Dolomitok via ferrata haladóknak

5 napos via ferrata túra

Ajánlat az adrenalin függőknek! Lenyűgöző, izgalmas mászóutak, kitett sziklagerinceken, párkányokon, 3000 méteres csúcsok környezetében. Ez egy ízelítő a függőleges világból, felejthetetlen élmény!
Haladó via ferrata túráinkon a biztonságos és rugalmas, élvezhető haladás érdekében 1 vezető maximum 4 fős csoportokkal járja az útvonalakat!

FőoldalEurópaAlpokDolomitokDolomitok via ferrata haladóknak

Alapár tartalmazza

4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések bérleti díját, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést, az utazást és az utasbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
7 - 12 fő

Nehézség:

Haladó via ferrata túráinkon a biztonságos és rugalmas haladás érdekében 1 vezető maximum 4 fős csoportokkal járja az útvonalak!
Mind a négy napi túránk "D" nehézségű via ferráta, nagyok a napi szintemelkedések, hosszúak az egész napos túrák. Gyakorlott ferratázoknak ajánlott.
Amennyiben még nincs tapasztalatod ebben a szakágban, javasoljuk, hogy előbb kezdésnek a Rax, vagy a Hohe Wand útvonalain tegyél próbát.
A túra nehézségekről az alábbi linken találsz részletesebb leírást: http://utazom.com/cikk/via-ferrata-nehezsegi-fokozatok
 

1. nap: Egyéni utazás Magyarországról, Cortina d’ Ampezzo (1210 méter)
Délután érkezünk meg személyautókkal Észak-Olaszországba, a Dolomitok szívében lévő Cortina d' Ampezzo város kempingjébe.

2. nap: Cortina d’ Ampezzo (1210 méter), Dibona menedékház (2083 méter), Punta Anna (2731 méter), Dibona menedékház (2083 méter), Cortina d’ Ampezzo
Ezen a napunkon  a környék talán leglátványosabb via ferrata  útján mászunk, a Punta Anna kitett gerincén.

3. nap: Cortina d’ Ampezzo (1210 méter) Giovanni Lipella via ferrata, Tofana Di Rozes (3225 méter)
A harmadik  napon  egy izgalmas és rendkívül változatos túra útvonalat járunk végig, a Tofana Di Rozes 3000 méter feletti csúcsáig.

4. nap: Cortina d' Ampezzo (1210 méter),  Monte Faloria (2123 méter)
Utolsó túranapunkon levezető, látványos mászásra indulunk a Cortina fölé magasodó impozáns sziklafalra.

5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Galitzenklamm, egyéni hazautazás Magyarországra
Reggel indulunk el autóinkkal cortinai kempingünkből, a közeli Lienz mellett még megmászunk egy rövidebb D-s ferrátát és a kora este érkezünk Magyarországra.

További információ

Szállás

Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, melegvizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, mert még júliusban is igen hűvösek lehetnek az éjszakák. Lehetőség van korlátozott számban a közeli panzióban kétágyas szobákban megszállni, ennek részletei miatt keresd irodánkat.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Részletes program
1. nap - egyéni utazás Magyarországról, Cortina d’ Ampezzo (1210 méter)

Délután érkezünk meg személyautókkal Észak-Olaszországba, a Dolomitok szívében lévő Cortina d' Ampezzo város kempingjébe. Cortina, a Dolomitok királynőjeként emlegetett kisváros rendezte 1956-ban a téli olimpiát. Napjainkban Olaszország legnagyobb síparadicsoma, nyáron pedig a túrázók és hegymászók első számú „alaptábor“ és kiindulópontja. Az alpesi város nyüzsgő főutcájáról döbbenetes panoráma nyílik a Dolomitok 2500-3000 méteres csúcsaira. Szállásunk az egyik hangulatos, városszéli kempingben lesz, ahol egymás után négy éjszakát töltünk. Az estét ismerkedéssel és a másnap használatos felszerelések tanulmányozásával töltjük...

2. nap: Cortina d’ Ampezzo (1210 méter), Dibona menedékház (2083 méter), Pomades menedékház (2303 méter), Punta Anna (2731 méter), Dibona menedékház (2083 méter), Cortina d’ Ampezzo (1210 méter)

Reggel néhány perces autózással érkezünk, a Tofana csoport meghatározó sziklafalai alatt álló Dibona menedékházhoz. Miután felmálháztunk, közel 1 órás kaptatás után érjük el a ’Punta Anna’ ferráta beszállását. Innen bámulatos kilátás nyílik a lenti völgyre, és a Cinque Torri tornyaira is. Felszerelésünket felvéve vágunk neki az izgalmas, látványos, tornyokkal tűzdelt, hosszú gerincnek. Félúton megpihenve megcsodálhatjuk a fölénk magasodó Tofana di Rozes 3225 méteres csúcsát. Erőt gyűjtve hátizsákunk tartalmából, indulunk neki az út hátralévő részének. A hegytetőn még inkább kinyílik előttünk a panoráma, felbukkan a Tofana di Mezzo (3244 méter), láthatjuk az alant elterülő várost, szemben pedig a Croda da Lagot (2701 méter). Rövid pihenőt tartunk, majd előbb a gerincen, aztán egy törmeléklejtőn leereszkedve térünk vissza autóinkhoz.,
Hossz:8,5 km. Menetidő: 6 óra Szint: 650 méter, „D” nehézségű via ferrata.

3. nap - Cortina d’ Ampezzo (1210 méter) Giovanni Lipella via ferrata, Tofana Di Rozes (3225 méter)

A második napra egy izgalmas és rendkívül változatos túra útvonalat járunk végig. A Dibona-menedékháztól indulva 2470 méteres magasságban érjük el egy volt katonai alagút bejáratát, amelyben utunk 150 métert emelkedik spirál alakban. A barlangból kiérve hamar a Tofana di Rozes hatalmas nyugati falában találjuk magunkat. Innen látjuk a Lagazuoi csúcsát és alattunk a völgyben pedig az osztrákkatonák által az első világháborúban sziklába vájt kanyargó lövészárokrendszert. A ferrata párkányról párkányra halad és egyre magasabbra vezet, követve az olasz katonák által bejárt utat. Hamarosan egy erőd romjaihoz érünk (Tre Dita), innen lehetőség nyílik rövidítésre a Giussani-ház irányába. Aki a továbbhaladás mellett dönt, kb. másfél óra múlva a Dolomitok egyik legszebb és legmagasabb csúcsáról élvezheti a panorámát 3225 méterről. A Guissani-ház felé erszkedve térünk vissza a Dibona menedékháznál hagyott autóinkhoz.
Hossz: 12,7 km Menetidő: 11 óra Szint: fel/le 1180 méter, „D” nehézségű via ferrata

 

4. nap - Cortina d' Ampezzo (1210 méter), Monte Faloria (2123 méter)

Utolsó túranapunkon levezető kellemes, látványos mászásra indulunk. Cortina kempingjéből autóinkkal utazunk az 1200 méter magasan lévő parkolóig, ahonnan gyalog indulunk tovább. Utunk fenyőerdőkön keresztül vezet a beszállásig. Az impozáns sziklafal tövébe érve felvesszük felszerelésünket és nekirugaszkodunk az izgalmas ösvénynek. A jól biztosított, kitett útvonalon végig fantasztikus panoráma kísér minket a lábunk alatt elterülő Cortina látványával. A csúcsról ki-ki kedve szerint, felvonóval vagy gyalog térhet vissza a völgybe.
Hossz: 6 km. Szint: 900 méter, menetidő: 5,5 óra, „D” nehézségű via ferrata

5. nap: Cortina d’ Ampezzo, Lienz – Galitzenklamm, hazautazás Magyarországra

Reggel útnak indulunk Cortinai kempingünkből és kb. 1 órás utazás után érkezünk meg a Lienz városa mellett található Galitzenklamm parkolóját. „Levezetésként” még megmásszuk a szurdok falán, a vízesések felett kanyargó izgalmas szép ferrata útvonalat. Szint: 200 méter, menetidő: 1 óra, "D" nehézségű via ferrata
Innen tovább utazva, az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést és a via ferráta felszerelések bérleti díját, valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést, az utazást és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

3 Euro, Galitzenklamm belépő
 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
3 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
20 - 80 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30 - 35 literes hátizsák használatát a napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad.
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyebek
Szállás: 

Kempinges szállásunk a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, melegvizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák mindenképpen szükséges, mert még júliusban is igen hűvösek lehetnek az éjszakák. Lehetőség van korlátozott számban a közeli panzióban kétágyas szobákban megszállni, ennek részletei miatt keresd irodánkat.

Étkezés: 
A túra önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. Kempingünkben kisbolt és pizzéria található. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli,- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2–8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A túrák során egy minimum 30-35 literes hátizsákod legyen nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet és a via ferráta felszerelést tudod pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!