Északi-fok túra, kalandok Lappföldön 2019.08.02-09.

Csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Lappföld mesevilág! Az út mentén vonuló rénszarvas csorda. Végtelen erdő közepén megbúvó számi kunyhó. Vad folyású folyók és szelíd tavak. Zord tengerparti sziklák között Európa legészakibb pontja. Tartson velünk Európa érintetlen, magával ragadó régiójába! Folyami hajóra szállunk a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, kipróbáljuk az aranymosást, bepillantást nyerünk a számi emberek hétköznapjaiba, ellátogatunk a Északi-fokra és Norvégia két világörökségi helyszínére, megnézzük az altai sziklarajzokat és túránk végén találkozunk az igazi Mikulással.

FőoldalEurópaFinnországRovaniemiÉszaki-fok túra, kalandok Lappföldön 2019.08.02-09.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
Utazás Skandinávián belül különbusszal
Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Skandináv büféreggeli
Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő.

2019. augusztus 2., péntek
Elutazás Budapestről Rovaniemibe, helsinki átszállással a Finnair menetrendszerinti járataival (11:40-15:00, 16:20-17:35). Érkezés után rövid transzfer a város központjában található Arctic City Hotel szállodába. Este szabad program.

2019. augusztus 3., szombat
Reggeli után buszra szállunk, hogy Lappföld szívébe induljunk. Utunk során rövid megállót tartunk a Viiankiaapa lápvidékén, majd Tankavaarába látogatunk, ahol az aranymosás történetét megismerve magunk is kitanulhatjuk és próbálhatjuk a mesterséget fortélyait. Délután érkezünk Finnország harmadik legnagyobb tavának partjára. Szállás az Inari-tónál, a Hotel Inari szállodában.

2019. augusztus 4., vasárnap
Reggeli után a Lemmenjokki Nemzeti Park felfedezésére indulunk. Rövid buszozás után motoros folyami csónakra szállunk, hogy felfedezzük a park gyönyörű fenyő és nyírfa erdejét és a Ravadas vízesést. A kirándulás végén ellátogatunk egy számi rénszarvastenyésztő család farmjára, ahol betekintést nyerhetünk az állattartás rejtelmeibe és kipróbálhatjuk a lasszóvetést is. A program egyszerű piknikebédet tartalmaz. Délután szabad program a tó partján.

Fakultatív katamarántúra az Inari-tavon (2,5 órás program). A program ára: 25 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 5., hétfő
Reggelink után elsétálunk a lapp kultúrát bemutató Siida szabadtéri múzeumba, majd elhagyva a finn Lappföldet Norvégiába érünk. Első megállónk Karasjok városa, ami a számik egyik legfontosabb központja. Itt megnézzük a több mint 200 éves karasjoki templomot és elmegyünk a Számi Parlamentbe. Továbbutazunk Honningsvågba, útközben rövid megállót tartunk Trollholmsund különleges sziklaképződményeinél. Kora este érünk Európa legészakibb pontjára, a Norkappra. Szállás a Scandic Honningsvågban.

2019. augusztus 6., kedd
Utunkat dél felé folytatjuk, mai végcélunk Észak-Norvégia egyetemi városa, Alta lesz. Elsőként Hammerfestbe kirándulunk, ahol amellett, hogy csatlakozhatunk a Királyi Jegesmedve Társasághoz, megnézzük a Világörökség listáján szereplő Struve földmérő vonal mérőpontját és szép idő esetén csodás kilátásban gyönyörködhetünk a Sallenfjellet kilátópontjáról. Továbbutazunk Altába, ahol a szállásunk a Scandic Hotel Altában lesz.

Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A program ára: 50 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 7., szerda
Reggelink után megnézzük Altában az UNESCO Világörökség részét képező őskori sziklarajzokat és a kapcsolódó múzeumot, majd visszatérünk Finnországba. Útközben számtalan tó, szép erdőségek között haladunk, és megállunk többek között Kautokeino fatemplománál is. Késő délután érkezünk az egyik leghíresebb finn szánhúzókutyákat tenyésztő farmra, ahol megismerkedhetünk a szánhúzó kutya tartás rejtelmeivel. Kora este érkezünk Rovaniemibe. Két éjszaka szállás a Arctic City szállodában.

2019. augusztus 8., csütörtök
Szabadidő Rovaniemiben.

Félnapos fakultatív program a Ranua Wildlife Parkba. A program ára: 60 euró/fő (helyben fizetendő)

2019. augusztus 9., péntek
Délelőtt ellátogatunk Mikulásfalvára, ahol találkozhatunk a Mikulással és lehetőség van ajándékvásárlásra is. Transzfer a repülőtérre és hazautazási helsinki átszállással Budapestre (13:55-15:10, 16:45-18:05).
 

Az út kiemelt értékei:

Tartalmas, a régiót teljességében bemutató körutazás kényelmes különbusszal
Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
Norvégia két UNESCO világörökségi helyszínének felkeresése
Az ár tartalmazza a programban szereplő belépőkön túl, az aranymosó programot, egész napos kirándulást a Lemmenjokki Nemzeti Parkban, valamint a rénszarvasfarm-látogatást

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Fakultatív
Fakultatív katamarántúra az Inari-tavon (2,5 órás program). A program ára: 25 euró/fő (helyben fizetendő)

Fakultatív buszos kirándulás Észak-Európa legnagyobb kanyonjába, az Alta-kanyonba (kb. 3,5 órás program). A program ára: 50 euró/fő (helyben fizetendő)

Félnapos fakultatív program a Ranua Wildlife Parkba. A program ára: 60 euró/fő (helyben fizetendő)

Minimum létszám a fakultatív programok esetén 10 fő.
A fakultatív programok helyben fizetendők. Előzetes jelentkezés szükséges!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy a Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász
Utazás Skandinávián belül különbusszal
Szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
Skandináv büféreggeli
Skandináviát jól ismerő, magyar idegenvezető
Belépőjegyek és kirándulások program szerint

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest-Rovaniemi-Budapest útvonalon.
Személyenként egy db kézipoggyász (max.56x45x25 cm) és egy kis kézitáska, valamint személyenként egy db, max. 23 kg-os feladott poggyász.

Szállás: 

Középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban.

Arctic City Hotel

Hotel Inari

Scandic Honningsvåg

Scandic Hotel

Arctic City

Étkezés: 
A részvételi díj Skandináv büféreggelit tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Hatalmas kiterjedésű fenyőerdők, kristálytiszta folyók és tavak, harapnivaló friss levegő, fehér éjszakák és sarki fény - Finnországban a természet csaknem érintetlen szépségében tárul elénk. A szigetek ezrei közötti hajókirándulások hangulata vagy a lappföldi táj méltóságos csendje felejthetetlen élményeket ígér, amelyeket máshol aligha élhetünk át. Az "ezer tó országáról" tudnunk kell, hogy legalább 190 ezer tava van. Finnországban mindenki megtalálhatja a neki tetsző úticélt. Az imponálóan jól szervezett városok kulturális és szabadidős létesítményei óriási választékot és világviszonylatban is magas színvonalat nyújtanak. Mégis azok fogják leginkább megtalálni a számításukat, akik a rohanó hétköznapok, a városok zaja elől akarnak elvonulni, hiszen a védett természet különleges lehetőséget kínál az aktív pihenésre.
Időjárás: 
Helsinkiben nyáron 21, télen -3, Észak-Finnországban nyáron 14, télen -12 fok az átlagos napi csúcshőmérséklet. Nyáron rövidujjú inget és pulóvert, illetve esőkabátot egyaránt érdemes vinni. Télen a normál téli utcai ruházat elegendő. A programokhoz (pl. hómobilozás) a szervezők biztosítják a különleges ruhát. Nyáron délen napi 20, északon 24 órán át van világos. Decemberben Helsinkiben kb. napi 4 órán át van világos, míg északon néhány héten át nem kel fel a nap. Csapadék bármikor előfordulhat.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!