Dolomitok színes hegyóriásai

4 napos buszos körutazás Észak-Olaszországban

Az olaszországi Dolomitok Európa legszínesebb hegysége. Meredek hegyormok, rózsaszín, vörös, bíborkék és más csodás színek jellemzik. Azoknak javasoljuk az utat, akik szeretik a hegyeket és a természetet. Lesz a programban felvonózás, túrázás és aranyos kisvárosokban séta, kiváló kikapcsolódást nyújt ez a pár nap.

FőoldalEurópaOlaszországCortina d'AmpezzoDolomitok színes hegyóriásai

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és az idegenforgalmi adót.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Szlovénia – Klagenfurt – Millstätter-See (700 km)
Reggeli indulást követően Szlovénia érintésével utazás Karintia fővárosába, Klagenfurtba. Itt a város központját tekintjük meg: tartományi székház, Sárkány-kút, Dóm. Délután a hegyek közé ékelődött Millstätter-seehez indulunk. A csodaszép tó partján lévő kedves kis városka igazi osztrák hangulatot áraszt. Megtekintjük a több mint 1000 éves hársfát, majd az apátságot, ezt követően sétálunk a szép tóparton. Innen már a Dráva-völgyén haladunk keresztül, át Kelet-Tirolon, és így érjük el szállásunkat.

2. nap: Misurina tó – Cortina d’Ampezzo – Marmolada gleccser (230 km)
Reggeli után megkezdjük a Dolomitok felfedezését, mely 2009 óta az UNESCO világörökségének része. Nevét Dolomieu francia geológus után kapta. A Dolomitok nem alkotnak összefüggő vonulatot, hanem több hegycsoportból állnak. Köztük zöldellő völgyek és tündéri szép tavak találhatóak, ezért is különleges. Először egy meseszép tónál, a több mint másfélezer méter magasan lévő Misurina-tó partján sétálunk. A körbeölelő hegyek közül megemlíthető a Monte Piano (2324 m) és a Monte Cristallo (3216 m). Ezt követi a régió egyik legismertebb sí-központja, Cortina d’Ampezzo. A városi séta után, akinek kedve van egy kis hegyi romantikához, részt vehet a város fölé emelkedő Rif Faloriara szervezett drótkötélpályás kiránduláson (kb. 1 óra). Továbbhaladva a Passo di Giauhoz (2230 m) vezető úton gyönyörködünk a Dolomitok elbűvölő, rózsaszín szikláiban. A Marmolada gleccser is káprázatos látvány a 2-3000 m magas csúcsok között. Canazei városka érintésével jutunk el szállásunkra, mely Bolzano közelében van.

3. nap: Bolzano – Karer-tó – Pordoi-hágó – Gader-völgy (230 km)
Reggeli után bemegyünk Bolzanoba, Dél-Tirol központjába. A nyüzsgő belváros jellegzetes ónémet utcasorán sétálunk és megtekintjük a katedrálist is. Aki szeretné, a szabadprogram alatt a Régészeti Múzeumban „találkozhat” Ötzivel, a jégemberrel. Maradványainak tulajdonlásáért Ausztria és Olaszország között komoly viták folytak. A városi nézelődés után vissza a természetbe! A Karer-hágó és a tüneményes Karer-tó felé folytatjuk utunkat. Türkizkék színe lenyűgözi a kirándulókat. A pompázatos Sella-vonulatok érintésével a Dolomit-út legmagasabb átvezető hágója, a Pordoi felé utazunk. Pihenő- és fotószünet a hágón. Kedvező időjárási körülmények esetén kirándulási lehetőség – kabinos felvonóval – Sasso Pordoira (2952 m). Visszaérkezés után folytatjuk utunkat Badia és San Martino érintésével és a Gader-völgyön át jutunk el Pustertalba. A Rienza folyó mentén haladva érjük el Ausztriát, szállás.

4. nap: Lienz – Galitzenklamm – Szlovénia – Budapest (700 km)
A reggelit követően Kelet-Tirol központjában, Lienzben teszünk egy rövid sétát és megnézzük a virágokkal díszített jellegzetes főteret. Ezt követően egy csodás természeti látványosságot keresünk fel, a Galitzenklammot. Sétálunk a fantasztikus szurdokban. Míg alattunk a gyorsfolyású patak igyekszik a Dráva felé, addig felettünk meredek sziklafalak nyúlnak az ég felé. Csodás fotótéma! Innen folytatjuk utunkat hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás

Háromcsillagos szálloda, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást reggelivel, a felsorolt programokat, az idegenvezetést, valamint az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a belépődíjakat és az idegenforgalmi adót.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.
Belépők ára: kb. 43 EUR/fő
Idegenforgalmi adó: 5,00 EUR

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik.

Szállás: 

Háromcsillagos szálloda, reggelis ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani a helyszínen, vagy lehetőség van felár ellenében vacsora igénylésére.
A területről: 
Olaszországban terül el Belluno, Bolzano (Bozen) és Trento megyék területén. Hagyományos határai nyugaton az Adige (Etsch) folyó völgye, keleten pedig a Piave völgye (Pieve di Cadore) határolja. Északon a Puster völgye (Val Pusteria, Pustertal) választja el az olasz-osztrák határt átszelő Tauerntől, délen a Sugana völgye (Val Sugana) választja el a Lombard-Venetói-síkság felé átmenetet képező Elő-Alpoktól. A Dolomitok hegycsoportja azonban túlnyúlik ezen hagyományos határokon, kelet felé a Piave folyón túl terül el a Dolomiti d’Oltrepiave (Piavén-túli Dolomitok), nyugat felé pedig az Adige völgyén túl terülnek el a Nyugati-Dolomitok, más nevén a Brenta-csoport vagy Brentai-Dolomitok.A Dolomitok vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!