általában nem fogadják el a 2000, néha a 2006 előtti 100 USD bankjegyeket, így ha azt hoznak magukkal, figyeljenek arra, hogy minél újabb széria legyen.

Bankkártyát a nagyobb üzletekben, éttermekben fogadnak el.

Közlekedés
Az országban bal oldali közlekedés van érvényben, az utakon a „balra tarts” szabály érvényesül, ennek megfelelően jobb kormányos gépjárművek közlekednek az utakon. Kenyában alapszabályként járművezetés csak kenyai jogosítvánnyal történhet. Kenyai jogosítvány nemzetközi vezetői engedély bemutatásával is igényelhető, a kérelem elbírálásának átfutási ideje változó, két héttől két hónapig terjedő intervallum közé esik. A gyakorlat azt mutatja, hogy nemzetközi vezetői engedély birtokában három hónapig vezethető gépjármű, ennyi türelmi időt adnak a kenyai hatóságok a nemzetközi engedély kenyai vezetői engedélyre történő átkonvertálására.

A gépjármű vezetési szokások jelentősen eltérnek az Európában megszokottól. Nairobiban és a nagyobb városokban mindennaposak a közlekedési dugók és a személyi sérüléssel járó balesetek. Csak a helyi közlekedési gyakorlat alapos megismerése után javasoljuk a gépjárművezetést. Az országon belüli közlekedést megbízható utazási iroda által szervezett busszal, belföldi repülőjárattal javasoljuk. A Nairobi - Mombasa felújított vasútközlekedés szintén biztonságos.

A kenyai belső légi forgalom megfelelő minőségben nyújt szolgáltatásokat. A Kenya Airways és más fapados légitársaságok (JamboJet, Flight 544, Silverstone) számos útvonalon biztonságosan repülnek az országban. Jelentős késések előfordulhatnak. Ilyen esetekben a légitársaságok nem adnak megfelelő információt, előfordul, hogy nem gondoskodnak az utasok tovább utazásáról. A fapados légitársaságok SMS-ben, illetve e-mailen is tájékoztatják a késésekről, törlésekről az utasokat.

A nagyobb városokban nem javasoljuk helyi tömegközlekedési eszközök használatát (matatut, kisbuszt). Ezek használata nem biztonságos, a járművek többnyire rossz műszaki állapotúak.

A kenyai rendőrség már a legkisebb közlekedési vétségek esetén is különös szigorúsággal jár el a külföldi állampolgárokkal szemben. Ezért javasoljuk, a közlekedési szabályok maradéktalan betartását az ország egész területén. A biztonsági övek használatát még a taxikkal való utazások során is ellenőrzik, illetve szigorúan büntetik a gépjárművezetés közbeni telefonálást. Jellemzőek a rendőri túlkapások, az illegálisan kiszabott magas büntetések és a fenyegetések is.

Ivóvízfogyasztás
A fertőzések elkerülése miatt csak palackos víz fogyasztását javasoljuk, fertőtlenítés nélkül nem ajánlott gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.

Dohányzási tilalom Kenya nagyvárosaiban
Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben egyaránt betiltották a dohányzást. A tilalom ellenére dohányzókat őrizetbe veszik, és eljárás alá vonják, komoly pénzbírságot vetnek ki rájuk. 

A nemzeti parkokban a belépő a legtöbb esetben csak bankkártyával fizethető!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!