Drezda-Prága biciklitúra

5 napos kerékpártúra az Elba- és a Moldva-folyó partján

Biciklitúra Szászország fővárosából a cseh fővárosig. Bájos kisvárosok, virágos rétek, ódon várkastélyok és ízletes cseh sörök kísérik utunk. A kultúra és a természet megnyugtató harmóniája.

FőoldalEurópaAusztriaBécsDrezda-Prága biciklitúra

GARANTÁLT INDULÁS!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, a szervezést valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a kétágyas elhelyezést(opcionálisan választható!), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
7 - 18 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, de a sorozatterhelés nehezítheti a körülményeket. Annak ellenére, hogy folyásiránnyal szemben haladunk; kimerítő, meredek emelkedőkre nem kell számítani a bringázások során. Egy-két emelkedő előfordul, de többnyire sík szakaszon bringázunk. Az utolsó szakaszon Mělník és Prága között várható egy rövidebb meredek szakasz. A nyílt szakaszokon előfordulhat erős szél.

1. nap: Budapest, Drezda
2. nap: Drezda, Děčín

3. nap: Děčín​, Roudnice nad Labem​
4. nap: Roudnice nad Labem, Prága

5. nap: Prága, Budapest

További információ

Szállás

Utazásunk alatt három éjszakát vendégház 3-4 ágyas szobáiban, egy éjszakát hosztel 3-4 ágyas szobáiban töltünk a programban szereplő helyszíneken.

Felár esetén lehetőség van kétágyas szobákban tölteni az éjszakákat. Ennek felára: 16900 Ft/fő/4 éj
A szállások tiszták, színvonalasak. Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára.

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1. nap: Budapest, Drezda

Korán reggel indulunk az Elba partján fekvő Drezdába. Szászország fővárosa csodaszép látnivalót tartogat számunkra annak ellenére, hogy a II. világháború szőnyegbombázásai belvárosát szinte teljesen elpusztították. Ma több mint hetven évvel a légitámadás után újból a régi fényében ragyog a város és annak műemlékei. A város legismertebb épülete a 18. század elején épült Zwinger, ahol múzeumok és kiállítások várják az utazót. A közelben található Európa egyik legnagyobb tere, a Theaterplatz, ahol káprázatos épületek emelkednek. A nap hátralévő részét a város felfedezésére szánjuk.
Szállásunk a város egyik panziójában lesz.

2. nap: Drezda, Szász Svájc Nemzeti Park, Děčin

Reggel kerékpárra szállunk és elindulunk az Elba-folyó vonalát követő kerékpárúton.  Első pihenőnk egy aranyos folyóparti kisváros, Pirna, ahol iszunk egy finom kávét, majd indulunk tovább. Következő megállónk a Szász Svájc Nemzeti Park központjánál lesz. Az Elba parton, Kurort Rathen településen hagyjuk a bringáinkat, egy komppal átkelünk a folyón és felkapaszkodunk a Bástya hegyre. Mesebeli homokkő-sziklatornyok között sétálunk, káprázatos kilátással a környező sziklákra és az Elba-völgyére. A rövid gyalogtúra után visszatérünk a bringáinkhoz, megebédelhetünk egy folyóparti  étteremben, majd folytatjuk kerékpártúránkat. A német-cseh határ előtt megcsodáljuk  Königstein hatalmas várát, amely az Elba-völgyét védelmezte a középkorban. Ha időnk engedi, egy rövid túrával felkapaszkodunk falaihoz, ahol szintén elképesztő panoráma fogad minket. A késő délutáni órákban érkezünk meg a csehországi Děčínbe. A hangulatos folyóparti kisvárosban lesz mai szállásunk. Távolság kerékpárral: 68 km.

3. nap: Děčín, Roudnice nad Labem

Reggel felkereshetjük a kisváros várkastélyát, amely az Elba fölötti sziklán trónol, majd folytatjuk bringatúránkat a folyó vonalát követve. Erdős szakaszok és apró települések váltják egymást, ahogy a bringautat követjük. Elhaladunk Strekov vára mellett, majd egy folyóparti étteremben megpihenünk.  Ízletes cseh sörökkel borogathatjuk kiszáradt torkunkat. Délután begurulunk Litomerice kisvárosba, amely az Elba és az Eger-folyók összefolyásánál épült. A város híres a gyümölcs- és szőlőtermesztésről, ezért „Bohemia kertjének” is nevezik. Bejárjuk a hangulatos városka központját, majd folytatjuk utunk. A késő délután folyamán érkezünk meg mai szállásunkra, Roudnice nad Labembe. Távolság kerékpárral: 70 km.

 

4. nap: Roudnice nad Labem, Mělník, Prága

Elérkeztünk kerékpártúránk utolsó bringás napjához. Délelőtt termékeny folyóvölgyben kígyózik utunk. Ebédidőben érjük el az Elba és a Moldva-folyó torkolatában fekvő hangulatos Mělník kisvárosát. A szőlőligetekkel borított domb tetején emelkedik a várkastély és a mellette álló Péter-Pál templom. Bejárjuk a várat, majd felkapaszkodunk a templom tornyába, ahonnan káprázatos kilátás nyílik az Elba és a Moldva-folyó völgyére. Megpihenünk, megebédelünk, majd nekirugaszkodunk túránk utolsó szakaszának. Késő délután érjük el Prága elővárosi részét. Itt találkozunk kísérő autónkkal, felpakoljuk kerékpárjainkat és a szállásunkra utazunk. A nap hátralévő részét az „Arany város” felfedezésével töltjük. Szállásunk Prágában lesz.
Távolság kerékpárral: 78 km.

5. nap: Prága, Budapest

Délelőtt még Prágában kalandozunk, majd délután elindulunk Magyarországra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállásokat 3-4 ágyas szobákban, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, a szervezést valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a kétágyas elhelyezést(opcionálisan választható!), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Milyen felszerelést vigyek?

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, Trekking, de országúti típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán, mert túránk aszfaltozott kerékpáruton vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Drezdába, majd a túra végeztével Prágából vissza Magyarországra.

Egyebek
Kiutazás: 

Irodánk kisbuszával utazunk a túra kiindulópontjára, Drezdába. A kisbuszunk a kerékpározások során csapatunk közelében lesz, biztonságos háttérként szolgál. A bringatúra végén Prágából kisbusszal utazunk Budapestre.

 

Szállás: 

Utazásunk alatt három éjszakát vendégház 3-4 ágyas szobáiban, egy éjszakát hosztel 3-4 ágyas szobáiban töltünk a programban szereplő helyszíneken.

Felár esetén lehetőség van kétágyas szobákban tölteni az éjszakákat. Ennek felára: 16900 Ft/fő/4 éj
A szállások tiszták, színvonalasak. Mivel főszezonban szervezzük kerékpáros túránkat előfordulhat, hogy egy-egy szállás nem a programban szereplő településen található. Ilyen esetben irodánk a szállásra szállítja utasait, másnap pedig visszaszállítja az aznapi kerékpártúra startpontjára.

Étkezés: 
<p>&Ouml;nell&aacute;t&oacute;, de folyamatosan lesz alkalom v&aacute;s&aacute;rolni, illetve sz&aacute;ll&aacute;sainkon vagy azok k&ouml;zel&eacute;ben &eacute;tteremben &eacute;tkezni. Nem c&eacute;lszerű teh&aacute;t itthonr&oacute;l nagy mennyis&eacute;gű &eacute;lelmet hozni, hiszen hasonl&oacute; &aacute;ron a ker&eacute;kp&aacute;roz&aacute;sok alatt is mindennap lesz lehetős&eacute;g v&aacute;s&aacute;rl&aacute;sra.</p>
Időjárás: 
Utunk során mérsékelten meleg időjárásra kell számítani. Néhol előfordulhat csapadék, de nagyon hideg időjárás nem várható. A reggelek hűvösek is lehetnek. Napközben 20-25 C fokra kell számítani, estefelé 10-12 C fokra. A nyílt szakaszokon esetenként erős szélben is részünk lehet.
Csomagolás: 
Irodánk 20 kilogrammig vállalja a csomagok szállítását a túra teljes hosszán. Kérünk, vedd komolyan a súlykorlátozást, mert a szállítójármű kapacitása véges. Az ennél nagyobb csomagok szállítását nem tudjuk vállalni. A napi tekerések alatt a kísérőautó szállítja a csomagok nagy részét. A kerékpárosoknak csak egy kis hátizsákra vagy egy kerékpáros táskára van szükségük, amibe a személyes holmikat elcsomagolják.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az Unió országiba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Lemondási feltételek:
Jelen utazásra az ÁSZF-ben foglaltaktól eltérő lemondási feltételek érvényesülnek! Amennyiben az Utazó a saját érdekkörében felmerült okból áll el a részvételtől, az indulás előtti 20. naptól az adott foglalás kizárólag 100% kötbér megfizetése mellett mondható le!

Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
József
Budapest, XIV. kerület
2018. júl. 4
5.0
Mindenkinek ajánlom. Szép tájak, kellemes kerekezés (némi hidegfronttal és esővel), jó társaság. A túravezetőknek külön köszönet a maximális szervezésért, és figyelmességért. Jól éreztük magunkat.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!