Dolomitok gyalogtúra kalandvágyóknak

5 napos gyalogtúra

Új programunk a Dolomitok szerelmeseit szeretné megismertetni a hely kevésbé ismert, ám lenyűgöző részeivel. Izgalmas, kalandos ösvényeken barangoljuk be a környék útvonalait, derítjük fel eldugott, hangulatos menedékházait.
Komfortos szállodai elhelyezés, félpanziós ellátás biztosítja az igazi kikapcsolódást, pihenést a túrák után!

***HOTEL SZÁLLÁS, REGGELIVEL!

FőoldalEurópaAlpokDolomitokDolomitok gyalogtúra kalandvágyóknak

 

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást hotel 2-3 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az egyéb étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

Szállás

×××Hotel elhelyezés, 2-3 ágyas szobákban. Szállásunkon ágyneműt, törölközőt adnak. A 3 ágyas szobákat nemek szerint,társítással töltjük. A szabad szobákról érdeklődj irodánknál!
A választott szobákat befoglalni csak az előleg befizetését követően tudjuk.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap
Részletes program
1 nap: Budapest, Cortina

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozó 05.00-kor a Hősök terén az Időkeréknél, indulás 05.15 órakor. Délután érkezünk meg Észak-Olaszországba a csodálatos környezetben fekvő Lago di Braies tóhoz. Itt rövid séta keretében fotózhatunk, nyújtózkodhatunk majd újra buszra pattanva érkezünk meg a Dolomitok gyöngyszemének is nevezett Cortina d' Ampezzo közelében található szállásunkra. Miután elfoglaltuk szobáinkat, rövid sétára indulunk egy közeli kis tóhoz. Az estét ismerkedéssel az elkövetkező napok megbeszélésével töltjük.  
 

2. nap: Cortina d' Ampezzo, Giau hágó (2236 m.) Cernera 2657 m.

Monte Cernera! Ez az ismeretlenség homályában megbúvó Cortina környéki hegycsúcs méltatlanul elfeledett, pedig a hozzá vezető út többségiben jelzetlen, de izgalmakkal teli, látványos és kellemesen erőt próbáló. A csúcsáról pedig a kilátás egyszerűen páratlan! Az országúti kerékpárosok által igen jól ismert és egyben  hírhedt Giau hágóból indulunk el kellemes ösvényen a Zonia völgybe, ahova két kisebb nyereg érintésével jutunk el. Itt  feltűnnek előttünk a Formin gerinc hatalmas sziklafalai, majd egy rövid pihenő után nyugat felé már a Cernera északi lejtői alatt húzódó kellemes úton törünk a célunk felé. Nehezebb-könnyebb útszakaszok váltogatják egymást: füves és sziklás területeken, amelyet rövid láncos részek tesznek izgalmassá. Aztán egyszer csak feltűnik előttünk a csúcskereszt, az út elfogyott, és körülöttünk a Dolomitok végtelen formáinak varázslatos világa ragad el bennünket. Kigyönyörködjük magunkat, utána ugyanezen az úton visszaereszkedünk egészen a Giau hágóba és tovább is indulunk a Fontanes völgybe, hogy a nap második részében egy újabb képet kapjunk a Dolomitokról. Sziklakert hatású ösvényeken haladunk egészen a Cinque Torri menedékházig, majd innen egy hegyoldal  gyönyörű, sűrűn borított fenyőerdejében ereszkedünk le a kis parkolóba, ahol buszunk vár minket. 
Táv: 15 km. Szint:  650 m fel, 1150 m le  Menetidő: 8 óra

3. nap: Tre Croci hágó, Sorapiss-tó, Ciadin hágó

A túránk a Tre Croci hágóból indul ahova egy rövid buszozás után érkezünk meg. Meglepő módon nem nekiugrunk egyből a hegynek hanem egy kellemes szekérúton , többségiben fenyőerdőn keresztül haladva melegítjük be izmainkat. Mikor elhaladunk egy régi háborús erődítmény mellett az út  leszűkül majd természeti akadályok egész sora gördül elénk. Elkezd meredeken emelkedni az út, patakmedren kelünk át aztán sziklapárkányok mentén haladunk ahol rövidebb szakaszokon drótkötél segíti a biztonságos előrejutásunkat. Közben kinyílik előttünk a táj ahol a hosszan elnyúló fenyvesekkel borított Auronzo völgyből már csak a kopár sziklatömbök magasodnak ki. A lenyűgöző Sorapiss cirkuszvölgybe érve feltűnik előttünk az „ Isten ujja „ sziklatorony és az alatta megbúvó lehetetlen türkíz színű Sorapiss tó. Partjától nem messze a Vandelli menedékháznál pihenünk egyet majd nekivágunk, hogy elérjük a Landó gerincet melyhez törpefenyővel borított törmelékes és karos területen haladunk át, miközben vissza vissza tekintünk a magunk mögött hagyott csodálatos völgyszorosra. Átbukunk a hegy másik oldalára ahol ismét rövid drótos szakasz segít majd újabb lenyűgöző látvány fogad minket a Malquóira csúcs tövében. Keresztülszeljük  a többségiben fűvel borított mormotákban gazdag szűk völgyet, és egy rövid emelkedővel és egyben látványos gerincúttal felérünk a napunk legmagasabb pontjára Ciadin hágóba ( 2378m ). Előttünk a Cristallo hatalmas tömbje emelkedik, mögöttünk a Sorapiss elővonulata mi pedig egy kiszögelésen állunk. A látvány fenséges!!! Innen még egy rövid ideig a sziklaformák között bolyongunk aztán szép lassan elindulunk lefelé a kezdetben füves téteken keresztül majd egy gyönyörű cirbolyafenyősbe érve hamarosan elérjük kiindulási pontunkat.
Táv: 13 km  Szint:700 m. menetidő  8 óra

4.nap: Cortina, Misurina-tó, Rif. Carpi,

A Dolomitoknak is van néhány olyan jellegzetes területe, amelyet ha meglátunk, azonnal beugrik: „ Ezt már láttam egy fényképen! „ gondolata.  A Misurina-tó és mögötte a Sorapiss látványa egy ilyen hely. Kiindulási pontunknak választottuk a tó déli csücskét, ahol egy felvonó alatt indulva széles erdei dózerúton kanyargunk fel egészen a Varda menedékházig. A kezdeti meredek emelkedést követően szelídebb útvonalon kerülünk a Cadin csoport alá egy fantasztikus panorámaúton törpefenyősökön és alpesi réteken keresztül. Egy kisebb emelkedő állja ismét utunkat melyet leküzdve fokozatosan feltűnnek előttünk a Carpi menedékház mögötti, tagolt csipkecsúcsok, közöttük az Eötvös csúcs. Kis pihenő közepette megörökítjük a táj szépségét, majd tovább indulunk s még egy ideig fűvel és virágokkal borított hegyoldalban emelkedünk. Aztán egy emelkedő után zord vidékre érkezünk és belekerülünk a bizarr formákkal teletűzdelt kopár sziklabirodalomba, hogy keresztülszeljük a cadint. Tovább emelkedünk egészen a keskeny Neve nyeregbe ( 2471 m ), majd innen hasonló körülmények között ereszkedünk le és hagyjuk magunk mögött ezt a rendkívüli, holdbéli tájat. Közben újabb és újabb csúcsok kerülnek a szemünk elé és míg a lombkorona el nem takarja, figyelemmel kísérjük változásaikat. A fák között hosszasan tekeregve idővel visszaérünk a kiindulási szintünkre, majd a tópari sétányhoz érve, megkerülve a tavat érjük el buszunkat.
Táv: 14 km. Szint: 850 m. Menetidő: 7-8 óra
Azokkal, akik nem szeretnének a nehezebb terepre továbbindulni a Carpi menedékháztól, rövid pihenés után a már ismert úton térünk vissza a Misurina tóhoz, ahol lehetőség van egy egyszerűbb túra keretében a tavat körbesétálni, pihenni.

5. nap: Cortina, Lago di Ladro, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket, és elhagyjuk szállásunkat hazafelé véve az irányt. Menet közben még rövid megállót tartunk a hatalmas hegyek közé ékelt  Lago di Ledro mellett. Egy kényelmes tó körüli séta keretében búcsúzunk a Dolomitoktól.
Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást hotel 2-3 ágyas szobáiban reggelivel, a szervezést, és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést,az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Milyen felszerelést vigyek?

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 25-30 literes hátizsák használatát a napi túrák felszerelésének szállítására, kényelmes túraöltözet, túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém. A jó minőségű túrabakancs, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda. 

Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a jelentkezés, és az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetkközbeni felszállóhelyek:
Budaörs, Agip/McDonalds benzinkút (gyaloghidas)
BAH csomópont, Budaörsi út 21. sz. előtti buszmegálló
Székesfehérvár autóspihenőhely  M7 Shell benzinkút
Balatonlelle, autóspihenőhely M7 MOL/Marsche benzinkút
Zalakomárom, autóspihenőhely M7 INA benzinkút
A felszállási időpontokról az indulás előtti héten kiküldött utastájékoztatóban küldünk információt.

Szállás: 

×××Hotel elhelyezés, 2-3 ágyas szobákban. Szállásunkon ágyneműt, törölközőt adnak. A 3 ágyas szobákat nemek szerint,társítással töltjük. A szabad szobákról érdeklődj irodánknál!
A választott szobákat befoglalni csak az előleg befizetését követően tudjuk.

Étkezés: 
Szállásunkon reggelit biztosítanak. Az egyéb étkezés önellátó, a túrák során menedékházakban lesz alkalom meleg ételt vásárolni. Túrák után boltban is tudsz élelmiszert, inni valót beszerezni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során, ezt otthonról is tudsz magaddal hozni.
A területről: 
Dolomitok a Keleti-Alpok egyik hegyvonulata. Nevét egy francia geológus, Déodat Gratet de Dolomieu-ról kapta, aki az 1700-as évek végén vizsgálta az itt található kőzetek anyagát, és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Felfedezésének emlékére ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen szegletét azóta így nevezik. A vidék vidéke 2009 óta része az UNESCO Világörökségének. A Dolomitok az Alpok észak-olaszországi területe, Trentino, Dél-Tirol és Belluno tartományokban, nyugatról az Adige folyó határolja. Triászkori gyűrt hegység, legmagasabb pontja: Marmolada (3344 méter).
Időjárás: 
A Dolomitok 3000 méter fölé emelkedő csúcsai nyár kivételével szinte minden évszakban hóval borítottak. Mint bármely más hegynél azonban, itt is nehéz előre jósolni a várható időjárást. Mivel nyár derekán utazunk ide, így napsütésre számítunk, ugyanakkor a hegyekben 2 – 8 C fok körülire is lehűlhet a levegő, illetve csapadék, erős szél is előfordulhat. Fontos az esőkabát és a réteges túraöltözet használata.
Csomagolás: 
A napi túrák során a kis, kb. 30 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 évtől
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!