Dolomitok gyalogtúrák

5 napos kirándulás Olaszországban

Dolomitok gyalogtúra: kontinensünk hegyi esszenciája lehetne a Dolomitok káprázatos vonulata, amelynek szívéből, az észak-olaszországi Cortina d'Ampezzoból teszünk lélegzetelállító túrákat. Izgalmas ösvények, 3000 méteres, csipkézett csúcsok és a szemet gyönyörködtető panoráma nyújt életre szóló élményt.

FőoldalEurópaAlpokDolomitokDolomitok gyalogtúrák

Olaszország területére2021. június 21-től Európai Uniós országból az alábbi személyi kör léphet be korlátozás nélkül:
- Covid-oltási igazolás birtokosa, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második beadását követően legalább 14 nap telt el; (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson)
- azon személy, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a COVID-19 betegségen esett át és a hatóságilag előírt karanténidőszakot letöltötte;
- 48 óránál nem régebbi negatív antigén/PCR teszt birtokosai.
 

Miért minket válasz?
- Az éjszakák Cortina legszebb kempingjében
- Nincs 0 nap, nincs éjszakai utazás
- Fantasztikus új túrák
- Profi túravezetés, max 28 fővel!

Jó ha tudod!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal,  ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
kemping
Létszám: 
30-35 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra! Nem kell tapasztalt túrázónak lenni, már az is elég, ha sportosabb lendületű vagy. Itt nincsenek olyan nagy szintkülönbségek, és nagyon hosszú túrák. Ez a program inkább a kellemes túrázásról, és a természet csodálatos „alkotásairól” szól. A napi túratávok kis kitartással mindenki által teljesíthetőek.
Figyelem! Az időjárás alakulása befolyásolhatja a túrát. Zord időjárás esetén, rossz látási viszonyok közepette a túra programját túravezetőink megváltoztathatják.
A programot a résztvevők erőnléte is befolyásolhatja. A változtatás a túravezetőink hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre kötelező érvényű. Ez a te és társaid biztonságát szolgálja!

Szállás

Kempinges szállásunk (4 éj) a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, még augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
 

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Bobák Helga
Helga egész élete a sportról és a természetről szól. Gyermekkorától kezdve versenyszerűen kajakozik, mostanában fut, úszik és a kerékpározik.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Windberg (1903 m) - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
Részletes program
1. nap - Budapest, Dolomitok - Cortina d' Ampezzo

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 05.00-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Délután érkezünk meg Észak-Olaszországba, a Dolomitok hegység szívében lévő Cortina d' Ampezzo városába. Miután elfoglaltuk kempinges szállásunkat lehetőség van a környék és a város felderítésére.  Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével töltjük.
Szállás: kemping

2. nap -Cortina d'Ampezzo, Auranzo menedékház 2320 méter, Lavaredo tornyok, Locatelli menedékház 2600 méter, Cortina d'Ampezzo

Reggel első napi túránkra indulunk a Dolomitok talán egyik legszebb részére. Rövid utazás után érkezünk a 2320 méteren álló Auranzó menedékházhoz ami túránk kiinduló pontja. Itt magunkhoz vesszük felszerelésünket és utnak indulunk. Fantasztikus látvány kíséri utunkat, a fejünk fölé magasodó Lavaredo tornyok tövében vezet ösvényünk. Beláthatjuk innen a Cadin csoport jellegzetes csipkés hegygerinceit és a melyen a völgyben megbúvó településeket.  Rövid kaptató után érjük el a kilátó pontot ahonnan csodás panoráma tárúl elénk. Balra a Tre Cime di Lavaredo több száz méteres tornyai, jobbra a Monte Paterno tömbje uralja a tájat, és már látjuk innen célunkat a Locatelli menedékházat amit a hegyoldalban kanyargó izgalmas ösvényen érünk el. A menedékháznál megpihenünk ebédelhetünk vagy sétát tehetünk a közeli kis tengerszemhez, majd meglátogatjuk a ház melleti hegygerincben húzódó első világháborús sziklába vájt alagutat. Miután visszatértünk a menedékházhoz a Lavaredo tornyokat az ellenkező oldalról kerülő túraúton térünk vissza autóbuszunkhoz.
Táv: 12 km. szint: 450 m. menetidő: 5-6 óra
Szállás: kemping

3. nap - Cortina d’Ampezzo, Giau hágó, Lago de Federa, Lago de Aial, Cortina d’Ampezzo

Reggel egy óra buszozás után a Giau hágóban húzunk bakancsot és vágunk neki a napi túránknak ! Gyönyörű hatalmas füves hegyhátak vesznek körül amin az elmaradhatatlan tehenek és vadvirágok kísérik utunkat A M. Cernera tornyai alatt haladva már vadabbá válik a táj és míg fel nem érünk a meredek emelkedőn aGiau nyeregbe rövid időre a sziklavilág veszi át az uralmat !Lenyűgöző a látvány , hiszen a Civetta és a Pelmo égbe törő falai bástyaként hatalmasodnak és vezetik utunkat az ismét zöldelő réteken keresztül mígnem a Becco di Mezzodi lábánál megpillantjuk a Croda de Lago hosszan elnyúló gerince alatt megbúvó tavat és a partján álló menedékházat . Az alattunk elterülő Cortina szinte karnyújtásnyira található , de még hosszasan ereszkedünk lefelé hatalmas fenyőerdőn keresztül , mígnem az Ajal tó érintésével  a kempingünkbe nem találjuk magunkat!
Táv 20 km szint fel 350m le 1100m
Szállás: kemping

4. nap - Cortina d'Ampezzo, Monte Nuvolau túra (2574 méter)

A mai napon, talán a legszebb panorámájú útvonalat járjuk be a Dolomitokban. Buszunkkal a már ismert úton érkezünk 1888 méter magassan álló felvonó parkolóba, ahonnan egy erdei ösvényen indulunk útnak és felfelé haladva érkezünk a  Cinque Torri lábánál lévő háborús emlékekhez. innen továbbindúlva a Nuvolau-nyeregbe túrázunk tovább és egy sziklás gerincen sétálunk fel közvetlenül a csúcson levő menedékházig (2574 méter). A csúcscsokik elfogyasztása után leereszkedünk a Cinque Torri sziklaalakzat irányába. Útközben megpihenünk az Averau-menedékháznál, majd egy autóúton letúrázunk a buszunkhoz. Szállásunkra délután érkezünk vissza. 
Szint: fel 600 méter, le 700 méter; menetidő: 5-6 óra 
Szállás: kemping

 

5. nap: Cortina d’Ampezzo, Fanes völgy, Budapest

Reggel összepakoljuk felszereléseinket és rövid buszozást követően érkezünk meg a közeli Fanes völgy bejáratához.. A via ferratas csapattal együtt indulva gyönyörű fenyőerdőn kanyargunk  a Fanes zuhataggal szembeni kilátóig. Innen egy izgalmas ösvényen ereszkedünk le a zuhatag dübörgő lábához. Elképesztő érzés a karnyújtásnyira zúgó víztömeg párát fújó tövéből felnézni a 20-25 méter magas vízfalra. Miután kigyönyörködtük magunkat a már ismert úton térünk vissza autóbuszunkhoz. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást kempingben, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 20-25 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, kényelmes túraöltözet, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 
További szükséges felszerelések: sátor, derékalj, hálózsák (5 C komfortfokozattal), kis gázfőző, pohár, evőeszközök, némi tartós élelmiszer.

Egyebek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Szállás: 

Kempinges szállásunk (4 éj) a belvároshoz közel egy patak partján helyezkedik el, ahol kisbolt és pizzéria is található. A vizesblokkok nagyon szépek, hideg meleg vizes fürdésre van lehetőség. Sátor, derékalj, hálózsák szükséges, ha fázósabb vagy rakj be még egy takarót, még augusztusban is hűvösek lehetnek az éjszakák.
 

Étkezés: 
A túra önellátó, de több nap lesz alkalom élelmiszert, meleg ételt vásárolni. A kempingnél pizzéria található, illetve a városban is tudsz étteremben étkezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Főzni akkor tudsz ha hozol magaddal kempingfőzőt.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. 1 db össz.15-18 kg/fő csomag (a sátor, hálózsák nem tartozik bele) az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhetnek a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
44 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
<név nélkül>
Eger
2017. szep. 4
5.0
Kedves Utazom.com!
Első utam volt ami szervezett volt és nem egyéni.Kicsit féltem tőle mivel gyerkőccel mentem az útra,de már az első nap tudtam hogy jól döntöttem!Nagyon felkészült túravezetőink voltak.Csongor és Erik.Ezúton is köszönjük Nektek!A szállás első nap menedék házban volt,ami nekünk nagyon kalandos élmény volt és nem fáztunk:)A kemping is nagyon jó volt,tiszta jól felszerelt.Csongor és Márk folyamatosan tájékoztattak hogy hol járunk,mire figyeljünk,mit kell tudni a helyről.Jó társaság volt,jó volt velük túrázni. A 10 éves lányom azt mondta hogy jövőre is mindenképpen jövünk.
Köszönjük az élményt! Tündi és Fanni
Anna
Szank
2017. szep. 4
5.0
Egy tökéletesen megszervezett utazás! Egy nagyon jó fej túravezetővel. Nagyon jól éreztem magam. Program nagyszerű, a hegyek, völgyek, magasságok, mélységek egyszerűen bámulatosak. Egyszóval minden nagyon jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a hegyeket és a magashegyi túrákat.
Mária
Budapest, II. kerület
2017. aug. 30
4.6
Gyönyörű helyeken jártunk, sok alternatív lehetőség volt a túrák nehézségében, (Vágtatni és szemlélődni egyaránt lehetett). Túravezetönk kedves, türelmes és nagyon jó a humora. Csak ajánlani tudom ezt az utat!
Ági
Kiskunhalas
2017. aug. 29
5.0
Immáron harmadik alkalommal, de remélem nem utoljára: Dolomitok. Szuper szervezés, nagyon jó szállás, a Dolomitok önmagáért beszél... A csapat nagyon jó volt, Csongor és Erik is nyugodtan, rutinosan vezették végig a túrákat - az egyéni igényeket is figyelembe véve: 5* . Biztos vagyok benne, hogy a via ferrátás csapat is hasonló jó élményekkel tért haza. Az utazás során a két buszvezető a már megszokott biztonságban, rutinosan közlekedve szállította a csoportot. Köszönöm mindenkinek: mind a szervezőknek, mind a túratársaknak, a túravezetőknek az élménydús napokat.
"Nem az a fontos, hogy milyen magasra jutsz és milyen messzire, az sem fontos, hogy milyen erőfeszítések árán, csak az számít amit hazahozol."
<név nélkül>
Budapest, XIII. kerület
2017. aug. 29
4.8
Csodálatos hely, nagyon kellemes és változatos túrák voltak. Csongor és Erik nagyon felkészült és segítőkész volt és még szórakoztató is:-) Remélem jövőre is lesz hasonló túra a Dolomitokban, mindenkinek csak ajánlani tudom!
<név nélkül>
Körmend
2017. aug. 29
5.0
Hatalmas élmény volt a túra. A túravezetők kedvesek és segítőkészek voltak, a táj pedig gyönyörű. Jövőre is megyünk! :)
<név nélkül>
Budalest
2017. aug. 29
5.0
Csodàlatos volt! :)
Judit
Budapest, VI. kerület
2017. aug. 29
4.8
Gyönyörű természeti környezetben eltöltött napokért köszönet a jól felkészült, segítőkész és türelmes túravezetőknek!
Katalin
Budapest, VIII. kerület
2017. aug. 29
4.8
A szervezés igen jó volt, a túravezetők kiválóak, segítőkészek és mindég tekintettel voltak a túrázók igényeire. Jó volt, hogy voltak fakultatív programok , választási lehetőségek és mindenki saját tempóban haladhatott a hegyekben. Mindég volt idő a fényképezésre és a tájban való gyönyörködésre.Egyedül az első nap volt fárasztó, a hosszú utazás után a Locatelli menedékházhoz való feljutás a két napra szükséges ruhával, takaróval élelemmel. A menedékházban hideg volt, sokan fáztunk és ezért nem tudtunk aludni. A camping Cortinában viszont kiváló volt.
Jövőre is szívesen veszek részt hasonló túrán a Dolomitokban. Köszönet a szervezőknek és a túravezetőknek!
Zoli
Győr
2016. szep. 13
5.0
Első alkalommal utaztam az irodával, de biztos nem utoljára :-) Személy szerint nagyon meg vagyok elégedve az úttal, a szervezéssel. A túravezetők kedvesek, rugalmasak, segítőkészek voltak, jó volt a hangulat. A "töltősátor" ötlete is tetszett tőlük. A szállás a menedékházban is jó volt, illetve a kemping is nagyon jól felszerelt és tiszta volt. A túrák teljesíthetőek voltak, nem voltak nehezek. És olyan gyönyörű helyeken vezettek, amiket mindenképpen érdemes megnézni.
Mihály
Szeged
2016. szep. 5
4.8
Lelkes, kezdő túrázóként nagyon élveztem az utazást és a túrákat is. A túravezetők kedvesek, közvetlenek és türelmesek voltak. Mindenkinek megfelelő alternatívát tudtak nyújtani, így mindenki megtalálhatta, amit keres. A kemping nagyon kulturált, és jól felszerelt volt. Csak ajánlani tudom ezt a túrát mindenkinek, aki érdeklődik a szép helyek iránt.

Szegedről feljutni a hajnali indulásra komoly kihívás volt :). TIPP: A jövőben jó lenne olcsó szálláslelhetőségek közt is böngészni az indulás előestéjére :)

Köszönöm a túrát! Salve!
Misi.
Ági
Kiskunhalas
2016. aug. 31
4.8
A Dolomitok gyalogtúrán már másodszor vettem részt, ezúttal a párom is jött. Szuper volt!! Gyönyörű időben, csodaszép helyeken jártunk - ismét. A túravezetők - Csongor és Helga - kedvesen, türelmesen, nagy tapasztalattal vezettek bennünket végig ezeken a csodaszép helyeken. Probléma? Nem volt..... Csak gratulálni tudok a szervezéshez, a lebonyolításhoz...no meg a túratársakhoz is ! :)
Imre
Kalocsa
2016. aug. 31
4.8
A gyalogtúra vezetői nagyon profik, készségesek, türelmesek. Köszönet nekik ezúton is.
Monika
Budapest, IX. kerület
2016. aug. 30
5.0
Csak jókat tudok mondani erről a programról. A szervezés, a túravezetők, a kemping de még az időjárás is zseniális volt! A Dolomitokat egyszerűen nem lehet megunni. Sokadik alkalommal jártam itt, de Csongor még mindig tudott újat mutatni és mondani, lélegzetelállító helyekre jutottunk el. Még mindig a föld fölött lebegek 1 méterrel :-)
Külön kiemelném, hogy a busz az átlagosnál kényelmesebb volt a nagy lábhelyeknek köszönhetően, máskor is jó lenne ilyen szuper busszal utazni.
Márta
Dunakeszi
2016. aug. 30
5.0
Minden tökéletes volt, változatos program, profi túravezetők, kellemes camping, no meg csodaszámba menő esőmentes időjárás, így a Dolomitok lenyűgöző világában végig napsütésben gyönyörködhettünk. Felejthetetlen élményt nyújtott ez az öt nap, köszönet mindenért.

Márti
<név nélkül>
Budapest, XXI. kerület
2016. aug. 30
4.6
Nagyon jól éreztem magam a túra alatt, gyönyörű helyeken jártunk. A túra vezetők profik voltak és oda figyeltek az emberekre.
<név nélkül>
gyor
2016. aug. 30
4.8
Egyszerun super volt csak igy tovább.
<név nélkül>
Budapest, XIV. kerület
2016. aug. 30
4.4
Csodálatos helyek és idő. A szállások jók. Csongor ismét remekelt. :) Köszönöm.
Ági
Kiskunhalas
2015. aug. 29
4.4
Kissé tartva, de elszántan indultam neki a Dolomitok túrának, nem tudtam , mire számíthatok, de nagyon kellemes élményekkel tértem haza. Csodálatos helyeken jártunk, Papp Csongor a gyalogtúrák vezetője türelemmel, kedvesen, jókedvvel vezetett minket csodálatosabbnál csodálatosabb helyeken. A sátrazás kissé nehézkesen ment, de nem volt elkeserítő élmény, s még az esőket is bírta. Ami a campingben hiányzott az az ülőhely: nagyon kevés ülőalkalmatosság volt a camping területén, gondolom az étterem marketingjének részét képezve. Összegezve: nagyon jól éreztem magam, a túrák szép helyekre vezettek, a túravezetők maximálisan felkészültek, rugalmasak voltak, s megemlíteném még a sofőröket, akik rutinosan, profi módon szállították a csoportot. Gratulálok mindenkinek, akinek része volt a túra szervezésében, s annak is, aki részt vett rajta. :)
András
Nyíregyháza
2015. aug. 25
5.0
Gyönyörű tájakon jártunk, a túravezetés profi volt, felejthetetlen élményeket szereztünk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!