Észak aranyháromszöge

6 napos körutazás: Finnország,Észtország,Oroszország

"Az utasok nagyon élvezték, amikor a hajó siklott a szigetek közt, rengeteg fénykép készült a tájról."

FőoldalEurópaFinnországHelsinkiÉszak aranyháromszöge

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éj hajón
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, útlemondási biztosítás a repülőtéri illetékre, vízumdíj és ügyintézés.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: BUDAPEST – STOCKHOLM
Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban találkoznunk az idegenvezetővel a reptéren. Becsekkolás után utazás Stockholmba. Megérkezés után transzfer a köz­pontba. Útközben megállunk a Városháza épületénél. A város egyik ékessége ez az épület, hiszen itt szokták tartani a Nobel-díj átadása utáni fogadásokat. Majd elkezdjük ismerkedé­sünket a svéd fővárossal. Stockholmot 1252-ben alapították, ma közel egy millió lakossal rendelkezik. Különleges a fek­vése, mivel 14 szigetre épült. A szigeteket összesen 53 híd köt össze. A modern városnegyed megtekintésével kezdünk. Sétánk során érintjük az újonnan kialakított városközpontot, a sétálóutcát, a piacteret melynek sarkán áll az az épület, ahol át szokták adni a Nobel díjakat, végül felkeressük a meggyil­kolt Olof Palme-emlékhelyét is. Továbbhaladva, elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2. NAP: STOCKHOLM – BEHAJÓZÁS
Reggeli után folytatjuk a svéd főváros megtekintését. Bemegyünk az óvárosba a Gamla Stan területére, ahol a város régi épületei vannak. Az utcák keskenyek, több saroknál még láthatóak a kerékvető oszlopok. A keskeny magas házak hom­lokzatai különleges színezetet kaptak. Megtekintjük a katedrá­list, melyben koronázzák a svéd királyokat évszázadok óta. Másik érdekes templom a Lovagok temploma, melyben az uralkodó család több síremléke is megtalálható. Szintén itt az óvárosi terü­leten található a Parlament (Ricksdagshuset) épülete. Az óváros ékessége a Királyi Palota. Az épület melletti udvaron van min­den nap a látványos őrségváltás. Természetesen ezt is megtekint­jük. A délután folyamán lesz lehetőség a Királyi Palota szobáinak meglátogatására. Különösen látványos a Koronázási terem. Késő délután transzfer a kikötőbe és elhelyezkedünk a kabinunkban. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón. (Az árban sör, bor, üdítő korlátlan fogyasztása is benne van). Éjszaka 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) kabinokban. Itt 2 éjszakát töltünk.

3. NAP: HELSINKI – BEHAJÓZÁS
A délelőtti órákban kötünk ki a finn fővárosban. A csomagunk marad a kabinban, útlevél ellenőrzés után szállunk ki a hajóból, ahol már vár autóbuszunk és így kezdjük Helsinki megismeré­sét. Először busszal elmegyünk az Olimpiai Standionhoz. A mai napig az 1952-es helsinki olimpia volt a legsikeresebb a magyar aranyérmeket tekintve. Sétálunk az Olimpiai Parkban, lefényké­pezhetjük a híres finn futó, Nurmi szobrát is, majd továbbindu­lunk a Sibelius- emlékműhőz. Egy hölgy alkotása ez a különleges építmény. Továbbhaladunk és felkeressük a Sziklatemplomot. Nem véletlen az elnevezése, mert a modern templom kiala­kítása egy hegyoldalon kőzetek kivágása során valósult meg. Buszos körutunkat befejezve a belvárosban állunk meg. Séta a központban, mely során megtekintjük a Szenátus teret, és a föléje magasodó hatalmas templomot. Közelben található a Parlament is. Továbbsétálva érjük el a kikötőt, melynek előte­rében mindig hatalmas a nyüzsgés, mert egy piac ajándéktárgy árusító pavilonokkal. Az esti órákban visszaszállunk a hajóra és irány Szentpétervár. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO
Reggeli a hajón. Várhatóan 9 órakor kötünk ki. A kikötőben vár bennünket autóbuszunk és kezdjük programunkat. Buszos és gyalogos városnézés a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítő a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszé­pek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat Palota tér, Ermitázs (Téli Palota) megtekintésével (belépő) folytatjuk. Délután fakultatív prog­ram keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 21.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Szentpéterváron fakultatív vacsora lehetőség a szállodában. Az idegenvezető segít az intézésben.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC
Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kas­télyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 19.500,- Ft. Kora dél­után érkezünk vissza Szentpétervárra ahol folytatjuk a városné­zést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), a Péter Pál erőd és székesegyház majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulá­sokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – BUDAPEST
Várhatóan a délelőtti órákban indul gépünk Szentpétervárról hazafelé. Ezért reggeli után transzfer és hazautazás. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a déli órákban.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón

Koronavírus információ

Oroszország:

Koronavírus információ:
Nyitás: Oroszország nem zárta le határait.
Kiutazás: Az országba való belépéshez kötelezően két hét karantén vonatkozik mindenkire, aki belép az országba (kivéve diplomaták).

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Fakultatív vacsora (3 alkalom) - 27 000 Ft
Fakultatív vacsora (a hajón) - 24 000 Ft

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éj hajón
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, útlemondási biztosítás a repülőtéri illetékre, vízumdíj és ügyintézés.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer, kikötői illeték, vízumdíj és ügyintézés.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők: 
Stockholm - katedrális 40 SEK
Stockholm - királyi palota 180 SEK
Helsinki - sziklatemplom 3,00 €
Stockholm - Lovagok temploma 50 SEK
Szentpétervár - Ermitázs 15,00 €
Szentpétervár - Izsák székesegyház  350 RUB
Szentpétervár - Vérző Megváltó 350 RUB
Szentpétervár - Péter-Pál erőd 550 RUB

Belépők ára: kb. 18 €, 270 SEK, 1250 RUB valamint fakultatív programok.
A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj hajón

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!