Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

4 napos buszos Cseh körutazás

A Prágai Várban található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Városnézésünket Prágában a nyüzsgő Károly-híd és környékének felfedezésével folytatjuk. Sétánk során útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát, majd átsétálunk a nyüzsgő Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé.

FőoldalEurópaCsehországPrágaCseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. nap: Budapest-Telč-Prága
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telč-be, az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. Városnézés, majd továbbutazás. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Prága
Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Városnézésünket Prágában a nyüzsgő Károly-híd és környékének felfedezésével folytatjuk. Sétánk során útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát, majd átsétálunk a nyüzsgő Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé. Ezután elsétálunk az Óvárosba, ahol megnézzük a híres Orlojt, valamint az Óváros teret. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Karlovy Vary-Prága
Reggeli után fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvéssel rendelkező városban, ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnézés, látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd rövid szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Délután visszautazás Prágába. (Ár: 20 EUR/fő) Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk, mely egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos prágai sörözőben, a Vár közelében.

4. nap: Kutna Hora-Budapest
Utazás a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Hora-ba, mely a középkorban Prága mellett  Csehország legnagyobb városa és a királyság ezüstbányászatának központja volt és egy ideig pénzverdeként is működött. Városnézés (a hátborzongató Csontkápolna, az impozáns Szent Borbála Katedrális, Olasz udvar-egykori pénzverde és királyi palota), majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Szállás

Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Fakultatív kirándulás a Teplá folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba. Ár: 20 EUR/fő

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Audio-guide.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/fő
Telc kastély 280 CZK (*2022-ig zárva tart))
Prágai vár 250 CZK
Kutna Hora, Csontkápolna 160 CZK
Kutna Hora, Szent Borbála Katedrális 160 CZK
Pénzverde 100 CZK
Karlovy Vary (Becherovka múzeum) 210 CZK
Idegenforgalmi adó: 50CZK/fő/éj helyszínen fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

 A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Szállás: 

Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.8
27 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Gyöngyi
Zirc
2018. máj. 3
4.8
Nagyon jól megszervezett,szuper idegenvezetővel,jó programokkal,mindenkinek csak ajálni tudom.
Katalin
Budapest, IV. kerület
2017. okt. 26
5.0
Mindennel elégedettek voltunk, semmilyen említésre érdemes hiànyosságot, problémát nem tapasztaltunk.
<név nélkül>
Tát
2017. aug. 29
4.8
Nagyon jól megtervezett és megszervezett, élményekben gazdag utazásban volt részünk. Külön kiemelném túravezetőnk, Lovász Petra munkáját.Fantasztikus tudásanyaggal bír, élvezetes előadásával ,kedvességével, humorával a legszárazabb tényanyagot is "fogyaszthatóvá", élményszerűvé tette.
A szállodai ellátással is elégedettek voltunk, a szálloda ***-os szállodától elvárható szolgáltatásokat nyújtott.Remek ötlet, hogy a félpanziósok az egyik vacsorát Prága egyik jó nevű söröző-éttermében költhették el.
A programot mindenkinek jó szívvel ajánlom.
<név nélkül>
Budapest, X. kerület
2017. aug. 29
4.6
Az utazás nagyon jó volt, kiemelkedett az idegenvezetőnk Petra felkészültsége, tudása.
Krisztina
Budapest
2017. jún. 7
5.0
Nagyon tetszett az utazás, az idegenvezető felkészült volt. Profi módon szervezett meg mindent az iroda. Negatív tapasztalatunk nem volt.
<név nélkül>
Budapest, XX. kerület
2016. júl. 6
4.0
A buszvezető nagyon biztonságosan vezetett. Általában elégedettek voltunk. A szállodai szobában nem működött a hűtő.
Budapest, XXIII. kerület
2016. ápr. 18
4.6
Nagyon tetszett az út, az idegenvezető különösen felkészült és lelkes volt.
Budapest, IV. kerület
2016. ápr. 18
4.6
Rendkívül jól szervezett utazásunk volt. Ezt elsősorban Lovász Petra idegenvezetőnek is köszönhetjük aki kitünő beszédkészségével, nagyszerű felkészültségével és kiváló szervezőképességével járult hozzá, hogy jól érezzük magunkat. Sokat utaztunk eddig, de ilyen kiváló idegenvezetővel nem sokkal találkoztunk. A szállásunk közepesnek volt mondható, mert a lift nem midig működött / a 10. emeleten laktunk/. A szoba tiszta és rendes volt. Kár, hogy a Wi-Fi nem tartozott a szobához. Az autóbusz és a gépkocsivezető is nagyon jó volt. Köszönjük.
Lengyel Györgyné és Lengyel György
Móni
Dunaharaszti
2016. már. 18
4.6
Az idegenvezetőnk Lovas Petra volt. Hihetetlen tudással rendelkezik a cseh történelemből és irodalomból.Nagyon jó volt hallgatni Őt !!! Köszönöm ezt a szép utat !!!
László
Egyházasrádóc
2015. aug. 25
5.0
A túravezető felkészültsége és előadása kimagasló volt
Földváriné Karikó Ágnes
Taksony
2015. aug. 25
4.8
Az idegenvezetőnk Lovas Petra fantasztikus volt,nélküle biztos nem lett volna ennyire szuper,nagyon nagy lexikális tudással rendelkezik:)
Szabó Anna
Budapest
2015. aug. 25
4.6
Petra rendkívül jó és felkészült túravezető. Még a cseh irodalomhoz is kedvet csinál az ember számára.
Zsuzsa
Kalocsa
2015. máj. 27
5.0
Az idegenvezető fantasztikus volt! Nagyban hozzájárult a kirándulás sikerességéhez!
Jánosné
Érd
2015. már. 24
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, tartalmas gazdag programban volt részünk. A túravezetö felkészült volt, előadásaival színessé tette az utat (cseh irodalom, történelem, film, mondák). Kifejezetten felüdítő volt hazafelé a buszon a cseh filmek megnézése. A szállás kifogástalan volt.
Péter
Budapest
2014. okt. 31
5.0
Nagyszerű volt az idegenvezetőnk, rengeteget mesélt a cseh kultúra és történelem minden oldaláról.
Éva
Budapest, XVII. kerület
2014. okt. 29
5.0
Köszönjük ezt a csodálatos pihenést Prágában .Minden TÖKÉLETES volt. Külön dicséretet érdemel az idegenvezető. Kívánom, hogy sokáig dolgozzon Önöknél.
<név nélkül>
Budapest, X. kerület
2014. okt. 28
4.2
Csak ajánlani tudom
Dániel
Budapest, XIX. kerület
2014. okt. 28
4.4
a busz műszaki állapota kicsit ijesztő volt, de a sofőr áthidalta a problémát
az idegenvezető hölgy beszédtechnikája kicsit szokatlan volt
egyébként jól éreztük magunkat
<név nélkül>
Budapest, XI. kerület
2014. okt. 28
5.0
Nagyon szuper volt az idegenvezető, szinte mindent tudott a cseh kultúráról.
Marianna
Budapest, XIII. kerület
2014. okt. 28
5.0
Köszönjük szépen az idegenvezető kedves, figyelmes magatartását, felkészült, nagyon változatos, érdeklődést felkeltő, színes előadásmódját!
Köszönjük szépen autóbusz vezetőnk biztonságos vezetését, nagy hozzáértést tanúsított utunk során!

Figyelemmel fogom kísérni az utazási iroda további útjait!

Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!