Duna menti kerékpártúra (Regensburg - Passau)

4 napos biciklitúra

A Bajor-erdő szomszédságában kígyózó Duna menti kerékpárút egyik legszebb szakaszán vezet túránk. Bájos falvak, történelmi kisvárosok, és a hamisítatlan vidéki táj látványa kíséri utunk. Csatlakozz kerékpáros kalandozásunkhoz saját túrakerékpároddal, vagy bérelj tőlünk és töltsd el aktívan ezt a hétvégét!

FőoldalEurópaNémetországDuna menti kerékpártúra (Regensburg - Passau)

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást kempingekben és ifjúsági szálláson, az irodánk által biztosított sátrak bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást..

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

A napi távok 58-42 kilométer között váltakoznak, a felszerelést a kísérőautó szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál a tekerések alatt. A kerékpártúra teljes hossza kb. 150 kilométer, amely a kitérők miatt több is lehet. Az út nehézsége a sorozatterhelésből adódik, meredek kimerítő emelkedőkre nem kell számítani. Ha valaki elfárad és szeretne egy szakaszt, vagy akár teljes napot kihagyni, lehetősége van a kísérő autóban utazni. Ha elhatározod, hogy jelentkezel, próbálj legalább heti két-három alkalommal bringázni vagy futni. Egyéb állóképességi sportok is segítik a felkészülést. Mivel fejben dőlnek el a dolgok, a mentális felkészülés is nagyon fontos.

 

1.nap: Budapest, Regensburg, Straubing
A hajnali órákban indulunk Budapestről kisbusszal a Duna partján fekvő, Regensburgba. A Bajor-erdő és a Jura-hegység találkozásánál fekvő hangulatos város lesz négynapos kerékpártúránk kiindulópontja. A kőkor óta lakott település óvárosa 2006 óta a világörökség részét képezi. Míg túravezetőink előkészítik kerékpárjainkat, felkeressük a legfontosabb látnivalókat: Főtér, gótikus Szent Péter katedrális, román stílusú Szent Emmerám apátság, Kepler-emlékház és Múzeum, Dunai Hajózási Múzeum. A városi séta után bringáink nyergébe pattanunk és a létező legrégebbi Duna-hídon (Steinerne Brücke) hagyjuk el a várost. Jó minőségű kerékpárutakon tekerünk Donaustauf kisvárosig, ahol rövid pihenőt tartunk. Elmajszoljuk szendvicseinket és megcsodáljuk a dombtetőre épített Walhalla templomot. Folytajuk kerékpártúránk; apró falvakon, káprázatos vidéki tájon kerekezünk mintegy másfél órát szállásunkig, Straubing kisvárosáig.
Szállás: kemping/opcionálisan panzió
Táv: 53 km, szint fel: 50 méter, le: 50 méter

2.nap: Straubing, Daggendorf, Winzer
Meredek emelkedőkre a mai nap sem kell számítanunk. A Duna bal partján folytatjuk kerékpártúránkat. Bájos falvak harmonikusan illeszkednek a festői Bajor táj látványába. A Dunát szegélyező töltés tetején kerekezünk be Daggendorfba. A Bajor-erdő kapujában fekvő várost, a Duna gyöngyszemének is nevezik. Megebédelünk, majd folytatjuk utunk a mai szállásunkig. Kempingünk Winzer közelében lesz.
Szállás: kemping/opcionálisan panzió
Táv: 58 km, szint fel: 50 méter, le: 50 méter

3. nap: Winzer, Passau
A reggelit követően újra apró falvakon és dunai töltésen bringázunk a három folyó találkozásánál épült Passauig. Az ebédet és a kora délutánt a hangulatos városban töltjük. A város látnivalókban igen gazdag. A Stephan dómban a világ leghatalmasabb orgonáját őrzik! Érdemes ellátogatni a Püspöki Palotába, a Pál templomba és a Niederburg-kolostorba. Szállásunk a város fölé emelkedő Oberhaus erődben létesített ifjúsági szálláson lesz. 
Táv: 42 km, szint fel: 30 méter, le: 30 méter
Szállás ifjúsági szálló/opcionálisan panzió

4.nap: Passau, Dunauschingen, Budapest
A reggelit követően összepakoljuk felszerelésünket és a híres Dunauschingen kanyarulathoz utazunk. Egy rövid gyalogtúra során madártávlatból csodáljuk meg a fantasztikus természeti képződményt. A kirándulás után hazautazunk. Érkezés az esti órákban Budapestre.
 

További információ

Szállás

Utazásunk két éjszakáját kempingben töltjük, irodánk által biztosított sátrakban. Így saját sátorra nem lesz szükség, csak egy matracra és egy hálózsákra. A passaui éjszakát egy hangulatos ifjúsági szálláson töltjük. A szobák 4-6 ágyasak.

Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió kétágyas szobáiban tölteni az éjszakákat. A panzió felára: 16.500 Ft/fő/3 éj

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást kempingekben és ifjúsági szálláson, az irodánk által biztosított sátrak bérleti díját, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a kísérő autó költségét az út során, a szervezés költségét, valamint az útlemondási biztosítást..

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
100-150 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre biciklizés során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 15 kg súlyú táskában elfér a többi holmid. A kempingezések során matrac és hálózsák szükséges!
Öltözet: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel: biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, papucs.

 Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A szervizautó Budapestről indul, ide kell a kerékpárokat és a csomagokat eljuttatni. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük.

 

Egyebek
Kiutazás: 

Irodánk két kisbuszával utazunk ki a helyszínre.

Szállás: 

Utazásunk két éjszakáját kempingben töltjük, irodánk által biztosított sátrakban. Így saját sátorra nem lesz szükség, csak egy matracra és egy hálózsákra. A passaui éjszakát egy hangulatos ifjúsági szálláson töltjük. A szobák 4-6 ágyasak.

Felár megfizetése esetén lehetőség van panzió kétágyas szobáiban tölteni az éjszakákat. A panzió felára: 16.500 Ft/fő/3 éj

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom vásárolni, illetve szállásainkon vagy azok közelében étteremben étkezni. Nem célszerű tehát itthonról nagy mennyiségű élelmet hozni, hiszen hasonló áron mindennap lesz lehetőség vásárlásra.
A területről: 
A Duna mellett kígyózó jól kiépített kerékpárúton vezet az utunk. Sok apró bájos település és a Duna folyamatos látvány kíséri utunk.
Időjárás: 
Utunk során meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg nem várható. A reggelek viszont hűvösek is lehetnek. Napközben 25-30 C fokra kell számítani, estefelé 20 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 15 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!