Észak-Albánia - Túrázás az Albán-Alpokban

6 napos túrázás Albániában

Túráztál már a csodálatos Albán Alpokban, az albánok (illírek) ősi földjén? Hajóztál már a világ egyik legszebb hajóútvonalán, festői hegyek között? Ismered az északi albánok évezredes, különleges szokásjogát, ősi törvényeit? Ha nem, akkor gyere velünk a „Sas fiai” országának északi, „félelmetes” és lenyűgöző hegyei közé, valamint túrázz át Albánia egyik nemzeti parkjából (Thethből) a másikba (Valbonába).

FőoldalEurópaAlbániaTiranaÉszak-Albánia - Túrázás az Albán-Alpokban

A programban feltüntetett árak 1€ = 335 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár tartalmazza

Helyi transzfereket, minibuszokat a körutazás során
Elhelyezést Tirana, Shkodra 3* szállodák, Theth és Valbona: turistaházak (2-3-4 fős szobák)
Reggeli ellátást
Kompjegyet Fierza – Koman
Magyar nyelvű idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet
Fakultatív programokat
Félpanziós ellátás felárat
Feladott poggyászt
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes.
10 fő esetén +10.000 Ft/fő felár
Irodánk a változtatás jogát fenntartja!

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
minimum 15 fő

1.nap Budapest > Tirana > Shkodra
A délutáni órákban Budapestről Tiranába repülünk, majd a repülőtérről Észak-Albánia felé, az Albán-Alpok déli nyúlványainál található városba, Shkodrába indulunk. Albánia északi „fővárosában” egy rövid belvárosi sétát teszünk, megnézzük belváros érdekes látnivalóit pl. az ország legnagyobb keresztény templomát, a Szent István-székesegyházat, melyet a kommunizmus alatt tornacsarnokként használtak.
Szállás: Shkodra (1 éj)

2.nap Shkodra > Theth
Reggelit követően az Albán-Alpok hegyláncai között, csodálatos természetben, festői hegyek között szerpentineken autózunk, útközben megállunk az 1685 méter magasan lévő Thorehágón, hogy megemlékezzünk az egyik legkalandosabb életű magyar báróról, Nopcsa Ferencről, aki majdnem Albánia királya lett és aki hosszú éveket élt az észak albán törzsek elzárt világában. Theth felé haladva megismerjük az albánok ősi szokásjogát (pl. vérbosszú, vendégszeretet, fogadott szüzek), megértjük, hogy a oszmán hadsereg miért nem mert bemenni a félelmetes hegyek közé. Szállásunk elfoglalása után felfedezzük Theth szórványtelepülést, megnézünk egy autentikus albán kullát (erődített lakótornyot, melyet a vérbosszú alatt használtak), a község kis templomát és egy nagy sziklára épített házban kialakított etnográfiai múzeumot.
Szállás: Theth (2 éj)

3.nap Theth Nemzeti Park
Autentikus albán reggelink elfogyasztása után a Theth Nemzeti Parkban először a Grunasivízeséshez, majd az azonos nevű gyönyörű kanyon mentén, egy meseszép a „Kék Szemforráshoz” kirándulunk, illetve felfedezzük a környék elbűvölő természeti látnivalóit, fürdünk a kristály tiszta vizű hegyi tavacskában. Este finom albán borok és grill húsok fogyasztása mellet ráhangolódunk következő nap különleges túrájára.
Szállás: Theth

4.nap Theth > Valbona
Reggel poggyászainkat öszvérekre rakjuk és lélegzetelállító természeti környezetben, gyönyörű erőkön és réteken keresztül az Albán Alpok másik csodálatos nemzeti parkjába Valbonába túrázunk (táv: kb. 18 km, 7-8 óra normál tempóban, szintkülönbség: +/- 1000 m) Útközben folyamatosan megismerjük a hegyvidéki albánok életét, különös szokásait, történeteit. Este fakultatív hegyvidéki albán vacsorán veszünk részt.
Szállás: Valbona (1 éj)

5.nap Valbona > Komani-tó > Shengjin > Tirana
Valbonai szállásunkról kora hajnalban Bajram Curri városán keresztül a Fierze-be utazunk, ahol egy igazi vízibuszon megkezdődik felejthetetlen utazásunk a káprázatos Komani-tavon. Az óriási hegyvonulatok közötti 3 órás hajóút nem véletlenül a környék és mondhatni az egész Balkán fő látványossága, sőt sokak szerint a világ legszebb hajóútvonala, szépsége a skandináv fjordokéval vetekszik. Amint véget ér a hajóút Komannál, Shengjin ősi kikötőváros tengerpartjára megyünk, strandolunk, pihenünk, lazítunk, élvezzük nyarat és vízi programokat. A késő délutáni órákban Albánia fővárosába, Tiranába indulunk. Fakultatív vacsoránk után ismét korzózunk, felfedezzük az éjszakai Tirana legfontosabb látnivalóit, különlegességeit.
Szállás: Tirana (1 éj)

6.nap Tirana > Rodon-fok > Budapest
Délelőtt megismerjük az albán főváros legfontosabb látnivalóit, különösképpen a Szkander bég teret, az óratornyot, Hunyadi János emléktábláját, a rendkívül szép, festett falú Ethem Beum-mecsetet melyben található a világ legkisebb koránja. Délben egy különleges tengerpartra indulunk, a teljes délutánt rendkívül gyönyörű természeti környezetben a Rodonfokon (más néven: Szkander bég fokon) töltjük. A természeti szépségéről és csöndes, de nagyon szép strandjai mellett az Adriai-tengerbe nyúló félsziget legfőbb látnivalói: Szkander bég XV. századi várának romja és a Szent Antal-templom. A hangulatos tengerparton késő délutánig strandolunk, pihenünk, kirándulunk, majd transzfer a tiranai repülőtérre.

Irodánk fenntartja a programmódosítás jogát!

Szállás

Tirana, Shkodra 3* szállodák, Theth és Valbona: turistaházak (2-3-4 fős szobák).

Tirana: Villa Tafaj***
http://www.villatafaj.com/
Shkodra: Hotel Tradita***
http://www.hoteltradita.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Helyi transzfereket, minibuszokat a körutazás során
Elhelyezést Tirana, Shkodra 3* szállodák, Theth és Valbona: turistaházak (2-3-4 fős szobák)
Reggeli ellátást
Kompjegyet Fierza – Koman
Magyar nyelvű idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet
Fakultatív programokat
Félpanziós ellátás felárat
Feladott poggyászt
Útlemondási biztosítást
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást
Egyéni kiadásokat, borravalókat

Egyéb fontos információk:
A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes.
10 fő esetén +10.000 Ft/fő felár
Irodánk a változtatás jogát fenntartja!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő. 

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő nemzetközi repülőjárattal.

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

A Wizzair légitársaság üzleti szabályzatát ide kattintva olvashatja.​

Szállás: 

Tirana, Shkodra 3* szállodák, Theth és Valbona: turistaházak (2-3-4 fős szobák).

Tirana: Villa Tafaj***
http://www.villatafaj.com/
Shkodra: Hotel Tradita***
http://www.hoteltradita.com/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró (172 km), északkeleten Koszovó (112 km), keleten Macedónia (151 km), délkeleten és délen Görögország (282 km), délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.
Időjárás: 
Albánia éghajlata a tengerparti síkságokon mediterrán jellegű. A nyár forró, száraz és a tél enyhe, csapadékos. Májustól gyakori a forróság és a tenger egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. Nyáron 2-3 hónapig is előfordulhat, hogy egyetlen csepp eső sem esik. A hegyekben – a tengerpart menti területeket is beleértbe – az éghajlat kontinentális. A nyári nappalok melegek, az éjszakák viszont hűvösek, kb. 10 C. Csapadékra egész évben számítani lehet a hegyvidéki területeken.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

MAGYARORSZÁG NAGYKÖVETSÉGE TIRANA
Cím: Tirana, Rruga e Xibrakëve 47.
Előhívó: 00 355 4
Telefon: 22 32 238, 22 34 903
Fax: 22 33 211, 22 25 411
Email: mission.tia@mfa.gov.hu

Pénznem
Hivatalos pénznem: 1 lek = 100 qintar

Albániában a banki szolgáltatások megfelelő színvonalúak. Tiranában és a nagyobb városokban több helyen van pénzfelvevő automata, és számos üzletben lehet már bankkártyával is fizetni. Az albán valuta 5, 10, 20, 50 és 100 lekes fémpénzekben, 200, 500, 1000, 2000 és 5000 lekes papírpénzben van forgalomban. Pénzváltás számtalan helyen, minden korlátozás nélkül megoldható.

Nyelv
albán, görög 

Vallások
Iszlám hívő / szunnita kb. 65 %; keresztény ortodox kb. 20 %; római katolikus kb. 13 %; egyéb kb. 2 %      

Időzóna
GMT + 1óra

Elektromos hálózat
220 – 230 V /50 Hz, európai szabvány

Egészségügy
A két ország között nincs egészségügyi (szociális biztonsági) egyezmény, ezért ajánlatos egészségügyi biztosítást kötni. Albániában az egészségügyi ellátás a magyarországi színvonalnál általában rosszabb minőségű. Az egészségügyi és higiéniás feltételek nem mindig felelnek meg az európai normáknak. Magas színvonalú ellátásra leginkább csak a magánklinikákon és rendelőkben számíthatunk, melyek azonban csak a fővárosban és néhány nagyobb városban érhetők el. A legtöbb, hazánkban is használt gyógyszer a helyi gyógyszertárakban beszerezhető, azonban célszerű figyelni arra, hogy ne a távol-keleti, olcsóbb változatokat vásároljuk meg, hanem megbízható gyógyszergyárak termékeit.

Nagykövetségek által ajánlott orvosok, klinikák:
“Nene Tereza” Központi Egyetemi Kórház
Tirana, Rruga Dibres
Tel: + 355 4 2363 001, +355 4 2362 630

Ortodox Klinika
Tirana, Rruga Dibres 159.
Tel: + 355 4 2360 925, +355 4 2374 804

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!