Dél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

14 napos körutazás

Dél-Afrika II. körutazás – Miért éppen ide?
Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk Szvázföldet és a Lesothói Királyságot.

FőoldalAfrikaDél-Afrikai KöztársaságFokvárosDél-Afrika-Mozambik-Szváziföld-Lesotho

*A részvételi díj minimum 15 fő esetén érvényes. Kevesebb részvevő esetén az árak módosulnak!

*A programban feltüntetett árak 1 EUR=420 Ft, 1 USD=425 Ft árfolyamig érvényesek

*A fakultatív programok minimum 4 fő jelentkezése esetén indulnak. 

Alapár tartalmazza

transzferek, buszok a körutazás során
elhelyezés 3-4-5* szállodákban, reggelivel
3 vacsora az 5-7. napokon
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza

nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb. 495.000 Ft/fő
Mozambik fakultatív program a 7.napon 79.000 Ft/fő (+ vízum kb. 80 USD, helyszínen fizetendő) 
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon) 45.000 Ft/fő
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 70.000 Ft/fő 
Lesotho vízum ügyintézéssel 70.000 Ft/fő
Félpanziós ellátás (9 főétkezés) 110.000 Ft/fő 
sztorno + BBP biztosítás
egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő

1.nap Budapest > Fokváros
Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Utazás átszállással a  Dél-Afrikai Köztársaságba, éjszaka a repülőn.

2.nap Fokváros
Megérkezés a déli órákban Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, a Jóreménység Kastélyt,és a a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Transzfer a hotelbe.
Szállás: Fokváros  (3 éjszaka)

3.nap Fokváros > Jóreménység-foka
Egész napos kirándulásra indulunk az Atlanti tengerparti úton. Útközben elhaladunk a 12 Apostol hegyvonulatai mellett a Hout-öbölig, ahol amennyiben az időjárás engedi félórás hajókirándulással megnézzük a Fóka-szigetet (helyszínen fizetendő). Következő megállónk már a Jóreménység-foka Nemzeti Parkban lesz, élvezhetjük a két óceán találkozásának és az öreg világítótorony látványát. Utunkat a False-öböl mentén folytatjuk Simon Town-ig, Simon’s Town érintésével ellátogatunk a Boulders pingvin öbölbe, ahol kb. 2500 vad afrikai pingvin él. Délután a híres Kirstenbosch Botanikus Kertet nézzük meg.
Szállás: Fokváros

4.nap Fokváros > Stellenbosch borvidék
Ma a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás  egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Visszatérve Fokvárosba a Victoria Alfred & Waterfront negyedben sétálgatunk. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.
Szállás: Fokváros

5.nap Fokváros > Krüger Nemzeti Park
Továbbutazunk a híres Kruger Nemzeti Parkba. Cape Town-ból a Krüger Mpumalanga Nemzetközi Repülőtérre repülünk, mely a park déli határa mentén fekszik.  A Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Érkezést követően ellátogatunk a Jane Goodall Csimpánz Édenbe. A gyönyörű, 1000 hektáros Természetvédelmi Területen, Nelspruit-tól 15 kilométerre található Jane Goodall Intézet (JGI) Dél-Afrikai Csimpánzmenhelye olyan csimpánzoknak ad otthont, amelyek természetes afrikai élőhelyükről kerültek ki. A csimpánz túra után továbbutazunk a szállodába, check-in majd vacosra.
Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éjszaka)

6.nap Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.
Szállás: Krüger Nemzeti Park

7.nap Krüger Nemzeti Park > Maputo (Mozambik)
Fakultatív program 1: egész napos kirándulás Mozambikba,  Maputoba.

Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist,  a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet  1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni.

Fakultatív program 2: egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén.
Szállás: Krüger Nemzeti Park

8.nap Szváziföld
Felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam.  Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradícionális kézműves műhelyek, hagyományörző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven.
Szállás: Szváziföld (1 éj)

9.nap St Lucia Nemzeti Park
Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba és az Unesco Világörökség részét képező St Lucia  Vízi Nemzeti Parkba utazunk.  A park Afrika egyik legnagyobb torkolati ökoszisztémája. Itt található Dél-Afrika legnagyobb víziló populációja, páratlanul gazdag a madárvilága és bőséges a nílusi krokodil állomány is. Hajókirándulás során fedezzük fel a vízi világot.
Szállás: Saint Lucia (1 éj)

10.nap St Lucia > Hluhluwe Vadaspark > Durban
Egész napos szafarira indulunk terepjárókon Dél-Afrika legöregebb nemzeti parkjába, a Hluhluwe Vadasparkba, melyet 1895-ben alapítottak. Páratlan állatvilág figyelhető meg itt, elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, antilop fajták sokasága és egyéb állatok népesítik be a vidéket. A vadles után Durbanbe indulunk.
Szállás: Durban Umhlanga Rocks (4 éjszaka)

11.nap Durban
Délelőtt félnapos városnézés során fedezzük fel Durban legszebb részeit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart.

Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória-rakparton, megnézzük többek között a kikötőt, az egyetemet. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.
Szállás: Durban Umhlanga Rocks

12.nap Sani Pass > Lesotho
Fakultatív program: Egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel. Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.

Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a lesothoi határon való átkelést nem tudjuk garantálni, az aktuális határrendészeti intézkedésektől függ!
Szállás: Durban Umhlanga Rocks

13.nap Durban
Szabadidő a tengerparton.
Szállás: Durban Umhlanga Rocks

14.nap Durban > Dubai
Délelőtt szabadidő a tengerparton, majd transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre 1 átszállással.

15.nap Dubai > Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Szállás

Fokváros (3 éj): City Lodge Waterfront 3*sup

Krüger Nemzeti Park (3 éj): Pestana Kruger Lodge 4*

Szváziföld (1 éj): The Royal Villas 5*

St. Lucia (1 éj): Forest Lodge 4*

Umhlanga (4 éj): Beverly Hills Hotel 5*

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Mozambik fakultatív program a 7.napon (+ vízum kb. 50 USD, helyszínen fizetendő)
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon)
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

transzferek, buszok a körutazás során
elhelyezés 3-4-5* szállodákban, reggelivel
3 vacsora az 5-7. napokon
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Alapár nem tartalmazza: 

nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek kb. 495.000 Ft/fő
Mozambik fakultatív program a 7.napon 79.000 Ft/fő (+ vízum kb. 80 USD, helyszínen fizetendő) 
Egész napos Krüger Nemzeti Park szafari (7.napon) 45.000 Ft/fő
Lesotho fakultatív program ebéddel a 12.napon (+ vízum) 70.000 Ft/fő 
Lesotho vízum ügyintézéssel 70.000 Ft/fő
Félpanziós ellátás (9 főétkezés) 110.000 Ft/fő 
sztorno + BBP biztosítás
egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Helyszíni költségek leírása: 

Mozambik vízum kb. 50 USD
egyéni kiadások, borravaló (kb. 5USD/fő/nap)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Tervezett menetrend:

01MAR  BUDAPEST DOHA 1620 2315  
02MAR  DOHA CAPETOWN 0215 1115  

14MAR  DURBAN DOHA   1905 0655+1 *johannesburgi stoppal
15MAR  DOHA BUDAPEST 0840 1220  

Szállás: 

Fokváros (3 éj): City Lodge Waterfront 3*sup

Krüger Nemzeti Park (3 éj): Pestana Kruger Lodge 4*

Szváziföld (1 éj): The Royal Villas 5*

St. Lucia (1 éj): Forest Lodge 4*

Umhlanga (4 éj): Beverly Hills Hotel 5*

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz és 3 vacsora az 5-7. napokon.

Időjárás: 
A trópusi ciklonok időszaka általában novembertől áprilisig tart, és Mozambik középső és északi partvidéki területeit fenyegetheti. Kérjük, tájékozódjanak utazás előtt a ciklonok aktuális helyzetéről, az esetleges veszélyről.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!