Duna menti biciklitúra (Melk-Krems)

1 napos kerékpártúra Ausztriában

Melk-Krems biciklitúra: A Duna egyik legszebb szakaszát keressük fel a világörökség részét képező Wachau-völgyet! A túra során meglátogatjuk a híres Melki apátságot, káprázatos tájon kerékpározunk meredek hegyek, szőlősökkel borított domboldalak és romantikus várromok kísérik utunk. A bringatúra végén felkeressük Ausztria legrégebbi városát! Gyere velünk egynapos kerékpártúránkra! Ennyi neked is jár!

FőoldalEurópaAusztriaDuna menti biciklitúra (Melk-Krems)

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázás során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, és szervezést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
7-18 fő

Nehézség:

A kerékpártúra össztávolsága 40 kilométer. Bécstől utunk sík szakaszokon vezet, meredek emelkedőkre nem kell számítani.
 

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
1.nap: Budapest, Melk, Krems, Budapest

Korán reggel indulunk Budapestről busszal Ausztria egyik legszebb vidékére.
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel az alsó- ausztriai Melkbe. Az apátság közelében leparkolunk. Míg a túravezetőink lepakolják és beállítják a kerékpárjainkat, meglátogatjuk a méltán híres Melki apátságot. A Szent Benedek- rendi, barokk Melki apátság az UNESCO védelme alatt áll.

A látogatást követően bringáink nyergébe pattanunk. A mai nap egy rövid, pihentető kerékpározás vár ránk, mindössze 40 kilométer kell megtennünk Krems kisvárosig. A Duna menti kerékpártúra legfestőibb szakaszán bringázunk a Wachau kultúrtáj területén. A Melk és Krems an der Donau között lévő dunai völgyszoros a Világörökség részét képezi. Szőlőskertek kísérik utunk, meg-meg állunk csillapítani szomjunk egy-egy út menti borozónál. Kremsbe kora délután gördülünk be. Rövid szabadprogram után, utazunk haza Magyarországra.

Érkezés a késő esti órákban Budapestre.

Távolság kerékpárral: 40 km

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, és szervezést valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

 Melk apátság belépő: 12 Euro/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
20-40 Euro/fő
Előleg: 

16.900 Ft/fő a teljes összeg, ami jelentkezéskor fizetendő. 

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérő járműben elfér a többi holmid.
Öltözet: strapabíró ruházat, amely alkalmas kerékpározásra: biciklis nadrág vagy sportos nadrág, kerékpáros cipő vagy edzőcipő, vékony esőkabát, meleg ruha, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, kulacs.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük. 

Egyebek
Kiutazás: 

Irodánk buszával utazunk ki a helyszínre. 

Étkezés: 

Önellátó. Érdemes otthonról hoznod szendvicset, és néhány energia dús élelmiszert (szőlőcukor, keksz, aszalt gyümölcs, magvak). Könnyen olvadó csokoládét és romlandó dolgokat ne hozz a túrára! Kerékpártúránkat sok étterem kíséri, ahol lehetőség van étkezésre. Legyen nálad legalább 1-1.5 liter folyadék.

A területről: 
A Duna mellett kígyózó jól kiépített kerékpárúton vezet az utunk. A Wachau-völgyszoros a világörökség részét képezi, sokak szerint a Duna menti kerékpárút legszebb szakasza!
Időjárás: 
Utunk során meleg nyári időjárásra kell számítani. Nyáron ritkán előfordulhat csapadék is ezen a területen. . A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 15 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A kerékpározás alatt csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükséged, amibe a személyes holmijaidat elcsomagolod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!