Dél-Afrika 4 országa

14 napos körutazás Dél-Afrikában

Dél-Afrika az afrikai kontinens egyik legszebb és legváltozatosabb természeti látnivalóit kínáló országa! Az ősi Tábla-hegy, a meredek szurdokok, kanyonok, vízesések, folyók és homokos partok tökéletes úti céllá teszik. Utunk Fokvárostól vezet a Krüger Nemzeti Parkig, ahonnan kirándulást tehetünk Mozambikba is, majd meglátogatjuk a különleges Lesothoi Királyságot és Szvázföldet is.

FőoldalAfrikaDél-Afrikai KöztársaságFokvárosDél-Afrika 4 országa

Alapár tartalmazza

Transzferek, buszok a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek, fakultatív Mozambik program (+ vízum helyben fizetendő), storno+BBP biztosítás, egyéni kiadások, borravaló.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum 15 fő
1. nap: Budapest - Fokváros
Utazás átszállással a  Dél-Afrikai Köztársaságba, éjszaka a repülőn.
 
2. nap: Fokváros
Megérkezés a déli órákban Fokváros nemzetközi repterére, transzfer a szállodához, majd délután félnapos városnézés Fokvárosban. Buszos és gyalogos túránk során megnézzük a városközpontot, a Maláj negyedet, Bo Kaap élénk színű házait, a Jóreménység Kastélyt,és a a Parlament épületét (kívülről), valamint a  Tábla-hegyet, amely a Világörökség része. Kedvező időjárás esetén lanovkával felmegyünk a Tábla-hegy tetejére. Fotókat készítünk a Milnerton világítótoronynál, majd a városnézést a nyüzsgő Victoria & Albert Waterfront negyedben fejezzük be
 
Szállás: Fokváros  (3 éjszaka)
 
3. nap: Fokváros - Jóreménység-foka
Egész napos kirándulásra indulunk az Atlanti tengerparti úton. Útközben elhaladunk a 12 Apostol hegyvonulatai mellett a Hout-öbölig, ahol amennyiben az időjárás engedi félórás hajókirándulással megnézzük a Fóka-szigetet (helyszínen fizetendő). Következő megállónk már a Jóreménység-foka Nemzeti Parkban lesz, élvezhetjük a két óceán találkozásának és az öreg világítótorony látványát. Utunkat a False-öböl mentén folytatjuk Simon Town-ig, majd Fish Hoek  után a Kirstenbosch Botanikus Kertet nézzük meg. Késő délután térünk vissza Fokvárosba.
 
Szállás:  Fokváros
 
4. nap: Fokváros - Stellenbosch borvidék
Ma a híres dél-afrikai borvidékre kirándulunk. A hegyek és szőlő ültetvények között fekvő hangulatos Stellenbosch bájos, fokföldi stílusú házait fehérre meszelték és szalmatetővel borították. Ez Dél-Afrika második legöregebb városkája, a hagyományos borkészítés központja, amelyet Fokváros után alapítottak 1679-ben. Látogatás  egy pincészetben, borkóstolással egybekötött túrával. Megnézzük a  Falu Múzeumot is, ahol megismerhetjük az első telepesek életét. Folytatjuk sétánkat a hatalmas, 19.századi tölgyfák között, végül bemegyünk Sam nagybácsi boltjába, mely a város nevezetessége, és amiben szinte minden kapható: tradicionális ételek, kosarak, antik tárgyak, fűszerek, kiváló borok. Visszatérve Fokvárosba a Victoria Alfred & Waterfront negyedben sétálgatunk. A régi kikötőt alakították át turista látványossággá, az éttermek, bárok, szórakozó helyek asztalai egészen a mólóig leérnek, üzletek sokasága található itt egy helyen és mindezt megkoronázza a háttérben a Tábla-hegy látványa.
 
Szállás: Fokváros
 
5. nap: Fokváros - Krüger Nemzeti Park
Továbbutazunk a híres Kruger Nemzeti Parkba. Cape Town-ból a Krüger Mpumalanga Nemzetközi Repülőtérre repülünk, mely a park déli határa mentén fekszik.  A Krüger Nemzeti Parkba az afrikai kontinens második legnagyobb nemzeti parkja! Területe majdnem 20.000  km2, több mint 350 km hosszú és a legnagyobb szélessége 100 km. Északon a festői szépségű Limpopo folyó délen a Crocodile folyó határolja. A vadvédelemnek köszönhetően csodálatosan gazdag a vadvilága. Érkezéskor transzfer a szállásra, elhelyezkedés, vacsora.
 
Szállás: Krüger Nemzeti Park (3 éjszaka)
 
6. nap: Krüger Nemzeti Park
Egész napos szafari a Krüger Nemzeti Park területén, ahol megpróbáljuk lencsevégre kapni az 5 Nagyvadat, valamint az elefánt, oroszlán, orrszarvú, kafferbivaly, leopárd mellett a zebra, hiéna, sakál és különböző antilop fajtákat. Találkozhatunk továbbá impala és gnú csapatokkal, zsiráfokkal, vízilovakkal és láthatunk krokodilokat is.
 
Szállás: Krüger Nemzeti Park
 
7. nap: Krüger Nemzeti Park - Maputo (Mozambik)
Fakultatív program: egész napos kirándulás Mozambikba,  Maputoba.
 
Maputo nemcsak Mozambik fővárosa, de egyben az ország legnagyobb városa is. A városba érve felkeressük a történelmi emlékeket, a Vasútállomást, a Katedrálist,  a Nossa Senhora da Conceicao erődöt, melyet  1781-ben építettek. Végighaladunk a történelmi Polana Hotel és a követségek épületei mellett, megállunk egy pihenőre a Praia da Costa Do Solon. Délután az Eiffel által tervezett Casa de Ferrot nézzük meg, majd egy helyi piacot keresünk fel és visszatérünk a Krüger Nemzeti Parkba. A kirándulásra útlevél kell és a határátlépéskor vízumdíjat kell fizetni.
 
Szállás: Krüger Nemzeti Park
 
8. nap: Szváziföld
Felkerekedünk és Szváziföld felé indulunk. Szváziföld Magyarország területének egyötödét kitevő ország Délkelet-Afrikában, és a legkisebb dél-afrikai állam.  Hatalmas hegyek vonulatainál fekszik, gazdag állatvilág, tradícionális kézműves műhelyek, hagyományörző lakosok fogadják az utazókat. A kis állam területét a déli bantukhoz tartozó szvázi törzsek csak a 19. század elején foglalták el, habár elődeik már korábban megjelentek itt. Az államot az 1830-as években alapították, de függetlensége rövid életű volt: előbb a búrok kényszerítettek rá védnökséget, majd az angolok kezébe került. Az ország teljes függetlenségét csak 1968-ban kiáltották ki Szváziföldi Királyság néven.
 
Szállás: Szváziföld (1 éj)
 
9. nap: St Lucia Nemzeti Park
Visszatérünk a Dél-afrikai Köztársaságba és az Unesco Világörökség részét képező St Lucia  Vízi Nemzeti Parkba utazunk.  A park Afrika egyik legnagyobb torkolati ökoszisztémája. Itt található Dél-Afrika legnagyobb víziló populációja, páratlanul gazdag a madárvilága és bőséges a nílusi krokodil állomány is. Hajókirándulás során fedezzük fel a vízi világot.
 
Szállás: Saint Lucia (1 éj)
 
10 nap: St Lucia - Hluhluwe Vadaspark - Durban
Egész napos szafarira indulunk terepjárókon Dél-Afrika legöregebb nemzeti parkjába, a Hluhluwe Vadasparkba, melyet 1895-ben alapítottak. Páratlan állatvilág figyelhető meg itt, elefánt, rinocérosz, bivaly, oroszlán, leopárd, zebra, zsiráf, antilop fajták sokasága és egyéb állatok népesítik be a vidéket. A vadles után Durbanbe indulunk.
 
Szállás: Durban Umhlanga Rocks (3 éjszaka)
 
11 nap: Durban
Délelőtt félnapos városnézés során fedezzük fel Durban legszebb részeit. Durban Dél-Afrika harmadik legnagyobb városa, melyet Vasco da Gama fedezett fel 1497-ben. Az Indai-óceán partján található szubtrópusi klímájú város népszerű üdülőhely. Megtekintjük a belváros nevezetességeit: Városháza, Moses Madhida Stadium, indiai piac, Aranypart.
 
Végighajtunk a Marina Parade-n, a népszerű arany-homokos tengerpart mentén, a Viktória-rakparton, megnézzük többek között a kikötőt, az egyetemet. Délután szabadidő, pihenés Umhlanga Rocks tengerpartján.
 
Szállás: Durban Umhlanga Rocks
 
12. nap: Sani Pass - Lesotho
Egész napos Sani Pass-Lesotho túra ebéddel. Kora reggeli indulás a Durbantől északi irányban húzódó fenséges hegylánchoz, majd a hegyszoroson keresztül felmegyünk Sani Passra. Terepjárókba ülünk, és a 2876 m magasságban található hágón áthaladva megérkezünk a Lesotho királyságba. Lesothoban mintha megállt volna az idő! A sothok a hideg ellen pokrócba csavarják magukat, és a mai napig pónilovakon közlekednek. Látogatást teszünk egy tradicionális sotho kunyhóban és megismerkedünk a helyi emberek szokásaival, életével. Ebéd a Sani Pass Chalets Hotelban, ami Afrika legmagasabban fekvő étterme, majd délután Underberg érintésével visszatérünk Durbanba.
 
Szállás: Durban Umhlanga Rocks
 
13. nap: Durban - Doha
Délelőtt szabadidő a tengerparton,  délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás kezdete. Éjszaka a repülőn
 
14. nap: Doha - Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív

Mozambik program 75.000 Ft (+ vízum kb.50 USD helyben fizetendő)

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Transzferek, buszok a körutazás során, elhelyezés 3-4* szállodákban, reggelivel, belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek+illetékek, fakultatív Mozambik program (+ vízum helyben fizetendő), storno+BBP biztosítás, egyéni kiadások, borravaló.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal.

Szállás: 

elhelyezés 3-4* szállodákban

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
A trópusi ciklonok időszaka általában novembertől áprilisig tart, és Mozambik középső és északi partvidéki területeit fenyegetheti. Kérjük, tájékozódjanak utazás előtt a ciklonok aktuális helyzetéről, az esetleges veszélyről.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az egészségügyi ellátás feltételei – különösen az ország északi részén – általában alacsony színvonalúak, hiányosak. Komoly probléma esetén egészségügyi evakuációra lehet szükség. A vízzel, élelmiszer fogyasztás során terjedő betegségek, például a kolera, gyakoriak, különösen az esős évszakban. Csak palackozott, vagy forralt ivóvizet fogyasszon és kerülje a jéggel készült hűsítő italokat. A malária és más, élőlények terjesztette betegségek egész évben problémát jelentenek. Rövid időtartamra tervezett beutazás esetén javasoljuk, hogy szedjenek megelőző gyógyszert malária ellen és alkalmazzanak megelőzést a rovarcsípések ellen.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!