Dél-francia barangolás Bordeaux-tól Lyonig

7 napos körutazás Franciaországban, repülővel

Felejthetetlen utazás Dél- Franciaországban, melyet mindenkinek látni kell! Az ország déli, mediterrán hangulata magával ragadó, csodás városok és történelmi helyszínek sora követi egymást.

FőoldalEurópaFranciaországBordeauxDél-francia barangolás Bordeaux-tól Lyonig

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját a programleírás alatt található szürke négyzetben találhatja meg. Amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. 
A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást a Wizz Air közvetlen járatával,  a repülőtéri illetéket, szállást a választott turnusra a megadott ellátással, idegenvezetést, transzfert (reptér-szálloda-reptér).

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a kötelező útlemondási biztosítást, programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 20 fő

1. nap:
Elutazás Budapestről a menetrend függvényében, érkezés Bordeaux-ba a reggeli órákban. A megérkezést követően buszos és gyalogos városnézés. Aquitania régió fővárosa, elsősorban világszerte híres borairól ismert, azonban ezen kívül egyetemi város, politikai, gazdasági és egyházi központ, egy csodálatos, nyüzsgő, élettel és bájjal teli nagyváros, amely az UNESCO Világörökségének részévé vált. A történelmi városnegyed és a klasszikus villák egyikei Bordeaux legérdekesebb látnivalóinak, míg fontos helyet foglalnak el a Garonne folyó felett átívelő hidak is. Bordeaux ad otthont Európa egyik legnagyobb, 18. századi épületegyüttesekkel bíró városnegyedének, így aztán méltán keresett célja mind a turistáknak, mind a filmeseknek. Bordeaux Nancy után első volt a francia városok sorában, ahol a nagy városépítészeti fejlesztések megkezdődtek. XV. Lajos építészei a márkik felügyelete alatt dolgoztak. Bordeaux látványosságai közül kiemelkedik a Szent András-katedrális, melyet román stílusban kezdték építeni II. Orbán pápa megrendelésére 1096-ban, majd később az észak-franciaországi gótika jegyében folytatták. Az eredeti román stílusra már csak az építmény egyik hajójának fala emlékeztet. Szállás elfoglalása, szabadidő majd újabb séta idegenvezetőnkkel.

2. nap:
A reggelit követően szabad program, vagy fakultatív délelőtti kirándulás Arcachonba, amelynek környéke az osztriga telepeiről híres. Sétálunk a kikötő környékén, majd megmásszuk Európa legmagasabb homokdűnéjét, a Dune de Pilat-t, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk az óceánra és a szárazföldet borító erdőkre. Visszatérés Bordeauxba, majd utazás a híres aquitán borvidék fővárosába. St. Emilion, az Unesco Világörökség listáján is jegyzett festői város, macskaköves utcácskáival, középkori házaival és a szőlőhegyek ölelésében megbúvó barlangtemplomával elvarázsolja az utazót. Felfedezzük St. Emilion nevezetességeit, a katakombákat, a Trinité Kápolnát és a Hermitage-t, ahol a legenda szerint Emilion is eltöltött 17 évet. Fakultatív borkóstolás egy pincészetben. Dél felé tartva, bepillantás a Midi Pyrénées, azaz a Pireneusok ?lába?tartományba. Kevés olyan vidék van, amelyik ennyi változatos tájjal, klímával és építészeti látnivalóval rendelkezik. A késő délutáni órákban érjük el Toulouse közelében lévő szállásunkat.

3. nap:
Reggeli, majd városnézés Toulouse-ban, a Garonne folyó partján fekvő meleg éghajlatú, tiszta városkában. A Capitole tér árkádjai alatt található kávézók, éttermek, könyvesboltok, a pasztellárusok régi negyede, a város minden szöglete ragyogó történelmi múltról és művészetről tanúskodik. A repülőgépgyártás mellett híres az 1229-ben alapított egyeteméről és szépművészeti múzeumáról is ez a templomokkal, kertekkel teli dél-franciaországi település. A középkori, reneszánsz lakóházakat, illetve palotákat a festékgyártásból meggazdagodott polgárok építtették maguknak. A palotákat kívülről hatalmas falakkal vették körül, így elég sivárnak tűnnek első ránézésre. Azonban érdemes egyik másikba betérni egy pillantás erejéig, általában nincsenek is bezárva. A nap hátrelévő részében tovább utazás szállásunkra, Carcassonne környékére.

4. nap:
A reggelit követően látogatás Carcassone városában, amely Európa legnagyobb, épen maradt XIII. századi kettős városfallal körülvett középkori városa, amelyet Szent Lajos király alapított. A mesebeli erődvárosnak 50 tornya van, emellett a Világörökség része ? gyalogos séta a várfalon belüli hangulatos kis utcákon. A városnézést követően tovább utazás Montpellierbe, amely a Földközi-tenger közelsége miatt nagyon kedvelt úticél mind a helyiek, mind a külföldiek számára. Ki ne szeretne szűk sikátorokban sétálgatni, majd meginni egy jó kávét egy hangultos térre kibukkanva. Azt mondják Montpellierben sohasem áll meg az élet. Kihagyhatatlan a Fabre múzeum, a történelmi belváros a sikátorokkal és a palotákkal, a nyugati világ legrégebbi Orvosi egyeteme, ahol a mai napig folyik oktatás, a belváros magánpalotái és a XVII. századból ránk maradt mulatók és varieték. Szállás Montpellierben.

5. nap:
Reggeli után búcsú a várostól és indulás Lyon felé, amely egy igazi kulturális kalandozásra csábítja a látogatókat városközpontjával, mely az UNESCO Világörökségének részét képezi. Kacskaringós utcácskái, szűk sikátorai, nyüzsgő rakpartjai, nyitott terei és félszigete magával ragadja az utazót. Tökéletes fekvésének köszönhetően, a Rhone és a Saone folyók övezte területen, mindig hasznot húzott a Selyemúton érkező kereskedők jelenlétéből és változatos igényeiből éppúgy, mint Provence zöldségeskertjeinek vagy az Alpoknak a közelségéből. A megérkezést követően városnézés, amely érinti az óvárost, a reneszánsz negyedet, a Szent János Baptista Bazilikát és a kereskedelmi központot. Szállás elfoglalása, szabad program.

6. nap:
A májusi időpontban egész napos kirándulás a francia/svájci határhoz. Első állomásunk Annecy, Savoya Velencéje. A csatornákkal szabdalt csodálatos kisvárost 2012-ben az Alpok legszebb városának választották, ódon épületei között bolyongva, újabb és újabb csodálatos helyeket fedezhetünk fel. Az azonos nevű tó Franciaország második legnagyobb gleccser származású, és egyben Európa legtisztább tava, amely minden évszakban változatos szabadtéri lehetőségeket kínál. A városnézést követően szabadidő, ebédelési lehetőség majd indulás Genfbe, a ?kálvinista Rómába?. Városnéző sétánkon ismerkedünk a Pazar tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres világórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. Visszatérés Lyonba az esti órákban.
Az augusztusi időpontban reggel szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

7.nap:
Reggel szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Szállás

 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív

Vacsora felár 6 ill. 5 alkalom 66.000 Ft/fő illetve 55.000 Ft/fő
Borkóstolás St Emilionban 10.000 Ft/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást a Wizz Air közvetlen járatával,  a repülőtéri illetéket, szállást a választott turnusra a megadott ellátással, idegenvezetést, transzfert (reptér-szálloda-reptér).

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a kötelező útlemondási biztosítást, programban nem szereplő étkezéseket, belépőket, helyi idegenforgalmi adót, fakultatív programok költségeit.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó
 

Helyszíni költségek leírása: 

Idegenforgalmi adó, belépők, további étkezések, személyes kiadások
Helyszínen fizetendő idegenforgaémi adó: 8 EUR/fő
Helyszínen fizetendő belépők 45EUR/fő

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépők díja: 70 €/fő, további költőpénz szükséglet igények szerint változó.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.

Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

menetrendszerinti járattal odaúton Bordeauxba, visszaúton Lyonból

Szállás: 

 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!