Eger: A barokk és a borok híres városa

1 napos buszos utazás Egerbe

Elsőként Magyarország egyik legnagyobb bazilikáját, az egri főszékesegyházat tekintjük meg. Helyi idegen vezető mutatja be a város további nevezetességeit líceum épülete, itt működik az Eszterházy Károly Egyetem. Városháza, Forst-ház, Minorita templom, Végvári-vitézek című szoborkompozíció, Dobó István szobra, Egri vár, Gárdonyi Géza sírja, Minaret, Török fürdő stb.

FőoldalEurópaMagyarországÉszak-MagyarországA Bükk és a BükkaljaEger és környékeEgerEger: A barokk és a borok híres városa

Alapár tartalmazza

- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítást,
- belépőket,
- egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30 fő

Indulás reggel 06:00-kor  Debrecenből TESCO parkoló – Kishegyesi u. oldal reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem Nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Utazás rövid pihenőkkel, majd érkezés a csodálatosan ünnepi díszbe öltözött történelmi városba, Egerbe. 

Elsőként  Magyarország egyik legnagyobb bazilikáját, az egri főszékesegyházat tekintjük meg. Helyi idegen vezető mutatja be a város további nevezetességeit líceum épülete, itt működik az Eszterházy Károly Egyetem. Városháza, Forst-ház, Minorita templom, Végvári-vitézek című szoborkompozíció, Dobó István szobra, Egri vár, Gárdonyi Géza sírja, Minaret, Török fürdő stb.

 Városnéző séta után szabadprogram, majd továbbindulunk a legendás hírű Szépasszony-völgybe, a „pincevárosba”, Eger legnagyobb kiterjedésű, összefüggő borpincés területe. A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével ahol a szépen felújított és karbantartott pincékben fehér, rozé és vörösborok széles választékából van lehetőség kóstolni és vásárolni. A völgy nevéhez legendák sora fűződik.

Bakó Ferenc néprajzkutató szerint a "Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Neki mutattak be áldozatot ezen a helyen. A földművesek egy híresen szép asszonyról mesélnek, aki itt árusította az egyik pincében a jó egri bort. A jobbnál jobb pincékben a jó borokhoz házi zsíroskenyér dukál. Jó hangulatban hazaindulunk. Érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- útlemondási biztosítást,
- belépőket,
- egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
- Bazilika belépődíj kb. 500 Ft/Fő
- Vár belépődíj kb. 2000 Ft/Fő
- Minaret kb. 500 Ft/fő
- Eger Kisvonat kb. 1500 Ft/Fő

Minden utas csak azt a belépőt fizeti, amit szeretne, de előre kérjük jelezni, mert be kell a csoportot jelentenünk.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, M3 autópálya pihenői

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!