Ecuador - Kolumbia nagykörút (Quito, Cuenca, Bogota)

14 napos körutazás Ecuadorban és Kolumbiában

Szeretnél egyszerre állni az északi és a déli félgömbön is? Gyere velünk az egyenlítőre! Megmutatjuk neked a föld legmagasabb aktív vulkánját a Cotopaxit! Aluasíban láthatod az "ördög orrát", Bogotában az Aranymúzeumot, Cartagenában a San Felipe de Barajas kastélyt...

FőoldalDél-AmerikaEcuadorQuitoEcuador - Kolumbia nagykörút (Quito, Cuenca, Bogota)

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Alapár tartalmazza

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, vonattal, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok árát, belépők és a további étkezések árát.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

1. nap: Budapest – Quito (Ecuador)
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal Quitóba, Ecuador fővárosába. Megérkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Quitóban.
 
2. nap: Quito - Egyenlítői Emlékmű

Reggeli, majd félnapos városnézés Quitóban. Először megtekintjük a XVI. századi Guapulo templomot, majd Quito történelmi városrészébe utazunk (La Plaza Grande, az elnöki palota, a Metropolitana katedrális, El Sagrario, La Companía, stb.). Ezután ellátogatunk az El Panecillo szoborhoz, amely a quitói Szüzet ábrázolja a földgömb tetején egy kígyóval. A túra végén betérünk a kézműves piacra (Mercado De Los Artesanos), szuvenír vásárlásra, majd a Teleferico következik, amely lényegében egy felvonó, ahonnan a városban és a környező hegyekben és völgyekben gyönyörködhetünk. Délután transzfer a Egyenlítői Emlékműhöz, amely azon a helyen található, ahol a XVIII. században kijelölték a 0. szélességi fokot, vagyis az Egyenlítő vonalát. Itt lehetőségünk van egyszerre állni az északi és a déli félgömbön. A Globális Helymeghatározó Rendszer (Global Positioning System – GPS) szerint azonban az Egyenlítő tényleges vonala néhány kilométerrel arrébb található, ahol egy múzeumot is létesítettek. Az Inti Nan Múzeumban érdekesebbnél érdekesebb jelenségeket figyelhetünk meg, mint például azt, hogy a víz a lefolyóba ellentétes spirál alakban folyik le a két féltekén. Vacsora. Szállás Quitóban.
 
3. nap: Quito – Otavalo

Reggeli, majd kirándulás Otavalo-ba, mely hatalmas és színes kézműves piacáról ismert. Elvegyülhetünk a helyiek között, akik színes szőnyegeket, táskákat, kesztyűket, szőtteseket vásárolnak. Délután megtekintjük Cuicocha vulkáni kráterét, és gyönyörködhetünk a kráter-tó látványában. Vacsora. Szállás Quitóban.
 
4. nap: Quito – Cotopaxi – Riobamba
Reggeli után déli irányba indulunk a Vulkánok útján, majd elérünk a Cotopaxi Nemzeti Parkba, ahol a világ legmagasabb aktív vulkánja található, a Cotopaxi. A nemzeti parkot azért hozták létre, hogy megőrizze a hely ökológiáját. Panoráma úton folytatjuk utunkat egy kis Andok-béli városba, Riobambába. Itt még a helyiek szerint is olyan hideg van, hogy viccesen elnevezték a várost Friobambának. Vacsora. Szállás Riobambában.
 
5. nap: Riobamba – „az Ördög orra” – Ingapirca – Cuenca
Reggeli után korai transzfer a vasútállomásra, majd kezdetét veszi nem mindennapi vonatozásunk hegyeken-völgyeken keresztül. Első állomásunk az Andok lábánál fekvő Aluasí városa, amely mögött egy meredek sziklafal található, „az Ördög orra”. Ezután visszatérünk Aluasíba, és folytatjuk utunkat az inka romvároshoz, Ingapircához, amely a legjelentősebb műemlék Ecuadorban. Az óriási komplexumban találhatóak tető nélküli erődítmények, teraszok, szentélyek, házak, és egy „vár” romjai is, mely feltehetően „a Nap szentélye”. A nap végén transzfer Dél-Amerika egyik legszebb koloniális városába, Cuencába. Vacsora. Szállás Cuencában.
 
6. nap: Cuenca – városnézés – Guayaquil

Reggeli, majd városnézés Cuencában, Ecuador 3. legnagyobb városában, melyet történelmi hangulatot idéző, koloniális cseréptetős házak, macskaköves utcák, virágos terek és múzeumok tesznek különlegessé. A városnézés során megtekintjük a San Sebastian teret, egy színes kézműves piacot, és meglátogatunk egy műhelyet, ahol a világhírű panamai kalapot készítik. Délután utazás Guayaquilba. Vacsora, szállás Guayaquilban.
 
7. nap: Guayaquil
Reggeli, majd városnézés az ország gazdasági fővárosában, Guayaquilban, mely során a város főbb pontjait keressük fel. Séta a történelmi Simón Bolívar mólón, a neoklasszikus stílusjegyeket őrző hivatali negyedben, a Centenario Park meglátogatása. Délután szabad program. Vacsora. Szállás Guayaquilban.
 
8. nap: Guayaquil – Cartagena (Kolumbia)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, és elrepülés Cartagenába, egy tengerparti üdülővárosba. Érkezés után rövid városnézés, mely során megtekintjük a történelmi városrészt (spanyol kolónia volt) és a városfalat, amely az UNESCO Világörökség része. Vacsora. Szállás Cartagenában.
 
9. nap: Rosario Korallszigetek Nemzeti Park
Reggeli után katamaránnal utazás Cartagena legszebb tengerparti részére, Playa Blancára, amely a Rosario Korallszigetek Nemzeti Park területén található. Közös sétát követően szabad program, fürdés, pihenés, búvárkodási lehetőség. Délután visszautazás Cartagenába. Vacsora. Szállás Cartagenában.
 
10. nap: Cartagena – La Vecina – mangrove mocsarak
Reggeli, majd csónaktúrára indulunk a mangrove mocsarakba, ahol a sekély vízben haladva megfigyelhetjük a trópusi növény- és állatvilágot. „A mangrove erdők a trópusi tengerpartok mentén fordulnak elő, az édes és sós víz találkozásánál, azokon a területeken, melyeket az árapály befolyásol, azaz időről időre szárazra illetve víz alá kerülnek. Az itt élő növényfajok nagyon jól tűrik a magas sótartalmat, jellegzetességük hatalmas támasztógyökereik, utódaikat pedig „elevenen” szülik meg. Legszembetűnőbb szerveik a hatalmas támasztó léggyökereik, melyekkel a csúszós talajban tudnak megkapaszkodni, és ezzel szívják fel a tápanyagokat is.”Délután látogatást teszünk a La Vecina projektnél, ahol a nehéz sorsú gyerekeknek nyújtanak menedéket. Visszautazás a szállodába. Vacsora. Szállás Cartagenában.
 
11. nap: Cartagena – Bogota
Reggeli után látogatást teszünk a Cerro de la Popa hegynél és a San Felipe várnál. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Bogotába, Kolumbia fővárosába. Érkezés után városnézés: először teszünk egy sétát a koloniális városrészben (a Bolivar és a Chorro de Quevedo terek). Vacsora. Szállás Bogotában.
 
12. nap: Zipaquira sókatedrális – Guatavita-tó
Reggeli, majd látogatás a Zipaquira sókatedrálisban, amely a „modern építészet ékköve”. A templomot egy sóbánya belsejében hozták létre, a kolumbiai építészet legjelentősebb alkotása. Továbbutazás a Guatavita tóhoz, amely a muisca népcsoport szent tava. Visszautazás Bogotába. Vacsora. Szállás Bogotában.
 
13. nap: Bogota ...
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
14. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Szállás

Elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, vonattal, csónakkal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok árát, belépők és a további étkezések árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendők. Ára: 190 EUR/fő
Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállásokkal Quintoba, Ecuador fővárosába.

Szállás: 

Elhelyezés 3-4*-os szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Ecuador a legkisebb ország az Andok göröngyös magasföldjén; a kultúrájában ma is létező, sokszínű, bennszülött szokások élnek, jól megőrzött és bevált építészeti megoldásokkal rendelkeznek, és szokatlan vulkáni tájak és sűrű esőerdők váltakoznak - és ez mind egy kis országon belül.
Időjárás: 
Ecuador: Az éghajlat elsősorban a magasság függvényében alakul. Trópusi a klíma a csendes óceáni partvidéken (23-36 C, esős időszak: december-május) és az amazóniai részen (23-26, esős időszak: januártól szeptemberig).
Kolumbia: Az ország csendes-óceáni és atlanti partvidékére, valamint az amazóniai részre a trópusi éghajlat jellemző. Az ország középső, andesi részén inkább a mérsékelt, hűvösebb idő az uralkodó. Az ország földrengés-veszélyes területen fekszik, illetőleg az időnkénti hatalmas esőzések miaőfordulnak földomlások, sárlavinák. (Esős időszak: áprilistól júniusig és októbertől decemberig.)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az alapár a BBP biztosítást tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!