Erdélyi barangolások

5 napos buszos körutazás Erdélyben

Az 5 napos erdélyi körutazás során megtekintjük a vidék legfontosabb látnivalóit. Felfedezzük többek között a romantikus stílusban épült, lovagvárak hangulatát felidéző Károlyi-kastélyt, Máramarosi skanzent, utazhatunk nosztalgia gőzössel, túrázunk a Lovak-vízeséséhez.

FőoldalEurópaRomániaErdélyNagyváradErdélyi barangolások

Alapár tartalmazza

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, vonatjegyet és a belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
panzió

1. nap: Budapest-Nagykároly-Misztótfalu
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk Nyírbátor, ahol rövid városnézés keretében felkeressük a nevezetes református templomot. Továbbutazás Nagykárolyra, a település kiemelkedő látnivalója a romantikus stílusban épült, lovagvárak hangulatát felidéző Károlyi-kastély. Misztótfaluban pedig felkeressük a híres nyomdász Kiss Miklós emlékmúzeumát. Szállás Koltón magyar családoknál, vacsora. 
 
2. nap: Desze-Máramarossziget-Szaplonca 
Utazás a Gutin-hágón keresztül a Mára völgyébe. Desze az élő népi szokások, hagyományok faluja. Megtekintjük a Világörökségicímmel jutalmazott fatemplomot, valamint a díszesen faragott máramarosi kapuk sokaságát. Folytatva utunkat Máramarosi skanzenbe látogatunk, ahol a környék népi építészetével ismerkedhetünk tárlatvezető segítségével.Máramarosszigetre érve meglátogatjuk Európa egyik legérdekesebb börtönét is, majd délután a Tisza folyót követve érkezünk Szaploncára. A „vidám temető”, ma már a Világörökség része, a fejfákon a népi hagyományok, a jellegzetes máramarosi kék színalappal kifaragott és kifestett, néholhumoros versikékkel díszített sírokat láthatunk. Este visszaérkezünk a szállásunkra, vacsora.

3. nap: Vasér völgy-Felsővisó-Borsa-hágó
Korai indulás a Vasér völgyébe. Felsővisó településen elérjük a keskeny nyomközű kisvasút állomását. A romantikus vicinálissal a máramarosi rengetegen keresztül a Vasér patak völgyét követve kapaszkodunk fel a nosztalgia gőzössel (Vonatjegy:8.000,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő). Délután buszunkkal folytatjuk utazásunkat a hajdani Erdély és Moldva határát jelentő Borsa-hágóig. A csodálatos panoráma (szép idő esetén) elénk tárja két oldalt a Radnai- és a Máramarosi-havasok bérceit. Majd visszatérünk a Radnai-havasok aljában található Borsabányára. Szállás panzióban, vacsora.

4. nap: Radnai hegyek-Iza völgy
Reggeli után a székes felvonóval a Radnai-hegyekbe kirándulunk, ahol a Lovak-vízeséséhez túrázunk. Délután az Iza folyó völgyében található, a Világörökség részét képező fatemplomok világába kirándulunk, melyet a Jód-i 650 éves fatemplom és a Barcánfalva-i kolostor koronáz majd meg. Esti érkezés Koltóra a szállásra. Vacsora.

5. nap: Koltó-Nagybánya-Szatmárnémeti-Budapest
Látogatás a Petőfi-Teleki Múzeumban, majd utazás Nagybányára. Városnézés, majd megtekintjük a nevezetes Ásványmúzeumot. Innen Szatmárnémetibe utazunk, ahol a városnézés során megismerkedünk a város kulturális és építészeti emlékeivel. Hazautazás, érkezés a késő esti órákban.

Szállás

Magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba) illetve panzióban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Utazás nosztalgia gőzössel Vonatjegy: 8.000,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást autóbusszal, 4 éj szállást, félpanziós ellátást, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, vonatjegyet és a belépőjegyeket. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Vonatjegy.

BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők (tájékoztató árak):
Nagykároly-Károlyi kastély: 5 RON
Misztótfalu - Kis Miklós Emlékmúzeum: 5 Ron
Nagybánya-Ásványmúzeum: 10 RON
Desze - Fatemplom: 5 Ron
Borsa-felvonó: 20 RON
Visó völgye-Fa templomok: 5-6 RON
Szaplonca-Vidám temető: kb. 5 RON
Máramarossziget-Skanzen: 6 RON
Máramarossziget-Börtönmúzeum: 6 RON
Jód - fatemplom: 5 Ron
Barcánfalva - Kolostor: 5 Ron
Koltó-Teleki kastély: 10 RON
Vonatjegy: 8.000.- Ft

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba) illetve panzióban.
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást foglal magában.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Mónika
London
2016. jún. 28
5.0
Ha Önök nem kérik ezt az értékelést akkor magam írtam volna köszönő email-t. Az utazás tökéletes volt minden szempontból, remekül éreztük magunkat. Nagyon szépen köszönjük!!!!!! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!