Etióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

15 napos körutazás idegenvezetővel Etiópiában, Mahén pihenéssel

Etiópia csupa kontraszt és szélsőség: 4000 méteres hegyeivel és mélyföldjével, szédítő tájaival és vadon élő állatseregleteivel, az emberiség legősibb nyomaival, valamint abesszin, iszlám és ortodox kultúrájának együttélésével. Az egykori Abesszínia az afrikai kontinens egyik leggazdagabb történelemmel bíró országa. Addis Abeba Nemzeti Múzeuma őrzi a 3 millió éves, korai emberszabású Lucy koponyáját, Gondar, Etiópia egykori birodalmi központja pompázatos kastélyromokkal várja a turistákat. Etiópia igazi időutazás az emberiség bölcsőjétől kezdve napjainkig! Tartalmas körutazásunkat pedig a Seychelle-szigetek tengerpartján fogjuk kipihenni.

FőoldalAfrikaEtiópiaLalibelaEtióp körutazás üdüléssel a Seychelles-szigeteken

Alapár tartalmazza

Transzfereket, privát kisbuszt a körutazás során
Elhelyezést 3-4* szállodákban, félpanziós ellátással
Belépőket
Magyar idegenvezetőt CSAK az etióp körutazáson!
Seychelle-szigeteken angol nyelvű asszisztenciát

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes
A programban feltüntetett árak 1 Usd = 290 és 1Euró = 325 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 480.000 Ft
Vízumdíjat 27.000 Ft
Storno biztosítást
Betegség- baleset-, poggyászbiztosítást
Borravalót, személyes jellegű kiadásokat

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
min. 10 fő

1. nap Budapest > Bécs > Addis Ababa
Utazás bécsi átszállással Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2. nap Addis Ababa
Érkezés a reggeli órákban, transzfer a szállodába, majd városnézés során ismerkedünk meg a világ harmadik legmagasabban fekvő (2500 m) fővárosával. Felkeressük a Nemzeti Múzeumot, mely gazdag gyűjteményén keresztül mutatja be az etióp történelmet és lakosait. Megnézzük a csodálatos  Szentháromság Katedrálist is. Szállás: Addis Ababa  (1 éj)

3. nap Addis Ababa > Lalibela
Továbbrepülünk Lalibela városába. Lalibela nagy valószínűséggel Afrika és az egész keresztény világ egyik legfontosabb vallási és történelmi emlékhelye. Etiópia volt az első ország, ahol a kereszténység elterjedt, mint államvallás. Több mint 200 templom taláható a környéken, többségük barlangokban elrejtve.  11 templomot sikerült feltárni, melyek mindegyike páratlan építészeti és mérnöki tudásról tanúskodik. A délután folyamán a látogatható templomok első csoportját keressük fel. Többek között a világ legnagyobb monolit templomát, a Medhane Alem templomot. A legszebb talán a Szent György templom kereszt alakú épülete, mely a legendák szerint Noé bárkájára utal. Belsejében Szent György és a sárkány küzdelmét ábrázoló festményekben gyönyörködhetünk. Szállás: Lalibela (2 éj)

4. nap Lalibela
Délelőtt a Yemerhane Kristos templomhoz kirándulunk, mely az ország talán legjobb állapotban megőrzött temploma, és egy XII.századi uralkodó és szent nevét kapta meg. Egy hatalmas természetes barlangban található, és egy dombon fekszik. Belső tere oszlopokkal és boltívekkel tagoltak, az ablakokat faragott kereszttartós rácsok borítják. Minden belső felületet, beleértve a burkolt mennyezetet, faragott geometriai mintákkal és polikrómokkal díszítettek. A falakat polikróm falfestményekkel festették, amelyek a Biblia jeleneteit ábrázolják. Délután a feltárt templomok másik csoportját keressük fel. Szállás: Lalibela

5. nap Lalibela > Axum
Ismét repülőre szállunk, hogy a legendák szerint Sába királynőjének és a Frigyláda otthonának városába, Axum-ba repüljünk. Érkezéskor megkezdjük a város felfedezését, megnézzük a Sioni Szűz Mária templomot, melyet Bazilidesz építtetett  1665-ben, de alapjai egy 4-6.századi templomon állnak. Így Afrika legidősebb keresztény templomaként tartják számon.  A nap folyamán az Unesco Világörökség részét képező 4.századi obeliszk parkot is felkeressük . A park területén egykor közel 120 obeliszk állt, egy részük már romos, vagy eltemetett, jó részük más helyre került. A legmagasabb, 25 m-es obeliszket Mussolini Rómába szállíttatta 1937-ben, de néhány éve visszajutott az eredeti helyére. Szállás: Axum (1 éj)

6. nap Axum > Gondar
Átrepülünk Gondarba, mely az Etióp Birodalom első fővárosa volt. XVII.századi kastélyai és palotái az Unesco védelme alatt állnak. A délutánt a Királyi-negyed fallal körülvett területén töltjük. Legrégebbi és leglátványosabb épülete Bazilidesz császár kétemeletes, szilárd bazalkőből épül palotája. Felkeressük Bakaffa császár elegáns fogadó-csarnokát és a királynő palotáját, a könyvtárat és több más szép épületet. Szállás: Gondar (2 éj)

7. nap Simien Nemzeti Park
Egész napos kirándulásra indulunk a Simien Nemzeti Parkba, mely az Unesco Világörökség része. A természetvédelmi terület 180 km2-en terül el, hegyei 1900 és 4430 m magasak. A nap folyamán számtalan szebbnél szebb kilátóponton állunk meg, útközben megismerkedhetünk a park páratlan növény és állatvilágával.  Kis szerencsével találkozhatunk a csak itt található Gelada páviánokkal is. Az út során több kis falu mellett haladunk el. Szállás: Gondar

8. nap Gondar > Bahir Dar > Kék-Nílus
Ezen napon a Kék-Nílus vizesését keressük fel, mely az egyik leglátványosabb Afrikában. A vízesés kilátópontját könnyű sétával érjük el, de megéri a fáradságot. Szállás: Lake Tana (1 éj)

9. nap Tana-tó > Addis Ababa
Reggel hajókirándulásra megyünk a Tana-tavon, és megcsodálhatjuk a tó számtalan szigetén fekvő  kolostorokat. Kettőt meg is tekintünk, ahol XVI.századi kereszteket és fejdíszeket láthatunk, valamint bepillantást nyerünk a kolostorok napi életébe. A tarka, kitűnő állapotú, régi falfesmények etióp szentekről mesélnek. Ezután repülővel visszatérünk a fővárosba, este pedig zene és táncbemutató mellett búcsúzunk az országtól. Szállás: Addis Ababa (1 éj)

10. nap Addis Ababa > Mahé-sziget
Továbbrepülünk a Seychelle-szigetekre, hogy pár napos tengerparti nyaralással pihenjük ki a tartalmas körutazásunkat Etiópiában. Érkezéskor transzfer a tengerparti szállodába. Szállás: Mahé-sziget (4 éj)

11. nap Mahé-sziget
Üdülés, pihenés a tengerparton. Szállás: Mahé-sziget

12. nap Mahé-sziget
Üdülés, pihenés a tengerparton. Szállás: Mahé-sziget

13. nap Mahé-sziget
Üdülés, pihenés a tengerparton. Szállás: Mahé-sziget

14. nap Mahé > Bécs-Budapest
Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás kezdete bécsi átszállással.

15. nap Budapest
Érkezés Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzfereket, privát kisbuszt a körutazás során
Elhelyezést 3-4* szállodákban, félpanziós ellátással
Belépőket
Magyar idegenvezetőt CSAK az etióp körutazáson!
Seychelle-szigeteken angol nyelvű asszisztenciát

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes
A programban feltüntetett árak 1 Usd = 290 és 1Euró = 325 Ft árfolyamig érvényesek

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyeket és illetékeket: kb.: 480.000 Ft
Vízumdíjat 27.000 Ft
Storno biztosítást
Betegség- baleset-, poggyászbiztosítást
Borravalót, személyes jellegű kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték
Vízum díja
Storno biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

A Budapest - Bécs - Addis-Abeba - Mahé - Bécs - Budapest, valamint a helyszínen menetrendszerinti járattal. A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!

Szállás: 

Addis Ababa: Hotel Lobelia***
http://www.hotellobeliaaddis.com/

Lalibela: Hotel Tukul Village****
http://www.tukulvillage.com/tukul_village/

Axum: Hotel Sabian****
http://sabeanhotel.com/

Gondar: Hotel Goha***
http://gohahotel.com/

Bahir Dar: Hotel Jacaranda****
http://www.jacarandahotelethiopia.com/

Mahé-sziget: Hotel Avani Barbarons resort & Spa****
https://www.avanihotels.com/en/seychelles-barbarons/

A szervezőiroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Etiópia Kelet-Afrika egyik állama, „Afrika szarvánál” található. Az egyik legszegényebb ország: az emberek több mint fele él szegénységben. Az ország legmagasabb hegyei: Ras Dashen 4620 m, Talo (4413 m), Guma Terara (4231 m) és Guge (4203 m). Etiópiában számos ma is működő vulkán található. Az ország legjelentősebb folyója a Nílus egyik forrásága, a Kék-Nílus. Etiópia legnagyobb tava a Tana-tó. Az ország legnagyobb krátertava a Shala, a Langano pedig a legmagasabban fekvő tó. A száraz területeken számos sós tó fekszik, legjelentősebb az Abbé-tó. Etiópiához tartozik a Turkana-tó kisebb, északi része is. Az országban több mint 80 nyelvet beszélnek. A hivatalos nyelv az amhara. Az amhara nyelv az ország 17 millió lakosának az anyanyelve. Regionális nyelvek: oromo, harari, szomáli, afar, kafficho,ritkán arab. Az etióp konyha leghíresebb étele az indzsera. Az etiópok nagyon vallásosak, ezért pénteken és szerdán nem esznek húst. Az ételeket hagyományosan kézzel eszik, a húsokat egész apróra vágják, hogy egy-egy indzserából letépett darabban könnyen meg lehessen fogni ill. elfogyasztani. Az ételek lehetnek csípős paprikával készültek (kaj = piros), vagy kurkumával (alicsa). A legnépszerűbb etióp étel a vot (angol írásmóddal: wot), ami egy pörkölthöz igen hasonló étel.
Időjárás: 
Az ország az Etióp-magasföldön fekszik, ezért az éghajlata 3 zónára osztható: a trópusi éghajlat területe 1800 m-ig terjed, 1800 és 2500 m között van a meleg és 2500 m felett a hideg zóna.
Vízum: 
Magyar állampolgár vízum birtokában, megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Etiópiába. A vízum kiadásakor az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és a kérelemhez 1 db fényképet kell mellékelni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiéniára fokozottan ügyelni kell. Csapvíz nem iható. A sárgaláz elleni védőoltás megléte az utazás feltétele!. Ajánlott malaria ellen tabletta. Bogarak, gekkók, szúnyogok, stb a trópusi környezet velejárói. Ezekhez megfelelően alkalmazkodni kell (spray, kenőcs, stb). Magas faktorú napozószer szükséges. Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Csak magánkórházakat vegyenek igénybe. A folyóvíz szolgáltatásban történő gyakori fennakadások következtében a kolera veszélye fennáll, ezért csak palackos vizet igyanak, hámozott és/vagy főtt gyümölcsöket/zöldségeket fogyasszanak. Malária a 2000 méter alatti területeken elterjedt, ezért ott mindenképpen használjanak szúnyogriasztó krémeket. Bilharzia az etióp tavak többségében jelen van.Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., tel: 476-1100, fax: 476-1223, honlap: www.oek.hu), ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!