Etiópia körutazás - Seychelle-szigetek

10 napos körutazás

Etiópia: Négyezer méteres hegyeivel és mélyföldjével, szédítő tájaival és vadon élő állatseregleteivel, az emberiség legősibb nyomaival, valamint abesszin, iszlám és ortodox kultúrájának együttélésével. Az egykori Abesszínia az afrikai kontinens egyik leggazdagabb történelemmel bíró országa. Addis Abeba Nemzeti Múzeuma őrzi a 3 millió éves, korai emberszabású Lucy koponyáját, Gondar, Etiópia egykori birodalmi központja pompázatos kastélyromokkal várja a turistákat, Lalibela monolitikus templomai vetekednek a jordániai Petrával, és akkor még nem is szóltunk a Kék-Nílus forrásáról!

FőoldalAfrikaEtiópiaLalibelaEtiópia körutazás - Seychelle-szigetek

Alapár tartalmazza

Transzferek, privát kisbusz a körutazás során
Elhelyezés 3-4* szállodákban, Seychelles-en 5* hotelben
Félpanzió
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz 
Helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő CSAK az etióp körutazáson! Seychelleszigeteken angol nyelvű asszisztencia

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb. 450.000 Ft
Vízum 23.000 Ft
Storno biztosítás + Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
Borravaló, személyes jellegű kiadások
Igény esetén bécsi transzfer 22.000 Ft/fő

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén +10.000 Ft/fő felár fizetendő.

1.nap Budapest > Bécs > Addis Ababa
Utazás Bécsbe busszal, onnan repülés közvetlen járattal Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2.nap Addis Ababa
Érkezés a reggeli órákban, transzfer a szállodába, majd városnézés során ismerkedünk meg a világ harmadik legmagasabban fekvő (2500 m) fővárosával. Felkeressük a Nemzeti Múzeumot, mely gazdag gyűjteményén keresztül mutatja be az etióp történelmet és lakosait. Megnézzük a csodálatos  Szentháromság Katedrálist is.
Szállás: Addis Ababa  (1 éj)

3.nap Addis Ababa > Lalibela
Továbbrepülünk Lalibela városába. Lalibela nagy valószínűséggel Afrika és az egész keresztény világ egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. Etiópia volt az első ország, ahol a kereszténység elterjedt, mint államvallás. Több mint 200 templom taláható a környéken, többségük barlangokban elrejtve.  11 templomot sikerült feltárni, melyek mindegyike páratlan építészeti és mérnöki tudásról tanúskodik. A délután folyamán a látogatható templomok első csoportját keressük fel. Többek között a világ legnagyobb monolit templomát, a Medhane Alem templomot. A legszebb talán a Szent György templom kereszt alakú épülete, mely a legendák szerint Noé bárkájára utal. Belsejében Szent György és a sárkány küzdelmét ábrázoló festményekben gyönyörködhetünk.
Szállás: Lalibela (2 éj)

4.nap Lalibela
Délelőtt a Yemerhane Kristos templomhoz kirándulunk, mely az ország talán legjobb állapotban megőrzött temploma, és egy XII.századi uralkodó és szent nevét kapta meg. Egy hatalmas természetes barlangban található, és egy dombon fekszik. Belső tere oszlopokkal és boltívekkel tagoltak, az ablakokat faragott kereszttartós rácsok borítják. Minden belső felületet, beleértve a burkolt mennyezetet, faragott geometriai mintákkal és polikrómokkal díszítettek. A falakat polikróm falfestményekkel festették, amelyek a Biblia jeleneteit ábrázolják. Délután a feltárt templomok másik csoportját keressük fel.
Szállás: Lalibela

5.nap Lalibela > Axum
Ismét repülőre szállunk, hogy a legendák szerint Sába királynőjének és a Frigyláda otthonának városába, Axum-ba repüljünk. Érkezéskor megkezdjük a város felfedezését, megnézzük a Sioni Szűz Mária templomot, melyet Bazilidesz építtetett  1665-ben, de alapjai egy 4-6.századi templomon állnak. Így Afrika legidősebb keresztény templomaként tartják számon.  A nap folyamán az Unesco Világörökség részét képező 4.századi obeliszk parkot is felkeressük . A park területén egykor közel 120 obeliszk állt, egy részük már romos, vagy eltemetett, jó részük más helyre került. A legmagasabb, 25 m-es obeliszket Mussolini Rómába szállíttatta 1937-ben, de néhány éve visszajutott az eredeti helyére.
Szállás: Axum (1 éj)

6.nap Axum > Gondar
Átrepülünk Gondarba, mely az Etióp Birodalom első fővárosa volt. XVII.századi kastélyai és palotái az Unesco védelme alatt állnak. A délutánt a Királyi-negyed fallal körülvett területén töltjük. Legrégebbi és leglátványosabb épülete Bazilidesz császár kétemeletes, szilárd bazalkőből épül palotája. Felkeressük Bakaffa császár elegáns fogadó-csarnokát és a királynő palotáját, a könyvtárat és több más szép épületet.
Szállás: Gondar (2 éj)

7.nap Simien Nemzeti Park
Egész napos kirándulásra indulunk a Simien Nemzeti Parkba, mely az Unesco Világörökség része. A természetvédelmi terület 180 km2-en terül el, hegyei 1900 és 4430 m magasak. A nap folyamán számtalan szebbnél szebb kilátóponton állunk meg, útközben megismerkedhetünk a park páratlan növény és állatvilágával.  Kis szerencsével találkozhatunk a csak itt található Gelada páviánokkal is. Az út során több kis falu mellett haladunk el.
Szállás: Gondar

8.nap Gondar > Bahir Dar > Kék-Nílus
Ezen napon a Kék-Nílus vizesését keressük fel, mely az egyik leglátványosabb Afrikában. A vízesés kilátópontját könnyű sétával érjük el, de megéri a fáradságot.
Szállás: Lake Tana (1 éj)

9.nap Tana-tó > Addis Ababa
Reggel hajókirándulásra megyünk a Tana-tavon, és megcsodálhatjuk a tó számtalan szigetén fekvő  kolostorokat. Kettőt meg is tekintünk, ahol XVI.századi kereszteket és fejdíszeket láthatunk, valamint bepillantást nyerünk a kolostorok napi életébe. A tarka, kitűnő állapotú, régi falfesmények etióp szentekről mesélnek. Ezután repülővel visszatérünk a fővárosba, este pedig zene és táncbemutató mellett búcsúzunk az országtól.
Szállás: Addis Ababa (1 éj)

10.nap Addis Ababa > Mahé-sziget
Továbbrepülünk a Seychelle-szigetekre, hogy pár napos tengerparti nyaralással pihenjük ki a tartalmas körutazásunkat Etiópiában. Érkezéskor transzfer a tengerparti szállodába.
Szállás: Mahé-sziget (3 éj)

11.nap Mahé-sziget
Üdülés, pihenés a tengerparton.
Szállás: Mahé-sziget

12.nap Mahé-sziget
Üdülés, pihenés a tengerparton.
Szállás: Mahé-sziget

13. nap Mahé > Addia Ababa > Bécs
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás kezdete bécsi átszállással.

14.nap Bécs > Budapest
Érkezés Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek, privát kisbusz a körutazás során
Elhelyezés 3-4* szállodákban, Seychelles-en 5* hotelben
Félpanzió
Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz 
Helyi idegenvezető, magyar nyelvű csoportkísérő CSAK az etióp körutazáson! Seychelleszigeteken angol nyelvű asszisztencia

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb. 450.000 Ft
Vízum 23.000 Ft
Storno biztosítás + Baleset, beteg-és poggyászbiztosítás (BBP)
Borravaló, személyes jellegű kiadások
Igény esetén bécsi transzfer 22.000 Ft/fő

Kötelező költségek: 

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.295.000 Ft
Vízumdíj: 23.000 Ft

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokon bécsi átszállással Etiópia fővárosába. Egy éjszaka a repülőn.

Időjárás: 
Etiópia éghajlata trópusi jellegű, mely nedves nyarat és száraz telet eredményez. A hőmérséklet szorosan összefügg a tengerszint feletti magassággal. Tekintve, hogy az ország az Etióp-magasföldön fekszik, éghajlata három zónára osztható. A trópusi éghajlat 1800 méteres magasságig uralkodik, 2500 méterig meleg, ezen felül pedig hideg a klíma. A csapadékmennyiség a tengerszint feletti magassággal szorosan összefügg, minél magasabban vagyunk, annál több csapadék várható.
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése erősen ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Etiópiába nincs kötelezően előírt védőoltás, de ajánlott a sárgaláz, a hepatitis A, B elleni oltás, valamint a malária elleni tabletták. Kérjük, hogy tájékozódjon a térségben előforduló megbetegedésekről az alábbi oltóközpontoknál.

Országos Epidemiológiai Központ

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00

Nagykövetség, konzulátus

Etiópiának nincs nagykövetsége Magyarországon!

Tiszteletbeli konzul: Dr Ashaber Wanna
Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 223. 1. emelet. 2.
Tel: + 36-1-607-4664
Fax: +36-1-240-4972
Email: ashaber.wanna@t-online.hu

Magyar képviselet Etiópiában

Cím:P.O.Box 11127, Addis Ababa / Etiópia (22 Mazoria, next to Nazreth Building)
Tel: +251-11-621-133
Ügyelet, mobil:+ 251-911-403-405
Fax:+251-11-615-494
Tiszteletbeli konzul: Dawit Teklahaimanot
E-mail:haimanot54@yahoo.com

Pénz

Etiópiában a hivatalos fizetőeszköz az etióp birr (ETB).
1 USD = kb.19 ETB
1 Euro = kb.25,9 ETB.
Dollárváltással könnyebben boldogulhatunk. A reptéren és a nagyobb városok bankjaiban, ill. pénzváltóinál lehet pénzt váltani. Bankkártya használatára a nagyobb városokban van lehetőség.

Nyelv
Hivatalos nyelv az amhara, de beszélik még a következő nyelveket is: angol, tigrinya, oromija, szomáli, arab.

Időzónák
GMT+ 3 óra, téli időszámítás idején +2 óra.

Elektromos hálózat
Etiópia: 220 V /50 Hz

Telekommunikáció
Az internet elérés meglehetősen korlátozott! Vannak internet-kávézók, de főleg a fővárosban, a hotelek internet szolgáltatása is meglehetősen csekélykörű és ha van, akkor borsos áron! Ugyanez érvényes a mobiltelefonok lefedettségére is! Az út előtt kérjük tájékozódjon a tarifákról a saját szolgáltatójánál!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!