Déli államok csoportos körutazás

13 napos körutazás az USA déli részén

Az út során a következő városokat keressük fel Atlanta, Savanna, Charlestone, Asheville, Chattanooga, Nashville, Memphis, Natchez, Lafayette, New Orleans.

FőoldalÉszak-AmerikaAmerikai Egyesült Államok USAGeorgiaAtlantaDéli államok csoportos körutazás

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, a szállást, transzfert magyar idegenvezetéssel, belépőket a programokra.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, ESTA engedélyt.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda

1.      Nap  Budapest - Atlanta
Reggeli órákban indulunk utunkra, és egy átszállás után megérkezünk Atlantába. Elfoglaljuk remek elhelyezkedésű szállodánkat, majd kipihenjünk a hosszú út fáradalmait, hogy reggel újult erővel kezdhessük felfedezni a déli államok csodáit.

2.      Nap Atlanta – Savannah (399 km)
A délelőtt folyamán felfedezzük Atlanta központját és nevezetességeit. A város Georgia állam fővárosa, olyan világhírű  cégek székhelyéül szolgál, mint a Coca Cola és a CNN. Itt élt az  általunk is ismert, polgári jogok egy nagy harcosa Martin Luther King Jr.A délután folyamán tovább megérkezünk Savannahoz, ami elbűvölő tengerpartjáról, építészetéről és helyreállított történelmi városrészéről is híres. 

3.      nap Savannah – Charleston  (172 km)
A reggelünket egy könnyed gyalogos városnézéssel kezdjük a történelmi belvárosban, aminek köszönhetően átélhetjük a régi idők varázsát. A kora délutáni órákban útnak indulunk Charleston felé, ami az Egyesült Államok egyik legrégebbi és legvendégszeretőbb városa. Az eddig csak filmekből ismert déli államok báját garantáltan felidézi majd. A város a rabszolgatartás és pamutkereskedelem idején élte a virágkorát, ami egészen a polgárháború idejéig tartott. Ebből az időszakból számos emléket őriz. 

4.      nap Charleston – Asheville (434 km)
A reggelt egy autentikus ültetvény meglátogatásával kezdjük Charleston közelében. Az impozáns „Tölgyek útján” vezet végig utunk. Itt egy rabszolgatartásról szóló kiállítást tekinthetünk meg, aminek egy a gyarmati időkből származó épület ad otthont.Mindezek után továbbutazunk Észak Carolinát megcélozva, Asheville városába, a páratlan szépségű Great Smoky Mountains főkapujához. 

5.      nap Asheville – Great Smoky Mountains – Chattanooga (362 km)
Mai utunk során is folytatódnak az izgalmak, egy Cherokee indián rezervátumot látogatunk meg, ahol bepillantást nyerünk a népcsoport hétköznapi életébe.. A reservátum az UNESCO világörökség egyik leglátogatottabb Nemzeti Parkja területén található, a Great Smoky Nemzeti Parkban. A rezervátumot elhagyva a gyönyörű természeti kincsekkel rendelkező tájon át, kb. 1500 m magaságban átérünk Tennessee államba. A kora esti órákban megérkezünk a híres amerikai énekes és színésznő, Dolly Parton szülővárosába, Chattanooga-ba.

6.      nap Chattanooga – Lynchburg - Nashville (273 km)
A nap első felében útnak indulunk Lynchburg felé és meg sem állunk a Jack Daniel’s Whiskey főzdéig. Itt beláthatunk a kulisszák mögé, megnézzük, hogy hogyan készül a híres és sokak által kedvelt Tennessee Whiskey.A látogatás után Észak felé vesszük az irányt. Következő megállónk Nashville, a country zene és Tennessee állam fővárosa. A város rohamos ütemben és nagyon látványosan fejlődik, egy kisebb világváros érzését keltheti.

7.      nap Nashville – Memphis (346 km)
Ki ne hallott volna még Memphisről? Itt élt a legendás és egyedülálló Elvis Presley, akinek egykori otthonát, Gracelendet sem hagyjuk ki az utunkból. Viszont előtte még teszünk egy túrát a városban. Megnézzük a Beale streetet, ami a város nyüzsgő főutcája.

8.      nap Memphis – Clarksdale – Natchez (346 km)
Mai napon elindulunk délre, a Mississippi folyó deltája irányában. Útközben megállunk Clarksdale városában, ami a blues zene eredeti szülőhazája. A kis kitérőnk után továbbutazunk a történelmi Natchez városába. Az itteni kikötő a gyapot kereskedelem virágkorában kiemelkedő fontosságú volt.

9.      nap Natchez – Baton Rouge – Lafayette (236 km)
Folytatjuk tovább déli irányban az utazást. A nap első programja Baton Rouge-ban, Louisiana állam fővárosában kezdődik. A városlátogatás után Lafayette következik. Itt ellátogatunk Vermilionville-be, ami egy élő történelmi múzeum. A múzeum megőrzi és képvisel a helyi, kulturális értékeket, szokásokat.

10.  nap Lafayette – Avery Island – New Orleans (306 km)
Mai napon az első állomásunk Avery Island, a tabaco borsmártás elkészítését ismerhetjük meg az üzemben. Ezután a Mississippi folyó mentén eljutunk az út egyik legizgalmasabb városába, New Orleansba. Ezen a kanyargós úton a szemünk elé tárulnak a leglátványosabb és díszesebb ültetvények. New Orleans az Államok egyik legszínesebb és vibrálóbb városa. Itt együtt élnek és felelevenednek, európai, afrikai, karibi, indián kultúrák is egyaránt.

11.  nap New Orleans
A mai napot a pihenésre és francia negyed felfedezésére szánjuk. A városban feltöltődhetünk a zenei, különleges építészeti és gasztronómiai elemekkel. Az este folyamán mindenképpen ajánljuk, hogy a csatlakozzon egy vacsorával egybekötött Jazz hajóra a folyón.

12-13. nap New Orleans –Atlanta – Budapest
Az utolsó napon elhagyjuk a folyó partját és Atlanta felé visszük az irányt. A kora délutáni órákban érkezünk a városba, ahonnan a repülőgépünk az este folyamán indul Budapestre egy átszállással. A Budapesti repülőtérre másnap érkezünk.

Szállás

Szállodai kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, a szállást, transzfert magyar idegenvezetéssel, belépőket a programokra.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, ESTA engedélyt.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték,
Útlemondási biztosítás,
ESTA engedély.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezés: tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20 $/fő/alkalom, egy vacsora kb 20-30 $/fő/alkalom.
Kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 50$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással, turista osztályon.

Szállás: 

Szállodai kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében vehető igénybe.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!