Észak aranyháromszöge

6 napos körutazás

Helsinki kikötőjében nagy a nyüzsgés a piacon, ahol a helyiek mellett a turisták is szívesen esznek sült halat, vagy kóstolják meg a rénszarvasburgert.

FőoldalEurópaFinnországHelsinkiÉszak aranyháromszöge

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban + 2 éj hajón
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, útlemondási biztosítás a repülőtéri illetékre, vízumdíj és ügyintézés.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM
Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban talál­kozunk az idegenvezetővel a reptéren. Bechekkolás után utazás Stockholmba. Megérkezés után transzfer a szállodába. Útközben megállunk a Városháza épületénél. A város egyik ékessége ez az épület. Itt szokták tartani a Nobel díj átadása utáni fogadásokat. Továbbhaladva, elfoglaljuk szállásunkat majd elkezdjük ismerke­désünket a svéd fővárossal. Stockholmot 1252-ben alapították, ma közel egy millió lakossal rendelkezik. Különleges a fekvése, mivel 14 szigetre épült. A szigeteket összesen 53 híd köt össze. A modern városnegyed megtekintésével kezdünk. Sétánk során érintjük az újonnan kialakított belvárost, a sétálóutcát, a piacte­ret melynél található az az épület, ahol át szokták adni a Nobel díjakat és felkeressük a meggyilkolt Olof Palme-emlékhelyét is. Városnézésünket szabadprogram követ, mely során lehet vacso­rázni. Ebben segít az idegenvezető. Szállás Stockholmban.

2. NAP: STOCKHOLM – BEHAJÓZÁS
Reggeli után folytatjuk a svéd főváros megtekintését. Bemegyünk az óvárosba a Gamla Stan területére. Itt vannak a város régi épületei. Az utcák keskenyek, több saroknál még látha­tóak a kerékvető oszlopok. A keskeny magas házak homlokzatai különleges színezetet kaptak. Megtekintjük a katedrálist, mely­ben koronázzák a svéd királyokat évszázadok óta. Másik érde­kes templom a Lovagok temploma, melyben az uralkodó család több síremléke is megtalálható. Szintén itt az óvárosi területen található a Parlament (Ricksdagshuset) épülete. Az óváros ékes­sége a Királyi Palota. Az épület melletti udvaron van minden nap a látványos őrségváltás. Természetesen ezt is megtekintjük. A délután folyamán lesz lehetőség a Királyi Palota szobáinak fel­keresésére. Különösen látványos a Koronázási terem. Késő dél­után transzfer a kikötőbe és elhelyezkedünk a kabinunkban. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón. (Az árban sör, bor, üdítő korlátlan fogyasztása is benne van). Éjszaka 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) kabinokban. Itt 2 éjszakát töltünk.

3. NAP: HELSINKI – BEHAJÓZÁS
A délelőtti órákban kötünk ki a finn fővárosban. A csoma­gunk marad a kabinban és úgy kezdjük Helsinki megismerését. Először busszal elmegyünk az Olimpiai Standionhoz. Mai napig is 1952-es Helsinki olimpia volt a legsikeresebb a magyar aranyér­meket tekintve. Sétálunk az Olimpiai Parkban, lefényképezhet­jük a híres finn futó, Nurmi szobrát is, majd továbbindulunk a Sibelius- emlékműhőz. Egy hölgy alkotása ez a különleges épít­mény. Továbbhaladunk és felkeressük a Sziklatemplomot. Nem véletlen az elnevezése, mert a modern templom kialakítása egy hegyoldalon kőzetek kivágása során valósult meg. Buszos körutunkat befejezve a belvárosban állunk meg. Séta a köz­pontban, mely során megtekintjük a Szenátus teret, és a föléje magasodó hatalmas templomot. Közelben található a Parlament is. Továbbsétálva érjük el a kikötőt, melynek előterében min­dig hatalmas a nyüzsgés, mert egy piac és éttermek sorakoznak ebben a régióban. Az esti órákban visszaszállunk a hajóra és irány Szentpétervár. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO
Reggeli a hajón. Várhatóan 9 órakor kötünk ki. A kikötőben vár bennünket autóbuszunk és kezdjük programunkat. Buszos és gyalogos városnézés a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítő a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszé­pek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat Palota tér, Ermitázs (Téli Palota) megtekintésével (belépő) folytatjuk. Délután fakultatív prog­ram keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo meg­tekintése belépővel: 20.000,- Ft. Estére érkezünk vis­sza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán érdekes programot szervez, mely során, akik szeret­nék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függően alakul. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 – 02 órára.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC
Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kas­télyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 18.500,- Ft. Kora dél­után érkezünk vissza Szentpétervárra ahol folytatjuk a városné­zést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), a Péter Pál erőd és székesegyház majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív progra­mokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – BUDAPEST
Várhatóan a délelőtti órákban indul gépünk Szentpétervárról hazafelé. Ezért reggeli után transzfer és hazautazás. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés, a kora délutáni órákban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban + 2 éj hajón
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, útlemondási biztosítás a repülőtéri illetékre, vízumdíj és ügyintézés.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, vízumdíj és ügyintézés.

Helyszíni költségek leírása: 

Stockholm - katedrális 40 SEK
Stockholm - királyi palota 160 SEK
Helsinki - sziklatemplom 3,00 €

Belépők ára: kb. 3 € + 200 SEK +  fakultatív program

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3*-os szállodában 2 ágyas szobákban, két éj hajón. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel utazhatnak. Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot a szervezőiroda intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!