Északi-fok túra, kalandok Lappföldön 2020.08.07-14.

8 napos körutazás Finnországban és Norvégiában.

Lappföld mesevilág! A magyarországnyi terület kontinensünk utolsó olyan vidéke, ahol körbenézve nem zavarja szemünket a városok fénye, az utak labirintusa, az emberek tömege. Az út mentén vonuló rénszarvas- csordákat, végtelen erdő közepén vad folyású folyókat és szelíd tavakat csodálhatunk. Utunk során ellátogatunk Észak-Norvégia drámai, zord tengerparti szikláihoz és felkeressük Európa legészakibb pontját, a Nordkappot is. Folyami hajóra szállunk Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában, kipróbáljuk az aranymosást, meglátogatjuk a számi Parlamentet, megnézzük az altai sziklarajzokat és a túránk végén találkozunk az igazi Mikulással is.

FőoldalEurópaFinnországRovaniemiÉszaki-fok túra, kalandok Lappföldön 2020.08.07-14.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
Utazás Skandinávián belül különbusszal
Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Bőséges skandináv büféreggeli
Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és személyes kiadásokat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

1. nap:
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:20-17:35). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található Arctic City Hotel szállodába. Este szabad program.

2. nap:
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során megnézzük a finn Lappföld egyik legrégebbi fatemplomát Sodankylä-ben, rövid sétát teszünk a Viiankiaapa lápvidék tőzeglápjára helyezett pallósoron, majd Tankavaarába érkezve az aranymosás történetével ismerkedünk. A 19. századi aranyláz idején alapított kis múzeumban kitanulhatjuk a mesterség fortélyait, melyet utána gumicsizmákba bújva magunk is kipróbálhatunk. A környék folyóiban a mai napig is találnak aranyat. A program kétfogásos ebédet tartalmaz. Délután továbbutazunk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, a Hotel Inari szállodában.

3. nap:
Reggeli után a Lemmenjokki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a szigorúan védett természetvédelmi terület gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas-vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délutáni pihenőnk után kora esti katamarántúrára indulunk a több mint 3000 kis szigetet rejtő Inari-tavon. Kikötünk a számik ősi áldozati szertartásainak helyet adó Ukko-szigeten, majd vacsorára visszatérünk a városba.

4. nap:
Reggelink után elsétálunk a számi kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk a lappok legfontosabb kulturális és politikai központja, Karasjok, ahol megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és a Számi Parlamentet. Továbbutazunk Honningsvågba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Nordkappra. Szállás a Scandic Honningsvågban.

5. nap:
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Thon Hotel Alta szállodában lesz. Délután kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A túra során olyan területeket fedezünk fel, melyet kizárólag kísérővel és megfelelő engedélyek birtokában tehetünk. Az Alta folyó a térség energia ellátásában fontos szerepet játszik. Amellett, hogy a kanyon páratlan adottságait megcsodálhatjuk, szakértő kisérőnkkel betekintést nyerhetünk a víztározó duzzasztógátjának működésébe is. A program ára: 15 000 Ft/fő.

6. nap:
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot. A több, mint 3000 sziklarajzból álló leletet 1973-ban fedezték fel. Ez Norvégia egyetlen őskori világörökségi helyszíne. Délután visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, végtelen erdőségek között haladunk, és megállunk a Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk Rovaniemibe. Két éjszaka szállás az Arctic City szállodában.

7. nap:
Szabadidő Rovaniemiben, vagy fakultatív kirándulás a Ranua Wildlife Parkba és egyedülálló találkozás farkasokkal. A világ legészakibb vadasparkjában találkozhatunk hiúzokkal, sarki rókákkal és részt veszünk a jegesmedve etetésen is. Majd ebéd után a finn vadonba indulunk, hogy egy különleges család életébe nyerhessünk bepillantást, akik évek óta önfenntartó életet élnek saját farkaskutyáikat nevelve. A farkas és a németjuhászkutya keresztezésével létrejött egyedülálló faj tulajdonságaiban teljesen a vadonélő felmenőikre hasonlítanak, így tökéletesen illeszkednek a civilizációtól elzárt életformához. A farm tulajdonosai mesélnek életükről, és lehetőségünk nyílik barátkozni ezekkel a fantasztikus állatokkal is. A program ára: 100 EUR/fő (helyben fizetendő).

8. nap:
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13:55-15:10, 16:45-18:05).

Az út kiemelt értékei:
Gazdag, a térség természeti és kulturális látnivalóit egyaránt bemutató, mégis kényelmes program
Látogatás Európa tetején, az Északi-foknál
Hajós kirándulás Európa legnagyobb kiterjedésű nemzeti parkjában
UNESCO Világörökségi helyszínek: altai sziklarajzok, Struve földmérő vonal mérőpontja
Aranymosás és ismerkedés a rénszarvasokkal, lehetőség husky-farm látogatásra
Az ár a programban szereplő valamennyi belépőt tartalmazza
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig

A program az időjárás és az útviszonyok függvényében kivételes esetben módosulhat.

Szállás

Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Fakultatív

Kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program)
A túra során olyan területeket fedezünk fel, melyet kizárólag kísérővel és megfelelő engedélyek birtokában tehetünk. Az Alta folyó a térség energia ellátásában fontos szerepet játszik. Amellett, hogy a kanyon páratlan adottságait megcsodálhatjuk, szakértő kisérőnkkel betekintést nyerhetünk a víztározó duzzasztógátjának működésébe is.
A program ára: 15 000 Ft/fő.

Kirándulás a Ranua Wildlife Parkba és egyedülálló találkozás farkasokkal.
A világ legészakibb vadasparkjában találkozhatunk hiúzokkal, sarki rókákkal és részt veszünk a jegesmedve etetésen is. Majd ebéd után a finn vadonba indulunk, hogy egy különleges család életébe nyerhessünk bepillantást, akik évek óta önfenntartó életet élnek saját farkaskutyáikat nevelve. A farkas és a németjuhászkutya keresztezésével létrejött egyedülálló faj tulajdonságaiban teljesen a vadonélő felmenőikre hasonlítanak, így tökéletesen illeszkednek a civilizációtól elzárt életformához. A farm tulajdonosai mesélnek életükről, és lehetőségünk nyílik barátkozni ezekkel a fantasztikus állatokkal is.
A program ára: 100 EUR/fő (helyben fizetendő).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
Utazás Skandinávián belül különbusszal
Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Bőséges skandináv büféreggeli
Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket és személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász

Szállás: 

Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban

Étkezés: 

A részvételi díj Skandináv büféreggelit tartalmaz.

A területről: 
Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény - Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér, amelyeket máshol aligha élhetünk át. Az "ezer tó országáról" tudnunk kell, hogy legalább 190 ezer tava van. Finnországban mindenki megtalálhatja a neki tetsző úticélt. Az imponálóan jól szervezett városok kulturális és szabadidős létesítményei óriási választékot és világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak. Mégis azok fogják leginkább megtalálni a számításukat, akik a rohanó hétköznapok, a városok zaja elől akarnak elvonulni, hiszen a védett természet különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre.
Időjárás: 
Helsinkiben nyáron 21, télen -3, Észak-Finnországban nyáron 14, télen -12 fok az átlagos napi csúcshőmérséklet. Nyáron rövidujjú inget és pulóvert, illetve esőkabátot egyaránt érdemes vinni. Télen a normál téli utcai ruházat elegendő. A programokhoz (pl. hómobilozás) a szervezők biztosítják a különleges ruhát. Nyáron délen napi 20, északon 24 órán át van világos. Decemberben Helsinkiben kb. napi 4 órán át van világos, míg északon néhány héten át nem kel fel a nap. Csapadék bármikor előfordulhat.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!