Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

6 napos barangolás Székelyföldön

6 nap a csodálatos Erdélyi tájak és emberek megismerésére, Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár, Nagyvárad, Brassó, Gyulafehérvár, Arad érintésével.Utunk során részt veszünk a Csíksomlyói búcsún is.

FőoldalEurópaRomániaErdélyNagyváradCsíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
hostel/vendégház
1. nap
Budapest-Arad-Temesvár-Déva
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Aradra. Rövid városnézés , majd a Szabadság szobornál lerójuk kegyeletünket a 13 aradi vértanú előtt. Továbbutazunk Temesvárra, mely az ország legfejlettebb, legnyugatiasabb nagyvárosa. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Városnézés szabadprogram, majd a Retyezát festői hegyei alatt érkezünk meg Dévára. Szállás elfoglalása a szállodában, vacsora után esti városnézés, séta a főtéren. 
 
2. nap
Déva-Vajdahunyad-Gyulafehérvár-Nagyszeben-Brassó
 
Ízletes reggelink elfogyasztása után felmegyünk Déva várához, majd Vajdahunyadra indulunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A „Várak királya” , ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, éppen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Látogatásunkat követően Gyulafehérvárra utazunk, ahol a Szent István királyunk alapította Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Délután Nagyszebenben a szász építészeti kultúra legépebben maradt főterét és épületeit csodáljuk meg, majd Brassóban megnézzük a város központját. Szászföld központja, gyönyörű főterével és a híres Fekete templommal fogad bennünket. Esti érkezés a szállásra, mely Négyfaluban lesz, magyar családoknál. 
 
3. nap
Csíksomlyó-Sepsiszentgyörgy
Vár Csíksomlyó, a  katolikus vallású székelyek híres Mária-kegyhelye, búcsújáróhelye és szellemi életének több évszázados központja. Kora reggeli indulás Csíksomlyóra, a csíksomlyói búcsúba (Csíksomlyói kegytemplom), ahol idegenvezetőnk útmutatásával, gyakorlati segítségével, egész napos szabadprogram a búcsú forgatagában, fakultatív részvétel a Somlyóhegyen lévő szabadtéri misén. A késő délutáni órákban indulunk tovább Sepsiszentgyörgyre, mely Háromszék legnagyobb települése. Rövid városnézés után visszaindulunk szállásunkra, Négyfaluba
 
4. nap
Prázsmár-Törcsvár-Háromszék 
A reggeli órákban a mesebeli Törcsvár-i Drakula Kastély meglátogatásával kezdjük programunkat. A Törcsvári szoros előtt áll 100 méter magas hegyen a nagyjából trapéz alaprajzú, észak-déli irányú belsőtornyos vár, Törcsvár vára, mely Drakula néven emlegetett Vlad Tepes legendájáról vált messze földön híressé. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Prázsmárra, ahol megtekintjük a különleges építésű szász erődtemplomot. A Világörökség részét képező, szinte bevehetetlennek épített vártemplom a történelem viharos századaiban a környék lakosainak védelméül szolgált, ma szépen helyreállítva várja a látogatókat. Ezt követően Zágonba, Mikes Kelemen szülőfalujába, majd Csomakőrösre, Körösi Csoma Sándor szülőfalujába, és Gábor Áron városába, Kézdivásárhelyre utazunk. Kézdivásárhely, becenevén „a vargák városa” avagy a „céhek városa”, a Kárpát-medence legkeletibb magyar többségű városa, az egykori Kézdiszék központja. A város trapéz alakú főterét – az egykori piacteret – XVIII., XIX. századi épületek övezik, köztük az egykori városi tanácsháza épülete. Kézdivásáhely nevezetes arról, hogy fennmaradt udvarteres városszerkezete, a főtér körül több mint 70 udvartér található. Városnézés Székelyföld egyik legszebb városában, majd a késő délutáni órákban a Szent Anna- tó és környékét fedezzük fel. A tó Székelyföld egyik legvonzóbb természeti látványossága, mely Közép-Kelet-Európa egyetlen épen maradt vulkáni kráterének alján képződött. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban.
 
5. nap
Gyergyószentmiklós-Gyilkos-tó-Békás-szoros-Szováta-Marosvásárhe
ly  
Reggeli után indulunk vissza Székelyföldre, és ismerős utakon, hegyeken keresztül sétálunk Tusnádfürdőn, útközben Gyergyószentmiklóson rövid városnézés, majd kirándulást teszünk a legendás történetű Gyilkos-tónál és a Békási szoros festői tájain. A Bucsin rengetegén keresztül továbbutazás Szovátára, a híres gyógyfürdőhelyre, a sós vizű Medve-tóhoz, sétálunk a tó partján. Az esti órákban érkezünk Marosvásárhelyre, ahol esti séta a városban, majd elfoglaljuk szállásunkat a főtérhez közeli szállodánkban.
 
6. nap
Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest 
Reggeli után folytatjuk marosvásárhelyi városnézésünket, látogatást teszünk a vidék legszebb alkotásának tartott Kultúrpalotában.  Itt található a híres Tükörterem, amelynek ablakait székely balladák jeleneteit ábrázoló üvegfestmények díszítik. Folytatjuk utunkat Kolozsvárra, Erdély fővárosába, rövid városnézés a főtéren, a Királyhágón keresztül érkezünk meg Nagyváradra,egy rövid sétát teszünk a városban. Érkezés a késő esti órákban.

Szállás

2 éjszaka 3*-os szállodában, 3 éjszaka magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, idegenvezetést, szállást félpanziós ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Temesvár 5 lej
Déva felvonó 15 lej
Vajdahunyad 35 lej
Szeben templom 5 lej
Törcsvári kastély 40 lej
Prázsmár 15 lej
Zágon 5 lej
Csomakőrős 8 lej
Szent Anna-tó  5 lej
Mohos-láp 4 lej
Alsócsernaton 10 lej
Marosvásárhely 15 lej
Kolozsvár 10 lej
Behajtási engedély 10 lej
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800 Ft/fő
*Brassó-Fekete templom 10 lej
*Gelence 10 lej

*programon kívül fakultatív( idő függvényében)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Audio-guide.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
Kecskemét-  M5-ös autópálya, MOL benzinkút Kecskeméti pihenőhely 07:00
Szeged- M5-ös autópálya, Lukoil benzinkút 07:55

Az útvonal hazafelé módosul! Leszállási lehetőség: Berettyóújfalu-Püspökladány-Szolnok-Cegléd.

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

2 éjszaka 3*-os szállodában, 3 éjszaka magyar családoknál (2-3 szobához tartozik egy fürdőszoba). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
A területről: 
Erdély Románia egyik turisták által leglátogatottabb régiója, köszönhetően a rengeteg középkori épületnek, templomnak, műemlékeknek és a természeti szépségeknek. A magyar állampolgárok évente több mint egymillió alkalommal keresik fel, viszont ennél jóval kisebb azoknak az aránya, akik turistaként jönnek a régióba. Számottevő még a nyugat-európai turisták száma is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.6
6 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.7
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
4.8
Utazás értékelése
4.5
Klára
Budapest
2018. máj. 26
4.6
Ezúton kívánok a TDM utazási irodának és munkatársainak köszönetet mondani a remek szervezésért, ami a Dél-Erdély-Székelyföld-Csíksomlyói búcsú körutazással kapcsolatos. Minden a tervek szerint teljesült, sőt terven felül jól sikerült.
Nagyon nehéz olyan szavakat találni, amely az idegenvezető Miskolczi Endre András urat kellőképpen méltatja. Szakmai tudása, a látnivalókkal kapcsolatos élvezetes előadásai és lelkesedése, amely az évtizedek alatt sem halványult, az utazást olyan színvonalra emelte amellyel ritkán találkozik az ember. Még egyszer köszönöm szépen ezt az emlékezetes utazást és mindenkinek ajánlom, aki a gyönyörű tájak, történelmi emlékek és a sajnos számában egyre fogyó erdélyi magyarság vendégszeretetét élvezni szeretné.
Márta
Pilisvörösvár
2018. máj. 24
4.2
Tetszett és nagyon jól éreztük magunkat
Elnök
Kecskemét
2018. máj. 24
4.8
A zsúfolt program ellenére óriási élményekkel lettünk gazdagabbak, a fárasztó, körutazáson, melyben nagy szerepe volt a az idegenvezetőnk Miskolczi Endre Andrásnak, aki rengeteg érdekes információval ajándékozott meg minket.
<név nélkül>
Besenyszög
2017. jún. 12
4.8
Egyetlen probléma volt, hogy pontatlan volt a felszállásként megadott benzinkút km jelzése. Tudomásom szerint a M4 Szolnok melletti Shell-kút km jelzése pontosan 105 km és a visszább lévő MOL -kúté pedig a 103 km. Önök a Shell-kutat jelölték 103-nak.

Nekem probléma volt oda kijutni, mert nem vezetek és arra nem jár semmilyen tömegközlekedés, ezért úgy fogadtam meg valakit, aki oda kivitt. Legközelebb javaslom a közelebbi MOL-kutat megjelölni és megadni pontos km megjelöléssel.

A hazafelé vezető úton lehetne több alternatív megoldás, mert aki nem Budapestre akar menni és főleg nem is ott szállt fel, legyen lehetősége több helyen is leszállni. Óriási szervezést kívánna pl. a családomtól, ha rájuk várnék, de ha pl. Kecskeméten leszállok, akkor tudjak tovább utazni.

Az idegenvezető szuper volt.
Emil
Branč
2015. jún. 2
4.8
Ahhoz, hogy ilyen magasra értékeltem ezt a kirándulást nagymértékben hozzájárult az idegenvezető, Varga Alfonz személye. Az ő szakmai hozzállása, inteligenciája és tudása nagy mértékben emelte az út színvonalát.
Egyetlen kifogásolni valót találtam a szervezésben. Mivel csak a reggeli és ebéd volt bebiztosítva, naponta be kellene iktatni egy rövid megállót élelmiszer üzletben vagy bevásárló központban, ahol az utasok elláthatnák magukat friss vízzel- üdítővel- és élelemmel amit utazás közben elfogyaszthatnának. Ilyen nagy melegekben nem lehet egy héttel előre megvenni az enni és innivalót.
Zita
Mosonmagyaróvár
2014. júl. 8
4.2
Szerintem kicsit túl sok volt a program, az egy kicsit necces volt, hogy a mosdók látogatásáért könyörögni kellett az idegenvezetőnek. Az első pár nap programja kicsit erőltetett és sok volt, Egy kis szabad program is lehetett volna benne.
A családok akiknél megszálltunk nagyon kedvesek voltak.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!