DÉL-KÍNA és a pandák

12 NAPOS KÖRUTAZÁS DÉL-KÍNA FESTŐI TÁJAIN ÉS NAGYVÁROSAIBAN, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

A legszebb kínai képeslapokon, a lustán kanyargó Li-folyó víztükre mellett emelkedő karsztkúpok láthatók. Dél-Kínai utunk szinte minden fontos látnivalót magába foglal, Hongkong és Makaó metropoliszait és az előzetesen említett természeti csodát is. De, hogy még teljesebb legyen a Dél-Kínával való találkozás, nem hagyhatjuk ki a közeli Csengdut sem, ahol természetes környezetben láthatják a híres kínai óriáspandákat! Az egyedülálló utat, a területet kitűnően ismerő, magyar nyelvű idegenvezető kíséri végig.

FőoldalÁzsiaKínaGuilinDÉL-KÍNA és a pandák

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, bővített félpanziós ellátást (egyes napokon reggeli, ebéd és vacsora is a program része), 4 nagysebességű vonatjegyet, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum 20 fő

1. nap
Elutazás Budapestről, a Qatar, vagy az Emirates légitársaság járatával Dohába, vagy Dubaiba.

2. nap
Dohából, vagy Dubaiból a menetrend szerint tovább utazás Hongkongba. A délutáni megérkezés után buszos, orientációs városnézés, amely során lehetőség nyílik a város legfontosabb látványosságainak megismerésére. A városnézés után vacsora az egyik leghíresebb helyen, az ikonikus Jumbo hajó étteremben. A vacsora után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

3. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a vasútállomásra, majd nagysebességű vonattal elutazás Guilinba (a napközbeni vonatút miatt, ezen a napon a félpanziós ellátás reggelit és vacsorát jelent). A megérkezés után komppal tovább utazás az ősi Xingping-be, amely a Li-folyó mentén található halászfalvak közül az egyik legszebb. A megérkezés után transzfer a szállodába, ahonnan a környék egyik legszebb kilátása nyílik a karsztkúpokra és a hatalmas pomelo fákra. Vacsora és szállás Xingpingben, 4 csillagos szállodában.

4. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a környéken. Az első állomás egy ősi buddhista templom, amelyet egy természetes mészkő barlang rejt már 400 éve. Előadást hallhatunk, hogyan is élnek a szerzetesek magányukban. A DaMian, vagy a XiangGong hegyre felkapaszkodva lélegzetelállító panoráma tárul elénk, a Li-folyó kanyarulatai és az azt szegélyező ikonikus karsztkúpok, többszáz fényképet fognak ihletni! A séta közben könnyű ebédet fogyaszt a csoport piknikként. Délután egy szálloda tetején található panorámateraszon teát szolgálnak fel, ahonnan újabb csodaszép része tárul elénk a folyónak. Vacsora és szállás Xingpingben, 4 csillagos szállodában.

5. nap
Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a környéken. A délelőtt folyamán látogatás egy halásznál, aki a több száz éves hagyományra visszatekintő kormorán halászatot mutatja be. Majd egy bambusszal és rizzsel foglalkozó gazdaság területén ebéd készül, amit a csoport ott el is fogyaszthat. Az ebéd után az ősi városka körül bambusztutajos hajókázás, a Li-folyó legszebb részén. Vacsora és szállás Xingpingben, 4 csillagos szállodában.

6. nap
A reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Yangshuo-ba. A délelőtt folyamán kerékpáros túra (sík terepen, megerőltetés nélküli) Yulong-folyó partján. Teraszos rizsföldek és vízi bivalyok látványa követel párszáz újabb fotót. Yangshuo-ban ebéd, majd séta a nyüzsgő Nyugati utcán, ahol a tradicionális kínai építészet szerinti épületek szinte mindegyike mára egy-egy étterem, bár, vagy kávézó. Délután transzfer a vasútállomásra, majd nagysebességű vonattal utazás Chengduba. A késő esti megérkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Chengduban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

7. nap
Reggeli a szállodában, majd látogatás a világhírű panda rezervátumban! A világon kizárólag 3 helyen található természetes környezetű panda rezervátum, ezekben kb. 2000 példány él. A teljes populáció 70%-a pedig ebben a parkban található. Ebéd, majd délután látogatás a Sanxingdui múzeumban, amelyet a világ egyik új csodájának tartanak, az ősi Kínából származó, felbecsülhetetlen értékű leletek miatt. Szállás Chengduban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

8. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Egész napos városnézés: a taoista Qing Yang templom és a zöld bronz kos szobor, a Nép parkja, valamint egy tradicionális teaház meglátogatása, bemutatóval. A nap során a programba illesztve ebéd. Délután transzfer a vasútállomásra, majd nagysebességű vonattal utazás Guilinbe. Az esti megérkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Guilinben, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

9. nap
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Délelőtt félnapos városnézés Guiliben, a kihagyhatatlan Fubo hegy. A távoli panoráma és a hegybe vésett számtalan barlang és szobor mindegyike külön történettel rendelkezik, amelyeket az idegenvezetők örömmel mesélnek, miközben csodaszép képeket készíthetünk! Ebéd, majd koradélután transzfer a vasútállomásra, utazás nagysebességű vonattal Hongkongba. Az esti megérkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

10. nap
Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Makaóra. Komppal utazik a csoport a szomszédos városba, ahol séta a belvárosban, látogatással az ikonikus Szent Pál templom maradványainál. Ebéd, majd látogatás a kaszinók világában! A volt portugál gyarmaton épült ki a távol-kelet szerencsejáték fővárosa, amely sok szempontból már Las Vegast is lehagyta. Visszautazás komppal. Szállás Hongkongban, 4 csillagos, belvárosi szállodában.

11. nap
Reggeli a szállodában, délelőtt szabad, készülődés a hazaútra, majd kijelentkezés a szobákból. A délután folyamán félnapos városnézés Hongkongban, a város világhírű panorámájának megtekintése. Este transzfer a Hongkongi Nemzetközi repülőtérre, elutazás Dohába, vagy Dubaiba.

12. nap
Dohából, vagy Dubaiból repülőút Budapestre, érkezés a menetrend szerint

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, 9 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, bővített félpanziós ellátást (egyes napokon reggeli, ebéd és vacsora is a program része), 4 nagysebességű vonatjegyet, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel és a programban szereplő látványosságok belépőjegyeit.

A körutazás során VOX Tourguide System segíti utasaink kényelmét, így fotózás, vagy csak nézelődés közben sem marad le az idegenvezetőnk egyetlen magyarázatáról sem!

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, helyi szervízdíjakat, vízumdíjat, útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (159 000 Ft / fő), szervízdíj - borravaló, vízum- és ügyintézés díja (27 000 Ft / fő)

 

Helyszíni költségek leírása: 

A programban nem említett további étkezések, italok, borravalók, személyes kiadások.
Kérjük utasainkat, hogy készüljenek arra, hogy az út során fix borravaló összeget szed össze idegenvezetőnk. Ezt osztja aztán szét a helyi idegenvezetőknek, a szállodai és az éttermi személyzetnek, valamint a buszsofőröknek. Kérjük napi 7 USD / utas összeggel készüljenek erre a kiadásra, vagyis 10 napra ez 70 USD / fő.

Előleg: 

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Hátralék: 

Az indulás előtt 30 nappal történő jelentkezés esetén, a teljes részvételi díjakat és költségeket kell kiegyenlíteni.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Csoportjaink a két legnépszerűbb légitársasággal utaznak: Qatar és Emirates.

QATAR MENETREND

Odaút:
Budapest BUD – Doha DOH      QR 200       17:30 – 23:40
Doha DOH – Hongkong HKG     QR 818       03:25 – 16:05

Visszaút:
Hongkong HKG – Doha DOH      QR 815       01:20 – 05:45
Doha DOH – Budapest BUD       QR 199       08:20 – 12:55

EMIRATES MENETREND

Odaút:
Budapest BUD – Dubai DXB      EK 112       14:50 – 23:05
Dubai DXB – Hongkong HKG     EK 382       03:15 – 14:30

Visszaút:
Hongkong HKG – Dubai DXB      EK 381       00:35 – 05:35
Dubai DXB – Budapest BUD       EK 111       08:40 – 11:45

Szállás: 

1 éjszaka szállás Hongkong belvárosában
HONG KONG HARBOUR PLAZA 8 DEGREES 

3 éjszaka szállás XingPing belvárosában
XINGPING ISLAND RESORT

2 éjszaka szállás Chengdu belvárosában
CHENGDU SPRING DOWN TOWN HOTEL

1 éjszaka szállás Gulin belvárosában
JASPER PARK HOTEL

2 éjszaka szállás Hongkong belvárosában
HONG KONG HARBOUR PLAZA 8 DEGREES 

helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállodák

A fenti hotelek nevét tájékoztató jelleggel adjuk meg, a végleges szállás listát indulás előtt küldjük meg!

Étkezés: 
Bőséges büféreggeli a szállodában, valamint a napi programhoz kapcsolódva, többfogásos, tradicionális kínai ebéd (kivétel ez alól az érkezés és a hazautazás napja, amikor nincs ebéd programozva), valamint két alkalommal vacsora a szállodában.
Időjárás: 
Egész Dél-Kínára jellemző, hogy az átlaghőmérséklete nagyon kedvező, egész évben kellemes az idő a városlátogatásra. A nyári hónapok a legmelegebbek, de akkor is csak 25-30 C fok körüli a levegő, míg a leghidegebb téli hónapokban is kb. 10 C fokos nappalokra lehet számítani. Viszont a hőérzet magasabb lehet az egész évben, a folyamatosan magas páratartalom miatt (egész évben 70-80%-os). Esős napok tavasszal és nyáron gyakoribbak, de igazán nagy szárazság sosem várható. A lehullott csapadék mennyisége júniustól augusztusig jelentősebb (150-200 mm).
Chengdu időjárása hasonlatos a Magyarországon megszokotthoz, érvényesül a kontinentális éghajlat. De mivel tőlünk jóval délebbre található, ezért kisebb az éves hő különbség, vagyis a nyár nem túl meleg és a tél is enyhe. Több kisebb esőre, inkább felhős időre kell számítani, de 20 C fok körüli hőmérséklettel.
Vízum: 
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes vízum birtokában kezdhetik meg utazásukat Kína felé, ezért mindenképp az utazást megelőzően turista vízumot kell beszerezni. Ennek ügyintézését irodánk vállalja. A hátralék befizetésekor (indulás előtt 30 nappal) a következő dokumentumokra van szükségünk: útlevél, amely a hazautazás dátumától számítva még 6 hónapig érvényes, az útlevélben kell legyen két egymással szemben elhelyezkedő üres oldal, 1 db színes igazolványkép és egy másolat az utazás teljes idejére vonatkozó utazási biztosításról.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az program által érintett területre utazók számára nincs javasolt védőoltás, a meglátogatott városoknak nincs nagyobb egészségügyi kockázata, mint bármely zsúfolt Európai nagyvárosnak. Ami fontos, hogy az csapvizet nem szabad fogyasztani, még fogmosáshoz is palackozott ásványvizet javaslunk használni. A félpanziós ellátás során, az éttermekben és a szállodában felszolgált ételek minősége garantált, ezekkel nem volt még soha gond. Ez már nem mondható el a különböző utcai árus által készített ételre, ezeket nem javasoljuk fogyasztásra.

Különleges étkezés, étel intolerancia:
Körutazásunk során a kínai szállodákban a reggeli büfé jellegű, az ebédek pedig fix menüt tartalmaznak. A büfé reggeli esetében kiemelkedően széles választék áll rendelkezésre, míg a tradicionális kínai menüs ebédnél 10-12 fogást szolgálnak fel, amelyeknél jól elkülönülnek a párolt zöldségek és a húsok. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a kívánságaiknak megfelelően, ezekből tudnak választani.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli és ebéd esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni. 
A speciális étkezést kizárólag a nemzetközi repülőjáratok fedélzeti ellátása esetén van lehetőségünk megrendelni, ezzel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!